• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eğitim farkı evliliklerde sorun oluyor mu

Erkeklerin bakis acisini anlatmak istemis, ben oyle anladim. Ben staj yaparken bir salak hususi bilet alip ukraynaya gitmisti ve daha ucakta kadinlarin fotolarini cekip atiyordu. Tabii evlenmek icin de beni uygun gormus mesela, hatta sey demisti senin ne guzel hic sevgilin de olmamis? Yani bakis acisi belli.
Evet Turk kadinlarini asagiliyolar zaten de aslinda onlari da asagiliyolar farkinda degiller. Tabi ki genelleme yapmiyorum ama bazilari oyle. Her ulkede kadinlar asagilaniyor aslinda. Umarim butun ulkelerde duzelir er yada gec ne diyeyim.

Erkeklerin bakis acisini anlatmak istemis, ben oyle anladim. Ben staj yaparken bir salak hususi bilet alip ukraynaya gitmisti ve daha ucakta kadinlarin fotolarini cekip atiyordu. Tabii evlenmek icin de beni uygun gormus mesela, hatta sey demisti senin ne guzel hic sevgilin de olmamis? Yani bakis acisi belli.
Hayır erkeklerin bakış açısına değil oradaki kadınların hepsinin para için geldiğini onları (erkekleri) kullandığını söylemiş olmasına kızdık.

Hayır erkeklerin bakış açısına değil oradaki kadınların hepsinin para için geldiğini onları (erkekleri) kullandığını söylemiş olmasına kızdık.

Yok hayir ona katilmam elbette. Benim en yakin arkadaslarimdan birisi rus ve benden daha dikkatli, daha mutaassiptir. Bu tamamen kisilik meselesi.

Yok hayir ona katilmam elbette. Benim en yakin arkadaslarimdan birisi rus ve benden daha dikkatli, daha mutaassiptir. Bu tamamen kisilik meselesi.
Onlarin amacini anlayip derslerini veriyolar anlaminda soyledim de anlamak istemiyor sanirim. Turklerde de varmis dolandiricilar vs. Her ulkede vardir zaten iyi de kotu de. Ona kimsenin bir sey dedigi yok. Ben zaten o yorumumu konuyla ilgili birine ithafen yazmistim konu acilmisti.

Avrupa’da olmuyor ama Türkiye’de uçurum gibi eğitim farkı oluyor maalesef ve buda evliliklerde sorun yaratıyor . Yinede okul okumuş yada okumamış diye sınıflandırmamak gerekiyor bence . Belki aileden aldığı temel eğitim ve kendi kendini geliştirmesi de bir artı olabilir .

Onlarin amacini anlayip derslerini veriyolar anlaminda soyledim de anlamak istemiyor sanirim. Turklerde de varmis dolandiricilar vs. Her ulkede vardir zaten iyi de kotu de. Ona kimsenin bir sey dedigi yok. Ben zaten o yorumumu konuyla ilgili birine ithafen yazmistim konu acilmisti.

Yanlis anlasilma oldu iste. Mesela olur ya evli adam karisini aldatir, bir de boburlenir rus falan diye, o dolandirilinca tabii ki seviniriz hepimiz.

Evleneceğin kişiye göre değişir
Eşim lisand mezunu. Ben doktora tez aşamasındayım.
Bir çok ev işini vs o yapar ki ben tezimi yazabileyim.
Post doc aşaması içinde şimdiden benle plan yapıyor.

Karşıdaki insansa sorun olmaz.
Ama fesat bir mahluksa sizi engelleyebilir.
Yükselmesini kıskandığı için eşinden boşanan bir hocam vardı. Resmen kadının doçent olmasını çekememişti.

Rus kadınları kısa giyer dönüp bakarlar, karışmazlar. Ama kendi kadınları, ya da Türk kadını kısa giyinsin ortalığı birbirine katar bunlar ,ağızıma alamayacağım bir kelimeyi layık görürler kısa giyinen kadınlarımıza. Rus kadının aynı dediğiniz gibi bakire olup olmaması önemli değildir asla! Ama Türk kadını bakire olmak zorundadır(!). Hadi Rus kadınlarını beğenmelerini de geçtim, beğensinler. Ben bu kadar kendi milletinin kadınlarını aşağılamayı seven bir erkek milleti görmedim. Evet kültür farkı var. Türk kadını ezile ezile ataerkil düzende yaşamaya çalışan bir canlıyken, Rusların bu kadar ağır şartlarda yaşadığını sanmıyorum. Kayınvalidesidir, görümcesidir, tecavüzcüsüdür, elalemidir bitmiyor ki bizde, toplu taşımada bile rahat olamıyoruz, hava kararmaya başladı mı zaten yürünmüyor sokakta başımıza ne gelecek sapıklardan belli değil. Bu şartları asla göz önünde bulundurmuyorlar sonra da laf atma çabasına giriyorlar.
Kadinin kuafor parasina karisirlar ama bi yandan da bakimli olsun isterler..Kadina spor yapacak firsat vermezler ama duzgun fizigi olsun isterler..30 yasindaki kadinin bekarsa bakire olmasini isterler ama 15 yasinda sevismeye baslayan kadin performansi beklerler...Karisina bakimli süslü püslü ol der ama iki parca ucuzluktan kiyafet almasina bile kizar...Bla bla

Bu konuda eğitim hayatındaki sorunlardan dem vurup da eğitimsizliğin övülmesi çok rahatsız etti beni. Hukuk da sorunlar var deyip hukuksuzluğun övülmesine kadar gider bu. bir yerde sorun varsa o alana daha fazla odaklanacağız da sorunlar çözülsün ayy ben ne üniversiteliler gördüm deyip eğitimsiz kalmayı matah bişey sanmak varoş kompleksidir.

Doktora öğrencisiyim. Etraftan taliplerim çıkıyor ama benim eğitim dengimde olmuyorlar. Görüştüklerim oldu ama eğitim sürecimin uzun olduğu hep göze batıyor ve genellikle farkettiğim eğitimli kız ev işi yapmaz algısı var. Erkeklerde kompleks de var kendinden eğitimliyi kaldıramama gibi.kendi eğitim dengimde biriyle mi evlenmememi öneririrsiniz eğitim farkı evliliklerde sorun yaratıyor mu.
Bencede yaratır sende zamanla beğenmeyebilirsin kendinden düşük birini insan halı dengin olsun derim ben

Back
X