Eğitim Hayatım ?

Madem o kadar kolay bu insanlar neden bu kadar abartıyor mus :)

Kesin kazanmami istemiyorlar

Bide gececeğim bölüm hukuk olucak belki ondan hukuk diyorlardir.

Orasını ben de anlamıyorum işte=)Keşke bütün sınavlar DGS gibi olsa=)

Matematiği ben de sevmem ama matematik bizim bildiğimiz ÖSS matematiği gibi olmadığından korkmana hiç gerek yok.

:) Yani şöyle önemli eğer okulundan güzel bir puan gelirse ki bölüm birincisine 80 geliyordu sanırım sınıfın genelinin üstündekilere 70 orta durumdakilere 60larda, en kötüsüne de 50 küsür geliyordu diye hatırlıyorum.

Okuldan iyi puan gelirse sınavda çözeceğin soru sayısı azalır. He sen yine iyi net çıkarırsan puanın daha çok artar.

Ama okuldan 50 küsür gelirse sınava daha sıkı sarılman gerekir. Yani okuldan iyi puan gelmesi bi'nevi sınavı 1 adım önde başlamak gibi. Benim 70 küsür gelmişti. Bölüm birincimiz de yerleşemedi buarada... Sana şimdi bölümde ilk üçe girmen gerek yoksa zor diyenler olur diye söylüyorum

Avukat mesleğini bende dahil olmak üzere bütün cevrem benim icin biçilmiş kaftan olarak görüyoruz

Yanlış bilgilendirmek istemem ama bu tespiti; sonsuz merakınız, inandırıcılığınız ve ağzınızın çok laf yapması gibi özelliklerden dolayı yapmışsanız çok büyük hata var derim.
bizim hukuk sistemimizde bunların hiçbirisi geçerli değil çünkü, ağır ceza hariç davalara giren avukatlar neredeyse 3 cümle konuşup dosyalarını hakime sunuyorlar.
İnanılmaz derecede hukuk fakültesi mezunu var, hepsi bir şekilde piyasada tutunmaya çalışıyor.
Güzel bir şekilde geçim sağlamak için çalışacağınız alanla alakalı okurken staj yapmanın çok faydasını görürsünüz.
Ama eğer gerçekten bu özelliklere sahipseniz asıl işe yaradığı mesleği söyleyeyim, Halkla İlişkiler...
İletişim fakültesi düşünüyorum demişsiniz, ince eleyip sık dokuyun derim.
Kendi karakterinizi, becerilerinizi ve gelecek beklentilerini ölçüp buna göre mesleklerin nitelikleriyle karşılaştırarak seçimizini yapın.
En önemli şey her gün yeni bir merak ve heyecanla işe gitmenizdir.
Bunu size sağlayacak mesleği bulursunuz inşallah.

Artık o sistemi değiştirdiler .Bu seneden itibaren diploma derecesine göre puanlar belirleniyor.ÖBP uygulanıyor=)

Artık o sistemi değiştirdiler .Bu seneden itibaren diploma derecesine göre puanlar belirleniyor.ÖBP uygulanıyor=)

Evet doğru :) Neticede her türlü sınav puanı daha baskın aslında:)

kızlaarrr ben bi de ön lisans kpss ye girmiştim 71.95 yapmışım
şimdi adliyede zabıt katipliğineyetiyor diye duymuştum.
bilgisi olan var mı
bi de eğer yetiyorsa ne yapayım çalışayım mı adliye de hem okuyup hem çalışmak
nasıl olur ki adliye de

şimdi baktım adliye için 70 ve üstü gerekiyormuş..

Arkadaşım dgs sınavı zor bı sınav degıl bende geçiş yaptım 2011 de okulu bıraktım ama inan çalışırsan olur .

canım ben İü hukuk fakültesi 3. sınıftayım dgs ile nasıl oluyor bilemiyorum ama ygs ile hukuk kazanmak öyle kolay değil ben 8 binin başlarındaydım zor girdim arkalardan girebildim. ayrıca haklısın çevre şart türkiyenin enköklü fakültelerinde birinde okuyoruz ama hala çevre arıyoruz. malum güzel ülkemde hangi üni açılsa ilk iş hukuk fakültesi açmak oluyor. sanki çok ihtiyac varmıs gibi insanlara umut vaadediliyor . işsiz o kadar çok hukukçu varken hemde..

Ygs-lys'den istanbulda psikoloji ya da pdr'ye girmek çok kolay bir olay değil yalnız, bayağı yüksek puanlarla alıyorlar.

yök'ün yeni aldığı karara göre önlisans ve lisans birlikte okunabiliyo.bir arkadaşımdan biliyom. bu konuda bizzat yök'e telefonla da ulaşıp sorabilirsiniz. hatta ona da gerek yok,üniversitede öğrenci işleriniz var,onlar da size evet diyecektir

70 puan alanlar klavye sınavına giriyo. 3 dakikada tam 90 kelime yazanı mülakata alıyolar. mülakatı geçen katip oluyo. 8-5 mesai var galiba. 2. öğretim okuyanlar sıkıntı yaşamaz.

Bence bosuna vakit kaybetme diyenlere kulak asma hayatta kolayi kim olsa basarir onemli olan zoru basarmak, bende hemen kazanamadim Hukuk fakultesini tek hayalim avukat olmakti ama oyle azimli calisirdimki sabahlardim her gece her gece aksam besden sabah bese kadar ders calsirdim yemin ederim ne gunlerdi yave ikinci sene kazandim hukuk fakultesini bir senekayibim varmi evet var ama sonuc olarak ben zoru basardim diye dusunuyorum, tabiki bu sizinisteginize bagli ben sadece avukat olmak istiyorum deyip fgecmiyordum oyle azimliydimki anlatmaya bile kelimeler yetmiyor, ha bide suna coooookkkkk inaniyorum Rabbim bi kapiyi kapatip diyeirni aciyor bu bir gercek ben ilk sinavi kaybettigimde ikinci sinav icin paramiz bile yoktu ama Rabbime cok sukur oyle bi kapi actiki bana o sinava girebildim o sinavi kazanabildim ve o uniye gidebildim, yani demek istedigim azminizin isteginizin ve sabrinizin derecesine bagli hersey...hakkinizda hayirlisi

Merhaba, bende İstanbul üni de bilgisyar öğretmenliği okuyorum...hatta vefada okula giderken hergün sizin binanın önünden geçiyorum

neyse uzatmayayım...bende meslek lisesi bilgisyar bölümü okudum. 2 yıllık aksaray ünide bilgisyar programcılığına geçtim. sonra iki yıllıkta fark ettim ki daha iyi bir okulu hakediyorum.daha iyi yerlerde olmam lazım.bende bir sene hazırlandım ve dgs ile bilgisayar öğretmenliğine geçtim..

Şimdi YGS mi DGS mi diyorsun?
Aslında her sınav zordur bence sbs de ygs de kpss de ales de hepsi zor çalışmayana...
Dgs de sadece iki ders var trkçe ve mat1...ygs ye göre konu alanı daha dar yani.

bir kere hem ygs hemde dgs ile çalışmak kolay değil.çünkü iki sınavında soru yapıları farklıdır. diyeceksin ikisinde de mat1 var ama öyle değil işte. dgs'nin soru yapısı ales ile aynıdır.mesela biz kursta iken asla ygs sorusu çözmeyin dediler...çünkü ygs'de bilgi önemlidir. ama dgs'de pratiklik mat1 bilmeyen biri mantığıyla dgs mat sorularını çözebilir.ama ygs de bilgi gereklidir.kafanı karıştırmak istemem ama her ikisine hazırlanmak doğru birşey değil tek bir karar ver.
Hukuk okuyup avukatlık mı yoksa ygs ile başka bir meslek mi?
ne istediğini bilirsen ve çok çalışırsan (çalışırsan değil farkettiysen çok çalışırsan diyorum çünkü türkiyede sınav sisteminde deli gibi çalışmak gerekiyor) istediğine kavuuşursun.

Açıkçası ben iki yıllıkta bayağı kendimi ölçtüm biçtim.yetmedi iki yıllık mezun olmak...öğretmen olacağım dedim.dgs'de puanım mühendisliğe dahi yetiyordu ama öğretmenlik istedim.

bunu söylememde ki, amaç önemli olan senin istediğin bir karar ver ve çok çalış...sabırla ve azimle!

Mesajlarınız için çok sağolun arkadaşlar o konuda karar verdim dgs ye hazırlanıcam,
şu an ki sorum şu ben hiç çalışmadan kpss önlisansa girip i71.95 yaptım
adliyeye katipliğe yetiyor, yani istesem mülakata girip adliyede memur olarak çalışabilirim, ama hem üni hem iş hayatı kaldırabilir miyim.
daha 19 yaşındayım ve memurlluk için biraz erken gibi geldi yaşım.
girersem ikinci öğretime geçebiliyor muyum onu da sorayım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…