Eğitim farkı evliliklerde sorun oluyor mu

tabularasaa

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Haziran 2018
975
721
33
34
Doktora öğrencisiyim. Etraftan taliplerim çıkıyor ama benim eğitim dengimde olmuyorlar. Görüştüklerim oldu ama eğitim sürecimin uzun olduğu hep göze batıyor ve genellikle farkettiğim eğitimli kız ev işi yapmaz algısı var. Erkeklerde kompleks de var kendinden eğitimliyi kaldıramama gibi.kendi eğitim dengimde biriyle mi evlenmememi öneririrsiniz eğitim farkı evliliklerde sorun yaratıyor mu.

Bence az cok ayni seviyede olsa daha iyi oluyor. Mesela ikisinde doktor olsa birbirlerinin zorluklarini daha iyi anliyorlar. Kariyer de destekleniyor. Benim etrafta daha cok sahit oldugum: bir cok erkek kadinin daha basarili oldugunu hazmedemiyor. Bazilari acik acik kadinin kariyerini engelliyor. Iyi gecinenler de vardir, ama onlar cogunlukta degil

Bence az cok ayni seviyede olsa daha iyi oluyor. Mesela ikisinde doktor olsa birbirlerinin zorluklarini daha iyi anliyorlar. Kariyer de destekleniyor. Benim etrafta daha cok sahit oldugum: bir cok erkek kadinin daha basarili oldugunu hazmedemiyor. Bazilari acik acik kadinin kariyerini engelliyor. Iyi gecinenler de vardir, ama onlar cogunlukta degil
Benim karşılaştıklarımda sizin dediğiniz gibiler. Önüme taş koyacak türden. Ders çalışsan gözüne batacak şu iş kaldı diyecek gibi...

Bence fark eder . Eşim benden daha çok eğitimli . Anlaşıyoruz ama hicbir ortak noktamız yok . Ben kendimi kötü hissediyorum . O sürekli kendini geliştiriyor ben ise öylece sade bir insanım . O beni hiç yadırgamadı hissettirmedi bile sadece bir şeye önem ver ve ilgin olsun dedi onu bile beceremedim . Ama azda olsa seviye yakın olsa daha iyi olur . Tabii en önemli şey insan olması .

Biri ilkokul, ortaokul mezunu veya terk, öteki univ. mezunu şeklinde arada uçurum yoksa illa herşeyin denk olmasi gerektigini dusunmuyorum ben.

Yine de kişilere göre değisir. İlla okullar denk olsun, illa meslegi denk olsun yokksa konuşamam diyen bile gordum. 😂
Ne istiyorsaniz onu yapin yani.
Kendilerini kanıtlama çabasına giriyorlar. İlla eğitim durumuma denk olsun demeden görüştüklerim oldu.

Bence fark eder . Eşim benden daha çok eğitimli . Anlaşıyoruz ama hicbir ortak noktamız yok . Ben kendimi kötü hissediyorum . O sürekli kendini geliştiriyor ben ise öylece sade bir insanım . O beni hiç yadırgamadı hissettirmedi bile sadece bir şeye önem ver ve ilgin olsun dedi onu bile beceremedim . Ama azda olsa seviye yakın olsa daha iyi olur . Tabii en önemli şey insan olması .
Evet ilgi alanları beğeniler hayata bakış farkı farkediyor. Konuşacak ortak nokta olmuyor. Karşındaki ne olunuyor şimdi bunu okununca diyor.

genellikle farkettiğim eğitimli kız ev işi yapmaz algısı var.

Şu kafadaysanız zaten istediğiniz kadar okuyun yine de eğitim seviyeniz yüksek değil bana göre.
Bu mu yani kriteriniz, ben çok eğitimliyim, PhD düzeyindeyim ama karşı taraf bu ev işi yapmaz diyerek beni almıyor ?? Karşı taraf benim evişi yaptığımı bilmiyor, aman kaçmasın kafasındaysanız, toplumdaki kadın-erkek eşitliğinin düzelmesin hiçbir katkınız yok, hatta eşitsizliğe katkıda bulunuyorsunuz. Adama çok iyi yemek yaparım, günlerde Kvyle gezerim, KPye hizmet ederim izlenimi vereyim öyle beğensin beni alsın kafası artık ilkokul mezunu kadınlarda bile yok. Kadınlar gözlerini açtı. Bunca yıl okumuş bir kadın böyleyse bu toplum ne yapsın?

Yemek yapsın, çocuk baksın, çok konuşmasın kafasında bir erkekler evlenmeye razı olmanız inanılır gibi değil, aldığınız eğitim sizi geline kuşak bağlayan kabile kafasından 1 adım ileri götürmemiş. Siz böyle bir erkekle anlaşırım, yeter ki evlensin diyorsanız zaten siz de o adamla aynı eğitim ve kültür seviyesinde oluyorsunuz.

Yazım ve kendini ifade ediş biçiminiz de hiç PhD gibi değil kusura bakmayın, ben sizin bu eğitim seviyesinde olduğunuzu düşünmüyorum. Gerçekten de PhDyseniz üzücü, bu toplum asla ileriye gitmez.

Doktora öğrencisisin,etraftan görücü mu bekliyorsun? Gelen tekliflere kulağını kapat, virüs bitince akademik toplantılara,söyleşilere katil, şehir dışında yapılan etkinliklere ,kurslara git,tatile cik... Seni sen olduğun için seven insanlarla tanış ve bir yola gir,
Derim ben.

Back
X