eğitim düzeyi farkı

Boleyn Kizi Boleyn Kizi
Alıntılamayınız yazdığınız için etiketledim
Yalnız felsefe bölümle alakalı değilse üniversitede görülmüyor diye biliyorum
Kaldı ki felsefe gayet lisede çatır çutur görülen bir ders

Yanı ontoloji için üniversite mezunu olmaya gerek yok.....
Lisede öğretiyorlar. Ama lise okuyan her 100 kişiden 95 i felsedeye dair 2 kelam bilmez.

Ege akideniz örneği verdim yukarda. Onun gibi.

merhaba uzun zamandır bir konuyu merak ediyordum sormak istiyorum
ilerde eşler arasında eğitim düzeyi farkı olur mu? üniversite mezunu kadın ve lise mezunu erkek arasında.
Bem denklik arayanlardanım.
Çünkü
tecrübelerime dayanarak söylemem gerekirse; benden daha alt düzey eğitim seviyeli birinden psikolojik şiddete benzer bir şey yaşadım. Kendisi “erkek” olarak kaldıramadı beni ezmeye çalıştı. Allahtan ki ciddiye aldığım biri değildi de yırttım.

Son düzenleme:
tek üzüldüğüm çocuklar
Ve ilgiye sevgiye muhtaclar
O yegeni yanimdan ayrilmadi hic
Hareketleri acayip eğiitim disi ama çocuk napsın ornek yokki etrafında
Sunu yapma diyorum bak zarar veriyorsun tmm diyor nasıl guzel dinliyorlar
Ben varken kimsenin yanina gitmedi çocuk
Duurp duurp oyun oynayalım diyor.

Kim olduğuna göre, hayata bakışına göre değişir bence tarafların. Öyle ilkokul, lise mezunları biliyorum ki üniversite mezunlarına taş çıkartır. Öyle üniversite mezunları görüyorum ki oturup iki kelime laf edemezsin.
Bazen insanın karşısına olmadık sürprizler çıkartır hayat ve eğitim hayatını istediği gibi sürdüremez. Karşınızdaki insanı iyi analiz etmeye çalışın. Hayata bakışı nedir, insana bakışı nedir, gelişime açık mı, öğrenmeyi bir yük olarak mı görüyor yoksa heves mi duyuyor bunları anlamaya çalışın. Gerisi boş bence.

soruyu sorma sebebim su. ben biraz yetişme tarzı olarak da ailem okula çok önem verecek şekilde büyüttü hep oku , yüksek yap sonra doktora vs her türlü arkamdalar okul konusunda ve ugrasiyolar da. hayatımda lise mezunu birisi vardı zira kendisinden kısa zaman önce tabiri caizse at gözlüklerimi cikarak ayrıldım. her anlamda kısıtlayan birisiydi onu giymee bunu giyme , her kavgada geçmişte yaptığım şeyleri yüzüme vurur falan. tabi nesini sevdin derseniz en başta böyle değildi bu kadar , her zor anında yanımdaydi diyebilirim fakat ilişki yalama oldu ayrıl barış. en son işte bana karşı içinde bulunduğu tavırlardan ben baya bı farkındalık kazandım hele burdaki yorumları okumak ufkumu açtı hani kiziliyor ya burdaki kadınlara üsluptan dolayı o üslup benim gözlerimi açtı diyebilirim. bu şimdi böyleyse ilerde ne olur dedim kendime kendi kardesimden beni kıskanıyor ama aradan geçen zaman vs derken çok sevdigimi farkettim fakat kendime saygımdan ayrıldım. şimdi de bu konuyu açtım çünkü ben bunu o.zaman dert etmiyordum ama ilerde evleneceğim zaman kafama takılacak denk.olmasi olmasa bile kendini geliştirmiş biri olması önemli
Eğitimini lisede bırakan erkek ve kadın arkadaşlarımla bir kere bir ortamda toplanma durumumuz oldu. Aramızda üniversite bitirenler de var. Liseyi bitirenler de. Ben o an gördüm mesela, üniversite bitiren kadın, bitirmemiş erkeklere daha dik başlı, ekonomik özgürlüğünü eline aldığı için asi geliyor. Onlar öyle niteledi yani.
Hatta içlerinden birisi açık açıl belli etti okuyunca diliniz uzamış Ahahaha dedi mesela. Yani illa bunun konusu açılıyor.

Lisede öğretiyorlar. Ama lise okuyan her 100 kişiden 95 i felsedeye dair 2 kelam bilmez.

Ege akideniz örneği verdim yukarda. Onun gibi.
Siz fizik ve biyolojideki şeyleri biliyor musunuz
Ben ders bazında kıyaslamaya karşıyım pardon alıntı yaptım ama
Burada hayat görüşü karşımıza çıkabilir
Ama sizinkilerinin bilmemesinin kaynagı lise mezunu olmaları değil dikkatinizi çekerim

ilgisiz olmaları herkesin ilgili oldugu konu farklıdır

O sizin düşünceniz de varlığı anlamak için illa ontoloji demek gerekmıyor
Eğitim farkı için baya baya basit örnek olmus
Ki üniversite mezunı olmayıp felsefe meraklısı olan insanlar da var

üniversite okumayı vakit kaybı görüp direkt girişimci olan insanlar var kültürsüz de değiller bu yonden karşılaştıramam hani
Felsefe özel bir dal bu eğitim almadıgını göstermez meraklı değildir ondan katılmıyorum basit
Basit ve etkili bir örnek yazmışım oraya zaten..zannederim ki amacıniz muhalefet olmak.

Farklı düşünmenizi anlıyorum. Fakat mesela alıntı yapılmasını istemeyen birine etiketle cevap vermek aynı şeydir.

Normalde her bireyin anlayacağı bi sey ama demek ki bunu bile yeterince ögretememişiz ki halen daha alıntı yapanlar var.

Lütfen fikirlerinizi kendinize saklayın. Zira gerçekten hic merak etmiyorum.

Son düzenleme:
Siz merak ediyorsunuz diye yazmadım ben söylemek istiyorum ondan yazdım dikkate alıp almamanız zerre umrumda değil
Evet oldukça basit bir örnek
Boleyn Kizi Boleyn Kizi

konu sahibi için yazdım

100 lise öğrencisine soralim bakalim kaç tanesi biliyor.

Ege ve akdenizi de anne karnında öğretiyorlar ama aynı insanlar :egede tatil yapmak için antalyaya gidecegiz: diyordu
Aaaa benim Uşak’lı arkadaşıma DEMEK KARADENİZLİSİN diyen çok insan oldu 😬 Oysa çalıştığım okulda ya 3 ya da 4. Sınıfta Türkiye haritasını çalışıyordu çocuklar.

soruyu sorma sebebim su. ben biraz yetişme tarzı olarak da ailem okula çok önem verecek şekilde büyüttü hep oku , yüksek yap sonra doktora vs her türlü arkamdalar okul konusunda ve ugrasiyolar da. hayatımda lise mezunu birisi vardı zira kendisinden kısa zaman önce tabiri caizse at gözlüklerimi cikarak ayrıldım. her anlamda kısıtlayan birisiydi onu giymee bunu giyme , her kavgada geçmişte yaptığım şeyleri yüzüme vurur falan. tabi nesini sevdin derseniz en başta böyle değildi bu kadar , her zor anında yanımdaydi diyebilirim fakat ilişki yalama oldu ayrıl barış. en son işte bana karşı içinde bulunduğu tavırlardan ben baya bı farkındalık kazandım hele burdaki yorumları okumak ufkumu açtı hani kiziliyor ya burdaki kadınlara üsluptan dolayı o üslup benim gözlerimi açtı diyebilirim. bu şimdi böyleyse ilerde ne olur dedim kendime kendi kardesimden beni kıskanıyor ama aradan geçen zaman vs derken çok sevdigimi farkettim fakat kendime saygımdan ayrıldım. şimdi de bu konuyu açtım çünkü ben bunu o.zaman dert etmiyordum ama ilerde evleneceğim zaman kafama takılacak denk.olmasi olmasa bile kendini geliştirmiş biri olması önemli

Bence doğru kararı vermişsiniz ayrılarak. Yolunuz açık olsun.

Okuduğum üniversitede doktora yapan bir tanıdığımin, lise mezunu bir eşi-kocasi- vardı. Ona göre sorun yoktu ama hepimize absurd geliyordu. Doktoradan sonra akademik camiada kalmak istiyordu çünkü kız. Bence olmaz.
Eski eşimle aramızdaki 2 yıllık fark bile onun sürekli kendisini yoktan yere ispat etme çabasına, ileri düzeyde de beni aşağılamasina kadar gitmişti-ozguven eksikliği-. Bu arada maaşı benden yüksekti. Ama kazanç da o açığı kapatmıyor, söyliyim.Yuksek lisans yapmaya kalkıştığımda veto yedim-ki evlenmeden önce yapmak istediğimi belirtmis ve net bir onay almıştım-. Boşandığım gün mahkemeden çıkıp üniversiteye gidip yüksek lisans mülakatına girdim ve okudum.
Zaten aklınızda soru işaretleri olan bir ilişki ise hele, siz de okumaya açık bir insansanız hiç bu kulvarlarda girmeyin, üzüldüğünüzle kalırsınız.

merhaba uzun zamandır bir konuyu merak ediyordum sormak istiyorum
ilerde eşler arasında eğitim düzeyi farkı olur mu? üniversite mezunu kadın ve lise mezunu erkek arasında.
100 kişiden 1’inde olmaz, o ihtimal de sizi bulmaz. Bu hep böyledir.

tek üzüldüğüm çocuklar
Ve ilgiye sevgiye muhtaclar
O yegeni yanimdan ayrilmadi hic
Hareketleri acayip eğiitim disi ama çocuk napsın ornek yokki etrafında
Sunu yapma diyorum bak zarar veriyorsun tmm diyor nasıl guzel dinliyorlar
Ben varken kimsenin yanina gitmedi çocuk
Duurp duurp oyun oynayalım diyor.
Aynen öyle, o çocuk için de öğrenmek, yetiştirilmek karnının doyurulması gibi ihtiyaç. Acıktım diye söyleyebilir ama beni eğitin diyemez yavrum 😀 ama kendini önemseyeni anlar bilir, nasıl peşinizden ayrılmamış?

Sadece maddi olarak değil ruhen ve entelektüel anlamda da anne babanın çocuğa yetmesi lazım. Eğitim bu yüzden önemli.

Okuduğum üniversitede doktora yapan bir tanıdığımin, lise mezunu bir eşi-kocasi- vardı. Ona göre sorun yoktu ama hepimize absurd geliyordu. Doktoradan sonra akademik camiada kalmak istiyordu çünkü kız. Bence olmaz.
Eski eşimle aramızdaki 2 yıllık fark bile onun sürekli kendisini yoktan yere ispat etme çabasına, ileri düzeyde de beni aşağılamasina kadar gitmişti-ozguven eksikliği-. Bu arada maaşı benden yüksekti. Ama kazanç da o açığı kapatmıyor, söyliyim.Yuksek lisans yapmaya kalkıştığımda veto yedim-ki evlenmeden önce yapmak istediğimi belirtmis ve net bir onay almıştım-. Boşandığım gün mahkemeden çıkıp üniversiteye gidip yüksek lisans mülakatına girdim ve okudum.
Zaten aklınızda soru işaretleri olan bir ilişki ise hele, siz de okumaya açık bir insansanız hiç bu kulvarlarda girmeyin, üzüldüğünüzle kalırsınız.
Böylelerini açık öğretimliler paklar.
Herkes dengi dengine gitsin sen yüzüne vurmasan bile karşındaki olur olmadık ispat çabalarına giriyor çok haklısın.

Herkes dengi dengine gitsin sen yüzüne vurmasan bile karşındaki olur olmadık ispat çabalarına giriyor çok haklısın.
Açıköğretim ne alaka ki? Benim açıköğretim okumuş ama üniversite mezunlarına taş çıkacak tanıdıklarım var mesela.

Eger iki tarafta belli bir genel kulturde ve gorgudeyse olmaz..insan illa ki yüksek okul mezunu olmak durumunda degil ..ama misal ben esimle bir dunya klasigi kitap uzerine konusabilmeyi cok isterdim..mumkun degil

Egitim duzeyi farki elbet cok cok onemli.

ünv mezunu ama hangi ümv hangu bölüm?

iki ünv mezununun da arasında dağlar fark olabilir.

Bogaziçi muhendislik okumus kiz ile erdal bakkal ünv tostçuluk okuyan adam ikisi de ünv mezunu die anlasabilir mi? 😝😝😝

Şaka bi yana,
piyasadaki ünv'lerin %80inin liseden 1 tık farkı var,

dişe dokunur bir unv'den iyi bir bolum degilse pek sorun olacagini sanmiyorum.

yada illa ki lise mezunu altta kalacak die bisey yok, kiz ünv die önlisans nakış okumustur, adam iyi bir esnaftır zengindir ailesi sosyokültırel olarak iyidir vs.

Evlilikte bu tarz bir kompleks çok acayip yerlere gidiyor maalesef. Öyle ki, bunu kednine yediremeyen koca şiddete doğru gidiyor, bir yerde gücünü ve kendisine ispat etmek için.Dedigin gibi,dengi dengine en iyisi.

Aynen öyle, o çocuk için de öğrenmek, yetiştirilmek karnının doyurulması gibi ihtiyaç. Acıktım diye söyleyebilir ama beni eğitin diyemez yavrum 😀 ama kendini önemseyeni anlar bilir, nasıl peşinizden ayrılmamış?

Sadece maddi olarak değil ruhen ve entelektüel anlamda da anne babanın çocuğa yetmesi lazım. Eğitim bu yüzden önemli.
İste esimede hep diyorum okadar angarya is pesindelerki yorgunluktan vakit bulamıyorlar çocuklarına.O is yükü azaltilsa çocuklarıni karsilarina alsalar egitseler diyorum ama nafile.
Gozleri piril piril cocuklarin ama dedigim gibi ilgi egitim sifir.
Birkere renkleri sordum küçüğe.teker teker öğrettim nasil hoşuna gitti.
Annesi elinde telefon faceten yorum yapıyordu baskalarinin resimlerine.
Amac sadece üremek.evladim var demek
Tek amaclari bu.sayı cogalsin.

Olmaz canım bu iş, ne sevgili ne arkadaş seni aşağı çeken insanlarla birlikte olma ❤
Bence doğru kararı vermişsiniz ayrılarak. Yolunuz açık olsun.
maalesef kendini geliştiren biri de değil eğitimi geçtim. bir kere aklımda olay surda bitti evde giydigine karisilir mi insanın çok fazla kısıt vardı.sevsem de mantığımi.kullanmak zorundayım ki ben hep duygularla ilerleyen bir insanım

Back
X