eğitim-kariyer- hamilelik

_sushico_

Guru
Kayıtlı Üye
30 Kasım 2010
1.712
1.194
333
38
Merhaba kızlar,

Geçenlerde konu açmıştım İTÜ de eğitime başlıycam masrafı şirket ödüyor diye. Eğitim toplam 9 haftasonu. e haftaiçi de zaten sabah 6 da kalkıyorum eve 7 de dönüyorum. Ve ben dün hamile olduğumu öğrendim :))))), daha çok yeni kese bile gözükmedi ancak 9 hafta en riskli ilk 3 aya giriyor ve ben patronumla konuşup vazmıgeçsem diye düşünmeye başladım. Zorlanır mıyım ?

Eğitim bu ne zorluğu olabilir? Kendinizde bir rahatsızlık halsizlik hissetmiyorsanız, hamileliğiniz de sorunsuzsa hayatınıza sekte vurmayın derim.

doktorunuz vardır herhalde yada olur bundan sonra ona danısır o sekılde hareket edersiniz. biz ne soylesek olmaz simdi

Niye zorluk olsun ki? İnsanlar doğurana kadar işe gidiyor ki sizde işi bırakmayacaksınız herhalde hamilesiniz tehlikeli olur ilk haftalar diye? Bir hafta sonu eğitime gitmek mi tehlikeli?
Çocuğunuza ileride sen oldun diye eğitime gidemedim mi demek istersiniz, sana hamileyken bile eğitimime devam ettim demek mi onu düşünüp karar verirsiniz.

Riskli bir hamilelik değilse sorun yaşamazsınız. Ama tabi uyku ve halsizlik olabilir. Yoğun bir tempoda olacaksınız.

eğitim haftaya başlıyor, evim büyükçekmecede eğitim maçka da . işyerim yenibosna da . Yani aralıksız 2.5 aylık bir süre. Metrobüs kullanmam lazım yada hergün eşim getirip götücek . Sabah 10 akşam 5 arası. Doktor randevularımı haftaiçine almam gerekiyor. Eğitime %70 devam zorunluluğu var.

Eğitim ne zaman başlıyor ?
Eğitim başlayana kadar kese falan gözükür riskli olup olmayacağı belli olur bence. Belki çok rahat geçecek, belki de sorunlu olacak. Bunu şuan kimse bilemez.

Eğitim ne zaman başlıyor ?
Eğitim başlayana kadar kese falan gözükür riskli olup olmayacağı belli olur bence. Belki çok rahat geçecek, belki de sorunlu olacak. Bunu şuan kimse bilemez.
Eğitim 15 eylülde ve kontrolüm 13 eylülde. ama okdr kısa zaman kalmışken geri ödeme yapmazlar.

İki aylık araç kiralayın , otomatik.
Sakin sakin gidin gelin.
Eğitimi ben olsam kaçırmazdım :)

Geçen konunuzla birlikte bugün yazdıklarınızdan çıkardığım sonuç: Sizin bu eğitimi almaya çok gönlünüz yok.
Hamilelik ne hastalıktır ne de okumaya/çalışmaya engel; en azından benim düşüncem bu yönde.
Bence iş yerine vazgeçtiğinizi söyleyin daha istekli birini göndersinler eğitime.

Beni göndersinler :)
Eğitimlere doyamadım

Ben hamilelik çalışmaya engel diye düşünmüyorum, zaten çalışıyorum da ama ücreti işyeri ödediği için gerekli önemi gösteremezsem, hastalık vb durumları olursa mahçup olursam diye korkuyorum. Ücreti ben ödemiş olsam asla bu kadar düşünmezdim. Ama siz de haklısınız beni tanımıyorsunuz, kaygı bozukluğum var ve fazlasıyla kaygılıyım. Gönülsüzlük değil aslında bu. Ve bu mesajınızdan sonra eğitime gitmeye karar verdim , geleceği bilemem sonuçta :)Yorum için teşekkürler

Metrobüsü gayet kullanabilirsin. Hamilesin, hasta degil. Üstelik agir is, indir kaldir yapmayacaksin. Sabah erken kalkmak henüz bir düsük sebebi degil

ciddi bir risk yoksa hamilelik engel değil.
bulantı ihtimali var ama, yanında kraker leblebi su bulundurursun.
eğitimi almaya gerçekten gönlünüz var mı emin olamadım.
sürekli bir iptal etme ihtimali kafanızda çünkü.

Tebrik ediyorum, doğru karar...
Kaygı bozukluğunuz için profesyonel yardım alıyor musunuz?
Önceden ilaç kullandım 5 sene kadar , terapi de gördüm az bi miktar, şuan kendim onla yaşamayı öğrendim eskisi gibi krizlerim olmuyor ama mesela dün gece uyuyamadım , hamilelik heyecan derken. yapı gereği aşırı heecanlı biriyim malesef ve duygularımı çok yoğun yaşıyorum, bakalım :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…