eğitim-kariyer- hamilelik

Ah canım gözün aydın Rabbim sağ salim kucağına almayı nasip etsin. Şunu söyleyebilirim sadece. Annenin veya varsa ablanın hamileliği nasıl geçmiş. Bulantı kusma açısında bir öğren bakalım. Çünkü hemen hemen genetik oluyor böyle şeyler . Ben annem ve ablam gibi çok zor zamanlar geçirdim şu haftaya kadar. İnşallah rahat bir hamilelik geçirirsin. Yoksa gebelikte ilk aylarda çalışmak ayrı zorken eğitim daha ayrı bir zor olur.

Canım ablam rahattı ama annem kafamı karıştırdı zaten aşırı zormuş ilk 3 ay her kokuya kusmuş ve serumla beslenmiş. Annem beni korkuttu açıkçası . Ama arkadaşlar gönlün yok yazmış aslında çok hevesliydim ama annem gibi olup da işyerine mahçup olursam diye korktum.

Sizinde hayırlı olsun bu arada. Birşey sorabilir miyim ? Sizin de ilk haftalar ağrınız oldu mu kasık bel, doktora söyledim progesteron verdi vajinal bir jel. c ile başlıyor. korktum kulllanmaya

Sizinki daha hafif tabi yanında ama bugün yine bir başlık açılmış küçük çocuğu var daha yeni doğuya atama bekleyen bir üye.. işte bu gibi nedenlerle kariyerimiz tam yoluma oturmadan çocuk yapmıyoruz..

Ben hamilelegimin son anina kadar stresli bir iste caliatim ve hamileligimin sonunda atandim.
Ama sartlar o zaman sikintidaydi..mecbur olmasam asla calismazdim hamileligimin keyfini surerdim

bilemedim, tam uyuma zamanlari ya.
ben o donemde araliksiz 10 sayfa kitap okuyabildigimi veya bir filmi basindan sonuna takip edebildigimi hatirlamiyorum.
sizi de caydirmak istemem ama zor olur gibi geldi.

bir de isveren acisindan egitime gonderdigi kisinin kisa sure sonra uzun sure dogum iznine ayrilmasi belki istenmeyecektir, konusmak daha mi iyi olur etik acidan bilemiyorum.

Ben de hamileyim ve hamileligin basinda siddetli agrilarim oldu dr un riskli dedigi donemde oldu ama.baska.dr a gittim abartmis birsey yok dedi ve isime devam ettim, seninki egitim yani aktif bir is degil sonucta illaki uykusuzluk yorgunluk olur ama idare edilir esinin destegiyle...ben surekli ayak.ustu ve aktiftim 24 saat nobetlerim bile oluyordu agrim olunca dinleniyordum sadece...egitime engel olmaz devam et..bu arada ben de gunluk 1.5 saat gidis ve gelis olmak uzere ise gittim

Sizinde hayırlı olsun bu arada. Birşey sorabilir miyim ? Sizin de ilk haftalar ağrınız oldu mu kasık bel, doktora söyledim progesteron verdi vajinal bir jel. c ile başlıyor. korktum kulllanmaya

Kullanmaktan neden korktun

Tutunma sıkıntısı olmasın diye vermiş

Sağlıkla kucağına al ama verilen ilacını da kullan

İçine sıkıp yürümen gereken ilaç mı o

Akşam tek seferlik

Uzun bir süre kullandım hiç bir sıkıntım olmadı 13 haftada bıraktım galiba benimki tüp bebekti garantiye almak için vermişti progesteron önemli

Henüz sorun yaşayıp yaşamayacağını yatman gerekip gerekmeyeceğini bile bilmiyorsun sonuçta. Ben olsam eğitime katılırım. Biraz yorulursun evet halsizlik uyku hali olabilir ama katlanılabilir gibi geliyor.

Terapiyi daha uzun soluklu alırsanız fayda görürsünüz özellikle bilişsel terapiden.
Umarım bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alırsınız.

İşverenim eşimin yakın arkadaşı söyledik ona zaten bugun de konuşurum sonuçta kontrole çağırıyor doktor ve hafta içi gitmek durumunda kalıcam çünkü haftasonu full eğitim var.

Evet vaginadan sıkılıyor ama yürümen gerek demedi bende yattım :))))))) dün ilk dozu aldım, ablam hormon sonuçta falan dedi beni ürküttü ama riske edemem yani kullanıcam oyüzden saol canım

Teşekkür ederim. Benim kasık ağrılarım oldu sanki adet olacakmışım gibi ama doktor bir şey vermedi. Progesteronu gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz. Gebelerin çoğuna veriliyor.

Abartmayın Allah aşkına yahu. İlk 12 hafta riskli fln değil (istisnalar haric).

İstifa da edersiniz siz ilerleyen dönemlerde.

Benim hiç tutmadı ya
Anneannem ve annemin hamileliği 1 gün kusmadan ağrısız acısız geçmiş
Benimki 18 hafta kusma ile geçti :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…