EĞİTİM FARKI SORUN ÇIKARTIR MI ?

ele verir mi peki mimikleri ile nelere dikkat etmem gerekir
çünkü ben arkadaş yada aile ortamına girmeden az çok anlamak istiyorum

Bence vermez. Kısıtlı sürede görüşüyorsunuz neden ortamı bozsun ki.
İlkokul mezunu ya da lise mezunu istemezdim .
bence üniversiteyi ailesinin yanında okuyan adam da olmaz. Tek başına yaşamış mı.sürekli ailesinin dibinde mi bunlar da benim için önemli. Sizin için olmayabilir. Ama sorduğunuza göre önemli.

Merhaba hanımlar;

Biri ile tanıştırıldım. ön lisans mezunuyum. o ilkokul mezunu. ben ömür boyu okumayı öğrenmeyi isteyen biriyim. hatta mesleğim dışı eğitimler alıp kendimi geliştiriyorum sürekli.
inanılmaz kibar görgülü nezaket sahibi bir insan. eğitim durumunu sormak aklıma dahi gelmedi kendiliğinden söylemese asla anlamazdım.
ben muhasebeciyim o altın ustası
merak ettiğim bu şekilde evlenip ileride sorun yaşayan var mı ?
ben kesinlikle sorun çıkartır diye düşünenlerdenim.

Zamanla daha derin farklılıkları fark edebilirsiniz. Kibarlık, nezaket bir yere kadar. Örneğin beraber film izlemek istediğinizde, bir kitapla ilgili konuşmak istediğinizle belki de size pek çok açıdan sığ gelmeye başlayacak. Tabi biraz zaman geçirdikten sonra bunları görmeye başlarsınız. İlişkinin aşko kuşko ayları, yemek içmek gezmek şeklinde bir yere kadar gider. Ben ilişkimde karşımdaki insanın benim beğeneceğim filmler bulmasını beraber izlemeyi, kitaplar üzerine konuşmayı çok seviyorum. Hayata bakış açılarınız, siyasi görüşleriniz farklı olsa bile belki de zamanla size batmaya başlayacak.

İnanılmaz görgülü, nezaketli ifadeniz ya karşınızdaki kişinin size göre eksik yanları kapatmak için öyle görmek isteyişiniz ya da tam tersi kendisinin ekstra çabasıyla oluşan birşey muhtemelen. Bu abartılı tavır ya da ifadeler sonradan aksi yönde içi boş olabiliyor.

Ben şu zamanda ilkokul mezunu olarak kalmış insanın üniversite eğitimi almış kişi için olur bir tarafı olduğunu düşünmüyorum. Çocukken okumadı, okuyamadı diyelim, dışarıdan çok rahat halledebilirdi bunları. Eğitime önem vermiyor demektir bu, zamanla sizin yaptıklarınızı gereksiz bulup eleştirebilir, kompleks yapabilir.

Üniversite mezunu şöyle olanlar böyle olanlar var deniyor bu tarz konularda ama eğitimli, kültürlü erkeklerde var neden onlar yerine ilkokul mezuniyetiyle kalmış bu konudaki vizyonu belli biriyle olasınız?

Kişilerin karakteri ve beklentileriyle ilgili bir durum. Benim eş kriterlerimden birisi de en az eşit düzeyde tahsildir. Sayısız nedenleri var. Bu nedenler benim için çok önemlidir, bir başkası için belki de olmasa da olur nedenlerdir. Benim yakınlarıma da önermediğim / onaylamadığımı belirttiğim bir durumdur

Yakınlarımda iki defa bu derece eğitim farkı olan çift evlendi. İkisine de düşüncemi belirtmiştim. Hatta birisi bana küsmüştü :) Her ikisi de şiddetli geçimsizlik, kıskançlık ve birbirini anlayamama gibi nedenlerle boşandılar.

Ortak kurulacak hayat için pek çok aşamada denklik önemlidir ve eğitim de bunlardan biridir.
Dağın taşın sözde üniversite ile dolduğu bir ortamda marka değeri taşımayan bir üniversiteden mezun olmakla lise mezunu olmak arasında pek de bir fark yok açıkçası. Ama sizde makas daha da açıkmış, ilkokul mezunu diyorsunuz, bilemedim. Lise mezunu deseniz arada fark yok, takılmayın derdim.
İnsanlar artık örgün eğitimde ilköğretim mezunu olmak zorunda değil mi en azından, genç kuşakta beş yıllık ilkokul mezunu kaldı mı ki🤔🤔

İlişkinin adı ne olursa olsun taraflar birbirine denk değilse, biri diğerini aşağı çeker ve peşisıra mutsuzluk gelir.
Bana göre oluru yok, yine de gönlünüzce olsun.

Ohhh açılmış yine bir üniversite mezunu gömme konusu.

Adam 50 yaş üstü değilse ilkokul mezunu olmasını anlayamam ben. 35 yaş altında zaten mümkün değil 8 yıl zorunlu eğitime takılıyor o yaş grubu.

İlkokul mezunu birinin kendini geliştirebileceğine de inanmıyorum açıkçası. Varsa da milyonda 3 kişi falandır. Geçelim bu görgülü, kültürlü ayaklarını.

çevre

çevremi takmam açıkcası benim uyumum önemli. tek korkum ben kendimi geliştirken o aynı seviyede kalırsa belli süreçten sonra tahammülüm azalır mı
Evlilikte uyum önemlidir, yalnızca eğitim değil ailelerin benzer kültürde benzer kafa yapılarında olmaları, kadın ve erkeğin benzer aile kültürüyle yetişmiş olmaları, dünya görüşlerinin aynı olması, çiftlerin birbirini engelleyen değil de geliştiren kişiler olması mühim.

Bunları analiz edebilmeniz için birkaç görüşme yeterli olmaz, aile yapısıyla ilgili de fikriniz olması lazım zira ister ilkokul mezunu olsun ister yüksek lisans, kişi eğer ailesiyle aynı görüşü paylaşıyor ve ailesinin sözü üzerine söz söyletmiyorsa evlilik kabusa dönebiliyor.

Back
X