"Eğer müslüman bir kadın börek yapmayı bilmiyorsa, o aile dağılmaya mahkumdur"

Bakan son günlerde sosyal medyada da olay yaratan börek tartışmasına nazire yaptı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşen Gürcan gazetecilerin 'Neler yapıyorsunuz?' sorusuna “Bu sıralar ben börek açıyorum” diyerek yanıtladı.

"BU SIRALAR BEN BÖREK AÇIYORUM"

Milliyet Gazetesi'nden Abdullah Karakuş'un haberine göre, Adli yılın açılışı dün devletin üst yönetimini buluşturdu. Açılışa Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşen Gürcan da katıldı. Gazeteciler “Hayırlı olsun, neler yapıyorsunuz?” diye sorunca Gürcan esprili bir şekilde “Bu sıralar ben börek açıyorum” dedi.

Gürcan, basında ve sosyal medyada, "Müslüman bir kadının börek yapmasını bilmemesi halinde ailesinin dağılacağı" yönünde açıklaması olduğu ileri sürülerek yapılan haberlerle ilgili de şunları söyledi:

"Konu edilemeyecek kadar basit, değersiz ve ona zaman harcanmayacak kadar da başka işlerimiz var. Konunun başlangıcı tespit edildi, nereden geldiği. Ciddi bir girişim olduğu için paylaşıyorum, yoksa gerçekten cevap vermeden geçerdim. Ben böyle bir tweet atmadım. İspatları da yok zaten. Benim attığım tweetler belli. Onların da altına imzamı atarım. Yazmadığım bir şeyden de sorumlu tutulmak istemem."

Üzerinde yalan bir haberle oluşturulmuş bir "jpg tweetleri" ile açıklamanın dağıtıldığını aktaran Ayşen Gürcan, şunları kaydetti:

"Talimat verdim, söz konusu tweeti başlatan kişi hakkında hukuki işlem başlattık. Ama nereden geldiği belli olmadan bu habere iman ederek, benim yazdığıma inanarak bunun üzerine haber yapanlar, bunun üzerine yorum yapanlar ve bunun üzerine yani bir profesörün, bir akademisyenin, bırakın her tarafı, üç çocuk yetiştirmiş bir annenin kimliğini, temsil ettiği makamı alaya almak, küçük düşürmeye çalışmak ancak kendilerini küçük düşürür. Sosyal medya, kendilerinin çalıp kendilerinin oynadıkları küçük bir kargaşa alanı oldu. Biz işimize bakıyoruz. Biz işimizi yapıyoruz."

Dört gündür hiç boş vakti olmadığını belirten Gürcan, "Önümüzde çok önemli meseleler var ve bu meseleler üzerinde çalışmamız gerekiyor. Şiddet gören kadınlar, mağdur olan çocuklar var. Bu alan kimsesizlerin alanı, bu alana eğer biz sahip çıkmazsak bunun hesabını veremeyiz" dedi.

Gürcan, kişisel Twitter hesabını basında yer alan haberlerden sonra değil, bakanlık görevi verildikten sonra dondurduğunu, görevi sona erdikten sonra tekrar kişisel hesaplarını kullanacağını ifade etti. Gürcan, bundan sonra görüşlerini Bakan olarak, bakanlığın resmi Twitter hesabı üzerinden paylaşamaya devam edeceğini söyledi.

AA

FB_IMG_1441540083186.webp

Sosyal medya unutmamış :)

Cok sukur bugun de borek yaptım ailem dagilmayacaak.

Aslinda cok akillilar tebrik ederim bakani bize prototip olarak getirmisler boyle kadinlar olustursun toplumu. Sen mutfakta musluman musluman borek acarken turkiyede neler olup bittigini gorme sakıııın

13 yıllık evliliğim bir böreğe kurban gitti desene :D :D ye yede börek gibi ol inşallah..

pekiii soruyorum cevaplayın lütfen, müslüman değilsek ama börek yapmayı bilmiyorsak bişey olur mu:KK48::KK48:

ya da müslümanız ama tiramisu yapabiliyoruz mesela, o zaman aile birliğimiz sarsılmaz değil mi:confused:

ya da sarma sarsak uyar mı:KK70:

Aaa bende cheseecake yapabiliyorum böğürtlenli limonlu
Bide konuya açıklık getirelim hazır yufkadan borek yapınca da sayılmaz mı
Hamuru kendimiz yapip , açınca mı evlilik devam edebiliyor ???

Hah bende sorun nerde diyordumm :)) ee ben börek açamıyorum :KK43: oysa çok severim..
neyse ki eşim hamur islerini sevmiyor :)
Yoksa mazallah evliligimden olurdumm. ..
Ne günlere kaldık yarabbim.

Börek yapmayı bilen kadın, yaptığı börekleri Yediği ve 100 kilo olduğu için o aile dağıldı.....
bu konu kapanmamış hayret ne kadar boş ve asılsız bir konu kii kadın çıkıp o twitler bana ait değil dediği halde bizde burada boş boş çenemizi yoralımm..:KK49::KK49::KK49:yok yüz kilo olmuş yok ailesi ondan dağılmışş..öff beyaaaa

ay kızlar sizde sürekli konularımı kapattırma derdindesiniz ha,:KK48: linkli minkli haber, bütün haber kanallarında bile konuşuldu

oy seni tombik ne amacla yazdığını az cok anlıyorum ... Her kadın evcimen olacak diye bir kaide yok ne evlilikler var eşiyle aynı kafada bir orada bir burada gayette mutlular.

Vallahi kadın "öyle birşey dememişimdir" diyor, o yüzden asılsız haber değil bana göre.
He saçma mı evet saçma, tek sıkıntımız börek olmadığı için. :KK69:

Back
X