Aaaa benim Uşak’lı arkadaşıma DEMEK KARADENİZLİSİN diyen çok insan oldu

Oysa çalıştığım okulda ya 3 ya da 4. Sınıfta Türkiye haritasını çalışıyordu çocuklar.
Ben ülkenin eğitim durumundan haberdarim öğretmenim çünkü. Arkadaşlar çok bildiklerini zannedip uyarmışlar ama...
Normalde harita bilgisini 6.sınıflara gösteriyoruz. Enlem, boylam vb konuları. Çünkü Turkiyenin konumunu 4.sinifta öğrettik zannediyoruz.
Sonra 8.sınıfta 1.dünya savaşını anlatırken Canakkale Cephesinin coğrafi konumunun önemini bildiklerini zannediyoruz. Ama hayır. Bilmiyirlar. Sonra neden yapamadıklarını sorguluyoruz...
Hocam biz daha türkiyenin yerini bilmiyoruz siz bize ingiletere diyorsunuz cidden çok hossunuz diyorlar.
Arkadaşlar bir de beni varlık bilmek icin lise okumak yeterli diye uyarıyor. Cok komik. Ben öğretmenim. Bilmiyorlar. Gerçekten bilmiyorlar.
Kaldi ki kolay derstir bunlar. Ama yok eğitim sisteminin de eksikliği ile lise mezunu cocuklar cok eksik.
Üniveriste mezunları da en fazla 2 arpa boyu yol almış oluyorlar.
Güya bir kız evladimiz üniversite sinavina hazırlanıyor. Babası özel matematik dersi aldiriyor. Matematigi zayif dedi.
Biz de zayıf sandık
Megerse hic yokmus.
Sadece matematik değil. Turkce de yok.
Tanesi 5 liradan 2 çikolata aldığın markete 20 lira verirsen ne kadar para üstü alman lazim diyoruz.
Hocam matematiğim iyi değil diyor.
Zaten matematik sorusu sormadik ki.
. Gündelik hayat sorusu sorduk.
Markete gitme sorusu sorduk.
Türkçe de sormus olabilirz
Ama matematik sormadik o kesin.
Bunun gibi o kadar cocuk var ki bu ülkede.
Sallanmaz o kalkışta be mendil ne de bir kol, dizesindeki özne "sallanmaz"dır hocam. Çünkü en basta özne olur diyor.
Vallahi öğretmenlik hayatımda bunun gibiler yüzünden saç bas yolduğum çok oldu.
Insanlar okutulan her şeyi öğrencilerin bildiğini sanıyor. Kimsenin hayallerini yikmak istemem ama gerçekten bunu zannedenler icin ekstra üzülüyorum.
Üniversite okumanın en temel farki bilmek değil. Farkli insanlarla bir araya gelmek. Farkli coğrafya insanları ile hemdem olmak. Kendi başının caresine bakmak. Vizyon gelistirmek vb bence.
Hızlı yazdım. Klavyemde hata olursa affola.