türkiyedeki eğitim sistemine göre cok zor gözüküyor gibi bence bu okulu bitir ondan sonra yolunu çizmeye başla ki dgs calısmak daha mantıklı su durumda hem hukuk eşit ağırlıkta degılmı zaten ygs den olmuyor sana
Yani şöyle diyim Adalet bölümlerinde okumaktan pek taraftar değilim..
Birde DGS desek herkes boşuna DGS ile vakit kaybetme YGS'den daha kolay kazanırsın hukuk u diyorlar..
Şunu da söylemi okulun 2011 girişi 150 kişi falan bunlardan sadece 12 tanesi hukuk a geçebilmiş.
valla ben dgs ile geçiş yapanlardanım..çok kolay oldu..çünkü özel bir ünv.den özel bir ünv.ye geçiş yaptım belki bu yüzden çok kolay olmuştur..şuan lisans mezunuyum
valla ben dgs ile geçiş yapanlardanım..çok kolay oldu..çünkü özel bir ünv.den özel bir ünv.ye geçiş yaptım belki bu yüzden çok kolay olmuştur..şuan lisans mezunuyum
canım peki dgsyle geçince 3.sınıftan mı başladın 1 den mi ?
Benim duyduğum söylemler çok zormuşş..
Yani şöyle diyim Adalet bölümlerinde okumaktan pek taraftar değilim..
Birde DGS desek herkes boşuna DGS ile vakit kaybetme YGS'den daha kolay kazanırsın hukuk u diyorlar..
Şunu da söylemi okulun 2011 girişi 150 kişi falan bunlardan sadece 12 tanesi hukuk a geçebilmiş.
http://www.osym.gov.tr/dosya/1-60603/h/dgs2012010101kamuskmaster1.pdf sence bu sorular zor mu ?bence yapabilirsin
Merhaba arkadaşlar.
Ben şuan İstanbul Üniversitesi Adalet Meslek Yüksek Okulu'nda okuyorum 2 yıllık ve 1. sınıfım.. Adalet lisesini okudum ve sınavsız geçiş yaptım buraya.
Bu üniversiteyi 2 yıllık bitirirsem Adliye'de Zabıt Katibi oluyorsun, tabi ki DGS ile Hukuk a geçişte var ama bildiğim kadarıyla Dgs sınavı çok zor.
Ben avukat olmayı isterdim ama hem DGS ile zor olacak hem de avukat olup iş yapabilmek için geniş bir çevre lazım..
Ben şimdi diyorum ki bu sene YGS'ye hazırlanayım bu arada sözelim iyi sayısala kafam basmıyor..
2 yıllık veya 4 yıllık iletişim olibilir, psikoloji olabilir rehber öğretmen olabilir o tarz bölümleri kazansam hem şuan okuduğum 2 yıllık okula hemde kazınrsam başlayacağım yeni üniyi ikisini aynı anda okuyabilir miyim?
Çünkü bu 1 seneminde boşa gitmesini istemiyorum..
Bugün tirabrı ile karar aldım,
Hem ygs'ye hemde DGs ye çalışmaya başlıcam Ygs de istediğimbölüm gelirse okuycam..
emin misin? 2011de sadece ankara üniversitesi 20 kişi aldı diye biliyorum. :S
Kimse kusura bakmasın ama liseden mezun olup bu soruları, en azından yarısınıyapamayan zaten okumasın, ailesine yazık, yıllarına yazık, emeğine yazık
Lütfen konu sahibi üzerine alınmasın ama o kadar sinir oluyorum ki bazen meslek lisesi mezunu olup sınavda barajı geçemeyip, sınavsız geçiş hakkını kullananlara...Barajı geçemiyorlar daha üniversite okuyacaklar, barajda baraj olsa hani 10 küsür soru yapacak 160 sorudan, 10 küsür soru ! Acıyorum onların anne babasının emeklerine
2011 yılı DGS sınavı ile İstanbul'da güzel bir okula geçiş yaptım. Hem de mezun olduğum sene sınavlarım, okulum, tezim varken. İlk girişte güzel bir puan alarak kazandım hem de hedefim olan okulu. Ben kısa ama öz çalıştım kaldı ki 2 yıllıktaki okul puanımda 3.50 vs değildi.
Bana söylenenleri yazayım;
*Canım imkansızı istiyorsun.
*Tatlım dershaneye bile gitmeden nasıl geçeceksin okadar kişiyi, işe gir bence vakit kaybetme.
* Az kişi alıyorlar.
*Sınav çok zor.
vs vs.
Ben naptım; onlar böyle dedikçe "abi kazananlar süper zeka mı ben neden kazanamayacakmışım" dedim. Resmen adam gibi 1 ay kastım ki benim matematiğim bile yoktu düşün. Dershaneye gidip bana bunları söyleyenler ise kazanamadılar. Yani olay kişide bitiyor, azimde bitiyor. Çoğu okul 3.sınıftan başlatıyor ayrıca.
Ki sınav çok kolaydı. Sadece süreyi iyi kullanman gerek. Bana zor, imkansız diyenlere inat benden sonraki mezun olan arkadaşlarıma hep çalışma düzenimi anlattım her aşamada konuştuk ve ikisi de şu an hedefledikleri yerdeler. Biri Gazi'de biri Marmara'da. Sakın başkasının lafıyla zormuş deme lütfen. Başaranlar varsa onlardan biri sen de olabilirsin.
Bi'de benim hayattaki tek adam gibi önemseyip, girdiğim sınavdı dgs, ben de meslek lisesi çıkışlıydım çünkü. Titreyerek girdiğim sınavdaki gözetmen vakti beklerken bana baktı ve adam şöyle dedi: Valla işiniz zor, ben kaç kere denedim olmadı dedi. Psikolojimi düşünsene. İçimden kızarak daha dip sarıldım sınava.
Öncelikle şunu belirtiyim ki eğer sistem değişmediyse bu yıl kazandığın ve kayıt yaptırdığın için YGS'ye tekrar girdiğinde puan hesaplaman düşüyor diye biliyorum
Ayrıca bir örgün bölümde okurken ikinci bir örgün eğitime kayıt yaptıramıyorsun. (Sistem değişmediyse)
Adliyede zabıt katibi olmak için sırf adalet mezunu olmak yetmiyor
Adalet Bakanlığı kendi bünyesinde kendi sınavı ile personel alımını yapıyor
Senin burada avantajın adalet mezunu olmak olacaktır, çünkü öncelik adelet mezunu olmak.
Yaptığı sınavda da yeterlilik arıyor. (3 dakikada yanlışsız vuruş atışı ile en az 90 kelime yazmak ve tabiki mülakat)
Ben Sakarya Üniversitesi - Peyzaj bölümünden (2 yıllık) mezun oldum, DGS zor bir sınav değil, hele ki YGS'nin yanında hiç zor değil
Bizim zamanımızda DGS sistemi bu şekilde değildi, sınava girmeden önce okul tercihlerini yapıyordun, daha sonra sistemi değiştirdiler
Eski sisteme göre bende KATÜ - Orman Mühendisliğine yerleşmiştim, ancak uzak mesafe olması nedeni ile kayıt yaptırmadım
İntibak şu bu derken nerden baksan 3 seneyi gözüme pek yediremedim
2.üniversite hakkı olarak açıköğretime kayıt yaptırdım bende,
1 sene hazırlık okudum. almadığım dersleri aldım sonra 3. sınıf 4. sınıf diye devam ettim
Tabi DGS'ye girdiğim sene eski adı ile ÖSS - KPSS bütün sınavlara gene girmiştim
KPSS'de 74 gibi bir puan aldım, tercihlerde yerleşemedim
KPSS puanım ile Adalet Bakanlığının sınavına başvurdum.
Daktilo ve mülakatı geçtim. 3-4 ay sonrada işe başladım.
Şu anda adliyede Zabıt Katibi olarak çalışıyorum.
Açıköğretimde işletme bölümünü bitirdim 4 yıllık olarak.
Geçen senede Adalet'e kayıt oldum ve kısmetse bu sene bitiyor
Daha sonra hedefte İcra Müdürlüğü ve Müdür Yardımcılığı sınavı ve DGS ile Hukuk var.
Sana tavsiyem şu olabilir; zaten lise eğitimini bu yönde alıp devam etmişsin, bence böyle devam et temel eğitimlerin bu yönde ne de olsa.
sıkı bir şekilde DGY'ye çalışırsan Hukuka kesin geçiş yaparsın
derslerinide aksatmayacak şekilde şu an part - time olarak Hukuk Bürolarında takip elemanı olarak iş bakabilirsin veya avukat asistanlığı yapabilirsin
bu şekilde hem iş konusunda tecrübe edinirsin, işlerin nasıl yürüdüğünü öğrenirsin hemde çevre edinirsin.
Ayrıca açıköğretimde belirli bölümler var 2.üniversite hakkı olarak tercih yapabiliyorsun
Şu an kayıtlar bitti ancak mazeretli kayıt dönemi var hala kayıt yaptırabilirsin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?