Üniversiteden nasıl faydalandigin da önemli tabiki. Ancak ben iş hayatına hazırlık olarak görüyorum daha çok, bir çok anlamda öyle. Okula gitmeden aynı verim alınır mı? Alınır elbette ama ciddi bir çaba ister, doğal bir süreç oluşturmak çok zor.
Evet türk erkeklerinin çoğunluğu vizyonsuz bu bir gerçek. En eğitimlisi bile söz konusu evlilik olunca bir anda dedelerine dönüşüyor

işte bu aileden gelen bir kültür ama ne hikmetse yabancı kadınlar karşısında asla ortaya çıkmıyor bu dede

Kendini tanırsan, ne istediğini bilirsen ona göre bir ilişki içinde olmak daha kolay olur. Tabi kendimizi sevelim ama abartmayalım. Kadın olsun erkek olsun bazıları her yerde özellikle mesleğini vurguluyor, okulunu vurguluyor, ağzını yuvarlayarak konuşuyor falan "evde nasıldır lan bu!" diyorum ister istemez
Denklik önemli ama titre de değil de daha çok hayattan ne anladığımız da bir denklik önemli. Ben bazen saçma sapan bir konuda verilen detaylara hasta oluyorum mesela. Nerden merak etmiş öğrenmiş diyorum, bir hayranlık oluşuyor. Işine hakim insanlarda da bu oluyor tabi de, salata yerken mısırın tarihçesinin anlatılması daha bi hoş geliyor

Eski çalıştığım yere bakan büyük bir cadde vardı. Kaldırımlara taş bank konulmuş ve her bankta ünlü düşünürlerin isimleri yazıyordu. Neredeyse bütün ofis o banklarda oturmuşuzdur, bir gün kahve molasinda, sayalım dedim kimler var ve inanılmaz bir şey oldu; kimse banklarda ki isimleri fark etmemiş. Ay o kadar üzüldüm ki

neden bilmiyorum ama bana çok koydu, bir anda gözümden düştüler, gözleri güzel bir kız vardı ve artık o kadar güzel gelmedi bana gözleri, esprilerini beğendiğim arkadaşın hiç bir şakasına gülemedim.
Yani aşkta böyle biraz değil mi? Neyine aşık oluruz karşımızdakinin? Bunun cevabı bizi bize anlatabilir, belki sandığımız kişi bile değiliz.