Eğitim bakanlığından ingilizce için tarihi karar

ema1

Hayat, sen plan yaparken başına gelenlerdlr
Pro Üye
10 Ağustos 2009
26.100
18.286
www.internethaber.com/mebten-tarihi-ingilizce-dersi-karari-782865h.htm

Bu derslerin 28 saat zorunlu ders, 8
saat ise seçmeli. Mevcut durumda
öğrenciler haftada 4 saat zorunlu
yabancı dil dersi görüyor, seçmeli
olarak desteklemek isterse 2 saat
daha alabiliyor ve haftada 6 saate
çıkartabiliyor.
Vatan gazetesini haberine göre,
yeni sistemle birlikte MEB, haftada
16 ile 20 saat arasında yabancı dil
eğitimi vermeyi planlıyor. Bu şartlar
altında en az 4 kat daha fazla
yabancı dil dersi verilmiş olacak.
2016 EYLÜL'DE BAŞLAYACAK
Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim
Genel Müdürü Funda Kocabıyık, 5.
sınıflarda yabancı dil ağırlıklı
müfredatın pilot uygulamasına
2016 yılının eylül ayında
başlanacağını söyledi.
KONUŞMA AĞIRLIKLI
Yeni müfredatın gramer yerine
"okuma, dinleme ve konuşma"
ağırlıklı olacağını belirten Kocabıyık,
öğretmen ihtiyacı durumunda alım
yapılabileceğini ifade etti.

Öğretmenlerin kendisi konuşamıyor artık çocuklar tarzanca konuşmayı öğretirler veya zengin çocuğuysa özel ders alır veya koleje giden konuşmayı becerir işte zengin olmanın farkı,
ingilizce konuşma bir türlü halka inemedi hep elit takım konuşabiliyor halkta cahil bırakılıyor kalitesiz öğretmenle

önemli olan kaç saat olduğu değil kalitesi, hiç unutmuyorum oğlum 4 sınıftayken oğlumun hiç ihtiyacı olmamasına rağmen isterseniz özel ders verip destekleyebilirim demişti

Benim kızım 8. Sınıf bu sene ve 1.ve 2. Dönem neredeyse bitti toplamda 15 20 saat verimli ing dersi görmemişlerdir

öğretme sistemi aynı kaldıkca 20 saatte olsa bişey olmaz ayrıca nasıl 20 saat olcak onuda anlamadım, diğer derslerden gitcek demekki, bu defa o dersler eksik kalcak, bakan hazırlık değil dedi ama 20 saat ingilizce bildiğin hazırlık sınıfı yani

süper liseler vardı bi ara ilk sene ing hazırlıktı o zaman öğrendi hepsi sonra unuttu, öğrenenlerde konuşmayı öğrenmedi yine yani

alan değişikliği yapıp bilmem ne branşının ingilizce öğretmeni yapıldığı bu ülkede,çocuklarımıza okullarda dil öğretmeye çalışmak deveye hendek atlatmaktan daha zor.

Alan degistiren bir sinif ogretmeni,senin yaptigini bende yaparim demisti bana hatirliyorum.Simdi dua ediyorum insallahh sunu bana diye cakma ingilizce ogretmeninin okulu erasmus plus la gitsin yurtdisinda projeyle de konusmaya calissin kepaze olsun gelsin.Insallah !

zaten bakanlık ingilizce öğrenecek dememiş ki
arapça da yabancı dil hatta Osmanlıca bile olabilir bu yabancı dil.Müfredata uygun hale getirilebilir .

Alan degistiren bir sinif ogretmeni,senin yaptigini bende yaparim demisti bana hatirliyorum.Simdi dua ediyorum insallahh sunu bana diye cakma ingilizce ogretmeninin okulu erasmus plus la gitsin yurtdisinda projeyle de konusmaya calissin kepaze olsun gelsin.Insallah !

o havaları ayrı zaten.
bir arkadaş sınıf öğr.idi alan değiştirdi ingilizce öğretmeni oldu ve şimdi en merkezi yerde çalışıyor

işte adalet,buyur.

Benim kızım lisedeyken yabancı ülkeden öğretmenler gelmiş o gün
ingilizce öğretmeni okula gelmemiş , tabi kaçacak konuşamıyor ki ,

üniversiten ingilizce öğretmenlikten mezun ama konuşamıyor kalite yerlerde .........yazacak çok şey var

Ya nasıl bir şey sınıf öğretmeni branşa geçiyor ! Fakültelerde branşları kapatsınlar bence eğitim fakültesi olsun sadece bütün fakülte öğrencileri ilkokuldan başlayıp branşlara kadar bütün dersleri görsün , edebiyatıda kimyayı da sos bilgleride resimi felan da nasıl olsa ordan oraya geçirip duruyorlar öğretmenleri; bir bakıyorsun sınıfçılar branşa geçmiş bir bakıyorsun türkçe öğretmeni müzik dersine giriyor ! hani öğretmen açığı yok ya ! o da nasıl oluyor anlamıyorum öğretmen açığı yok deniliyor 40 binlerde atama yapılıyor ama bu Türk tarihinin en yüksek atama rakamları ! öğrencilere soruyorum müzik öğretmenimiz yok resim yok fen yok ... Nasıl ihtiyaç fazlası öğretmen var anlamıyorum ben !

Hadi bakalım hükümetimiz yap boz yapa yapa sonunda en ideal eğitim sistemini geliştirecek galiba , hani insan deneme yanılma yöntemi ile en ideali bulur ya o hesap !! Ama ne zaman kaç asır sonra ; bu kadar denemeden sonra çoktan bulunması lazımdı ya neyse..

o havaları ayrı zaten.
bir arkadaş sınıf öğr.idi alan değiştirdi ingilizce öğretmeni oldu ve şimdi en merkezi yerde çalışıyor

işte adalet,buyur.

Onlar yuzunden avantajli brans olmama ragmen koylerdeyim ben.Daha da ne kadar kalirim buralarda belli degil...

ema1 ema1 valla benim yazacaklarımı yazmışsın.. önemli olan 26465164 saat ingilizce öğrenilmesi değil kimin öğreteceği!!!

İngilizce öğretmenleri ne kadar ingilizce konuşabiliyor ki?

Türkiyedeki ingilizce öğretmenlerinin %80'i ingilizce konuşamıyormuş. Ne kadar vahim. Yeğenim ingiliz dili ve edebiyatı okuyor, her yaz avrupanın farklı ülkelerine gider dilini geliştirmek adına. Ben ondan daha iyi ingilizce konuşabiliyorum. Ve bu insan formasyon alıp öğretmen olacak muhtemelen. Üniversitedeyken de eğitim fakültesinde okuyan arkadaşlara "umarım benim çocuğumun sizin gibi öğretmenleri olmaz" derdim her fırsatta. Eğitim fakülteleri yeterlilik ve yetenek sınavlarıyla öğrenci almalı bence. Formasyon da kaldırılmalı. Yoksa eğitim sistemimiz yerlerde sürünmeye devam edecek.

Bu arad izmirde haftada 16 saat ingilizce dersi veren bir devlet ortaokulu var. Pilot okul mudur değil midir bilmiyorum ama son iki senedir bu şekilde bir program oluşturuyorlar.

Acaba burda öğrenci düşünüldü mü? ? 444 olmadı beşler yakışmadı eee dönmek de zor. Şimdilik böyle olsun. Bir de bu 444 sistemde pilot uygulama bile yapıldı mı? O sistem geldiğinde sınıf Öğretmenleri mağdur oldu şimdi branş öğretmenleri olacak. Burda öğrenci de öğretmen de mağdur olacak çünkü durup durup bişey değişiyor

Şu an eğitim fakültesinde yurtlarda en tembel öğrenciler matematik öğretmenliği okuyan öğrencilermiş bütün gün laptoptan film izliyorlarmış yada uyuyorlarmış bölüm ve sınavlar çok kolaymış , kızım öyle dedi birde bütün gün ders yapan öğrencilerle dalga geçiyorlarmış demek ki ondan çocuklar matematikten birşey anlamıyor ve öğretmenden bilgi alamıyor tembelliği yurtta öğreniyorlar geleceğin kalitesiz öğretmenleri
Türkiyedeki ingilizce öğretmenlerinin %80'i ingilizce konuşamıyormuş. Ne kadar vahim. Yeğenim ingiliz dili ve edebiyatı okuyor, her yaz avrupanın farklı ülkelerine gider dilini geliştirmek adına. Ben ondan daha iyi ingilizce konuşabiliyorum. Ve bu insan formasyon alıp öğretmen olacak muhtemelen. Üniversitedeyken de eğitim fakültesinde okuyan arkadaşlara "umarım benim çocuğumun sizin gibi öğretmenleri olmaz" derdim her fırsatta. Eğitim fakülteleri yeterlilik ve yetenek sınavlarıyla öğrenci almalı bence. Formasyon da kaldırılmalı. Yoksa eğitim sistemimiz yerlerde sürünmeye devam edecek.

Bu arad izmirde haftada 16 saat ingilizce dersi veren bir devlet ortaokulu var. Pilot okul mudur değil midir bilmiyorum ama son iki senedir bu şekilde bir program oluşturuyorlar.

X