- Konu Sahibi EU1
-
Çok büyük istisna bence onlar..
Ailesi kopuk olup da kendi adam olanlar..
Onlar bile dönem dönem bunalıma giriyorlar,yanlış yapıyorlar,bizim karşıdan şaşkınlık ve hayranlıkla izlediğimiz,aman böyle bir aileden nasıl çıktı bu kadar muhteşem bir adam yahu dediğimiz insanların içinde kopan fırtınaları ancak yakınındakileri biliyor..
ama herşeyi, olduğu gibi bunu da suistimal etmek isteyen insan çok...
üniversiteyi okumayıp ya da okuyamayıp karşıma bu tip laflarla gelen insanlar da yok değil...
kadının teki geçen gün kızını anlatıyor...lise mezunu kız...diş hekimi bir çocukla tanıştırmak istemişler...çocuk mümkünse meslektaşım olsun ya da en azından üniversite mezunu olsun istiyorum o yüzden olmaz demiş...kadın gelmiş söyleniyor...tercih meselesidir öyle de isteyebilir dedim...demez olaydım...siz okudunuz da ne oldu yani...ohooooo...okumakla cehalet geçiyo eşşeklik baki kalıyo...teyzeden duyduklarım bunlardı...malesef...
ama herşeyi, olduğu gibi bunu da suistimal etmek isteyen insan çok...
üniversiteyi okumayıp ya da okuyamayıp karşıma bu tip laflarla gelen insanlar da yok değil...
kadının teki geçen gün kızını anlatıyor...lise mezunu kız...diş hekimi bir çocukla tanıştırmak istemişler...çocuk mümkünse meslektaşım olsun ya da en azından üniversite mezunu olsun istiyorum o yüzden olmaz demiş...kadın gelmiş söyleniyor...tercih meselesidir öyle de isteyebilir dedim...demez olaydım...siz okudunuz da ne oldu yani...ohooooo...okumakla cehalet geçiyo eşşeklik baki kalıyo...teyzeden duyduklarım bunlardı...malesef...
teyzenın olayda baska bır boyut...hem laf edıyor hem kızını okumuş bırıne vermeye calışıyor....
bılmeden tanımadan konusarak...
bu ne perhız bune lahana tursusu...sanırım boyleydı bu laf..
aynen öyle...çocuğu hiç görmemiş...ailesini tanımaz...bildiği çocuğun diş hekimi olduğu...
sadece hani çöpçatan biri var arada diyelim...ama teyzemin tepkisi acaip şiddetli oldu...
verilecek bir cevap var mı var...ama her doğruyu her yerde söylememek lazım...zaten çok da tanıdığım biri değil...uğraşma betiş dedim...
haklısın dedim...
ben şunu da her zaman doğru bulmam mesela...''davul bile dengi dengine' derler ya hani arkadaşlar.. oğlan yüksek lisans eğitimi almışsa kızda öyle olmalı,bu konuda ve bu doğrultada hep bir eşitlik aranır ,istenir...ama tüm yazılanlarla aynı noktada buluşuyoruz,karakter ve kişilikler bağdaşmalı daha çok ,hayata bakış açıları...
ben lise mezunuyum,eşim ise yüksek lisans eğitimi almış hatta üniversiteyi 2.likle bitirmiş ve türkiye sıralamasına girmiş bir insan... gül gibi de geçiniyoruz,bu olgunun bize getirdiği hiç bir sorun ve ayırımcılığı yaşamıyoruz,yaşatmıyoruz! çünkü ,hayatın içinden aldığımız kişisel eğitimlerimiz ve görgülerimiz bağdaşıyor...
diş hekimi alıverse kızını ne eşek ne olacaktı ne de bety lafı yiyecektiama herşeyi, olduğu gibi bunu da suistimal etmek isteyen insan çok...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?