Eğitim farkı evliliklerde sorun oluyor mu

'Eğitim cehaleti alır eşeklik baki kalır.' derler. Önemli olan okumak değil kendini geliştirmek.
Nice ilkokul mezunları var nice profesörleri cebinden çıkarır.
Hayattan ne kazandığın, bakış açını ne derece genişlettiğin önemli.

profesör olmanın bu kadar ayaklara düşürüldüğü bir memlekette, tam da böyle düşünceler yüzünden beyin göçü yaşanıyor.
üniversite sadece ders dinlenen bir yer değildir, orada vizyon edinilir, ufuk genişletilir.
bu yazdığınız gerçekten senelerce dirsek çürütenleri hor görmek oluyor.

evet görgü terbiye okulda öğretilmiyor ama edinilen ciddi bir hayata bakış oluyor.

Kesinlikle görgü başka birşey
Mesela esimin ailesinde okumuş kadın yok
Sonradan anladım ki kadın onların gözünde sadece hzimet için var.
Dogur hizmet et yeterli
Birde bakıyorsun hep çalışan egitimli kadin istemiş kaynanam bende sandimki egiitme önem veriyor alakası yok
Kadın hem para kazansın hem gelsin burada tatillerde evde hizmet etsin kafasi bu.

üniversiteye görgü ve terbiye için gidilmiyor tabi ki, onlar aileden gelen şeyler. orada insan farklı düşünceleri ve onlara saygı duymayı öğreniyor. topluluk içinde var olmayı öğreniyor.

ben de o kadar çok biliyorum ki gelini çalışsın diye kendini paralayan. hatta bir komşumuz demişti ki, iyi maaşı olan gelinim olsun ki oğlum zorlanmasın hiç.
ee o zaman kız annesi de kızım zorlanmasın mı desin ?
ortak bir hayatta iki kişinin sorumluluk almasıyok akıllarında. iyi kazanan, ev işlerinde becerikli gelin olsun oğluşları da yayıp yatsın.

profesör olmanın bu kadar ayaklara düşürüldüğü bir memlekette, tam da böyle düşünceler yüzünden beyin göçü yaşanıyor.
üniversite sadece ders dinlenen bir yer değildir, orada vizyon edinilir, ufuk genişletilir.

evet görgü terbiye okulda öğretilmiyor ama edinilen ciddi bir hayata bakış oluyor.
Size sonuna kadar katılıyorum

Bu da kuru avunma kusura bakmayın, bunu diyenlerde genelde eğitimsizlerdir. Eğtiimsizliğin yüceltildiği ender ülkelerdeniz bence. Milyonlarca ilkokul mezunu içinde bir iki tane istisnayı bazı laflarla güzelliyoruz. Oysa benim çevremde gördüğüm çok başka genelde sanata, bilime değer veren okuyan kendini geliştirenler üniversite ve üstü eğitim alanlardır. Genelde ilkokul mezunu olup kendini “geliştirenler” gazetede okuduklarıyla kıraathanede oturup büyük onu çözenlerdir😀

Bu ne şimdi? Saygı unsuru mu? Fikrimizi son derece saygılı şekilde ifade ettiğim bir mesaja verilecek cevap şimdi bu?
Kusura bakmayın ama muhattabım değilsiniz.
Çünkü kendini geliştirmeyi diploma sahibi olmak zanneden biriyle konuşacak çok da birşeyim olduğunu zannetmiyorum. Durun sizin gibi bir de emoji koyayım da eğlendiğimi belli edeyim: 😄

Düşüncem ile sizi ya da bir başkasını tatmin etmek zorunda olduğumu bilmiyordum.
Ülkede onlarca yüzlerce üniversite var.
İsteyen okur isteyen okumaz kaldı ki, okumak başka bişey kendini geliştirmek başka bişey.
Lafımı çarptırmaktan ziyade keşke üyenin konusuyla alakalı yazsanız.

Bu ne şimdi? Saygı unsuru mu? Fikrimizi son derece saygılı şekilde ifade ettiğim bir mesaja verilecek cevap şimdi bu?
Kusura bakmayın ama muhattabım değilsiniz.
Çünkü kendini geliştirmeyi diploma sahibi olmak zanneden biriyle konuşacak çok da birşeyim olduğunu zannetmiyorum. Durun sizin gibi bir de emoji koyayım da eğlendiğimi belli edeyim: 😄
Diploma diye basite aldığınız şey emekle alınıyor. Oturup saatlerce çalışıyor gençler, tez yazıyorlar o okulu bitirmek için. Pek çok kitabı okuyor bitiriyor. Fikir tartışmaları oluyor. Meslek ediniyorlar. Bu kadar zor elde edilen bir şey diploma bir kağıt parçası değil. Önce sınava girip kazanmak, sonra da gece gündüz çalışıp emek vermek gerekiyor.
Kalkıp temel Türkçe ve temel matematik eğitimi alınan ilkokul eğitimiyle bunu kıyaslamak gerçekten cehalettendir.
Kaç tane profesör gördünüz, oturdunuz sohbet ettiniz bilgisini test etme fırsatı buldunuz?

Doktora öğrencisiyim. Etraftan taliplerim çıkıyor ama benim eğitim dengimde olmuyorlar. Görüştüklerim oldu ama eğitim sürecimin uzun olduğu hep göze batıyor ve genellikle farkettiğim eğitimli kız ev işi yapmaz algısı var. Erkeklerde kompleks de var kendinden eğitimliyi kaldıramama gibi.kendi eğitim dengimde biriyle mi evlenmememi öneririrsiniz eğitim farkı evliliklerde sorun yaratıyor mu.
Büyük ihtimal söylediğim arada kaynayacak, buradan da yazmak istedim. Bak sevgili konu sahibi; seni kişisel olarak kaldıramayacak kimseyle beraber olma. Fakat illa sen doktora yapıyorsun diye eş adayın da seninle aynı durumda olacak diye bir kaide de yok. Önemli olan anlaşmak. Karşındakinin kendini ne kadar geliştirdiği önemli olan. İçine siniyorsa beraber ol, dene elbette.

Düşüncem ile sizi ya da bir başkasını tatmin etmek zorunda olduğumu bilmiyordum.
Ülkede onlarca yüzlerce üniversite var.
İsteyen okur isteyen okumaz kaldı ki, okumak başka bişey kendini geliştirmek başka bişey.
Lafımı çarptırmaktan ziyade keşke üyenin konusuyla alakalı yazsanız.

yazdığınız o ilkokul mezunu örneği ülkemizde milyonlarca kişinin içerisinde ancak birkaç tane olarak çıkar. azınlıkta kalan insanlardan yola çıkarak genelleme yapılmasını yanıltıcı buluyorum.
görgü, terbiye ede öğrenilir ama hangi bilgiye nasıl ulaşacağını, topluluk içinde konuşmayı, farklı kültür ve fikirleri insanlar genellikle üniversite ortamında öğrenirler.

ben yazdıklarınızla beni tatmin etmediniz demedim, belli ki siz hiçbir karşıt görüş kabul edemiyorsunuz ki böyle saldırganca yazdınız.

Diploma diye basite aldığınız şey emekle alınıyor. Oturup saatlerce çalışıyor gençler, tez yazıyorlar o okulu bitirmek için. Pek çok kitabı okuyor bitiriyor. Fikir tartışmaları oluyor. Meslek ediniyorlar. Bu kadar zor elde edilen bir şey diploma bir kağıt parçası değil. Önce sınava girip kazanmak, sonra da gece gündüz çalışıp emek vermek gerekiyor.
Kalkıp temel Türkçe ve temel matematik eğitimi alınan ilkokul eğitimiyle bunu kıyaslamak gerçekten cehalettendir.
Kaç tane profesör gördünüz, oturdunuz sohbet ettiniz bilgisini test etme fırsatı buldunuz?

Ben yüksek mühendisim hanım efendi :) diploma nasıl alınır biliyorum. Kaldı ki kardeşim Harvard dan mezun. İsterseniz özelden size diploma videosunu atabilirim?
Ne alaka şu andaki konuyla benim profesör tanımamın?
Mune Mune bence bu konuya gelmelisin çünkü seviye çok farklı bir noktada şu an.

yazdığınız o ilkokul mezunu örneği ülkemizde milyonlarca kişinin içerisinde ancak birkaç tane olarak çıkar. azınlıkta kalan insanlardan yola çıkarak genelleme yapılmasını yanıltıcı buluyorum.
görgü, terbiye ede öğrenilir ama hangi bilgiye nasıl ulaşacağını, topluluk içinde konuşmayı, farklı kültür ve fikirleri insanlar genellikle üniversite ortamında öğrenirler.

ben yazdıklarınızla beni tatmin etmediniz demedim, belli ki siz hiçbir karşıt görüş kabul edemiyorsunuz ki böyle saldırganca yazdınız.
Konu ben değilim konuyla alakalı yazın. Konu sahibi de ben değilim. Tarzınız yanlış.

Ben yüksek mühendisim hanım efendi :) diploma nasıl alınır biliyorum. Kaldı ki kardeşim Harvard dan mezun. İsterseniz özelden size diploma videosunu atabilirim?
O zaman en başta emek verdiğiniz şeyi itibarsızlaştırmayın. İlkokul mezunuyla profesörü bir tutmak kıyaslamak saygısızlıktır.

Neden bu kadar alindıniz ki? kimse size hakaret etmedi saygısızlikta yapmadı sadece tezinize antitez gelistirdik. esekli vecize paylaşanda sizsiniz. seviyenin felanda dustüğü yok herkes kendi dusuncesini yazıyor seviyesizlik nerede?

O zaman en başta emek verdiğiniz şeyi itibarsızlaştırmayın. İlkokul mezunuyla profesörü bir tutmak kıyaslamak saygısızlıktır.
Saygıyı sizden öğreneceğimi zannetmiyorum :)
Kaldı ki bu üslupla. Belli ki hayatınızda kaosu seven bir insansınız. Bu tarz bu konuşma çok tuhaf.

Neden bu kadar alindıniz ki? kimse size hakaret etmedi saygısızlikta yapmadı sadece tezinize antitez gelistirdik. esekli vecize paylaşanda sizsiniz. seviyenin felanda dustüğü yok herkez kendi dusuncesini yazıyor seviyesizlik nerede?
Eğitimden bahseden bir insanın herkes kelimesini bile yazmaktan aciz olması ne kadar manidar...

Toplum içi davranışlarda çok farkediliyor benim rastladığım örneklerde

ben üniversitede çok çeşitli kluplere katıldım. bunların içinde sporla ilgili olanlar da vardı, sanatla ilgili olanlar da.
hepsinde farklı insanlar ve bakış açıları ile tanıştım. yani o okulda hem dirsek çürüttüm diploma sahibi oldum hem de bana yeni şeyler katabilecek farklı kişilerle tanıştım.
kariyer günleri düzenledik, bir sürü değerli iş insanı ile konuşma fırsatımız oldu.
çeşitli tesisleri ziyaret ettik.
hepsinde değişik hikayeler öğrendik ve bu öğrendiklerimizle kendimize yollar çizdik.
hep diyorum, üniversite sadece ders çalışana tabi birşey katmaz. ancak çooook uzun yıllardır artık neredeyse her üniversiteli o ortamda farklı bilgi ve birikimler de ediniyor kendisine.
bu yüzden işte bir kampüs havası koklamak çok önemli.

Back
X