• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eğitim farkı çok üzdü bizi..

evlenmeden işler başka evlendikten sonra başka oluyor.aynı evin içine girmeden insan gerçeklerle karşılaşamıyor.çook iyi düşün acele etme.hayallere kapılma gerçekçi ol.gerçekten ılımlı ise ,çalışkan ise evlen.benim eşim çok çalışkandır ve azimlidir.ekmeğini taştan çıkarır misali.yıllardır aynı şirkette çalışıyor.herkes saygı duyar herkesin söyleyeceği ortak tek kelime çok çalışkan.becerikli ve zekidir.en önemlisi acıma duygusu olması.iyi tanımak gerekiyor.
sevgiler...

Ben her zaman bir erkeğin bayanın yanına yakışması gerektiğine inanırım. Eğitim önemli ama hal ve hareketleriylede bu açığı kapatabilir. Herşey diploma olmuyor bazen kendini bilmesi mantıklı hareket etmesi ne zaman nasıl davranıcağını bilmesi ve herşeyden önce bayana saygılı olması gerekir... Ama illaki ailen okumuş olsun diyorsa ve erkek arkadaşında birşeyler için çabalıyorsa yaşınız çok ilerlememişse en azından liseyi bitirip açıktanda olsa üniversiteye başlayana kadar sabredebilirsiniz. Ama yok biz beklemek istemiyoruz diyorsanız erkek arkadaşınızın cahil bir insan olmadığını, size ne kadar değer verdiğini anlatmalınız. Annenizle konuşun onu ne kadar sevdiğinizi ve bu eğitim farkının aranızda sorun olmadığını anlatın. Belki gerçekten ailenizde sizin birbirinizi sevdiğinizi ve herşeyin eğitim olmadığını anlayabilirler...

ilişkinizden ve sevgilinden eminsen hiç sorun yok, bu sadece bi detay
benim annem ilkokul mezunu babam profesör
kaynanam mimar, kayın pederim inşaatta çalışan işçiymiş, orda tanışmışlar

eşimle 6yıl önce tanıştık.ben bir okulda öğretmendim o ise lise mezunu . şirkette çalışan satış personeliydi.okula bilgisayar ağı kurulacaktı onun için gelmişti.öğretmen arkadaşların vasıtasıyla tanıştık.1yıl çıktık.o lise mezunuydu.annem olay çıkardı cehenneme dönen bir yıl yaşadım.doğu hizmetim yüzünden doğuya gitmemek için nikah yapalım dedim.annem kıysmeti kopardı bir lise mezununa maaşını yedir diye mi bunca zahmete katlanıp okuttuk seni dedi.üstelik annemde öğretmendi.çevremden utanırım nasıl söylerim kızım gitti lise mezunuyla evlendi diye dedi.babam biraz daha ılımlı diye ondan boşanmaya kalktı senden yüz buluyo bu dedi.
doğu hizmeti için doğuya gitmem gerekiyodu gitmemek için nikah yapalım dedik. annem kıyameti kopardı.iş yerini bastı patronlarına rezil etti.olmadık şeyler yaptı ailesine bile.evde cehennem hayatına devam.bense gitgeller yaşıyordum lise mezunu bir adam acaba beni ezer durumunu ,evlenince kompleks yapar mı diye.çok zor günlerdi.bir gün evet birgün hayır bırakmalıyım derken.doğuya gitmek zorunda kaldım.ocakta eş durumundan geri memleketime döndüm.
şimdi 6 yıllık evliyiz.4 yaşında bir kızımız var.6 yılda çook kavgalar ettik boşanmak üzereyken direkten döndük.şimdi mutluyuz.yalnıııız,
eşin olacak adamın helede böyle bir pozisyondaysa aile durumu ailenin güngörmüşlüğü dolayısıyla eşinin görgüsü çoook önemli.benim eşimin babası banka müdürü emeklisi annesi de güngörmüş bir kadındı.erkekle evleniyorsun ailesiyle değil ama kavgalarda ailenin eşinin üzerindeki etkisi ve ailesinden aldığı eğitim paaat diye karşına çıkıveriyor.çünkü kavgalarda ona göre davranıyor.ya medeni oluyor yada .....siz kavga ettiğinizde ailenin tavrı sana çoook yansıyor.ya sana karşı dolduruyor yada eğitimli ve gün görmüşse karına yuvana sahip çık deyip evlerine gelen oğullarını karının yanına git diye evlerine bile almıyolar.(Benim kayınvalidem gibi.)
gireceğiniz sosyal ortamlara gelince buradada eşinin güngörmüşlüğü çoook önemli.eşinin birikimi yoksa kendinden sınıfsal olarak üstün olarn kişilerin karşısında kendini küçük hissederse sana saldırır.hıncını senden alır .ben bunları yaşamadım çünkü eşim değil ama ailesi (anne ve babası)babasının işi dolayısıyla üst düzey kişilerle muhatap oldukları için eşimde de o yönde bir birikim olmış ve girdiği her sosyal ortama uyum sağlayabilmişti.ama ben her kavgamızdan sonra şunu içimden söylerdim keşke kendim gibi biriyle evlenseydim bu elimde değil.ister istemez bunu düşünüyorsun.şimdi bunlar sana çok uzak geliyor belkide ama eşinin ailesini iyi tanı.yetişme ortamına iyi bak.bu çoook önemli.eşinin birikimi(güngörmüşlüğü) çook önemli.yeri geliyor aldığın maaş fazlaysa bunu bile sorun ediyorlar.direkolarak değil.eşim bana ,senin bana ihtiyacın yok bana boyun eğmiyorsun dediklerimi yapmıyorsun derdi.

çok teşekkür ederim size..yani hayyattan örneklerle inanın daha çok yardım oluyr bu konuda..bu durumu gerçekten yaayan biliyor..ilk başlarda çevremde "ailenin nasıl birini istediğini bilmiyormuydun baştan düşüseydin" diyen bile vardı..ama o an insanın aklına gelmiyrki anlatmıyorum pazarlıkla aşkmı olur..yani erkek arkadaşım şöyle diyeyim yeiden yetmişe herkesle ii anlaşabiliyor..kendinden yaşça büyük biriyle bile iletişimi mükemmel diyebilirim..onun yanında ben pasif kalıyorum ara ara..benim babamda hiç demez bişey yani anlaşıyolarsa sorun yok gözüyle bakar ama annem ve ablamlar öyle değil işte..onlar görevde tabi meslekli ben henüz olamadım..annemde üniversite mezunuyum diye çevredeklere ne derim derdinde galiba..yani sorduklarında hani kızım üniversşte mezunu damat .. çalışıyo demekten çekiniyor sanırım..çevremizdekiler dedikodu yada dışlamayı seviyorda biraz yani eviyorum akrabalarıda zaten..aslında çoğu kişiyle aynı şeyler yaşıyorum ama annem kabul edemiyor işte içine sindiremiyor ille meslekli damat yani olacak..ablamlarda anlamıyorlar beni annem gibi düşünüyorlar ondan elim kolum bağlı işte..:((ilk başta dediğim gibi erkek arkadaşımla uyumluyuz ve gerçekten okumuş sanarsın gösen duruşu bile farklı..ama bunu anlatamamak üzdü işte..annem hatta onu ilk görmüştü biz yeni taşındıımızda okumuş sandı burayada tanıdığına geldi sandı köyde yaşıyor falan hiç belli etmiyor yani yanlışta anlamasın kimse belli etmiyor lafımı onun için konuşuyorum sonuçta..yani sevgili olmak istemeye başlaynca arkadaşlık bile yasaklandı bana öğrenince okumadığını..

çok teşekkür ederim size..yani hayyattan örneklerle inanın daha çok yardım oluyr bu konuda..bu durumu gerçekten yaayan biliyor..ilk başlarda çevremde "ailenin nasıl birini istediğini bilmiyormuydun baştan düşüseydin" diyen bile vardı..ama o an insanın aklına gelmiyrki anlatmıyorum pazarlıkla aşkmı olur..yani erkek arkadaşım şöyle diyeyim yeiden yetmişe herkesle ii anlaşabiliyor..kendinden yaşça büyük biriyle bile iletişimi mükemmel diyebilirim..onun yanında ben pasif kalıyorum ara ara..benim babamda hiç demez bişey yani anlaşıyolarsa sorun yok gözüyle bakar ama annem ve ablamlar öyle değil işte..onlar görevde tabi meslekli ben henüz olamadım..annemde üniversite mezunuyum diye çevredeklere ne derim derdinde galiba..yani sorduklarında hani kızım üniversşte mezunu damat .. çalışıyo demekten çekiniyor sanırım..çevremizdekiler dedikodu yada dışlamayı seviyorda biraz yani eviyorum akrabalarıda zaten..aslında çoğu kişiyle aynı şeyler yaşıyorum ama annem kabul edemiyor işte içine sindiremiyor ille meslekli damat yani olacak..ablamlarda anlamıyorlar beni annem gibi düşünüyorlar ondan elim kolum bağlı işte..:((ilk başta dediğim gibi erkek arkadaşımla uyumluyuz ve gerçekten okumuş sanarsın gösen duruşu bile farklı..ama bunu anlatamamak üzdü işte..annem hatta onu ilk görmüştü biz yeni taşındıımızda okumuş sandı burayada tanıdığına geldi sandı köyde yaşıyor falan hiç belli etmiyor yani yanlışta anlamasın kimse belli etmiyor lafımı onun için konuşuyorum sonuçta..yani sevgili olmak istemeye başlaynca arkadaşlık bile yasaklandı bana öğrenince okumadığını..

annenin kabullenmesi çok zor.zor bir dönem seni bekliyor.karşındaki erkeği tanımadığım için mutlu olursun diyemem.çünkü evlilik başlı başına zor.tüm şartlar uyarken bile anlaşamıyorsun değilki baştan uyuşmazlıklar var.
diyebileceğim şuki eşinin yetişme ortamı seninkiyle örtüşmeli.senin imkanların onda da olmalı.yoksa seni anlamaz kısıtlamaya kalkar.sen ne kadar ona uyarım desende uyamazsın.o yüzden kesinlikle aceleye getirme.ben 28 yaşındaydım evlendiğimde 5 yıllık öğretmendim.dönüp arkama baktığımda şunu söyleyebildiğim için pişmanlıığm yok.acele karar vermedim.21 yaşımda üniv.bitirdim.5 yıl hayatımı yaşadım.kendi paramı kazandım kendim istediğim gibi harcadım.gözüm hiç birşeyde kalmadı.evlenme vaktim gelmişti.evlenmek istedim ve evlendim.
acele edersen eşinle her kavgada pişmanlıkların olur.keşkelerin olur buda seni yer bitirir.geri dönüşü olmayan yollara girersin.sevgi aşk güzel ama mutlu olmak için onu beslemek gerekir.mutlu olmaya tek başına aşk yetmiyor.

annenin kabullenmesi çok zor.zor bir dönem seni bekliyor.karşındaki erkeği tanımadığım için mutlu olursun diyemem.çünkü evlilik başlı başına zor.tüm şartlar uyarken bile anlaşamıyorsun değilki baştan uyuşmazlıklar var.
diyebileceğim şuki eşinin yetişme ortamı seninkiyle örtüşmeli.senin imkanların onda da olmalı.yoksa seni anlamaz kısıtlamaya kalkar.sen ne kadar ona uyarım desende uyamazsın.o yüzden kesinlikle aceleye getirme.ben 28 yaşındaydım evlendiğimde 5 yıllık öğretmendim.dönüp arkama baktığımda şunu söyleyebildiğim için pişmanlıığm yok.acele karar vermedim.21 yaşımda üniv.bitirdim.5 yıl hayatımı yaşadım.kendi paramı kazandım kendim istediğim gibi harcadım.gözüm hiç birşeyde kalmadı.evlenme vaktim gelmişti.evlenmek istedim ve evlendim.
acele edersen eşinle her kavgada pişmanlıkların olur.keşkelerin olur buda seni yer bitirir.geri dönüşü olmayan yollara girersin.sevgi aşk güzel ama mutlu olmak için onu beslemek gerekir.mutlu olmaya tek başına aşk yetmiyor.

haklısınız valla..acele etmemesi ve etmemek lazım..şuan herşey güzel görünür hani evlense böyle mutlu olurum şunları yapar mutlu olurum demek kolay ama başa gelince o kadar olmuyor malesef..sonuçta evlenince o düşledikleri iki kişilik dünya hayalde kalıyor..ailelerde var sonuçta her kafadan gün gelir ses çıkar kimi destek kimi tersi olur..yani annesi belki babasıda annesinden etkilenip ailecek zorlucak karşı çıkacaklardır ama işte belkiler hep..

ben annen gibi düşünüyorum canım.
dışarıdan bakamadığımız için sevgimiz daha önemli geliyor.
ama bir evlilik için major problemleriniz var bana göre
sevgilinin nerede çalışacağı meçhul, nerede yaşayacağınız meçhul vs vs
biraz gözü kapalı ilerliyorsun.
ayrıca toplumda kadının statüsünü erkek belirliyor ne yazık ki.
neden dersen şöyle bir örnekle açıklayayım; sevgilim bir sınava hazırlandı ve kimse ondan umutlu değildi, o sırada çok yakın dostlarım bile içten içe pek umursamamaya başladılar beni hissediyordum, ne zaman ki çok güzel bir yerde işe başladı, bildiğin populer oldum halbuki değişen hiçbirşey yoktu ben yine aynı bendim. ama etrafın tavrı çooook değişiyor ki o sınavı kazanamasa sevgilimin mesleği yine vardı, kaldı ki ortaokul mezunu fln olsaydı sanırım organizasyonlara fln hiç çağırmazlardı beni. bence annen bunları düşünüyor ve hak veriyorum ona. aile denkliği çok önemli yoksa çok kavga yaşanır.

valla canım kendi düşüncemi söyliyim ben lise mezunuyum açıktan üniversite okuyorum erkek arkadaşımda ilk okul mezunu eğitim konusunda sorun yaşamıyoruz biz

Back
X