Eczacı

Biraz gec geldim buraya teker teker alıntılayamadım hepinizi, uzgunum. Doktorda bir yanlıslık yok oncelikle bunu belirtmek istiyorum. Durumu iyi seyretmeyince aradık biz ilaclarını saymamızı istedi ben bu dozajda yazmadım su ilacı deyince ogrendik. Hayır adamın aklına gelmese biz hic bilemeyecektik yanlıs doz oldugunu. Ben bizde bir hata göremiyorum. Ha bundan sonra elbet kontrol edilecek ama saglık sisteminde boyle aksaklıklar olması cidden uzucu.

Monica Bellucci babanemin doktoru ramazan idilman tıp fakültesi’nde (ankara) görev yeri, gerekli görürse hastanede bakıyor. dayınıza cok üzüldüm. cok zor bir hastalık bu. tenine bakıyorum sarı resmen. o kadar üzülüyorum ki..

Allah şifa versin.

Bakin her ilacin tc kimlik nunarasi gibi olan karekodu vardir
Her kutuya ozeldir, her kutuninki baskadir
Dr size 50lik ilac yazdiysa eczacici size 25lik veremez
Sistem kabul etmez
Receteyi girdiyse karekodlari okutmadan sonlandiramaz receteyi
Sonlandiramazsa sgk dan odeme alamaz
Odeme alamazsa da zarar eder
Ha bi aksilik oldu da yanlis ilac gönderdiyse bile ay sonunda recetede karekod bilgisi olmadigi kontrolde cikar
Yani siz boyle hastanelik olmadan onlar farkederdi
Kat be kat fazlasi sgk tarafindan ceza olarak kesiliyor
Ha soyle olabilir, receteyi hic girmeyip ilaci elden satis gosterip size göndermiş olabilir
O zaman enabiz da receteniz gozukmez, dr yazmissa bile 4 is gunu icerisinde alinmayan recete iptal olur
Yani bilincli almadiysaniz kanitlamaniz zor olur
Eczaci da sizden para almadan yani size haber vermeden neden zararina boyle bisi yapsin?

Dr ya da yanindaki asistani yanlis ilaci secmis olabilir
Genelde alt alta oluyor dozajlara gore
Sistem de raporunda sikinti yoksa uyari vermemistir
Sistem odediyse eczaci da farketmemistir
Ben gaviscin yazdirirken bile defalarca kez hatirlatmama ragmen likit formu yerine advence formunu yazdi aile hekimim, ki hic basi kalabalik degildir...
Yani olabiliyor boyle hatalar

Siz enabiz dan kontrol etmeden bir seye kalkışmayın bence

Not: 3 yildir calismasam da eczaciyim

Benim bir kere ilacım yanlış verilmişti eczane tarafından, vücuduma benek benek şişlikler olmuştu sonra düzeldi doktora gidince fark etmiştim. Bende yanlış nasıl oluyor sasirmistim. Reçeteleri sistemden girip veriyorlar diye.
Artık herşeyi kendim kontrol ediyorum sistemden

Kod yazıp veriyorlar, barkod okutuluyor artık Eskisi gibi kağıda xxx yazıp bundan al demiyorlar ki

İlacın üzerine not düşmüş mü acaba? 50 mgr olaması için 25 mgr den iki adet alması gerekir. Eczacı yanlış ilaç vermemiş sizin kontrol etmeniz gerekirdi ama tabiki onunda uyarı yapması lazımdı. Geçmiş olsun diliyorum ama eczanızı uyarmalısınız diye düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…