Egitim duzeyi farki evlilikte sorun olur mu

Dindirella

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
21 Ağustos 2013
4.702
5.091
158
40
Bir konu daha acilmis bu sekilde benimki de ustune geldi ama...
Benim cocuklugumdan beri tanidigim bir adam var.bu adam hep sevgili olmak istedi ama istediginde bi kiz arkadasi vardi ayrilacakti,istemedim
Sonra geldiginde ben nisanlanmistim.
3.defa geldiginde gururunu da kirdim.
Fakat 4.ye geldi bu adam ve gorusmek ve evlenmek istiyor.yaslar 36 ikimizinde sorum su her seyi ayrintili anlatamam taniyan cikar diye.bu adam 6 yane yabanci dil biliyo ve ailesi onemli bir aile.cok iyi bir okuldan mezun.asiri derecede kulturlu bi adam.benim ailem memurdu.ben de siradan bi insanim.bi ozelligim yok yani🤷‍♀️ sacma mi dusuncem bilmiyorum neden israrla bu kadar beni istiyor yillardir onu da bilmiyorum.sizlerin dusuncesini merak ettim.

Benim cocuklugumdan beri tanidigim bir adam var.bu adam hep sevgili olmak istedi ama istediginde bi kiz arkadasi vardi ayrilacakti,istemedim
Fakat 4.ye geldi bu adam ve gorusmek ve evlenmek istiyor.yaslar 36 ikimizinde sorum su her seyi ayrintili anlatamam taniyan cikar diye.bu adam 6 yane yabanci dil biliyo ve ailesi onemli bir aile.cok iyi bir okuldan mezun.asiri derecede kulturlu bi adam.benim ailem memurdu.ben de siradan bi insanim.bi ozelligim yok yani🤷‍♀️ sacma mi dusuncem bilmiyorum neden israrla bu kadar beni istiyor yillardir onu da bilmiyorum.sizlerin dusuncesini merak ettim.
Tanıdığım doktor bi abim vardı ilköğrenimini mezunu bir kadınla evlendi ve kadını bir sürü kurslara gönderdi onu meslek sahibi etti vs şuan herkes hanım diye hitap ediyor . Ve evlilikleri gayet güzel . Bence önemli olan iyi okul değil de kendini iyi geliştirebilmek diplomata takılma . Sende öğren bi sürü program var yabancı dil öğreten .

Bence önemli olan aile değil sizsiniz. Kendinizi nasıl yetiştirmişsiniz bu önemli. Eğitimli olup bir karış ilerleyememiş birçok insan tanıyorum. Ama karsinizdaki cok iyi bir iste falisiyorsa siz issizseniz bir süre sonra sorun olur

Entry başlık uyumsuzluğu olmuş, birden fazla konuyu ele almak lazım burada sırf eğitim değil. Şunu söyleyebilirim ama, kendinizi baştan böyle aşağıda görmeniz ilişki için de iyi olmaz. "Ben bu adam için o kadar iyi değilim" mesajını beden dilinizden, konuşma stilinizden vs. alırsa karşı taraf, sizinle 5. görüşmeyi yapmaz. Kendinize güvenin.

Bir de bu kadar reddedildiği halde sürekli gelen adamı da biraz sorgulayın derim, şahsi tavsiyem.

Sevgilisi varken size gelmiş adam 10 dil bilse ne olur?
Onun haricinde siz kendinizi ve ailenizi ondan ve ailesindan aşağıda görüp bunuda hissettirirseniz sıkıntı olur.
Ayrıca 4 kez reddedildiği halde hala ısrar eden adam da çok normal gelmedi bana.

Kendisini çok geliştirdiği için vakit geçirirken bunun farkı hissedilebilir. Onun bahsettiği şeyleri belkide hayatınızda ilk kez duyabilir, ya da anlamayabilirsiniz. Aileler konusunda sorun yaşanacağını zannetmiyorum. Bu arada sevgilisi varken size ilgi duyan adam sizinleyken de başkalarına ilgi duyar :işsiz:

ben ortaokul mezunuyum. eşim yüksek lisans. ve eşim bana; şimdi yeniden tercih imkanım olsa yine seni tercih ederdim diyor. neden deyince verdiği cevap; saflık...

yani düzey farkı derken hangi düzey bu önemli... eğitim? gelir? soy sop? zenginlik? insanlık? saflık? vs... bunlardan son ikisinde düzeyleriniz yakınsa gerisi sorun olmaz.

hani bi özelliğim yok diyorsunuz ya... sizi tanımıyorum ama sadece bu mütavazilik bile tercih sebebi olabilir.

Başlıkla konuyu bağdaştıramadım. Nişanlınız mı kültürlü okumuş olan yoksa reddettiğiniz kişi mi? Kimle evlenceksiniz anlayamadım pek. Buarada çok sorun olmaz bazı konularda görüşler uymayabilir bakış açıları farklı olabilir belki ama aşılmayacak şeyler değil.

Yukarıdaki yorum üzerine evet bazı erkekler saf ve özgüvensiz seviyor.

zaten özgüvenli ve saf olmayan kadınlar da onları bekliyor kollarını açmış : ))
Tabii canımmm herkesi reddedip en az mezuniyeti arıyorlar. Artık ilköğretim mecburi, şanslarına okuma yazma bilmeyen olsa onu bulacaklar. Artık y. lisanslı kızlar şanslarına küssün, okumayacaklardı 😛

Son düzenleme:
Tabii canımmm herkesi reddedip en az mezuniyeti arıyorlar. Artık ilköğretim mecburi, şanslarına okuma yazma bilmeyen olsa onu bulacaklar. Artık y. lisanslı kızlar şanlarına küssün, okumayacaklardı 😛
Hahshdjd evde kalma sebebimi buldum şuan aydınlandık yine şükür bugün de.

Back
X