eğitim düzeyi farkı

Yeni olduğu icin ve tabii ki haliyle duygularınız bir anda bitmez
Mantiginiza uymadi ayrildiniz ama hemen o hisler geçmez ki
Kendinize izin verin zamanla bu süreç de gececek elbet
sonradan iyiki derim umarım
şimdi komik gozukmek istemem ama yengeç burcuyum tamamen kalbimle hareket ediyordum ilk defa hayatımda mantığı seçtim gönül işlerinde

soruyu sorma sebebim su. ben biraz yetişme tarzı olarak da ailem okula çok önem verecek şekilde büyüttü hep oku , yüksek yap sonra doktora vs her türlü arkamdalar okul konusunda ve ugrasiyolar da. hayatımda lise mezunu birisi vardı zira kendisinden kısa zaman önce tabiri caizse at gözlüklerimi cikarak ayrıldım. her anlamda kısıtlayan birisiydi onu giymee bunu giyme , her kavgada geçmişte yaptığım şeyleri yüzüme vurur falan. tabi nesini sevdin derseniz en başta böyle değildi bu kadar , her zor anında yanımdaydi diyebilirim fakat ilişki yalama oldu ayrıl barış. en son işte bana karşı içinde bulunduğu tavırlardan ben baya bı farkındalık kazandım hele burdaki yorumları okumak ufkumu açtı hani kiziliyor ya burdaki kadınlara üsluptan dolayı o üslup benim gözlerimi açtı diyebilirim. bu şimdi böyleyse ilerde ne olur dedim kendime kendi kardesimden beni kıskanıyor ama aradan geçen zaman vs derken çok sevdigimi farkettim fakat kendime saygımdan ayrıldım. şimdi de bu konuyu açtım çünkü ben bunu o.zaman dert etmiyordum ama ilerde evleneceğim zaman kafama takılacak denk.olmasi olmasa bile kendini geliştirmiş biri olması önemli
Kendinize çok büyük bir iyilik yapmışsınız👏🏻

sonradan iyiki derim umarım
şimdi komik gozukmek istemem ama yengeç burcuyum tamamen kalbimle hareket ediyordum ilk defa hayatımda mantığı seçtim gönül işlerinde
Harikasiniz gerçekten
Benim bir tanidigim var kiz 31 yasinda sevgilisi 28, baya 3-4 yildir sözde sevgililer ama hic gorusmuyorlar adam geziyor tozuyor kizi istemiyor bizimki seviyorum diye oldurmaya çalışıyor ve yengeç burcu :)
Duygular önemli ama herseyde olduğu gibi insan iliskilerinde de denge önemli, ne salt duygu ne salt mantık

Bak aklıma geldi mesele sadece üniversite diploması da değil ki. Mesela şey düşün. Eğitim fakültesi mezunu iki sevgili. Biri kpss ile atanmış. Öteki kpss kazanamamış özel okulda öğretmenlik yapıyor. Düşünsene kpss kazanamayacak kadar kültürsüz kalmış. Şimdi o canım atanmış öğretmen ile evlenecek. Atanmış öğretmenin arkadaşları eve gelecekler yemeğe. Atanamamış olan ezilecek. Kpss sorularından bahsedecekler, o içine kaçacak. Banyoya gidip ağlayacak ne kadar kültürsüz bir insanım diye. Bunlar hep önemli.

Ben kpss kazanmamış öğretmene de kültürlü öğretmen diyemem kimse kusura bakmasın. Kpss önemli.

Bak aklıma geldi mesele sadece üniversite diploması da değil ki. Mesela şey düşün. Eğitim fakültesi mezunu iki sevgili. Biri kpss ile atanmış. Öteki kpss kazanamamış özel okulda öğretmenlik yapıyor. Düşünsene kpss kazanamayacak kadar kültürsüz kalmış. Şimdi o canım atanmış öğretmen ile evlenecek. Atanmış öğretmenin arkadaşları eve gelecekler yemeğe. Atanamamış olan ezilecek. Kpss sorularından bahsedecekler, o içine kaçacak. Banyoya gidip ağlayacak ne kadar kültürsüz bir insanım diye. Bunlar hep önemli.

Ben kpss kazanmamış öğretmene de kültürlü öğretmen diyemem kimse kusura bakmasın. Kpss önemli.
Kahrolsun bağzı şeyler.

Harikasiniz gerçekten
Benim bir tanidigim var kiz 31 yasinda sevgilisi 28, baya 3-4 yildir sözde sevgililer ama hic gorusmuyorlar adam geziyor tozuyor kizi istemiyor bizimki seviyorum diye oldurmaya çalışıyor ve yengeç burcu :)
Duygular önemli ama herseyde olduğu gibi insan iliskilerinde de denge önemli, ne salt duygu ne salt mantık
benim bulunduğum durumu biri konu açsa anlatsa ayrık derdim direkt buna dayanarak tutuyorum kendimi :) yengeç burçları aşık olunca gözleri hicbisey görmüyor o kıza da bişey diyemiyorum çünkü cidden böyle

ya sadece o değil ki o an heyecan olmuştur olmamıştır ama kendini geliştirme dediğimiz olay çok farklı ve kendini geliştirmiş insan da her yerde belli eder kendini iyi diye düşünüyorum

ah şuan baya ikilemdeyim hayırlısı diyorum bir yerde kader kısmet kafama takmamaya çalışıyorum bir yerde olacak olan olur bakalım hayatta bizi neler bekliyor
Yazdığınız mesajları okudum ve affedersiniz ama bahsettiğiniz kişi o kadar sığ ve cahil ki. Bunun eğitimle de pek alakası yok maalesef. İlkokul mezunu ama ufku geniş olan, kendisini geliştirmeye açık insanlar da tanıyorum. Ben de sizin gibi eğitime çok önem veriyorum ve böyle bir adamla ne evlenmeyi ne de ondan çocuk yapmayı isterdim

Kapesese önemli, genel kültürü belli ediyor bi kere. Tabu oynarken de avantaj. Avokadoyu Amerikan armudu diye anlatabilirsin mesela.

Yazdığınız mesajları okudum ve affedersiniz ama bahsettiğiniz kişi o kadar sığ ve cahil ki. Bunun eğitimle de pek alakası yok maalesef. İlkokul mezunu ama ufku geniş olan, kendisini geliştirmeye açık insanlar da tanıyorum. Ben de sizin gibi eğitime çok önem veriyorum ve böyle bir adamla ne evlenmeyi ne de ondan çocuk yapmayı isterdim
ben işte önceden bakış açım.suydu
elinde iyi bir işi olsun , önemli değil diyordum ama her şey bunla bitmiyor. ilerde mutlu olur muyuz vs evlilik zor bir iş bir suru masraf stres altına giriliyor yuva yapmak zor. ben genel olarak bana yaptığı fedakarlıkları düşünüp kendimi biraz mutsuz ediyorum sanırım klasik yengeç burcu. ama kendime diyorum bunla evlensen de hayatın çok zor olacaktı ve yıprancaktin ne gerek var..

Ben ülkenin eğitim durumundan haberdarim öğretmenim çünkü. Arkadaşlar çok bildiklerini zannedip uyarmışlar ama...

Normalde harita bilgisini 6.sınıflara gösteriyoruz. Enlem, boylam vb konuları. Çünkü Turkiyenin konumunu 4.sinifta öğrettik zannediyoruz.

Sonra 8.sınıfta 1.dünya savaşını anlatırken Canakkale Cephesinin coğrafi konumunun önemini bildiklerini zannediyoruz. Ama hayır. Bilmiyirlar. Sonra neden yapamadıklarını sorguluyoruz...

Hocam biz daha türkiyenin yerini bilmiyoruz siz bize ingiletere diyorsunuz cidden çok hossunuz diyorlar.

Arkadaşlar bir de beni varlık bilmek icin lise okumak yeterli diye uyarıyor. Cok komik. Ben öğretmenim. Bilmiyorlar. Gerçekten bilmiyorlar.

Kaldi ki kolay derstir bunlar. Ama yok eğitim sisteminin de eksikliği ile lise mezunu cocuklar cok eksik.

Üniveriste mezunları da en fazla 2 arpa boyu yol almış oluyorlar.

Güya bir kız evladimiz üniversite sinavina hazırlanıyor. Babası özel matematik dersi aldiriyor. Matematigi zayif dedi.

Biz de zayıf sandık
Megerse hic yokmus.

Sadece matematik değil. Turkce de yok.

Tanesi 5 liradan 2 çikolata aldığın markete 20 lira verirsen ne kadar para üstü alman lazim diyoruz.

Hocam matematiğim iyi değil diyor.

Zaten matematik sorusu sormadik ki.
. Gündelik hayat sorusu sorduk.

Markete gitme sorusu sorduk.

Türkçe de sormus olabilirz
Ama matematik sormadik o kesin.

Bunun gibi o kadar cocuk var ki bu ülkede.

Sallanmaz o kalkışta be mendil ne de bir kol, dizesindeki özne "sallanmaz"dır hocam. Çünkü en basta özne olur diyor.

Vallahi öğretmenlik hayatımda bunun gibiler yüzünden saç bas yolduğum çok oldu.

Insanlar okutulan her şeyi öğrencilerin bildiğini sanıyor. Kimsenin hayallerini yikmak istemem ama gerçekten bunu zannedenler icin ekstra üzülüyorum.

Üniversite okumanın en temel farki bilmek değil. Farkli insanlarla bir araya gelmek. Farkli coğrafya insanları ile hemdem olmak. Kendi başının caresine bakmak. Vizyon gelistirmek vb bence.

Hızlı yazdım. Klavyemde hata olursa affola.
Canım şu ontolojili ilk yorumunda söylemek istediğini anladım, eminim ki diğer arkadaşlar da anladılar fakat örnek olarak verdiğin kelime yukarıdaki yorumunda anlattığın durumlar için fazla spesifik, o nedenle dikkat çekti. Eleştiri getiren arkadaşlar yüksek ihtimal sayısal branşlara mensuplar. Siz de eşinle muhtemelen sözel branşlardansınız o nedenle ontoloji sizin için alışıldık bir terim. Öte yandan ben felsefeye dair değil iki kelam hiç kelam bilmem, edebiyat ve tarih hariç bir alan pozitif bilim değilse ilgimi çekmiyor. Yani o ortamda sizinle tabu oynasam ontoloji ne diye ben de sorardım. Bu benim temel matematik-coğrafya-dil bilgisine hakim olmadığımı değil sadece felsefeye ilgimin olmadığını gösterir. Günümüzde eğitimin genel kalitesi hk söylediklerine ise katılıyorum, benim babam da kardeşim de eğitimci, işin iç yüzünü çocukluğumdan beri göre göre üni tercih listemde tek bir eğitim fakültesi dahi yazmamıştım.

benim bulunduğum durumu biri konu açsa anlatsa ayrık derdim direkt buna dayanarak tutuyorum kendimi :) yengeç burçları aşık olunca gözleri hicbisey görmüyor o kıza da bişey diyemiyorum çünkü cidden böyle

ya sadece o değil ki o an heyecan olmuştur olmamıştır ama kendini geliştirme dediğimiz olay çok farklı ve kendini geliştirmiş insan da her yerde belli eder kendini iyi diye düşünüyorum

Kültürlü, kendini geliştirmiş insan heyecan yapmaz.

ben işte önceden bakış açım.suydu
elinde iyi bir işi olsun , önemli değil diyordum ama her şey bunla bitmiyor. ilerde mutlu olur muyuz vs evlilik zor bir iş bir suru masraf stres altına giriliyor yuva yapmak zor. ben genel olarak bana yaptığı fedakarlıkları düşünüp kendimi biraz mutsuz ediyorum sanırım klasik yengeç burcu. ama kendime diyorum bunla evlensen de hayatın çok zor olacaktı ve yıprancaktin ne gerek var..
Yengeç burcu değilim ama ben de sizin gibiydim. Vicdan yapıyordum ve sonra gördüm ki benim zamanımdan gidiyor. Sanki siz hiç mi fedakarlık yapmadınız. Böyle bir insanla bir ömür geçmez. Umarım çok kolay bir şekilde bu süreci atlatırsınız. İnanın hiç zor değilmiş, denendi onaylandı👍🏻

Yengeç burcu değilim ama ben de sizin gibiydim. Vicdan yapıyordum ve sonra gördüm ki benim zamanımdan gidiyor. Sanki siz hiç mi fedakarlık yapmadınız. Böyle bir insanla bir ömür geçmez. Umarım çok kolay bir şekilde bu süreci atlatırsınız. İnanın hiç zor değilmiş, denendi onaylandı👍🏻
doğru diyorsunuz ben de yaptım hem de Cook .. haklısınız yani sevsem de gerçeklere gözlerimi kapatamam hayırlısı olsun hakkımızda 🦋

Canım şu ontolojili ilk yorumunda söylemek istediğini anladım, eminim ki diğer arkadaşlar da anladılar fakat örnek olarak verdiğin kelime yukarıdaki yorumunda anlattığın durumlar için fazla spesifik, o nedenle dikkat çekti. Eleştiri getiren arkadaşlar yüksek ihtimal sayısal branşlara mensuplar. Siz de eşinle muhtemelen sözel branşlardansınız o nedenle ontoloji sizin için alışıldık bir terim. Öte yandan ben felsefeye dair değil iki kelam hiç kelam bilmem, edebiyat ve tarih hariç bir alan pozitif bilim değilse ilgimi çekmiyor. Yani o ortamda sizinle tabu oynasam ontoloji ne diye ben de sorardım. Bu benim temel matematik-coğrafya-dil bilgisine hakim olmadığımı değil sadece felsefeye ilgimin olmadığını gösterir. Günümüzde eğitimin genel kalitesi hk söylediklerine ise katılıyorum, benim babam da kardeşim de eğitimci, işin iç yüzünü çocukluğumdan beri göre göre üni tercih listemde tek bir eğitim fakültesi dahi yazmamıştım.
Güzel uslubunuz için tesekkur ederim

Orda verdiğim basit bir örnek sadece.

Lisede okutulan bir derste bile eksik olmayi vurguladim.

Mesele ordaki branş değil.

Hepimiz her dersten az çok ogrendik. Çünkü temel bilgileri ögrenmemiz gerekiyor.

Ama biz bunları ögretemiyoruz.

O sebeple üniversite okumak 2 arpa yol alabilmek adina önemli.

Vizyon geliştirmek,farkli olana tahammül edebilmek,farkli düşüneni anlayabilmek acisindan cok Önemli.

Üzerine bilgi de edinirsek tadından yenmez.

Şunu anlamıyorum ben ama.
. Mesela diyelim ki benim düşüncem yok yanlış çok aykırı ... neden birileri beni aksine ikna etmeye çalışıyor. Onu anlamıyorum. Şu an onu düşünüyorum.

Sizinle konuşmak ve ne demek istediğimi anlayan birilerinin olduğunu bilmek güzeldi.
Teşekkür ederim ❤

ayparem bence ıcın rahat olsun sen bırıyle yollarını ayırdıysan senı o yere getırdıyse bu ıs bıtmıstır zaten oyle dusun. ben cok mutlu olacagına ınanıyorum senın :)
dusunme hıc...
akısına bırak zaman sana nelerı getırecek bekle seyret gor bence :)

merhaba uzun zamandır bir konuyu merak ediyordum sormak istiyorum
ilerde eşler arasında eğitim düzeyi farkı olur mu? üniversite mezunu kadın ve lise mezunu erkek arasında.
Eşimle 11 yıldır tanışıyoruz yaklaşık 3 yıldır evliyiz. Ben üniversite o lise terk. Allah'a şükür kendi işi var gayet güzel.. Eşim çok merhametli,güzel kalpli,koruyucu,yardımcı ve saygılı bir eş.. Ve her zaman dua ediyorum annesine ve babasına böyle bir evlat yetiştirdikleri için..

ayparem bence ıcın rahat olsun sen bırıyle yollarını ayırdıysan senı o yere getırdıyse bu ıs bıtmıstır zaten oyle dusun. ben cok mutlu olacagına ınanıyorum senın :)
dusunme hıc...
akısına bırak zaman sana nelerı getırecek bekle seyret gor bence :)
teşekkür ederim Nisan❣️❣️❣️ inşallah mutlu olalım güzel şeyler bulsun bizi.. zaten kendime şunu diyorum her şeyin bir sebebi var hayatta iyi veya kötü her şey bir amaca hizmet ediyor. biraz da işi kadere atıyorum , kaderde olacak olan olur Allah hayırlısını versin her zaman her serde var bir hayır :)) hep ayrılınca barisiyordum aynı sebeplerden ama bak gördüm ki sonuç yine aynısı :)
Eşimle 11 yıldır tanışıyoruz yaklaşık 3 yıldır evliyiz. Ben üniversite o lise terk. Allah'a şükür kendi işi var gayet güzel.. Eşim çok merhametli,güzel kalpli,koruyucu,yardımcı ve saygılı bir eş.. Ve her zaman dua ediyorum annesine ve babasına böyle bir evlat yetiştirdikleri için..
sizin adınıza sevindim mutluluğunuz daim olsun. lise terk de olsa kendini geliştirmiş adam demek ki. saygı sevgiden bir tık daha önde bence.

Back
X