Egitim duzeyi farki evlilikte sorun olur mu

insanın kendi koynuna aldığı insana 'düşman potansiyeli' atfetmesi çok acı evet... haklısınız...
Universite okumus bir erkek “benim esimin okumasina, calismasina gerek yok bana hizmet etsin” diyorsa o koynumuzdaki dusmandir iste. Ona gore okuyun,ona gore degerlendirin.

Kafa uyuşması lazım sohbet edebiliyormusun , ilgi alanınız uyuşuyor mu , mesela o tiyatroya gitmek ister sen evde oturup çay içmek istersin ,o arkadaşları ile buluşup pikniğe gitmek ister sen restauranta yemek istersin
O yemeği etsiz sever sen etli ,sen arabesk dinlersin, o mozart
O kitap okur sen müge anlı ilersin
O yılbaşını kutlar sen önemsemezsin
Arada çok uyumsuzluk kavga ve aşağılamaya kadar gider, kendine güveniyorsan evlen ama sorgula en azından tart ölç

Bir konu daha acilmis bu sekilde benimki de ustune geldi ama...
Benim cocuklugumdan beri tanidigim bir adam var.bu adam hep sevgili olmak istedi ama istediginde bi kiz arkadasi vardi ayrilacakti,istemedim
Sonra geldiginde ben nisanlanmistim.
3.defa geldiginde gururunu da kirdim.
Fakat 4.ye geldi bu adam ve gorusmek ve evlenmek istiyor.yaslar 36 ikimizinde sorum su her seyi ayrintili anlatamam taniyan cikar diye.bu adam 6 yane yabanci dil biliyo ve ailesi onemli bir aile.cok iyi bir okuldan mezun.asiri derecede kulturlu bi adam.benim ailem memurdu.ben de siradan bi insanim.bi ozelligim yok yani🤷‍♀️ sacma mi dusuncem bilmiyorum neden israrla bu kadar beni istiyor yillardir onu da bilmiyorum.sizlerin dusuncesini merak ettim.
Yani kendinize layık görmüyor musunuz?

Universite okumus bir erkek “benim esimin okumasina, calismasina gerek yok bana hizmet etsin” diyorsa o koynumuzdaki dusmandir iste. Ona gore okuyun,ona gore degerlendirin.
çarpıtarak aktarıyorsunuz.

benim gördüğüm, erkekler (genel olarak) böyle (“benim esimin okumasina, calismasina gerek yok bana hizmet etsin”) demiyor.

şöyle diyor(benim kocam da bunlara dahil) bir ailede, niye ikimizde aynı işleri yapalım. sen işlerin yarısını yap. ben de işlerin diğer yarısını yapayım. böylece ikimizin de vakti, çakışan işleri yapmakla zayi olmaz. birbirimizin eksiğini tamamlayalım.

yoksa sizin dediğiniz gibi herkes aynı işleri yapacaksa; erkekler de çocuk doğursun. o zaman size hak veririm. diğer türlü eşitsiniz demek; kadını ezmektir.

erkelerle aynı işleri yapacağım. bir de üstüne çocuk yükünü karnımda ve aklımda ben taşıyacağım. e nerede kaldı eşitlik?

benim gördüğüm, erkekler (genel olarak) böyle (“benim esimin okumasina, calismasina gerek yok bana hizmet etsin”) demiyor.

şöyle diyor(benim kocam da bunlara dahil) bir ailede, niye ikimizde aynı işleri yapalım. sen işlerin yarısını yap. ben de işlerin diğer yarısını yapayım. böylece ikimizin de vakti, çakışan işleri yapmakla zayi olmaz. birbirimizin eksiğini tamamlayalım.

yoksa sizin dediğiniz gibi herkes aynı işleri yapacaksa; erkekler de çocuk doğursun. o zaman size hak veririm. diğer türlü eşitsiniz demek; kadını ezmektir.

erkelerle aynı işleri yapacağım. bir de üstüne çocuk yükünü karnımda ve aklımda ben taşıyacağım. e nerede kaldı eşitlik?
Yoo carpitmiyorum,konuda pamukannesi arkadasimizin yaptigi yorum uzerinden ilerledim ben. Cok var o bahsettigim erkeklerden,esim calismasin bana hizmet etsin diyen. Onlardan biriyle evli olacagimiza yamuk bir patronumuz olsun bin kat daha iyidir demek istiyorum. Hepsi bu,anlamayacak bir sey yok

Yoo carpitmiyorum,konuda pamukannesi arkadasimizin yaptigi yorum uzerinden ilerledim ben. Cok var o bahsettigim erkeklerden,esim calismasin bana hizmet etsin diyen. Onlardan biriyle evli olacagimiza yamuk bir patronumuz olsun bin kat daha iyidir demek istiyorum. Hepsi bu,anlamayacak bir sey yok
Allah gönlünüze göre versin o zaman ne diyeyim.

Ama gercekten kadini "es" olarak görmeyen erkekler var. Bizim hukuk bölümde türk erkekler vardi (ben Almanyadayim bu arada). Onlara sorsan kadin evinin isine bakacak, calismak onun neyineymis. En iyisi ehliyeti de olmasin ki saga sola istedigi gibi gitmesin. O gruptaki bütün türk erkekler bunu dogru buluyordu.
Ölye erkeklerin derdi kendilerine göre hakimiyet kurmak, kadinin hayatinda bazi faktörleri etkisiz hale getirmek. Siz ve esiniz sizin evde olmanizi aileniz icin uygun görüp beraber karar veriyorsaniz, bu ayni durum degil. Ve bu konularda su esitlik meselesi cok carpitiliyor. Tipki hizmet kelimesi gibi. Bir erkek sizi kendinden asaga görüyorsa ortada esitlik diye zaten birsey yok. Cocuk konusunda da eger dogru düzgün yaninizda adam varsa, oda cocuk bakiminda size elinden gelen destegi verir. Cocuklarinin bakimini ve yetistirilmesini tamamen kadin isi olarak gören sözde babalar var. Aile olmakta böyle birsey degil. Ailedeki dengeyi erkegin ve kadinin beraber kurmasi gerek ne kadar is bölüsümü vars da

Siz şu üyesiniz değil mi?
bir erkeğin haksız yere karısını kırması yanlış evet. ama kocası haksız da olsa, kadının da kocayı reddetmesi yanlış.

o yanlış yapmayı biliyorsa bende yanlış yapmayı bilirim diyorsanız bu bambaşka bir sorun. cinsellikten daha büyük...
ona karı olmayı taahhüt etmişsen isteksiz de olsan reddedemezsin.

O da koca olmayı taahhüt etmişse, isteksiz de olsa ailesine ve çocuklarına karşı vazifelerini yerine getirmek zorundadır. evcilik oynamıyoruz burada.
madem bu konuda bilgilisiniz. bir soruda ben sorayım. beni aydınlatın.

diyelim ki oğlumun veli toplantısı var. ama benimde o gün hiç okula gidesim yok. gitmezsem de kıyamet kopmaz.

ne yapmalıyım? gitmemeliyim değil mi?

robot değilim çünkü. öğretmende benim robot olmadığımın farkında.
kocamın bana dediği ve banada çok mantıklı gelen sebep;

-evde yemek yoksa acıkınca dışarıdan sipariş verebilirim ve beraber yeriz.

-evi temizlemem dersen, temizlikçi tutabilirim ve beraber ayaklarımızı uzatabiliriz.

-çocuklara bakmam dersen, bakıcı tutabilirim. yani bu ihtiyaçları başkalarınada yaptırabilirim.

Ama beni reddedersen; bu ihtiyacımı karşılayabilecek ikinci bir insan yok bu dünyada... çünkü seninle nikahlıyım.

yani bu konuda sana mecbursam, sende bunu bana karşı kullanamazsın.

İşte ASIL KENDİME YAKIŞTIRAMADIĞIM ŞEY; sana mecbur olan birine karşı bu konuyu koz olarak kullanmaktır.
e yuh artık...

'evlilik içi tecavüz' kavramı bilinçli bir şekilde topluma sokulmaya çalışılıyor bence... ve sizde buna bilerek veya bilmeyerek alet oluyorsunuz.

bir kaç patolojik vakıanın 'puntolarını büyütüp manşete taşıyarak' sanki bütün kocalar potansiyel karı tecavüzcüsüymüş gibi gösteriliyor.

benim gördüğüm; bu dünyada kadınlara en çok kötülüğü yapanlar yine kadınlardır. ve bu sitede onlardan çok var...

son olarak size şunu soruyorum; kaç tane evlilik içi tecavüz mağduru kadın tanıyorsunuz?

ben hiç tanımadım. bu konuda medyada gördüğüm haberlerin sayısı da bir elin parmakları bile değil...

İnkar etmeyin, yazım-örnekleme tarzınız bire bir aynı.
Başta troll sanıyordum ama siz cidden gerçek bir karaktersiniz.
Boşuna bu tarz konularda altından üstünden yanından, çalışmasıydı aman yardımlaşmasıydı diye evirip çevirmeyin, siz bir kadının eşiyle (Kavgalılar,canı sıkkınken bile) cinsellik yaşamak istememesi-reddetme hakkının olmadığını savunan birisiniz. Ve evlilik içi tecavüz üzerine yazdıklarınız da aklıma kazınan o fecaat mesajlarınızdan biri. Kadını evli diye kocasının seks kölesi olarak gören bi fikir örgünüz var, elbette kadın ile erkek eşitliği dediğimiz şeyden zerre anlamıyor oluşunuz da şaşırtıcı değil.

Absürt örneklerle, hep bu tarz konuları acayip yerlere çekiyorsunuz, ben de eski üyeliğinizi buraya bırakayım millet okusun da boşa nefes tüketmesin dedim.

Boşuna bu tarz konularda altından üstünden yanından, çalışmasıydı aman yardımlaşmasıydı diye evirip çevirmeyin, siz bir kadının eşiyle (Kavgalılar,canı sıkkınken bile) cinsellik yaşamak istememesi-reddetme hakkının olmadığını savunan birisiniz. Ve evlilik içi tecavüz üzerine yazdıklarınız da aklıma kazınan o fecaat mesajlarınızdan biri. Kadını evli diye kocasının seks kölesi olarak gören bi fikir örgünüz var, elbette kadın ile erkek eşitliği dediğimiz şeyden zerre anlamıyor oluşunuz da şaşırtıcı değil.

Absürt örneklerle, hep bu tarz konuları acayip yerlere çekiyorsunuz, ben de eski üyeliğinizi buraya bırakayım millet okusun da boşa nefes tüketmesin dedim.

Oha ben sok 🤯

buda yeni tarz mı? kolomboculuk oynayarak konu saptırma yöntemi...

evet oyum diyeyim de sizi daha fazla yormayayım. yoksa yarında; e peki bu üyemisin? peki ya bu? diye sonu gelmez...

o üyeyi de yarın ayrıca inceleyeceğim.

buda yeni tarz mı? kolomboculuk oynayarak konu saptırma yöntemi...

evet oyum diyeyim de sizi daha fazla yormayayım. yoksa yarında; e peki bu üyemisin? peki ya bu? diye sonu gelmez...

o üyeyi de yarın ayrıca inceleyeceğim.

:)))

değişme potansiyeli olan her insan değişir. peki bu potansiyel sizinkinde var mı nasıl anlayacaksınız? şöyle;

bir hata yaptığında özür diliyor mu ve daha da önemlisi bu özrün arkasında duruyor mu?

şöyle anlatayım; mesela trafikte yanlışlıkla birinin önüne kırdı ve sonra 'kusura bakma kardeş seni görmedim felan' dedi özür diledi.

işte siz yolunuza devam edince ne yapıyor ona bakacaksınız. eğer tavrı değişmediyse yani; mahcubiyeti devam ediyorsa, 'ya gördün mü adama zarar verecektik az kalsın' gibisinden cümleler kuruyorsa; özrünün arkasında duruyordur.

yok yola devam edince (O adama hitaben) 'sende biraz önüne baksana gerizkalı' felan gibi cümleler kurup kendi kendine söyleniyorsa; işte bu adam özrünün arkasında durmuyor demektir. ve düzeltmek çok zordur bu modelleri...

eğer özrünün arkasında duruyorsa, düzeltilebilir modeldir. tabi sizinde düzeltebilme becerilerine sahib olmanız şartıyla...
çünkü nötr etki, tedbir alınmazsa negatife dönebilir. aynı örnekten gideyim. trafikte kazaya karışma yada karışmama ihtimali eşittir. yani nötr dür. nasıl olsa kaza olmayacak dersen kemer takmazsın. kesin kaza olacak dersen trafiğe çıkmazsın. işte biz emniyet kemeri takarız ve trafiğe öyle çıkarız. başkalarının (yada belki kendimizin) yanlış yapma ihtimallerine karşı tedbir almış oluruz. bu tedbir; karşıdakini ittiham değildir.

ama sizin mantığınız şu; 'ben daha önce bi kere bile kazaya karışmadım. e şöförlüğümde kusursuz. tedbire ne gerek var. kendime de karşımdakine de güveniyorum ben.'

bakın aynı mantıktaki şu cümle size ait '' daha bi kere bile evime gelen bir misafirimden etkilenmiş değilim... ''

Hı hı, siz inceleyin bilahare, konu sapmasın :))

Nedense hiç şaşırmadım.

bilmem...

ama sanırım işverinine hizmet etmek, kocasına hizmet etmekten daha şerefli geliyor kendisine...

Kafayı hizmet etmekle bozmuşsunuz gerçekten.
Kaç tane firmada çalıştım, hiçbir zaman hiçbir patronuma hizmet ediyor gibi hissetmedim.
Şu an kendi işimi yapıyorum, kendi kendimin patronuyum yani. Ama kendi kendime iş yapıp, evrene salıp gökten para gelmesini beklemiyorum sonuçta. Müşterilerim var ama onlara da hizmet ediyor gibi hissetmiyorum.

1 kişi benden iş istiyor, ben işimi yapıp belki 30 kalemi yürütüyorum. Eee? 30 tane usta da bana hizmet ediyor bu mantıkla. Hani şu evde eşlerine hizmetlerini gördüren errrrrkekler asdfghjk
Yazık hepsi bir kadına hizmet ediyor, çoğüzücü :KK43:

İş hayatında kimse kimseye hizmet etmez. Emek verirsiniz, dünyadaki en önemli şey olan zamanınızı verirsiniz ve karşılığında para alırsınız. Haftalık 100 lira cep harçlığı değil.
Siz kendi evliliğinizde yaptığınız iş bölümünü(!) hem hizmet etmek olarak görüp hem övüyorsunuz, diğer türlüsünü yeriyorsunuz. Kafanız epey karışık galiba.
Şartlarınızdan memnun değilseniz eşinizle tekrar konuşun çok övdüğünüz iş bölümünüzü. Belki o zaman eş dediğiniz insanın hizmetçisi gibi hissetmezsiniz :KK66:

Siz kendi evliliğinizde yaptığınız iş bölümünü(!) hem hizmet etmek olarak görüp hem övüyorsunuz, diğer türlüsünü yeriyorsunuz. Kafanız epey karışık galiba.
Şartlarınızdan memnun değilseniz eşinizle tekrar konuşun çok övdüğünüz iş bölümünüzü. Belki o zaman eş dediğiniz insanın hizmetçisi gibi hissetmezsiniz :KK66:
kafam karışık değil. aksine, sevip güvendiğim kocamla, ne üdüğü belirsiz elin (patron)adamını veya kadınını aynı kefeye koymayacak kadar net. benim aileme ettiğim hizmetin pahası biçilemez. ama sizin işverene yaptığınız hizmetin bedeli gayet ucuzdur. kaç lira alıyordunuz mesela harcadığınız vakit karşısında? ben hizmetim karşılığında gerçek bir aile ve gerçek bir huzur kazanıyorum. bunu anlayacağınızı da tahmin etmiyorum. umarım beni şaşırtırsınız.

bir laf vardır; 'bazı insanlar o kadar fakir ki, paradan başka hiç bir şeyleri yok.'

netice; para hiç bir şeydir. Aile her şeydir. ve ne yazık ki gerçek bir aileye sahip olamayan hiç kimse bunun kıymetini anlayamaz.

kafam karışık değil. aksine, sevip güvendiğim kocamla, ne üdüğü belirsiz elin (patron)adamını veya kadınını aynı kefeye koymayacak kadar net. benim aileme ettiğim hizmetin pahası biçilemez. ama sizin işverene yaptığınız hizmetin bedeli gayet ucuzdur. kaç lira alıyordunuz mesela harcadığınız vakit karşısında? ben hizmetim karşılığında gerçek bir aile ve gerçek bir huzur kazanıyorum. bunu anlayacağınızı da tahmin etmiyorum. umarım beni şaşırtırsınız.

bir laf vardır; 'bazı insanlar o kadar fakir ki, paradan başka hiç bir şeyleri yok.'

netice; para hiç bir şeydir. Aile her şeydir. ve ne yazık ki gerçek bir aileye sahip olamayan hiç kimse bunun kıymetini anlayamaz.
[/QUOTE]

Gören de çalışmak ayıp zanneder ya. Eşiniz niye çalışıyor o zaman patronuna hizmet ediyor? Çalışan kadınlara saldıran kadınlar ne kadar ezik göründüğünün farkında olsa keşke. Bize ne kardeşim ister çalışın ister çalışmayın ama çalışanlar patronuna hizmet ediyor ne demek? Çalışan insan sadece işini yapıyordur. Hizmet etmiyor. Ama size göre bir kadın mutlaka bir erkeğe hizmet etmeli ve bu ya patronu ya da kocası olabilir, siz de ben kocama hizmet ediyorum diye seviniyorsunuz. Valla üzücü.
Çalışıyoruz emek veriyoruz üretiyoruz ve evde kocasına hizmet eden kadın tarafından aşağılaniyoruz şu işe bak. Bu gizli hayranlık belirtisi olmalı yoksa umrunuzda olmaz kimin kime hizmet ettiği.

Son düzenleme:
:)))

Hı hı, siz inceleyin bilahare, konu sapmasın :))
iki alıntıyı inceledim de...

evet yorumlarımız çok benziyormuş gerçekten. ikimizde cümlede TRAFİK kelimesini kullanmışız. :)) tesadüf olması imkansız. beni yakaladınız. :)) kına yakarsınız artık...

inşallah mune nin bundan haberi olmaz. beni hiç sevmiyor zaten. :)

Kompleksli.insanlar disinda erkekler sorun yapmiyor ki bu durumlari cogu evlilikte gorursun ben cok gordum evlenilecek.biriyse evlen komplekse girme kuzum

Gören de çalışmak ayıp zanneder ya. Eşiniz niye çalışıyor o zaman patronuna hizmet ediyor? Çalışan kadınlara saldıran kadınlar ne kadar ezik göründüğünün farkında olsa keşke. Bize ne kardeşim ister çalışın ister çalışmayın ama çalışanlar patronuna hizmet ediyor ne demek? Çalışan insan sadece işini yapıyordur. Hizmet etmiyor. Ama size göre bir kadın mutlaka bir erkeğe hizmet etmeli ve bu ya patronu ya da kocası olmalı, ben kocama hizmet ediyorum diye seviniyorsunuz. Valla üzücü.
Çalışıyoruz emek veriyoruz üretiyoruz ve evde kocasına hizmet eden kadın tarafından aşağılaniyoruz şu işe bak. Bu gizli hayranlık belirtisi olmalı yoksa umrunuzda olmaz kimin kime hiet ettiği.

çalışmak ayıp değil. ama bazı insanlar da şunu anlasın diye uğraşıyorum; çalışmak bir üstünlük te değil... sadece tercih...

Gören de çalışmak ayıp zanneder ya. Eşiniz niye çalışıyor o zaman patronuna hizmet ediyor? Çalışan kadınlara saldıran kadınlar ne kadar ezik göründüğünün farkında olsa keşke. Bize ne kardeşim ister çalışın ister çalışmayın ama çalışanlar patronuna hizmet ediyor ne demek? Çalışan insan sadece işini yapıyordur. Hizmet etmiyor. Ama size göre bir kadın mutlaka bir erkeğe hizmet etmeli ve bu ya patronu ya da kocası olmalı, ben kocama hizmet ediyorum diye seviniyorsunuz. Valla üzücü.
Çalışıyoruz emek veriyoruz üretiyoruz ve evde kocasına hizmet eden kadın tarafından aşağılaniyoruz şu işe bak. Bu gizli hayranlık belirtisi olmalı yoksa umrunuzda olmaz kimin kime hiet ettiği.
çalışmak ayıp değil. ama bazı insanlar da şunu anlasın diye uğraşıyorum; çalışmak bir üstünlük te değil... sadece tercih...
[/QUOTE]
Öyleyse çalışan kadınların tercihine saygı duyun. Patrona hizmet etmek çirkin bir ifade.

Back
X