eğitim düzeyi farkı

teşekkür ederim Nisan❣❣❣ inşallah mutlu olalım güzel şeyler bulsun bizi.. zaten kendime şunu diyorum her şeyin bir sebebi var hayatta iyi veya kötü her şey bir amaca hizmet ediyor. biraz da işi kadere atıyorum , kaderde olacak olan olur Allah hayırlısını versin her zaman her serde var bir hayır :)) hep ayrılınca barisiyordum aynı sebeplerden ama bak gördüm ki sonuç yine aynısı :)

sizin adınıza sevindim mutluluğunuz daim olsun. lise terk de olsa kendini geliştirmiş adam demek ki. saygı sevgiden bir tık daha önde bence.
cunku sahısın bakıs acısı sığ ondan olmuyordu bır umıt belkı degısmıstır duzelmıstır ıyı olur dıye donuyordun ama yasayarak gormen ıyı oldu en azından neden olmadıgını bılıyorsun bosver
su pandemı zorladı aslında ondan ıce dondun bence :) netflıx ıyı gıder :) kafa dagıtmaca

Simdi sen egitimden cok kendini yetistirmenin onemli oldugunu dusunuyorsun ve bizim de sana bu sekilde soylemizi umuyorsun belki de. Ancak icten ice erkek bunu kompleks yapar. Ilk basta belli etmese de, ozellikle sevgililik doneminde bu belli olmasa da, ayni eve girilduginde zamanla seni asagi cekerek kendinin yukari cikacagini sanir. Universite insana sadece egitim vermez, bakis acisi da katar. Mesele sadece egitim degil. O ortami hic yasamamis biri seni anlayamaz. Ne yazik ki bu durum hemen ortaya cikmaz. Ileride yavas yavas kendini gosterir. Bir de evlilik denge uzerine kurulur. Denge olmazsa evlilik bir sure sonra bozulur.

Ben Yükseklisans yapıyorum nişanlım lise mezunu aramızda hiçbir problem olmuyor problem oluyor diyenleri anlamıyorum. Benden daha bilgili daha iyi daha anlayışlı daha okumayı seven birisi
Ailem ben kimse bunu dert etmedi bence sorun olmaz

Kapesese önemli, genel kültürü belli ediyor bi kere. Tabu oynarken de avantaj. Avokadoyu Amerikan armudu diye anlatabilirsin mesela.
🥺🥺🥺🥺 şincik beyimlen ve kankileriyle tabu oynarken tıbbi terim kullanırsam cahil beyim anlamayacak.o yüzden hastaneden birini bulmaya karar verdim teşekkürler tabu.

merhaba uzun zamandır bir konuyu merak ediyordum sormak istiyorum
ilerde eşler arasında eğitim düzeyi farkı olur mu? üniversite mezunu kadın ve lise mezunu erkek arasında.
kesinlikle olur istisnalar vardır o da bizleri bulmaz muhtemelen:)
eski eşimle aramızda vardı eğitim farkı, ben lisans mezunuyum o lise mezunu onda hep komleks yarattı bu durum oysa bikez bile konusunu açmadım üstelik çalışmıyordum da.. her konuda kendini yetersiz ezik görürdü velhasıl evlilik anca 1.5 yıl surdu tatlım
o yüzden iyi ölç tart eyvah dememek için doğru mantıklı kararlar al

Ben ve eşim arasında eğitim farkı var.
Gerçi bizim aramızda aynı olan herhangi bir kriter yok.:deli: Fakat hiç bununla ilgili bir problem yaşamadık. Fakat bu kişilere göre fazlaca değişebilecek bir durum.

Belki çok küçük yaşlarda tanışmamızın etkisi, belki birbirimizi tamamlamaya çokça alışık olmamız sebebiyle bunu fark etmedik.

Diplomanın insana mükemmel donanımlar eklediğine inanmıyorum. Aslolan kişinin kendini geliştirebilmesidir.

Bayburt’ta üniversite okuyanla İstanbul da okuyan bir olur mu? Şunu demek istiyorum artık herkes üni mezunu bu bir ayrıcalık olmaktan çıktı. İnsanlar aileden getirdikleri kültürlerini ne yazıkki ünide terk etmiyorlar. Yemek yerken iğrenç sesler çıkaran üni mezunları hatta baya yetkili mevkili Kişiler gördüm. Güzel ortamlarda okuyan insanların çevresi de ona göre daha iyi oluyor nerde ne konuşacağını nasıl hareket edeceğini biliyor.Ama herkeste bu imkan yok zaten ülkemizde her ilde üni var.Belki bizden sonraki nesilde yani üni mezunlarının yetiştirdiği çocuklar büyüdüğünde bu fark daha bariz olur.

ilerde eşler arasında eğitim düzeyi farkı olur mu? üniversite mezunu kadın ve lise mezunu erkek arasında.
Ben uni mezunuyum esim ilkokul mecburen ben ona ayak uydurmaya çalıştım pişman değilim asla ama biraz zor yani o bu durumu kapatmak için sürekli beni ezikledi kavga edince tabi ben cahilim sen ogretmensin oldu ama sevgi herşeyi kapattı bende sadece biraz sabır taşı olmak lazım tabi karşındakine göre de değişir bu durum ama söyle sadece onun psikolojisi o şekildeydi görgü olarak falan hiç hissetmedim hatta benden Iyi ama aşağılık psikolojisi herşeyi batiriyo

Üniversitede akademik personelim. Ben ne akademisyenler gördüm lise mezununa eş değer. Her sene mezun ettiğimiz öğrencilerin içinde sadece 2-3 öğrenci normal düzeyde başarılı. Inanın geri kalanı hocaların insiyatifiyle geçiyor. Her ne kadar başarısız olsalar da üni onlara farklı bir bakış açısı, dünya görüşü katıyor. Artık herşeye daha geniş pencereden bakmayı öğreniyorlar. Tabi arada istisnalar oluyor. Lise mezunu kendini geliştirmiş birisi de istisnadır.

Ben mutlaka sorun olacağını düşünüyorum

İstediği kadar olmaz densin oluyor arkadaşım. O kadar çok şahit oldum ki bu olaya. Ve birbirlerini çok seven anlayışlı insanlar arasında bile oldu. Aileler bile problem ediyor bir süre sonra. Davul bile dengi dengine diye boşuna dememişler

Benim fikrimce evlilikte ne kadar cok ortak nokta, denklik olursa o kadar iyi. Egitim durumunun kesinlikle sorun olacagini dusunuyorum hele ki karsinizdaki cahil bir tipse aman aman.

bazi yorumlarda da okudum cevremden de duydugum sacma bir arguman var: okumus ama adam olamamis birisindense okumamis ama iyi birisi olsun diye.

Benim karsima cikan adaylardan bazilari sozde universite mezunu ama insanliktan bir hayli uzak kimselerdi. Ama burdan okumuslar boyle demekki ben en iyisi okumamis biriyle tanisip evleniyim diye birsey cikarmadim. Hem okumus hem iyi insan vasfinda olanlarin olduguna inaniyorum. Hic bir kadin standartini dusurmemeli hakettiginden daha azina razi olmamali.

üniversite terk bir eniştem var yani ablamla kendisi lise mezunu

bacanakları dr , ymm diye onları kıskançlıgından evinde huzurluk yapıyor,

artık gerisini sen düşün

Çoğunlukla problem olur kendim de birkaç tane tecrübe ettim olmuyor.lise mezunu ama yurt dışında çalışmış, kendini geliştirmiş,meziyetleri olan bir erkekle bir süre çıktım o bile aramızdaki tartışmalarda hiç alakası olmamasına rağmen lise mezunu olmamı sorun ediyorsun diyordu. komplekse giriyor bir çoğu

eğitimden çok ahlaki ve insani düzeyine bakmak önemli.
eğitimli ve tevazu sahibi olan insanlar el üstünde tutulur.

Benim fikrimce evlilikte ne kadar cok ortak nokta, denklik olursa o kadar iyi. Egitim durumunun kesinlikle sorun olacagini dusunuyorum hele ki karsinizdaki cahil bir tipse aman aman.

bazi yorumlarda da okudum cevremden de duydugum sacma bir arguman var: okumus ama adam olamamis birisindense okumamis ama iyi birisi olsun diye.

Benim karsima cikan adaylardan bazilari sozde universite mezunu ama insanliktan bir hayli uzak kimselerdi. Ama burdan okumuslar boyle demekki ben en iyisi okumamis biriyle tanisip evleniyim diye birsey cikarmadim. Hem okumus hem iyi insan vasfinda olanlarin olduguna inaniyorum. Hic bir kadin standartini dusurmemeli hakettiginden daha azina razi olmamali.
sanırım bunu tanıdıkça anlariz
yani bi lise mezunu çıkar karsina ama adam kültürlü ve seviyelidir sohbeti iyidir tamam dersin
üni mezunu çıkar yok dersin .. kisiye de bağlı aileye de bagli

Kesinlikle fark ediyor yüksek lisansla doktora bile fark ediyor ilerde başka sorunlar doğuruyor eğitim seviyesi yükselen daha iyi maaş vs alıyor bu da çiftte sorun doğuruyor benzer şeyleri konuşabilecegin ve mümkünse eşit kalitede eğitim şart

Kesinlikle fark ediyor yüksek lisansla doktora bile fark ediyor ilerde başka sorunlar doğuruyor eğitim seviyesi yükselen daha iyi maaş vs alıyor bu da çiftte sorun doğuruyor benzer şeyleri konuşabilecegin ve mümkünse eşit kalitede eğitim şart
aslında yüksek lisans doktora mantıken cok fark olmaması lazım ama kompleks durumu oluşuyor sanirim

Kesinlikle böyle düşünmuyorum üniversiteye gitmeden de kendisini mis gibi yetiştirmiş gormüş insanlar var. Bir değil iki üniversiteye gidipte hâla erkek kuaförüne gitmiceksin gibi şeyler söyleyen insanlar var. Bu tamamen karakter meselesi bence.

Bence lise mezunu da olsa iyi bi işi varsasorun olmaz ama yoksa sorun olur..ben üni mezunu eşim lise mezunu ama eğitim olarak değil de iş olarak fark olduğu için zamanında sıkıntılar yaşadık..

Back
X