EĞİTİM FARKI SORUN ÇIKARTIR MI ?

Bu aldatmıyor, şiddet uygulamıyor ve çalışıyorsa ondan iyi kocayı nerede bulacaksın düşüncesinin farklı bir versiyonu gibi. Ahlaklı, vicdanlı ise mezuniyeti ne yapacaksın? Niye hep alt seviye, zaten olması gerekenlerle yetinmek zorundadır olalım?
Ay tabi ki doğar doğmaz varsayılan şeklinde kurulu gelmesi gereken meziyetlere şükretmemiz lazım, bilmiyor muydunuz Tahin hanım? Öldürmüyorsa, dövmüyorsa tamamdır, bundan ala lütuf mu olur? Nasıl bilmezsiniz bunu, şaşırttınız beni. :olamaz:

Merhaba hanımlar;

Biri ile tanıştırıldım. ön lisans mezunuyum. o ilkokul mezunu. ben ömür boyu okumayı öğrenmeyi isteyen biriyim. hatta mesleğim dışı eğitimler alıp kendimi geliştiriyorum sürekli.
inanılmaz kibar görgülü nezaket sahibi bir insan. eğitim durumunu sormak aklıma dahi gelmedi kendiliğinden söylemese asla anlamazdım.
ben muhasebeciyim o altın ustası
merak ettiğim bu şekilde evlenip ileride sorun yaşayan var mı ?
Tabiki eVlenebilirsiniz🌺

Buna kendi babamı örnek gösterebilirim .. anne ve babasını kaybettikten sonra 3 kardeşiyle birlikte ( evin en büyük çocuğu olarak henüz 13 yaşında ) eğitim hayatını yarıda bırakıp öncelikle ayakkabı boyacılığı olmak üzere bir çok iş yapmış babamdan . İçinde kalan okuma aşkından dolayı evi küçük bir kütüphane adeta. 3 çocuğunu yani bizleri okutma arzusuyla yaşamış bir insan. Buna benzer örnekler vardır muhakkak .
Şimdi eski ile yeniyi bir tutamayız o zaman ki imkanlarla şimdiki durum asla bir değil. Babanız gördüğünüz üzere sizi okumaya teşvik etmiş. Aslında sadece edepli ve vicdanlı olmanın yeterli olmadığını yaşantının kaliteli devam etmesi için kalifiye , katma değerli ürün üretebilen bireyler yetiştirmek istemiş. Kendisinin önünde şapka çıkarıyorum.

Siz biraz çok ütopik düşünüyorsunuz.. Dünya kadar kitap okuyup, dünya kadar yer gezip kendini full donanımlı hale getirecek kadar motivasyonu olan bir insan, bir şekilde okul da okur diplomasını da elde ederdi diye düşünüyorum. Sonuçta o dünya kadar kitabı okurken ve gezerken aslında eğitimin ne kadar önemli olduğunu kavrardı.
Eğitimin önemini kavramamışsa da dünya kadar kitabı boşuna okumuş demektir zaten.

Siz biraz çok ütopik düşünüyorsunuz.. Dünya kadar kitap okuyup, dünya kadar yer gezip kendini full donanımlı hale getirecek kadar motivasyonu olan bir insan, bir şekilde okul da okur diplomasını da elde ederdi diye düşünüyorum. Sonuçta o dünya kadar kitabı okurken ve gezerken aslında eğitimin ne kadar önemli olduğunu kavrardı.
İnanın ütopik değil . İmkanlarını sonradan kazanmış insanlar var bu hayatta .

Daha iyisini bulabileceklerine inanmıyorlar kötünün iyisine razı oluyorlar diye düşünüyorum ben.
Razı oluşları kendi tercihleri ama benzer konularda olduğu gibi eğitimli olmayı neredeyse gereksiz görecek noktaya getirmesinler. Okumadan, etmeden kültür abidesi olan kocalarıyla mutlu mesut yaşasınlar 🤗

Eğitim alacak da milyon çeşit imkan var. İmkanlarını sonradan kazanıp sonradan eğitime devam edebilir öyle değil mi? Bunu yapmıyorsa kendini geliştirmiş, eğitime önem veren bir insan değildir.

O zaman bu hanımefendinin çocuğunu ortaokula kadar okutması yeterli demek ki. Biz boş beleş dirsek çürütmüşüz okullarda..

Okul durumunun hiçbir önemi yokmuş nasılsa ortaokul bile fazla o zaman. Çocuğunun yatkınlığı neyse o alanda işe yerleştirir mi acaba? Hayır bir de üniversite mezunu insanlar gördükleri bir iki kişi üzerinden ilkokul mezunu güzellemesi yapmıyor mu şok oluyorum.

Razı oluşları kendi tercihleri ama benzer konularda olduğu gibi eğitimli olmayı neredeyse gereksiz görecek noktaya getirmesinler. Okumadan, etmeden kültür abidesi olan kocalarıyla mutlu mesut yaşasınlar 🤗
Kendini ikna etme biçimi o işte. Kendileri de farkında ama bize ispat ederlerse üç kişi de beğeni atarsa kendilerini ikna edecekler.

Var tabiki olmaz mı? İmkanlarını kazandığında da eğitim alabilir o halde, biliyorsunuz eğitimde yaş sınırı yok, kendini geliştirmeye meraklı insan en başta eğitime meraklı olur bence.

Ay tabi ki doğar doğmaz varsayılan şeklinde kurulu gelmesi gereken meziyetlere şükretmemiz lazım, bilmiyor muydunuz Tahin hanım? Öldürmüyorsa, dövmüyorsa tamamdır, bundan ala lütuf mu olur? Nasıl bilmezsiniz bunu, şaşırttınız beni. :olamaz:
Ben tüm bu engin bilgilerden habersiz, eğitimli, kültürlü, psikopat olmayan normal bir insan evladını kapmış bulundum on yıl evvel :KK53: şimdi bekarlar düşünsün :KK70:

Şimdi eski ile yeniyi bir tutamayız o zaman ki imkanlarla şimdiki durum asla bir değil. Babanız gördüğünüz üzere sizi okumaya teşvik etmiş. Aslında sadece edepli ve vicdanlı olmanın yeterli olmadığını yaşantının kaliteli devam etmesi için kalifiye , katma değerli ürün üretebilen bireyler yetiştirmek istemiş. Kendisinin önünde şapka çıkarıyorum.
peki eski ve yeniyi açabilir miyiz ? şimdiki ekonomi insanların okuması için daha mı elverişli ya da değişen nedir ? Tamamen öğrenmek adına soruyorum . Yani eskiden olmayıp şimdi olan imkanlar nedir ?

Konu sahibi bence iyi düşünün.
Üniversiteden tanıdığım bir kız daha okurken ilkokul mezunu bir adamla evlendi. Zaten okula geldiği yoktu. Okulu bayağı uzatmıştı. Eşi içi çok bilgili, kültürlü, okuyanlara taş çıkartır diyodu. 3 te çocuk patlattılar. Sonra çok bilgili adam içeri falan girdi. Çıkınca kulüpte tanıştığı bir kadın için 3 çocukla kızı ortada bıraktı. Ama çok bilgiliydi adam. Pavyonda filan tanışsaydı mesela durur bir düşünürdük. 🤣
"Okumamış ama kendini geliştirmiş insanlar süper. Okumuş ne cahiller katiller var." güzellemesi "ZÜĞÜRT TESELLİSİ" başka bir şey değil. Kanmayın.
Dikkat edin ya kendi ya da eşi/yakını genelde okumamış oluyor. Senin alanında bile boş boş konuşur bir de üstüne iddia eder. Sonra "Amann okul okumakla bilgili olunmuyor." Diye aklınca akademik bilgileri bile küçümser. Ama çocuğu için "Doktor olacak inşallah çocuum." Yani oldu mu şimdi?
Kampüs havası solumamış bir adamla asla yapamazdım. Yahu annem bile lise mezunu. Okumayı kendi kendine öğrenmiş. Okutmamışlar. Kadın bu yaşında dışardan bitirdi. Gidip bu kadına ilkokul mezunu damat mı getirilir?

Amenna söylediklerinize zaten katılıyorum. Yanlış bir düşünce değil. Fakat mevzu aile birliğini oluşturmaksa bu tip eğitim seviyesinin çok önemli olduğu kanaatinde değilim . İlkokul mezunudur bir şekilde mezuniyeti yoktur ama örnek veriyorum dünya kadar kitap okumuştur,birçok yer gezmiştir. Hayatımıza yön veren bir üniversiteden aldığımız diploma olmamalı düşüncesindeyim .

Aldığınız diploma hayatınıza yön vermiyorsa boşuna okumuşsunuz demektir.
Konuştuklarınız, yazdıklarınız, seçimleriniz, ilgi alanlarınız, olduğunuz ve olmak istediğiniz yer okuduğunuz süre içinde değişmediyse boş boş okula gidip gelmişsiniz demektir.
Böyle bir durumda ilkokul mezunu biriyle evlenecek kadar anlaşabilmek çok normal.
(Siz dili kulladım ama sizden bahsetmiyorum, genel konuşuyorum.)

Konu nerede bitecek acaba merak ediyorum. Sanırım mesai sonu artık out olacak yarın yeni "in" lerde görüşmek üzere:halay:

Ben tüm bu engin bilgilerden habersiz, eğitimli, kültürlü, psikopat olmayan normal bir insan evladını kapmış bulundum on yıl evvel :KK53: şimdi bekarlar düşünsün :KK70:
Daha azına sahip olmak, kötünün iyisini bulunca çamura düşmüş altın muamelesi yapmaktan oluyor bunlar hep.
Ya hu niye daha iyisini hak etmeyesin? Hem okumuş hem insan evladı bir sürü adam var. Sanki ikisi bir arada olmuyormuş gibi şartlamışlar kendilerini.

Var tabiki olmaz mı? İmkanlarını kazandığında da eğitim alabilir o halde, biliyorsunuz eğitimde yaş sınırı yok, kendini geliştirmeye meraklı insan en başta eğitime meraklı olur bence.
Elbette bir sınırlama yok . Fakat çoğu kimsede mesleki anlamda kendini geliştiriyor . Öyle değil mi?

Okul durumunun hiçbir önemi yokmuş nasılsa ortaokul bile fazla o zaman. Çocuğunun yatkınlığı neyse o alanda işe yerleştirir mi acaba? Hayır bir de üniversite mezunu insanlar gördükleri bir iki kişi üzerinden ilkokul mezunu güzellemesi yapmıyor mu şok oluyorum.
Tabi çünkü üni. gerek yok tek gitme amacımız meslek öğrenmek. İnsanoğlu bugüne kadar çok yanlış yapmış. Ortaokuldan vereceksin meslek eğitimini çalışacak.

Amenna söylediklerinize zaten katılıyorum. Yanlış bir düşünce değil. Fakat mevzu aile birliğini oluşturmaksa bu tip eğitim seviyesinin çok önemli olduğu kanaatinde değilim . İlkokul mezunudur bir şekilde mezuniyeti yoktur ama örnek veriyorum dünya kadar kitap okumuştur,birçok yer gezmiştir. Hayatımıza yön veren bir üniversiteden aldığımız diploma olmamalı düşüncesindeyim .

Valla 30 yaşindayım. Esimin tarafinda da benim tarafımda da liseyi bitirip birakan universitede baraji dahi gecemeyen cok tanidigimiz genc var. Birak kitap okumayi bir yerler gezmeyi evlendiklerinde dahil ailelerinin destegi olmada ayakta duramıyorlar. zaten cok kitap okusalar bir kac turkce sorusu yapip baraji gecip iyi kotu bir universite okurlar.

Eskiden vardir ama şu devirde benimle yasit olup ilkokul mezunu kitap okuyarak cok kultur edinmis biri henuz gormedim.

Buna kendi babamı örnek gösterebilirim .. anne ve babasını kaybettikten sonra 3 kardeşiyle birlikte ( evin en büyük çocuğu olarak henüz 13 yaşında ) eğitim hayatını yarıda bırakıp öncelikle ayakkabı boyacılığı olmak üzere bir çok iş yapmış babamdan . İçinde kalan okuma aşkından dolayı evi küçük bir kütüphane adeta. 3 çocuğunu yani bizleri okutma arzusuyla yaşamış bir insan. Buna benzer örnekler vardır muhakkak .

Babanız o zamanki şartlar sebebiyle okuyamamış ama size de "önemli olan vicdan, ahlak" dememiş değil mi? Okutmaya çalışmış sizi.

Back
X