- 26 Temmuz 2012
- 2.854
- 8.285
- 108
Arkadaşa katılmakla birlikte şuna takıldım yazınızda mügecim " beğenilecek büyük işler bulamıyormuşsunuz." Yani kime begendireceksiniz ki?bir sirkette yönetici mi olacaksınız hemen?komsumuzun mühendis oğlu bir kaç yıl fabrikadan üstü başı yağ icinde geldi.asgari ücretle calıştı.simdi cok rahat.maaşı da iyi.bence küçük büyük demeyin kendinize bir is bulun.hayatı bir yerinden yakalayın.durup başkalarının başarılarını izlemektense, kendi küçük başarılarınıza sahip olun.
Bana şöyle geliyorsunuz açık söyleyeyim: mutlu olmak için sanki birine ihtiyacıniz varmış gibi.birini bekler gibisiniz.bir ilişkiyi...o zaman sihirli değnek dokunacak size ve siz mutlu olacaksınız.hayatınız yoluna girecek.... böyle bir sey olamaz.cünkü biz zaten düzenini kurduğumuz yoluna koyduğumuz hayatımiza birilerini alıriz.onlar bizim hayatımıza arkadaşlık ederler.destek olurlar.ama hayatımızdan ayrıldıklarında da alt üst olmayız oblar yokken nasılsak öyle oluruz tekrar.evet biraz tökezleriz ama alışırız sonra.bu hayayı bir kez yapmışsiniz.hepimiz yapıyoruz bunu.kesinlikle eleştiri degil söylediklerim.kimimiz eş, kimimiz cocuk, kimimiz iş üzerine kuruyoruz hayatımızı.
Bence siz önce bir amaç bir hedef belirleyin.amacıniz mutlu olmak da olmasın simdilik.ne yapsanız da zaten içinizdeki o sıkıntıyı atmak zaman alır.amacıniz yeni bir hayat insa etmek olsun.is bulun.isiniz cok ufak işler de olabilir.olsun evin o kasvet verici havasından kurtulursunuz.belki degisik eglenceli tecrübeler edinirsiniz.
Size halinize sükredeceginiz ne hikayeler sıralarim.ama gerek yok.herkes kendi gücüne göre sinaniyor hayatta.dağına göre kar veriyor rabbim.umarım sıkıntılarıniz dagılir bir an once refaha erişirsiniz.
Ne kdar güzel yazmışsın. Evet kesinlikle benim bir şey dusunmeden bir şeylere baslamam lazım