eğitim düzeyi farkı

Evlilikte bu tarz bir kompleks çok acayip yerlere gidiyor maalesef. Öyle ki, bunu kednine yediremeyen koca şiddete doğru gidiyor, bir yerde gücünü ve kendisine ispat etmek için.Dedigin gibi,dengi dengine en iyisi.
Bu arada acıköğretimli bi kadını aşağılamaak haddime değil benim kastettiğim kısım boş beleş, okumayan, evde diplomalı koca bekleyen kadınlar kadınlarımız içindi..
Boşverin iyi olmuş. Yüksek Lisansınızla döversiniz :)

Son düzenleme:
maalesef kendini geliştiren biri de değil eğitimi geçtim. bir kere aklımda olay surda bitti evde giydigine karisilir mi insanın çok fazla kısıt vardı.sevsem de mantığımi.kullanmak zorundayım ki ben hep duygularla ilerleyen bir insanım

Bu eğitimle de düzelecek bir mevzu değil diye düşünüyorum. Adamın hayata bakış açısı o siz değiştiremezdiniz. Eğitimi de çok önemli ama daha önemli olan doneler bunlar işte.

Bu eğitimle de düzelecek bir mevzu değil diye düşünüyorum. Adamın hayata bakış açısı o siz değiştiremezdiniz. Eğitimi de çok önemli ama daha önemli olan doneler bunlar işte.
evet. kendime kiziyorum işte insan kendinden ödün vermeyecek. olsun bunun da bana kattıkları oldu

Eltimin kızı 20 yaşında özel bir üniversitede okuyor. Geçenlerde sevgilisinden ayrılmış. Sebebini "yenge yea bana göre değildi. Lise mezunu. Ben öyle cahil kültürsüz adamla yapamam" dedi. Önce uzun uzun baktım. Sonra da "yavrum kültürsüz ve cahil olduğunu nereden anladın?" diye sordum. O da "Netflix dizilerinden bahsediyorum bön bön bakıyor. Louis vuitton dedim öyle baktı yüzüme" dedi. Haklısın senin bu engin bilgi birikimine yetişemez, iyi yapmışsın ayrılmakla dedim.

Mesela bu eltimin kızı da bana göre ağır geri zekalı. Kültürü, cehaleti saçma sapan konular ile ölçtüğü için. Ben olsam lise mezunu biri ile sevgili olabilirdim ama geri zekalı biri ile asla.

Böyle konuları da çok seviyorum mesela. Zeka turnusolu gibi. Yazılanları okurken ülkem insanı ile ilgili umudum kırılıyor ama olsun. "gelişmek" nedir ne anlama gelir bilmeden yargı dağıtan insanları görmek üzücü oluyor tabi.

Mesela geçen eşim ve yeğenleri ile tabu oynuyoruz. Bob marley çıktı eşimin şansına. Yeğeni de üniversite okuyor. Eşim anlatırken lise mezunu olan diğer yeğeni bildi de üni mezunu olan bilemedi. Utanmadan bir de o kim yea dedi. Böyle rezillik olamaz. Hemen o an dedim ki lise mezunları üni mezunlarından daha kültürlü. Hemen çıkarım yaptım oracıkta. Çünkü Bob Marley yani.

Açıköğretim ne alaka ki? Benim açıköğretim okumuş ama üniversite mezunlarına taş çıkacak tanıdıklarım var mesela.
Hanımefendi her açıköğretimli üzerine alınmasın. Ben boş beleş puan yapamamış bir seviyeye gelememiş sadece evde diplomalı koca bekleyen tipi kızlar için dedim. Hani amaç bir diploma gözüyle bakan.
Ayrıca kaldı ki örgün eğitimden mezun olanların can cekiştiği bir ülkedeyiz her önüne gelen parayla olsun öyle böyle puan yapamadan niteliksiz bir şekilde üniversite mezunu oluyor.

evet. kendime kiziyorum işte insan kendinden ödün vermeyecek. olsun bunun da bana kattıkları oldu

Bence kendinize kızmayın, dediğiniz gibi bu da tecrübe, doğru noktada vazgeçmeyi bilmişsiniz. Bundan sonra insanları hayatınıza alırken daha dikkatli seçimler yapmanıza yardımcı olur. Mutluluklar

Eğitimini lisede bırakan erkek ve kadın arkadaşlarımla bir kere bir ortamda toplanma durumumuz oldu. Aramızda üniversite bitirenler de var. Liseyi bitirenler de. Ben o an gördüm mesela, üniversite bitiren kadın, bitirmemiş erkeklere daha dik başlı, ekonomik özgürlüğünü eline aldığı için asi geliyor. Onlar öyle niteledi yani.
Hatta içlerinden birisi açık açıl belli etti okuyunca diliniz uzamış Ahahaha dedi mesela. Yani illa bunun konusu açılıyor.
Bak işte bir hadsizlik örneği.
Okuyunca diliniz uzadı ne demek?

Olmaması gerektiğini savunuyorum.

Bir örnek yazacağım. Birgün kuzenlerim tabu oynayalım dediler.

Olur dedik.

Ortamda üniversite mezunu ben varım bi de esim var. Kuzenlerim lise mezunu.

Neyse ilk kelime bana geldi. Eşime anlatacağım.

Kelime "varlık"

Yasak kelimeler,para mal mülk arsa vs.

Ben de eşime "ontoloji" dedim.

Eşim "varlık felsefesi" dedi.

Kuzenlerimden biri ben bunlarla oynamam ne dediklerini bile anlamıyorum dedi.

Oynayamadık.

Basit ama etkili bir örnek.

Birbirine denk veya yakın eğitim düzeyi ideal olandır.

Aksi sarmıyor beni.

Ha şimdiki üniversite mezunlarıni da hic beğenmiyorum ama neyse. Konumuz o değil.

Sizin ornege bakarsak, esim de ben de yuksek lisans mezunuyuz.
Ben fizyoterapistim, o insaat muhendisi.
Ben mukavemet bilmem, o anatomi.
Ben jeofizik bilmem, o biyomekanik.
Bunun üniversite mezunu olmakla alakasi yokki.
Ayni seyleri bilmek icin meslektaslarimizla evlenelim o vakit.
dediginiz genel kulturse, diploma genel kültür katmaz.
Bir de oyle üniversiteler var ki, diplomasi da para etmez.

Kendini gelistirmek, öğrenmeye acik olmak, kompleksli olmamak baska bir sey.
Babam lise terk, 40 indan sonra almanca ozel hoca tutup dil ogrendi, fuarlarda lazim oluyor diye.
Turkiye siyasal tarihini siyaset bilimci kadar bilir vs.
Boğaziçi, bilkent mezunu falan değilse, uzgunum ama diploma fark yaratmıyor.

Babam lise terk, 40 indan sonra almanca ozel hoca tutup dil ogrendi, fuarlarda lazim oluyor diye.

Jeofizik bilmeyen de ne bileyim. Şimdi eşinin iş arkadaşları sana kısır yemeye gelse, aralarında jeofizik konuşsalar hiç utanmayacak mısın kendinden?

Jeofizik bilmeyen de ne bileyim. Şimdi eşinin iş arkadaşları sana kısır yemeye gelse, aralarında jeofizik konuşsalar hiç utanmayacak mısın kendinden?
Cok iyi sessiz sinema oynarız o sayilmaz mi?
Sanirim ben doktora terkim o yuzden.
Yoksa maymunluk yapmamizla alakasi yok😏

Aaaa benim Uşak’lı arkadaşıma DEMEK KARADENİZLİSİN diyen çok insan oldu 😬 Oysa çalıştığım okulda ya 3 ya da 4. Sınıfta Türkiye haritasını çalışıyordu çocuklar.
Ben ülkenin eğitim durumundan haberdarim öğretmenim çünkü. Arkadaşlar çok bildiklerini zannedip uyarmışlar ama...

Normalde harita bilgisini 6.sınıflara gösteriyoruz. Enlem, boylam vb konuları. Çünkü Turkiyenin konumunu 4.sinifta öğrettik zannediyoruz.

Sonra 8.sınıfta 1.dünya savaşını anlatırken Canakkale Cephesinin coğrafi konumunun önemini bildiklerini zannediyoruz. Ama hayır. Bilmiyirlar. Sonra neden yapamadıklarını sorguluyoruz...

Hocam biz daha türkiyenin yerini bilmiyoruz siz bize ingiletere diyorsunuz cidden çok hossunuz diyorlar.

Arkadaşlar bir de beni varlık bilmek icin lise okumak yeterli diye uyarıyor. Cok komik. Ben öğretmenim. Bilmiyorlar. Gerçekten bilmiyorlar.

Kaldi ki kolay derstir bunlar. Ama yok eğitim sisteminin de eksikliği ile lise mezunu cocuklar cok eksik.

Üniveriste mezunları da en fazla 2 arpa boyu yol almış oluyorlar.

Güya bir kız evladimiz üniversite sinavina hazırlanıyor. Babası özel matematik dersi aldiriyor. Matematigi zayif dedi.

Biz de zayıf sandık
Megerse hic yokmus.

Sadece matematik değil. Turkce de yok.

Tanesi 5 liradan 2 çikolata aldığın markete 20 lira verirsen ne kadar para üstü alman lazim diyoruz.

Hocam matematiğim iyi değil diyor.

Zaten matematik sorusu sormadik ki.
. Gündelik hayat sorusu sorduk.

Markete gitme sorusu sorduk.

Türkçe de sormus olabilirz
Ama matematik sormadik o kesin.

Bunun gibi o kadar cocuk var ki bu ülkede.

Sallanmaz o kalkışta be mendil ne de bir kol, dizesindeki özne "sallanmaz"dır hocam. Çünkü en basta özne olur diyor.

Vallahi öğretmenlik hayatımda bunun gibiler yüzünden saç bas yolduğum çok oldu.

Insanlar okutulan her şeyi öğrencilerin bildiğini sanıyor. Kimsenin hayallerini yikmak istemem ama gerçekten bunu zannedenler icin ekstra üzülüyorum.

Üniversite okumanın en temel farki bilmek değil. Farkli insanlarla bir araya gelmek. Farkli coğrafya insanları ile hemdem olmak. Kendi başının caresine bakmak. Vizyon gelistirmek vb bence.

Hızlı yazdım. Klavyemde hata olursa affola.

Sorun oluyor. Ulkemizin "cok nadide" erkekleri, kisisel evrimlerini, tek baslarina tamamlayamadiklarindan o asagilik komplexinden kurtulup egolarini birakamiyorlar bazen. Hepsi icin gecerli degil elbette ki. Ama azimsanamayacak bir yuzde bu sekilde. Bilgi olmadigi icin ego cok yuksek.

merhaba uzun zamandır bir konuyu merak ediyordum sormak istiyorum
ilerde eşler arasında eğitim düzeyi farkı olur mu? üniversite mezunu kadın ve lise mezunu erkek arasında.
Kesinlikle oluyor.erkek inanılmaz kompleks yapıyor ve bunu hazmedeigini de kabullenmiyor.

maalesef kendini geliştiren biri de değil eğitimi geçtim. bir kere aklımda olay surda bitti evde giydigine karisilir mi insanın çok fazla kısıt vardı.sevsem de mantığımi.kullanmak zorundayım ki ben hep duygularla ilerleyen bir insanım
Şimdi benim.de bazi kriterlerim vardir ki kim olursa olsun karisamaz, karismamali
Mesela kisinin giyimi, kuşamı, ailesi, arkadaşları gibi konularda onun alanina giren ve karisan insan hadsizdir, saygısızdir.
Yani siz kendiniz nasil giyineceginizi bilmiyorsunuz da o sizin yerinize karar verme yetkisine mi sahip?
Bunun altında da özgüven eksikliği yatar ayrica
Biri karsisindakini kontrol etmeye çalışıyorsa kendine güvenmediği icindir. Bu kaybetme korkusu da değil, daha cok rezil olma korkusu.
Bu konudan örnek olarak ilerlersek, kadin yüksek lisans mi yapacak aman yapmasin benden daha üst duzeyde egitim alamasin ki ben ondan aşağı olmayayım. Neden? Çünkü ben kendime güvenmiyorum.
Kendine güveni olan insan, eşi kendinden fazla eğitim alsa da gurur duyar.
Bir arkadasim vardi kiz yüksek lisans yapıyordu ama öyle cok cabalamamis kendiliğinden olan bir sey, lisans sonrasi hocalari yönlendirmiş o da yüksek yapıyordu. Sevgilisi de mühendis, zeki bir adam. Ama noldu, kiz tezini yazsa mezun olabilecekken evlenip ev hanımı olmayi tercih etti. Çünkü adam beni bile ezmeye, kontrol.etmeye çalışıyordu saygisiz herif! Ben cok dedim senin sevgilinden hazzetmiyorum sana da yakıştırmiyorum diye, gitti evlendi sonra kocama laf ettirmem dedi!
Adam ise her fırsatta karisini ezecek yer ariyor ama!
Yani demem o ki, saygi ve vizyon önemli

Son düzenleme:
Bu arada acıköğretimli bi kadını aşağılamaak haddime değil benim kastettiğim kısım boş beleş, okumayan, evde diplomalı koca bekleyen kadınlar kadınlarımız içindi..
Boşverin iyi olmuş. Yüksek Lisansınızla döversiniz :)
Tercih meselesi diycem ama benim, bizim aklımıza ters şeyler:). Yüksek lisans tezimde son derece yardımcı olan, okumamı hep destekleyen bir beyefendi ile evliyim şimdi çok şükür😍

Demek istediğim o değildi ama önemli değil.

Fikriniz benim fikrimin antitezi olamaz çünkü ben bundan bahsetmedim.

Fakat öyle olsaydı da sizi fikrimin doğru olduğu konusunda ikna etmeye çalışmayacaktım.

Siz öyle diyorsaniz konu sahibi ondan da gerekeni alır.

Iyi forumlar pijamacim.

Eltimin kızı 20 yaşında özel bir üniversitede okuyor. Geçenlerde sevgilisinden ayrılmış. Sebebini "yenge yea bana göre değildi. Lise mezunu. Ben öyle cahil kültürsüz adamla yapamam" dedi. Önce uzun uzun baktım. Sonra da "yavrum kültürsüz ve cahil olduğunu nereden anladın?" diye sordum. O da "Netflix dizilerinden bahsediyorum bön bön bakıyor. Louis vuitton dedim öyle baktı yüzüme" dedi. Haklısın senin bu engin bilgi birikimine yetişemez, iyi yapmışsın ayrılmakla dedim.

Mesela bu eltimin kızı da bana göre ağır geri zekalı. Kültürü, cehaleti saçma sapan konular ile ölçtüğü için. Ben olsam lise mezunu biri ile sevgili olabilirdim ama geri zekalı biri ile asla.

Böyle konuları da çok seviyorum mesela. Zeka turnusolu gibi. Yazılanları okurken ülkem insanı ile ilgili umudum kırılıyor ama olsun. "gelişmek" nedir ne anlama gelir bilmeden yargı dağıtan insanları görmek üzücü oluyor tabi.

Mesela geçen eşim ve yeğenleri ile tabu oynuyoruz. Bob marley çıktı eşimin şansına. Yeğeni de üniversite okuyor. Eşim anlatırken lise mezunu olan diğer yeğeni bildi de üni mezunu olan bilemedi. Utanmadan bir de o kim yea dedi. Böyle rezillik olamaz. Hemen o an dedim ki lise mezunları üni mezunlarından daha kültürlü. Hemen çıkarım yaptım oracıkta. Çünkü Bob Marley yani.
Kk da herkes tabu oynuyor
Misal ben de clavicula dedim bir tek tıp okuyanlar anladı işte insaN biraz latince bakmaz mı çok haklısın hemen oracıkta diğerleriyle arkadaş olmayı kestim

Şimdi benim.de bazi kriterlerim vardir ki kim olursa olsun karisamaz, karismamali
Mesela kisinin giyimi, kuşamı, ailesi, arkadaşları gibi konularda onun alanina giren ve karisan insan hadsizdir, saygısızdir.
Yani siz kendiniz nasil giyineceginizi bilmiyorsunuz da o sizin yerinize karar verme yetkisine mi sahip?
Bunun altında da özgüven eksikliği yatar ayrica
Biri karsisindakini kontrol etmeye çalışıyorsa kendine güvenmediği icindir. Bu kaybetme korkusu da değil, daha cok rezil olma korkusu.
Bu konudan örnek olarak ilerlersek, kadin yüksek lisans mi yapacak aman yapmasin benden daha üst duzeyde egitim alamasin ki ben ondan aşağı olmayayım. Neden? Çünkü ben kendime güvenmiyorum.
Kendine güveni olan insan, eşi kendinden fazla eğitim alsa da gurur duyar.
Bir arkadasim vardi kiz yüksek lisans yapıyordu ama öyle cok cabalamamis kendiliğinden olan bir sey, lisans sonrasi hocalari yönlendirmiş o da yüksek yapıyordu. Sevgilisi de mühendis, zeki bir adam. Ama noldu, kiz tezini yazsa mezun olabilecekken evlenip ev hanımı olmayi tercih etti. Çünkü adam beni bile ezmeye, kontrol.etmeye çalışıyordu saygisiz herif! Ben cok dedim senin sevgilinden sana da yakıştırmiyorum diye, gitti evlendi sonra kocama laf ettirmem dedi!
Adam ise her fırsatta karisini ezecek yer ariyor ama!
Yani demem o ki, saygi ve vizyon önemli
işte duygu mantigin önüne geçince göremiyosun gerçekten biz burda insanlara diyoruz yapma etme ama psikoloji düzgün değil göremiyor insan çünkü kaptırıyor kendini

Back
X