Egitim duzeyi farki evlilikte sorun olur mu

Şimdi sen saflığı açıklamışsın arkadaşım evet ama adam belkide gerçekten buradakilerin anladığı manada söyledi haberin yok:) Benim ex koca arkadaşlarıma ben yokken mutlumelo çok saf demiş mesela.. Ve bu adamın çevirdiği fırıldakların hesabı yok..Ve ben yüksek lisanslı falan bir kadın olaraktan haaaala o sözle gurur duyamıyorum,hala içimde yaradır.Cidden birinin sana saf demesi senin gururunu neden okşuyor? Bahsedilen şey iyi niyet ve kötülük düşünmemek olsa bile ben bu sıfatı cidden hiç sevmedim,hiç kabul etmek istemedim. Erkeklerin hoşuna gidecek profilde olmak bize yetiyorsa büyük sorun var demektir,çünkü biz eksik etek değiliz,bizde akıllı bizda hünerli bizde yetkiniz.. hatta erkekten daha fazla.. o yüzden bizden beklenen şey saf olmak değil,asil olmak,akıllı olmak güçlü olmak olmalı,her ne kadar eş kişilerinin hoşuna gitmesede...

siz ya saflığın manasını bilmiyorsunuz. ya da art niyetlisiniz. uzun uzun anlatmayacağım. bir örnek verip çekileceğim.

mesela; insanlar çeşit çeşittir.

1 saf insan: içi de dışı da insandır bunların...

2 içten pazarlıklı insan

3 dışı insan içi hayvan

4 dışı insan içi canavar

5 art niyetli insan

bu liste böyle uzar gider. arife işaret yeter.

yalnız aklıma bir soru takıldı, size koca denince; halt yiyen, boru öttüren bir canlı mı geliyor aklınıza? sizin adınıza üzüldüm şimdi...

ve son olarak; evet mutluyum çok şükür. ve saflığımla iftihar ediyorum.
Sorunuza cevap vereyim bunu nerden cıkardınız bilmiyorum ama öncelikle yazılanları doğru anlamayı öğrenmenizi tavsiye ederim.
sizin eşiniz her haltı yiyip boru öttüren cins oldugunu acıkca belirtmiş benim beyim bana bu şekilde konuşamaz 👍

Sorunuza cevap vereyim bunu nerden cıkardınız bilmiyorum ama öncelikle yazılanları doğru anlamayı öğrenmenizi tavsiye ederim.
sizin eşiniz her haltı yiyip boru öttüren cins oldugunu acıkca belirtmiş benim beyim bana bu şekilde konuşamaz 👍
iftira atmakta gayet mahirsiniz. 'açıkça belirtmiş' derken, mesnedsiz iddialarınıza bir yenisini daha eklemiş oldunuz. yazık...

nereden çıkardığımıda göstereyim.

şuradan:
saflık diyince mutlu mu oldunuz gerçekten
adam dümdüz seni istediğim gibi parmağımda oynatıp istediğimi yaptırabiliyorum benimle benzer düzeyde biriyle olsam hiç bir halt yapamaz borumu öttüremezdim demiş bunu da saflık kisvesine gizlemiş, siz de saf ve temizim diye geriniyorsunuz. daha neler okuyacagım şu forumda bakalım

iftira atmakta gayet mahirsiniz. 'açıkça belirtmiş' derken, mesnedsiz iddialarınıza bir yenisini daha eklemiş oldunuz. yazık...

nereden çıkardığımıda göstereyim.

şuradan:
Yahu bunu söyleyen sizin kocanız. Benimki benimle böyle konuşamaz. Benimki benimle saflıgım ve hizmetini gördürmek için değil hayatı paylaşmak birşeyler paylaşabilmek için evleniyor cünkü. Arada cooook fark var.

Artik devir degisti. Mantikli erkekler kendilerine denk olmayan kadinlarla evlenmek istemiyor maddi manevi. Ben erkek olsam esimin hayati boyunca en azindan bir sure calismis ve para kazanmis olmasini isterim. Benim emegimin kiymetini bilmesi icin. Dogustan ev kizi olmasin,sonradan cani istemezse calismasin ama calismak ne demekmis bilsin mesela. Ayni sey okumak icin de gecerli,en azindan benim duzeyimde okumus olsun ki sohbet edebileyim,o beni yaninda tasiyabilsin ben de onu tasiyabileyim. Denklik guzeldir,her anlamda.

Bir konu daha acilmis bu sekilde benimki de ustune geldi ama...
Benim cocuklugumdan beri tanidigim bir adam var.bu adam hep sevgili olmak istedi ama istediginde bi kiz arkadasi vardi ayrilacakti,istemedim
Sonra geldiginde ben nisanlanmistim.
3.defa geldiginde gururunu da kirdim.
Fakat 4.ye geldi bu adam ve gorusmek ve evlenmek istiyor.yaslar 36 ikimizinde sorum su her seyi ayrintili anlatamam taniyan cikar diye.bu adam 6 yane yabanci dil biliyo ve ailesi onemli bir aile.cok iyi bir okuldan mezun.asiri derecede kulturlu bi adam.benim ailem memurdu.ben de siradan bi insanim.bi ozelligim yok yani🤷‍♀️ sacma mi dusuncem bilmiyorum neden israrla bu kadar beni istiyor yillardir onu da bilmiyorum.sizlerin dusuncesini merak ettim.
Niye eğitim farkı sorun olsun. Diplomalar mı evleniyor ?

Bir konu daha acilmis bu sekilde benimki de ustune geldi ama...
Benim cocuklugumdan beri tanidigim bir adam var.bu adam hep sevgili olmak istedi ama istediginde bi kiz arkadasi vardi ayrilacakti,istemedim
Sonra geldiginde ben nisanlanmistim.
3.defa geldiginde gururunu da kirdim.
Fakat 4.ye geldi bu adam ve gorusmek ve evlenmek istiyor.yaslar 36 ikimizinde sorum su her seyi ayrintili anlatamam taniyan cikar diye.bu adam 6 yane yabanci dil biliyo ve ailesi onemli bir aile.cok iyi bir okuldan mezun.asiri derecede kulturlu bi adam.benim ailem memurdu.ben de siradan bi insanim.bi ozelligim yok yani🤷‍♀️ sacma mi dusuncem bilmiyorum neden israrla bu kadar beni istiyor yillardir onu da bilmiyorum.sizlerin dusuncesini merak ettim.
Eğitim seviyesi farklılığı nsorun bolmaz ama bakış açısı ve ufuk farklılıkları aşılmaz .

Hem yuksek lisanslı hem masum olunmaz sonucunu mu çıkardınız gerçekten.
Kimseyle elleşmediğiniz, yani sizi temiz bulduğu için evlenmiş. Sizi siz olarak, kişiliğiniz, huylarınız, beğenileriniz vs. İçin istememiş. Sizin durumumuzda olan herhangi bir kızda olabilirmiş.

tabi ki eğitim ve kültür seviyelerinin farkı ilk baştaki aşk heyecanı geçince zorluk yaşatır.
üniversite okumak sadece bir meslek sahibi olmak değildir. farklı insanlarla tanışırsın, vizyonunu geliştirirsin.
dil öğrenmek için kurslara veya o dilin konuşulduğu ülkeye gittiğinde dil ile beraber o ülkenin kültürünü de öğrenirsin.

bence kendinden kültürel anlamda aşağıda kadın seçen erkek korkunç bir ego sahibidir. aynı seviyede kadın seçse, kendisi gibi kadın da birikimini anlatacak. o zaman eşit olacaklar.
bilmeyene anlatsın ki kadın hayran hayran dinlesin..

Eğitim farkı önemli ya... Ama diploma bazında değil bu. Kendini yetiştirmiş mi, kendini ifade edebilecek donanımda mı vs.
Açık konuşmak gerekirse;ben diş doktoruyum.İyi bir okuldan mezunum. Ama bizim fakültede kendini sadece mesleki olarak yetiştirmiş, güncel toplumsal hiçbir konuda doğru düzgün bilgisi olmayan, hobisi olmayan, sohbet anlayışı sadece boş boş geyik olan tonla insan vardı. Şimdi sözde bunlar eğitimi iyi kişiler.
Aynı şekilde bana bu insanlar değil de mesela her türlü konuda sohbet edeceğim, kültürlü, kendini yetiştirmiş, hobisi olan, çalışkan biri, mesleği, diploması ne olursa olsun daha çok cazip gelir.
Belki bu bey de sizi öyle görüyordur. Eğitim farkınız önemsemiyorum da(fark ne seviyede bilmiyorum)
kafa yapınızı kendine yakın buluyordu.

bence kendinden kültürel anlamda aşağıda kadın seçen erkek korkunç bir ego sahibidir. aynı seviyede kadın seçse, kendisi gibi kadın da birikimini anlatacak. o zaman eşit olacaklar.
Tarkan mesela😂 onca star var beyonce falan ama gitti hayranıyla evlendi, insan yani hiç böyle bir tercih yapar mı git dengini bul :KK53:

ama o kızın eğitimi, işi gücü var bildiğim :)
tarkancım lise terk bile olabilir dsjkljsdklgsld
Hiç bilmiyorum. Ama sonuçta ne konuşacaklar yani asdasddfg 😂 tarkan anlatır kız da dinler saf saf ama tarkan için no problem belli ki 😂Yok ya lise terk değildir

ben ortaokul mezunuyum. eşim yüksek lisans. ve eşim bana; şimdi yeniden tercih imkanım olsa yine seni tercih ederdim diyor. neden deyince verdiği cevap; saflık...

yani düzey farkı derken hangi düzey bu önemli... eğitim? gelir? soy sop? zenginlik? insanlık? saflık? vs... bunlardan son ikisinde düzeyleriniz yakınsa gerisi sorun olmaz.

hani bi özelliğim yok diyorsunuz ya... sizi tanımıyorum ama sadece bu mütavazilik bile tercih sebebi olabilir.
Eşiniz yüksek lisans mezunu ama ama anladığım kadarıyla orta halli bir çevre ve gelire sahip. Eğer aksi olsaydı inanın sorun yaşardı.. Önüne her gelenin lisans az zorlayanın yüksek lisans mezunu olduğu bir ülkede,siz eşim yüksek lisans mezunu diye övünün eşinizde nekadar saf ve masumsun diye sizi övsün :)

Eğitimden ziyade kültür farkı önemli.
Sevgilisi varken gelmiş, siz nişanlıyken gelmiş. Bunlar eksi puan.
Olumlu düşünürsek size çılgınca aşık, gözü başka kimseyi görmüyor.
Diğer yandan önemli bir ailesi var diyorsunuz yani çevresi geniştir. Yabancı dil, kültürlü yani çok gezme ve yurt dışı imkanı var. Yaş olarak olgun. Kısacası illaki birileriyle tanışmıştır, tanıştırılmıştır. Bu zamana kadar karşısına bir sürü kadın çıkmıştır. Neden illede siz.
Bunu ancak görüşüp konuşarak çözersiniz.

Back
X