Ebeveynlerimin ebeveniyim ..

Neredenbaksantutarsizlik

Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
10 Şubat 2011
1.880
2.252
333
Çocukluğumdan beri hep aralarında tartışmalarda sahit oldum . Hakem oldum . Araya girdim barıştırdım . Gunlerce kustuler ben gene dahil oldum arayı buldum . Boşandılar ben geri barıştırdım .evlendim artık başlarının çaresine bakarlar dedim olmadi. Annem babamla yaşadığı her sorunu anlatır oldu . Büyük,küçük farketmez . Onlar düzeldi ben günlerce uykusuz kaldım napabilirim nasıl düzeltebilirim diye . Defalarca rica ettim sen anlatıp unutuyorsun ben günlerce kendimi yiyip bitiritorum diye . Bu sefer anlatmasa da yüzünden anladım.

Bugün 2 saatliğine uğradım . Hem ders çalışıyorum haftasonu sınavım var onun stresi hem doğuma az kaldı onun stresi azıcık kafam dağılsın dedim . Neyse gittim ikisinin de surat asık. Ne oldu diye sordum . Yok bir şey falan dedi ama belli araları bozuk . Annemin morali yerlerde surat sapsarı tat tuz yok . Üstelik dudağının kenarında sivilce gibi bir şey çıkmış yüzünün sol tarafında şişlik var ( darp falan asla değil, Annem buna asla izin vermez babam da asla vurmaz zaten ) . Karaciğerle ilgili ödem olabileceğini tahmin ediyor . Bir de buna taktım kafayı . Eve geldim düşün düşün ağla ağla helak ettim kendimi . Tam yatcaz eşime dedim annemin yüzünün rengi yüzündeki şişlik moralimi bozdu falan diye . Bana verdiği cevap "bitanem 4 gün sonra sınavın var ona odaklan " kızdım . Bende biliyorum sınavım var odaklamam lazım ama elimde değil dedim . Cevap vermiyo . Kavga çıkmasın da tek iletişim kurmasak da olur. Bir de ona moralim bozuldu.

Anneme karşı hassasiyetimi nasıl azalabilirim . Inanın kendim evimde kocamla kavga ettigimde bj kadar takmiyorum kafama anneme uzuldugum kadar ..bu saat oldu hala annemi düşünmekten uyuyamadim

Çok çok çok iyi anlıyorum sizi... Ama içinizden hep şunu deyin lütfen ; " artık benim de bir yuvam var,öncelik kendi yuvam kendi evliliğim ve kendi ailem"
Diyemiyorum . Uğraşıyorum. Bir şekilde çözerler diyorum ama yok . Onların benim sorunlarıma çözüm bulmaları gerekirken ben onlara ana babalık yapıyorum . Yapmadigimda da vicdan azabı çekiyorum

Ailemize iyi gelmek istiyoruz ama bazen ne yaparsak yapalım iyi gelemiyoruz. Ben de çok iyi anlıyorum. Onlar ancak kendileri düzelmek isterlerse düzelirler. Her şey kendi ellerinde. Ben o yüzden onları düzeltmeye çabalamayı, huzurlarını düşünmeyi bıraktım. Çünkü benim düşünmemle olacak iş değil, kavradım artık.
Ben de mutlu olduğum zamanlarda bile onların halini düşünüp nasıllar acaba diye mutsuz oluyordum bazen.
Hiçbir şey yapamadığımı ve onlar değişime kapalı olduğu sürece de hiçbir şey yapamayacağımı anladığım an onları kendi haline bıraktım.
Siz de öyle yapın. Onları kendi hallerine bırakın. Önemli olan insanın kendi huzuru inanın. Çünkü bir başkası için bunu asla sağlayamayız, ancak kendimiz için sağlayabiliriz.

Ailemize iyi gelmek istiyoruz ama bazen ne yaparsak yapalım iyi gelemiyoruz. Ben de çok iyi anlıyorum. Onlar ancak kendileri düzelmek isterlerse düzelirler. Her şey kendi ellerinde. Ben o yüzden onları düzeltmeye çabalamayı, huzurlarını düşünmeyi bıraktım. Çünkü benim düşünmemle olacak iş değil, kavradım artık.
Ben de mutlu olduğum zamanlarda bile onların halini düşünüp nasıllar acaba diye mutsuz oluyordum bazen.
Hiçbir şey yapamadığımı ve onlar değişime kapalı olduğu sürece de hiçbir şey yapamayacağımı anladığım an onları kendi haline bıraktım.
Siz de öyle yapın. Onları kendi hallerine bırakın. Önemli olan insanın kendi huzuru inanın. Çünkü bir başkası için bunu asla sağlayamayız, ancak kendimiz için sağlayabiliriz.
Çok haklısınız. Belki de bunca senedir ben sürekli devreye girdigim için doğru iletişim kurmayı beceremediler. Bu defa da ilgilenmedigimde vicdan yapıyorum acaba bencil bi evlat miyim ben diye

Çok haklısınız. Belki de bunca senedir ben sürekli devreye girdigim için doğru iletişim kurmayı beceremediler. Bu defa da ilgilenmedigimde vicdan yapıyorum acaba bencil bi evlat miyim ben diye
Bence hiç aralarına girmeyin, siz evlat rolünüze geri dönün. Tartıştıklarında “siz halledin, ben sonra geleyim” gibi şeyler söyleyin. Daha iyi olur inanın, siz varken yapmazlar ya da belli etmemeye çalışırlar en azından içiniz rahat eder. Bencillik değil bu tabiki.

Bence hiç aralarına girmeyin, siz evlat rolünüze geri dönün. Tartıştıklarında “siz halledin, ben sonra geleyim” gibi şeyler söyleyin. Daha iyi olur inanın, siz varken yapmazlar ya da belli etmemeye çalışırlar en azından içiniz rahat eder. Bencillik değil bu tabiki.
Eve geldigimde icim icimi yiyor acaba cozduler mi konustular mi baristilar mi diye:( bugün bile çözemedim bakın bu saate kadar ayaktayim

Eve geldigimde icim icimi yiyor acaba cozduler mi konustular mi baristilar mi diye:KK43: bugün bile çözemedim bakın bu saate kadar ayaktayim
Onlar belki çoktan çözmüşlerdir, ya da çözmemiş ama uyumuş dinleniyorlardır, sizin kadar helak etmemişlerdir kendilerini. Öyle düşünün. Takmayın diyeceğim ama insan takıyor biliyorum.

Onlar belki çoktan çözmüşlerdir, ya da çözmemiş ama uyumuş dinleniyorlardır, sizin kadar helak etmemişlerdir kendilerini. Öyle düşünün. Takmayın diyeceğim ama insan takıyor biliyorum.
Eşime de o yüzden kızdım zaten . Düşünme bunları diyo elimde değil .
Haklisiniz bu onların hayatı onların meselesi anlaşamıyorlarsa maddi olarak birbirlerine bağlı değiller ikisinin de yüksek geliri var boşanır bakarlar yollarına. Deveyi güdeceklerse de kendi başlarının çaresine bakacaklar

Yapabileceğin hicbir sey yok. Kendine sonra eşine sonra doğacak bebeğine zarar verirsin. Onlar bu hayatı kendileri seçmiş ve kabullenmiş. Alışmışlar da. Sen evine varmadan barıştılar belki.
Değiştiremeyeceğimiz şeyleri olduğu gibi kabul etmek zorundayız. Başka hiç bir yolu yok.

Eşime de o yüzden kızdım zaten . Düşünme bunları diyo elimde değil .
Haklisiniz bu onların hayatı onların meselesi anlaşamıyorlarsa maddi olarak birbirlerine bağlı değiller ikisinin de yüksek geliri var boşanır bakarlar yollarına. Deveyi güdeceklerse de kendi başlarının çaresine bakacaklar
Evet, aynen öyle 👍

Eğer bulabilirseniz ‘annenize kafayı bu kadar yormamayı ‘ bana da söyleyin olur mu? Ben de annemin sağlık sorunlarını düşünmekten uykularım kaçıyor . Bu saat oldu hala birşeyler okuyorum . Allah annelerimize , babalarımıza sevdiklerimize sağlıklı sıhhatli güzel ömürler versin . Anne olduktan sonra, zaten düşkün olduğum anneme daha da düşkün oldum . Bebeğimi büyütürken hep anacığımı düşünüyorum nasıl öderim onun hakkını diye .
sanırım bu hem anne-kız ilişkinizden hem de karakterinizden dolayı böyle .
istedikleri kadar şöyle yapın böyle yapın desinler maalesef değişmeyecek bu huyunuz 😌

Eğer bulabilirseniz ‘annenize kafayı bu kadar yormamayı ‘ bana da söyleyin olur mu? Ben de annemin sağlık sorunlarını düşünmekten uykularım kaçıyor . Bu saat oldu hala birşeyler okuyorum . Allah annelerimize , babalarımıza sevdiklerimize sağlıklı sıhhatli güzel ömürler versin . Anne olduktan sonra, zaten düşkün olduğum anneme daha da düşkün oldum . Bebeğimi büyütürken hep anacığımı düşünüyorum nasıl öderim onun hakkını diye .
sanırım bu hem anne-kız ilişkinizden hem de karakterinizden dolayı böyle .
istedikleri kadar şöyle yapın böyle yapın desinler maalesef değişmeyecek bu huyunuz 😌
Ilişkimiz çok sağlam . Bugüne kadar bir defa bile darda koymadı hep destek oldu allah bin kere razı olsun . Ve inanılmaz bağlıyım . 5 dk ulaşamazsam ortalığı birbirine katarim o kadar da takıntılıyım anneme . Öyle olunca çözüm bulamamak daha da çok üzüyo. Allah basta annenize sonra hepimizin ailesine afiyet versin inşallah

Ilişkimiz çok sağlam . Bugüne kadar bir defa bile darda koymadı hep destek oldu allah bin kere razı olsun . Ve inanılmaz bağlıyım . 5 dk ulaşamazsam ortalığı birbirine katarim o kadar da takıntılıyım anneme . Öyle olunca çözüm bulamamak daha da çok üzüyo. Allah basta annenize sonra hepimizin ailesine afiyet versin inşallah

Amin , hepimizinkine🙏🏻🙏🏻
İşte aynı ben :/ çok yıpratıcı ama böyle .
bazen çok korkuyorum , annemsiz yapamam filan diye düşündüğümde hemen özür dilerim Allahım diyorum , sanki Allah bana bir ders verir gibi düşünüyorum :/
Ben dediğim gibi çözüm bulamadım , bulan olursa beni etiketlesin😌
Bu arada şimdiden Hayırlı doğumlar , Allah tek avazda kurtarsın 🧿

Sizin bukadara araya girmeniz kafaya takmaniz hic normal degil. Onlar kari koca kuserler barisirlar sizi ilgilendirmezki siddet yok diyorsunuz. Belkide bukadar araya girip mudahale etmeseydiniz ayri kalsalardi ikiside daha mutlu olacaklardi. Zorla insanlari bir arada tutmanin nesi dogru bak hala gecinemiyorlarmis. Kendi evliligine sinavina odaklanmalisin esin dogru soyluyor belliki senin onlara takik oldugunun farkinda o yuzden boyle cevap vermis. Psikolojik olarak bir sıkıntı niz varki bukadar abartili yasiyorsunuz ailenizle ilgili olaylari. Bukadar aglayip bayilmak normal degil

Eve geldigimde icim icimi yiyor acaba cozduler mi konustular mi baristilar mi diye:KK43: bugün bile çözemedim bakın bu saate kadar ayaktayim
Barışmazlsrsa barışmasınlar koca insanların aşk acısı çekecek halleri yok. Demek böyle fırtınalı ilişkiden hoşlanıyolar.
Bebeğiniz olacak bence gerisini odak noktası yapmaktan vazgeçin

Benim de annemle babaminda arası hiç iyi değil, hiç iyi olmadı. Bosansalardi ben asla birlestirmezdim açıkçası. Ha şu an eskisi gibi değil. %30 oranında bir huzursuzluk var eskiden %1000 di. Her telefonu yüreğim ağzımda ediyorum. Acaba bir sorun var mı diye. Annem grip olsa sesi düşse artık ses tonu düzenleme kadar huzur yok bana. Keza bir sürü sağlık sorunu var annemin. Hipertansiyon, tiroid, kireçlenme, migren... İnanın saysam bitmez. Benim size onerebilecegim hiçbir çözüm yolu yok. Bence annesi mutsuz olan kız çocukları kendi hayatlarında asla tam anlamıyla mutlu olamıyor.

Ben de yıllarca sizin gibiydim, küçüklüğümden beri evde arayı bulan ortamı neşelendiren hep ben oldum, babam bana “anaç tavuğum” derdi, uzakta bile olsak her gün arar her şeylerini takip ederdim çocuğummuş gibi...
iki yıl önce annemle babam arasında çok büyük olaylar çıktı, ben de yeni hamileydim ama kimse bu kızı üzmeyelim anlatmayalım demedi, babam ayrı aradı anlattı annem ayrı aradı anlattı, artık o kadar üzülüyordum ki elim kolum kalkmaz olmuştu üzüntüden, eşim de haklı olarak bana kızdı “biraz da karnındaki bebeği düşün yeter artık” dedi.
Hepsinin derdini ben dinledim, annem arar babana bunları söyle derdi, annemi kırmamak için babamı arardım bu kez de babam benle kavga ederdi...
Ama sonra ne oldu? Ben annemin yaptığı haksızlıkları söyledim diye suçlu oldum “ben o kadar üzüldüm ağladım hanginiz derdimi dinlediniz” dedi bana...
abimin karısını tuttu hep, o dinlemiş o ilgilenmiş...
ben de artık susmamaya karar verdim, yaptığı tüm haksızlıkları konuştum ama anlamadı tabi...
ağladı bana beddualar etti ve şu an benimle konuşmuyor, düşündükçe içim acıyor.
İkinci bebeğime hamileyim ama sevincimi hiç biriyle paylaşamadım, aramazlarsa doğuma kadar da söylemeyi düşünmüyorum

Back
X