Bahsettigim rakam adaletten hukuk a geçenlerin rakami
Bende dgs ile geçiş yapanlardanim ve bence ygs ye girmek yerine dgs ye girmek daha kolay sınav o kadarda zor değil.çalışırsan olur.adalet bakanlığının yaptıği zabıt katipligi sınavındada mülakat var en önemlisi 3 dakikada 90 kelime yazman gerekiyor(on parmak kursuna gitmen lazım yani)
Dgs ile alımdan bahsetmedin mi?
Adalet lisesi okuduğum icin on parmak bu sene ile birlikte 4 yıldır görüyorum. Klavyem iyi.
Stajimi da adliye de YAPTIM yeri geldi durusmya da çıktım.
Ben zabit katipligi yapmak istemiyorum.
Yazdıkların bana o kadar iyi geldi ki, cok motive oldum..
Su an DGS YE hazırlanmak daha iyi olacak gibi.
Gercekten tam anlamıyla ders calışma düzeni ni kaynaklarını bana mesaj atar misin
Tabii ki canım mesaj atarım.
Ben önlisans okurken son 3 ay çalışmıştım dgs ye.
Sadece bir konu anlatım kitap ve bir test kitabı almıştım yetmişti
Burslu bölümlerin hepsine yetiyordu puanım ama gidemedim aöf ile tamamlıyorum bende
Zaten türkçe çok kolay oluyor, geriye matematik kalıyor.
Türkçeyi fuller matematiktende 30 net yaparsan şansın yüksek olur. Zamanın çok sarılabildiğin kadar matematiğe sarıl kurs alabilirsen al matematikten
1 yılda öyle böyle halledersin
Ygs filan bırak hiç hazırlanmamışsın o kadar dersi halletmeye çalışmak var sadece matematiğe sarılmak var.
Kursa gitmeden de kazanabilirsin.Yalnız sana önerim notlarını yüksek tut.Yüksek tut ki diploma derecen sana güzel bir puan getirsin.Ben bu sene öylesine girdim dgsye tamamen boşta kalmamak için.KPSS'de istediğim puanı alamazsam, atanamazsam okula giderim diye düşündüm.DGSde kaç soru var ,hangi dersleri içeriyor onu bile 20 gün önce öğrendim.Düşün ne kadar ilgiliydim=)Hayatımda girdiğim en kolay sınavdı.Gazi üniversitesine yerleştim.
Yani demem o ki. zor bir sınav değil.Yapabilirsin=)Ki sen DGS ile ilgilenen,ne istediğini bilen,biliçli bir öğrencisin yapmaman için hiçbir sebep yok=)
Şimdi canım ben sözelciyim. En iyisi baştan anlatayım ben sana;
Sınavda 80 türkçe-80 matematik sorusu var. Türkçe hep yetenek sorusu; mantık, cümle tamamlama, anlatım bozukluğu, ana fikir vs. Yani okuduğunu anlamaya dayalı sorular. Dolaylı tümleçmiş, zarfmış, sıfatmış yok. Matematikte kolay tabii az buçuk matematik gören için sayısal 1 zaten.
Şimdi senin diğerlerini sollaman için, sallıyorum sayısalcıysan sayısalda 80de yapabildiğin en az yanlışı yapman gerek. Ben mesela sözelciydim türkçede 73-75 civarı net yapmıştım bu durumda sayısaldan yaptığım 10 küsür net bana fazlasıyla yetti.
Öncelikle kendine bir hedef belirle ve okulun geçen yıl kaç puanla kapattığına bak. Mesela benim okulum bir önceki sene 265 civarı bir baraj çizmişti ben kendime 270 almayı hedef koymuştum. Sınavda da 275.2.... civarı bir puan gelmişti.
Ben Yediiklim'in konu anlatımlı kitabını almıştım. Türkçeyi çok güzel anlatıyor bana matematiğim olmadığı için o kısım zorlamıştı. Örnek testler ve bu zamana kadar çıkmış dgs sorularından sınavları var içinde...
Onun dışında Güvender'i çok övüyorlardı.
Sayısal içinde Karakök yayınlarının "Matematik 0" kitabını almıştım. Sayısalı kötü olanlar için mükemmel bir kitap. İçinde motive edice cümleleri falan var.
Ben konu anlatımlarını kısa sürede bitirmiştim. 2 hafta bile değildi. Tr zaten okuyup geçip, örnek çözümlü testleri inceliyorsun. Sonra testlere başladım her gün 160 soruluk geçen yılların dgslerini çözdüm. İlk çözdüğüm 20 soruluk testte 4 yanlışım çıkmıştı. En son çözdüğüm 80 soruluk sınavdaysa 2 yanlışım. Her gün test çözdükçe inanılmaz hızlanıyorsun. Son haftalar hep kronometreyi çalıştırıyordum. Yanlışım çıkmışsa okonuya tekrar dönüp, hatayı nasıl yaptığımı inceliyodum.
Hukuk okuyunca avukat olman şart değil ki savcı ya da hakimde olabilirsin..
Avukat mesleğini bende dahil olmak üzere bütün cevrem benim icin biçilmiş kaftan olarak görüyoruz
Canım açık öğretimi düşündün mü hiç?
Oradada bir çok güzel program var.
Kamu yönetimi okuyablirsin mesela bu bölümünlede ilişkili
sayısalınız zayıf ise istediğiniz bölümleri kazanmanız zor olabilir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?