Egitim duzeyi farki evlilikte sorun olur mu

Ben sizin uzun zamandır flört sonucu evlendiğinizi hatırlıyorum. Küçük yaşlarda birlikte yogrulmakla kafa yapısı oturduktan sonra başlayan ilişkiler daha farklı oluyor bence. Bide aileleri baz almamak gerekiyor eski zamanlarda eğitimli insan sayısı da daha azmış. Şu an elimi çarpsam lisans mezunu birine denk geliyor. Nuh Naci Yazgan diye bir üniversite bile var (ahshdjdndn :KK70:) ben egitime önem veriyorum tabi birde gerçekten ( nuh Naci yazgan haric dkfmf) kaliteli üniversite mezunları ve donanımlı insanların çevreleri de öyle oluyor. Denk olmayınca çevresel faktörler de olumsuz olarak yansıyor diye düşünüyorum. He konu sahibinin hoşlandığı adamla arasında fark yok. Doktorlar dizisinde zenan ve suat gibi olmuşlar :KK70: aileler biraz Farklı.

ama dediğin gibi çok safsın😍o yüzden evlendim 😍demek bana hakaret gibi gelir.
Yok yavrum, 22 yaşında tanıştık. Uzak mesafe ilişkisi idi.

Yani paylaşacak bir şey bulurlar sonuçta 🌸 başka sorum yok hakim bey 😂

haha, bunları geyik için yazmıştım
herhalde aklı başında kimse şarkı söyleyip-dinleyip evlilik geçirmez :)

muhakkak eğitimi-kültürü bir yerde dengeliyordur. muhabbet edemediği biriyle kim olur?
ha tarkancım kültürel anlamda yetersizse o ayrı tartışma konusu :)

Biri için yuvasını yıkmayı planlayan bir adam başkası içinde senin yuvanı yıkar boşver eğitim düzeyini esas sıkıntı ub

Bir konu daha acilmis bu sekilde benimki de ustune geldi ama...
Benim cocuklugumdan beri tanidigim bir adam var.bu adam hep sevgili olmak istedi ama istediginde bi kiz arkadasi vardi ayrilacakti,istemedim
Sonra geldiginde ben nisanlanmistim.
3.defa geldiginde gururunu da kirdim.
Fakat 4.ye geldi bu adam ve gorusmek ve evlenmek istiyor.yaslar 36 ikimizinde sorum su her seyi ayrintili anlatamam taniyan cikar diye.bu adam 6 yane yabanci dil biliyo ve ailesi onemli bir aile.cok iyi bir okuldan mezun.asiri derecede kulturlu bi adam.benim ailem memurdu.ben de siradan bi insanim.bi ozelligim yok yani🤷‍♀️ sacma mi dusuncem bilmiyorum neden israrla bu kadar beni istiyor yillardir onu da bilmiyorum.sizlerin dusuncesini merak ettim.
hiç kimse göründügü kadar iyi değil, belli bir statü sahibi erkek , sosyal çevresi olan biri neden bu kadar takıntı yapsın
yaşta 36,

haha, bunları geyik için yazmıştım
herhalde aklı başında kimse şarkı söyleyip-dinleyip evlilik geçirmez :)

muhakkak eğitimi-kültürü bir yerde dengeliyordur. muhabbet edemediği biriyle kim olur?
ha tarkancım kültürel anlamda yetersizse o ayrı tartışma konusu :)
Valla koskoca tarkan (mesleğinde memleketin ilk akla gelen üç isminden biri, işindeki başarısı tartışılmaz, girdiği ortamların kazancınn falan yanından geçebilir miyiz...) bile gitti adı sanı duyulmamış öyle aman aman güzelliği de olmayan bir kadınla evlenip iki çocuk yaptı. Böyle bir tercihte bulunabildi yani sakınca görmedi. Kariyeri benimle yarışamaz ki ne konuşayım demedi 😂Size söylemiyorum da kaç sayfa da millet saf muhabbeti çevirdi. İnsanların tercihlerinden bize ne... Konuyu bıraktı millet bir üyeye yüklendi. 🙄 Kaldı ki verdikleri örneklerde erkek tarkanla yarışamaz bile... hayret-i mucip 😂

Son düzenleme:
bizim de bir komşu vardı. hep şunu derdi: ''çalışmayıp eşime hizmet edeceğime, çalışıp patronuma hizmet ederim daha iyi. sonuçta işverenime, eşimden daha fazla güveniyorum derdi '' yazık...
Zaten pamukannesinin anlattigi tarz bir adamdansa patron daha guvenilirdir ;)

Bilemedim. Bana esim veya cocuklarim icin yaptikalrim hizmet etmek gibi gelmiyor. 🤷‍♀️
zevk alarak yaptığınıza ve karşılık beklemediğinize eminim. doğrusu da o. O ayrı...

çocuğunuzun yemeğini hazırlamayı, yada formasını ütülemeyi ne diye nitelendiriyorsunuz yada adlandırıyorsunuz mesela?

zevk alarak yaptığınıza ve karşılık beklemediğinize eminim. doğrusu da o. O ayrı...

çocuğunuzun yemeğini hazırlamayı, yada formasını ütülemeyi ne diye nitelendiriyorsunuz yada adlandırıyorsunuz mesela?

Ya bilmiyorum. Hayatin gereklileri diyelim. Mesela ben onlar icin nasil birseyler yapiyorsam onlarda benim icin birseyler yapiyor. Hayati beraber yasiyoruz. Yani evin icinde birisi kendini hizmetci gibi hissediyorsa, o zaman o kisi bana göre yeterli kadar destek görmüyor ailede.

Ya bilmiyorum. Hayatin gereklileri diyelim. Mesela ben onlar icin nasil birseyler yapiyorsam onlarda benim icin birseyler yapiyor. Hayati beraber yasiyoruz. Yani evin icinde birisi kendini hizmetci gibi hissediyorsa, o zaman o kisi bana göre yeterli kadar destek görmüyor ailede.
başka bir sözcük bulamadınız değil mi? çünkü bunun adı hizmet. başka adı yok.

bu zamanda insanların egoları o kadar kabarmış ki, çocuğu için bile bu sözü kendine yakıştıramıyor. çocuğuma hizmet ediyorum diyemiyor.

bunlar kötü tabirler değil. ama bazıları bilerek bunları kötü göstermeye çalışıyor. ve siz de bilmeden bu tür insanların etkisinde kalmışsınız ki çocuğunuz için bile hizmet lafını kullanamadınız.

neyse bundan sonra yazacaklarım geneldir. size hitaben değil...

mesela ben kocama hizmet etmekten, ona muhtaç olmaktan gocunmam. onun da bana muhtaç olmaktan gocunduğunu görmedim hiç. dünyanın düzeni bu çünkü... bir elmanın iki yarısıyız. onun eksiğini ben, benim eksiğimi o tamamlar.

yabancı ve çocuklarım için tehlikeli olabilecek insanlardan ben korkarım mesela. onlarla benim yerime o muhatab olur. O çocuk doğuramıyor mesela, onun yerine ben doğuruyorum :) neyse şaka bir yana...

ama egosu kabarık insanlar, kimseye hizmet etmezler. çocuklarına bile...

kimseye muhtaç olmazlar.

hep dimdik ayakta dururlar. ölseler bile devrilmezler. o derece...

şimdi yine saldıracaklar ama neyse... emoji takıntım yok çok şükür.

Böyle tipler her seye kolay ulastıgı icin sizi zor görmüs bu yüzden takıntı yapmış,neden derseniz ilk geldiginde kız arkadasından ayrılmamış.Böyle birine güvenebiliyor musunuz? Yarın bir gün sizi elde ettim diye (böyle tipler böyle zanneder yoksa bu tabiri sevmem) hemen baska sulara yelken acabilir

başka bir sözcük bulamadınız değil mi? çünkü bunun adı hizmet. başka adı yok.

bu zamanda insanların egoları o kadar kabarmış ki, çocuğu için bile bu sözü kendine yakıştıramıyor. çocuğuma hizmet ediyorum diyemiyor.

bunlar kötü tabirler değil. ama bazıları bilerek bunları kötü göstermeye çalışıyor. ve siz de bilmeden bu tür insanların etkisinde kalmışsınız ki çocuğunuz için bile hizmet lafını kullanamadınız.

neyse bundan sonra yazacaklarım geneldir. size hitaben değil...

mesela ben kocama hizmet etmekten, ona muhtaç olmaktan gocunmam. onun da bana muhtaç olmaktan gocunduğunu görmedim hiç. dünyanın düzeni bu çünkü... bir elmanın iki yarısıyız. onun eksiğini ben, benim eksiğimi o tamamlar.

yabancı ve çocuklarım için tehlikeli olabilecek insanlardan ben korkarım mesela. onlarla benim yerime o muhatab olur. O çocuk doğuramıyor mesela, onun yerine ben doğuruyorum :) neyse şaka bir yana...

ama egosu kabarık insanlar, kimseye hizmet etmezler. çocuklarına bile...

kimseye muhtaç olmazlar.

hep dimdik ayakta dururlar. ölseler bile devrilmezler. o derece...

şimdi yine saldıracaklar ama neyse... emoji takıntım yok çok şükür.

Bilemedim. Benim türkcem bir kelimenin üstüne bu kadar anlam yüklemeye müsait degil. Yani size göre hizmetse hizmet olabilir. Mesela amerikada veya inglizce konusulan yerlerde ev kadinlarin bazilari kendine "homemaker" demeyi seviyor. Yani "eviyapan/yuvayi yapan". Insan hangi kelimeyi kullanmak isterse kullanabilir. Benim ne insanlar arasinda kaldigimi nerden bileceksiniz o ayri. Ama benim evimde ego savaslari mevcut degil. Biz hayati paylasiyoruz. Ben esime nasil kahve yapiyorsam oda bana yapiyor. Veya bulasik makinayi ben nasil bosaltiyorsam oda yapar. Bu birbirimize hizmet etmek denilebiliyorsa, o zaman evet evimizde birbirimize hizmet ediyoruz. Ama bunun neresi ego yapacak bir konu orasini anlamadim. Ben anne oldugumda isime ara verdim. Parayi esim kazaniyor. Cünkü bastan öyle anlastik. Bunlar ego yapilacak konular degil bana göre 🤷‍♀️

Back
X