EĞİTİM FARKI SORUN ÇIKARTIR MI ?

Sadece egitim onemli degil tabi. Hem egitim hem karakteri onemli. Yani simdi ilkokul mezunu bir insan ne kadar iyi olursa olsun, ortak noktamiz olmaz, cok karsilasiyorum ve oyle kitap okumakla vs acilacak farkliliklar yok arada. Lise olsa o kadar onemli degil derdim. İlkokul -universite farki fazla.

Şu devirde üniversite mezunu çoğu insan bile çok bilgili değil . Yalnız siz de iki yıllık mezunsunuz . Siz lisans mezunu olup yüksek yerlerde görev yapsaydiniz olmaz diyecektim ancak mesleki olarak aranızda daglar kadar fark yok. Evet kültürel olarak uyum çok iyi olur ancak belki o da okumayı araştırmayı seven biridir biraz tanıyın bence .

yok çok iyi değil orta yollu hatta bildiğim benim arabam onunkinden daha iyi

Bu yazınızı görmemiştim. Bence o düşünmeli siz düşünmeyin devam edin. Ekonomik durumu arabanın modeliyle belirleniyor, kıyaslama yapılmış bile. O düşünsün bu saatten sonra siz dert etmeyin anlaşırsınız .

Bu yazınızı görmemiştim. Bence o düşünmeli siz düşünmeyin devam edin. Ekonomik durumu arabanın modeliyle belirleniyor, kıyaslama yapılmış bile. O düşünsün bu saatten sonra siz dert etmeyin anlaşırsınız .
Neyle belirlenecekti ekonomik durum? Siz tanımadığınız insanların ekonomik durumu hakkında nasıl bilgi ediniyorsunuz mesela? Ben arabasının modeline, oturduğu semte göre falan şeyediyorum da 🤷🏻‍♀️ Başka bir yolu varsa söyleyin öğrenelim.

Merhaba hanımlar;

Biri ile tanıştırıldım. ön lisans mezunuyum. o ilkokul mezunu. ben ömür boyu okumayı öğrenmeyi isteyen biriyim. hatta mesleğim dışı eğitimler alıp kendimi geliştiriyorum sürekli.
inanılmaz kibar görgülü nezaket sahibi bir insan. eğitim durumunu sormak aklıma dahi gelmedi kendiliğinden söylemese asla anlamazdım.
ben muhasebeciyim o altın ustası
merak ettiğim bu şekilde evlenip ileride sorun yaşayan var mı ?
Icinde bi kıroluk olmadigi surece ve sabit bir isi geliri oldugu bence sorun olmaz. Egitimli kirolar da var sonucta. Aile yapisi sizinkine uyuyor mu bu cok onemli. Adam kac senedir ayni yerde calisiyor bu da cok onemli. Surekli is degistiren biri bence cok sorumluluk sahibi olamaz. Arkadas cevresi nasil ? Cok fazla cikip gezer mi arkadaslariyla ? Bunlarin hepsini olcup tartmalisiniz, egitim durumundan once

Okadar çok üni.okuyan cahil var,önemli olan hayatta kendini geliştirmiş olaması,işinde gücünde biriyse saygılıysa şans vermek gerekir.

Merhaba hanımlar;

Biri ile tanıştırıldım. ön lisans mezunuyum. o ilkokul mezunu. ben ömür boyu okumayı öğrenmeyi isteyen biriyim. hatta mesleğim dışı eğitimler alıp kendimi geliştiriyorum sürekli.
inanılmaz kibar görgülü nezaket sahibi bir insan. eğitim durumunu sormak aklıma dahi gelmedi kendiliğinden söylemese asla anlamazdım.
Ben çok iyi bir üniversiteden lisans mezunuyum. Eşim ortaokul mezunu. Beni 10ile çarpar,2ye böler 😁Her konuda benden daha bilgili ve çok zeki bir insan.Arastirmaci ruhlu ve devamlı kendini geliştiren biri..Zeka okul durumuyla ölçülemez. Herkesin yeteneği, yatkınlığı farklıdır.Eşim okumamış, çünkü istememiş, çünkü kafası zehir gibi ticarete basıyormuş. Kısacası okul durumunun hiç bir önemi yok ( bana göre )

Neyle belirlenecekti ekonomik durum? Siz tanımadığınız insanların ekonomik durumu hakkında nasıl bilgi ediniyorsunuz mesela? Ben arabasının modeline, oturduğu semte göre falan şeyediyorum da 🤷🏻‍♀️ Başka bir yolu varsa söyleyin öğrenelim.
Eskiden sizin gibi düşünüyordum ama tanıştığım birkaç kişi ezber bozdu, hele bir tanesini görseniz, hayatımda bu kadar gariban görünen birini daha görmemiştim, üstü başı yamalı, arabası yok, alışverişleri neredeyse pazarda yerden toplama ürünler diyebilirim, meğer adam gizli milyarderlerdenmiş duyunca şok olmuştum.

Hepsini tek tek şöyleydiler diye yazmayayım ama onca varlığa bu kadar sineğin yağını hesaplamayı aklım almamıştı😬

HER insanın değer verdiği şeyler başkadır. Araba onun için önemsizse modelini yenilemeyebilir.
Arabasının modeli çok iyi olup da borç harç içinde yüzen insanlar da var. O yüzden kesin ölçüt değil.

Eskiden sizin gibi düşünüyordum ama tanıştığım birkaç kişi ezber bozdu, hele bir tanesini görseniz, hayatımda bu kadar gariban görünen birini daha görmemiştim, üstü başı yamalı, arabası yok, alışverişleri neredeyse pazarda yerden toplama ürünler diyebilirim, meğer adam gizli milyarderlerdenmiş duyunca şok olmuştum.

Hepsini tek tek şöyleydiler diye yazmayayım ama onca varlığa bu kadar sineğin yağını hesaplamayı aklım almamıştı😬
Onlar hastalıklı zihniyetler bence ama toplum içinde çok fazla değiller. Herkesin karşısına çıkıyor bu tipler zaman zaman.

Ama genel olarak insanların yaşam şartları gelirlerini belli ediyor aşağı yukarı.

Merhaba hanımlar;

Ilkokul mezunu mu kaldi? Bu kadar ucurumla olmaz.

"Ben direk şeceresini çıkarıyorum. Mazallah fakir biriyle evlenip başımı yakamam " dedi ve fakir biriyle evlendi :D

HER insanın değer verdiği şeyler başkadır. Araba onun için önemsizse modelini yenilemeyebilir.
Arabasının modeli çok iyi olup da borç harç içinde yüzen insanlar da var. O yüzden kesin ölçüt değil.
Kesin ölçüt olmasa da bir ölçüt. Bir insanın maddi durumunu genel olarak yaşadığı yerden, arabasından, kıyafetinden, gittiği mekanlardan anlarız.

Bu tür konularda platform fark etmeksizin, üniversite mezunları gömülüyor. Nedense hep ilkokul mezunu ama "kendini geliştirmiş" adam, üniversite mezunundan evla görülür. Biz niye göremiyorsak bu kendini geliştirmiş adamları acaba? Binde bir olduğundan olmasın sakın? Bir de kendini geliştirip ne yapıyor mesela? Netflix'ten dizi mi izliyor? Yoksa belli bir alanda hobisi mi var, kurslarına mı gitmiş, o alan üzerine yoğunlaşmış mı? Bu alan size hitap ediyor mu, ortak bir alan yaratıyor mu? Herkes bir tutturmuş kendini geliştirmiş diye, ama içeriğini soran yok.
Valla kim ne derse desin, üniversite bir kültürdür. Oraya gitmemiş olan anlayamaz. Girerken başka biriydim, mezun olunca bambaşka. Böyle bir tecrübeyi kendini geliştirerek edinemezsin, kusura bakma. Dolayısıyla hayata bakış açın da ilkokul mezunuyla aynı olmaz. Eğitimsizliği güzellemek doğru bir şey değil, kaş yapayım derken göz çıkarmamak gerek.

Back
X