- Konu Sahibi immortalwoman
-
Merhaba immortalwomen, ben egede 2 aşılama 1 tüp bebek tedavisi gördüm.sorularını yanıtlayabilirim ama daha önce ege üniversitesi ile ilgili bir topic açılmıştı,tedavide olanlarla ordan sohbetlerimiz oluyor,aşağıya linki kopyalıyorum istersen bir göz at.
http://www.kadinlarkulubu.com/tup-b...de-tup-bebek-yaptiran-yaptiracak-olanlar.html
kızlar burdan her aşamayı adım adım yazacağım benim gibi yardıma bir fikre ihtiyacı olanlara bende yardımcı olayım.az önce 0232 390 36 58 /390 36 59 numaralı telefondan ege üniversitesini aradım.19 eylül sabah 09.00 'a randevu verdiler.eşimle birlikte gitmem gerekiyormuş.benden;
***her ikimizinde nüfus kayıt örneğini,
***birer adet fotoğraf,
***ssk prim ödeelerimizin dökümanını ( ben eşim üzerinden bakıldığım için sadece eşimin kini istediler),
***bu güne kadar yapılan tüm testleri,
***100 tl de dosya ücreti istediler.
eşimin 3 günden az 5 günden fazla olmamak kaydıyla cinsel perhizli olması gerektiğini soylediler herhalde tekrar test alacaklar.
allah yardımcın olsun bu yolda seni fazla oyalamadan bebeğine kavuştursun (aminnnnnnnnnnnnn)
İlk gittiğiniz gün dosyanız açılacak ve vajinal muayeneden geçeceksin, eşinde sperm verecek.O yüzden perhiz önemli.100 tl alacaklar ve bir takım testler isteyecekler.Adetin 3. günü yapılan hormon testleri ve eşinin ve senin kan tahlillerin.Smear testi falan...Ben dışarıda yaptırdım.Ordada yaptırabiliyorsun. sonuçlar çıktıkça götürüyorsun.Sonra bende rahim filmi istediler.Orda çektirdim.Eşimin spermlerde sorun çıktı ilaç verdiler 1 ay sonraya randevu verdiler.Tüm bu işlemler 3 ay sürdü bizim.Ve sonuçta 2 aşılama yapmaya karar verdiler sonrasında da tüp.Ama sperm sayısı çok azsa, tüpler açılamayacak kadar tıkalıysa yada yumurta rezervin çok azsa direk tüp karaı çıkıyor.Aşılamalarda hastaneye 120 tl ödüyorsun ve ilaçlar için bir miktar eczaneye ödüyorsun.Tüp bebekte hastaneye 1000 tl.ve yine ilaçlar için eczaneye bir miktar ödüyorsun.Benim tüp 1700 tl ye mal olmuştu.Aşılamalarda toplamda 500-600 tl civarı tuttu.
teşekkürler canım.bu topiğe baktım halada bakıyorum fakat eski bir topik olduğu için en baştan okumakta çok zorlandım herkes farklı seyler soyluyor tarihler değiştikçe hersey değişiyor.mesela ilk sayfalarda dosya masrafının 30 40 tl olduğundan bahsedilmiş ama benden 100 tl istendi gibi.orayada bakıyorum arada.büyük ihtimalle aşılama demeyecekler çünkü 5 milyondan az sperm var eşimde.600.000 sperm sayısı.morfolojisine bile bakamadılar.o nedenle raporu kolay alırsın dediler.tüp bebek denemene ne kadar para gitti onu öğrenmek istiyorum.ne yapmam gerek bilmiyorum hiç.tüm testler ordamı yapılıyor.ve sen rapor çıkartın mı canım.
canım çok sağol cevapladığın için.şimdi benim 14 15 gibi adetim olacak 19 unda randevum ve adetim bitmiş olacak.ben randevumdan önce kan ve hormon testlerimi yaptırsam özelde 19 lira alıyorlar smyrnada ve hiç beklemiyorusn.eşim bugun yaptırdı mesela kan ve hormon testlerini.çünkü 1 ay adah beklemek istemiyorum.randevudan önce bu testleri yaptırsam götürsem tekrar isteyecekmi benden bu testleri.3 4 gün için farkedermi ki?
Ben rapor çıkarttım ama benim rapor çıkartabilmem için 2 aşılama geçirmem gerekti.Ama sizde sayı azsa direk tüp derler ve raporun çabuk çıkar. Tüp bebek için yazdığım gibi hastane 1000 tl alıyor.yumurta toplama günü ödüyorsun kredi kartı veya nakit farketmiyor.eğer yumurtaların kolay büyüyorsa ilaç farkı 600-800 civarı tutabilir.Ama yumurtaları geç gelişenlerin 1000 tlninde üzerine çıktığı oluyormuş ama nadir bir durum.Yani en fazla 2 bin tutar.Tesleri ordada yaptırabilirsin dışarda da.Ama dahiliyeden tüp bebek tedavisine uygun olduğuna dair belge isteyecekler.Ama hemşireler çok ilgili.Mutlaka yönlendireceklerdir seni.
Çok iyi düşünmüşsünüz.Bende hormon tahlillerimi yaptırıp gitmiştim.Tekrar istemezler kabul ederler.Smear testide istiyorlar.Onuda götürüsen iyi olur.
pardon canım cevabını yeni gördüm.çok sağol o zaman ben smir testini kan ve hormon testini yaptırayım peki baska ne testi isterler hazır olsun hepsi.
Ben tam olarak hatırlayamıyorum ekimde gitmiştik ilk.Ama hatırladıklarımı yazayım.Normal kan tahlilleri(hemogram,kolesterol,şeker vb.), tiroid hormonları(tsh), toxoplazma, rubella,hepatit,aids testi adı elisaydı sanırım.Tüm bunları istemişlerdi.Sanırım hamile kalındığında doktorun isteyeceği tüm tetkikleri onlar baştan istiyorlar.Çünkü şu an hamileyim ve dr.um tüm bu testleri tekrar istedi...Allah kolaylık versin size.İnşallah olumlu sonuçlar alırsın.
çook ama çok teşekkür ederim canım.adetin ikinci günü gidip hepsini yaptıracağım hazır olsun.rahim filminide egede cektitirm bende herhalde pahalı bir film çünkü.allah razı olsun dünden beri bu sorularıma ilk kez tam ve net cevap alabildim.herkes elinden geldiğince cavaplamaya çaıştı ama hepsi kafamda karmakarışık olmustu.
Yardımcı olabildiysem sevindim.Gelişmeleri yaz buradan takip edeceğim.İyi geceler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?