Eğitim ve meslek?

Kızlar merhaba , birbuçuk ay önce birisiyle tanıştim bi anda ikimizde çok etkilendik birbirimizden ve bir bakmişiz sevgiliyiz ama gelin görün ki eğitim anlamında uymuyoruz o lise mezunu ben üniversite pekte kendini gelistirmeye niyeti yok .Meslek olarakta benden daha aşağı bir konumda ( bu arada aşağilamak için demiyorum asla )durumu belirtmek için anlaşilmasi için dedim.Ondan çok hoşlanıyorum çok da güzel vakit geçiriyoruz ama diyorumki boşami vaktimizi çaliyoruz acaba? aramızda bir çekim olduğu içinde işin açiği kestirip atmakta istemiyorum
Ben anlamadım siz üniversite mezunusunuz ama şuan ne yapıyorsunuz? Kendinizi ne kadar geliştirdiniz? Aranızda ki fark tam olarak nedir? Kültürel anlamda mı size karşı? Aksi halde lise, üniversite malumunuz ülkemizde diploma haricinde ve kendini okurken geliştirmediğin taktirde bir anlam ifade etmiyor. Bahsettiğiniz sadece lise üniversite mevzusu ise bu bir üstünlük değil. Size karşı konuşması, tavrı, üslubu, kibarlığı, kadına verilen önem bu konuda kendini geliştirmeli özellikle. Mesleki anlamda da eğitimler alması elbette önemli ama mesleği ne onu bilmediğim için yorum yapamıyorum.

Şimdi benim eşim ön lisans mezunu benim mesleğim doktora seviyesine tekabül ediyor diyeyim. Statü olarak amiri sayılacak pozisyondayım maddi olarak da daha fazla kazanıyorum. 9 senedir beraberiz 10a giriyoruz inşallah. İlişkinin ilk anından itibaren bizim aramızda hiç böyle bir muhabbet geçmedi ne ben senin için sorun olur mu dedim ne de o dedi. Bunu diyen insanın gerçekten sorun etmediğine emin misiniz? Kendini geliştirmeye açık değil diyorsunuz ilerde bir gün siz her ortama girerken elini tutup rahat rahat girebilecek misiniz.

Ben anlamadım siz üniversite mezunusunuz ama şuan ne yapıyorsunuz? Kendinizi ne kadar geliştirdiniz? Aranızda ki fark tam olarak nedir? Kültürel anlamda mı size karşı? Aksi halde lise, üniversite malumunuz ülkemizde diploma haricinde ve kendini okurken geliştirmediğin taktirde bir anlam ifade etmiyor. Bahsettiğiniz sadece lise üniversite mevzusu ise bu bir üstünlük değil. Size karşı konuşması, tavrı, üslubu, kibarlığı, kadına verilen önem bu konuda kendini geliştirmeli özellikle. Mesleki anlamda da eğitimler alması elbette önemli ama mesleği ne onu bilmediğim için yorum yapamıyorum.
Ben memurum bana karşı şuan çok iyi ama ben mesela hala okuyorum bırakmıyorum o beni pek anlamıyor mesleği güvenlik görevlisi babası çok küçükken vefat edince annesiyle kalmis hep çalışmış .Ben okul işlerini çok sevdiğim için okulla alakalı mesela konuşmayı çok severim ama o anlamıyoki hiç bunlarda dolayisiyla kafama takiliyor

Arkadasım var bitane. Her konuda donanımlı doktora falanda yapıyor öyle zeki bi kız ki ama her anlamda hayranım mesela bu yönüne. İlişkisi oluyor önce erkekler bundan rahatsz olmuyor sonra biraz zaman geciyor uzaklasıyolar en son kıza sunu dediğimi hatrlıyorum biraz salak gbi davransana. Ezik mi hissediyorlar diyeceğim ama ezik hissettirecek biride değil önce sorun etmedikleri mevki eğitim sonra sorun oluyor. İlk başta anlasılmıyor bu durum yani karsı tarafta etkilendiği için skntı olucaksada zamanla ortaya cıkıyo

Niye üniversite okumamış? Bu da önemli çünkü nasıl ünv mezunu olmanın anlamı yoksa bu devirde lise mezunu olmak da soru işareti.
Çok küçükken babası vefat etmiş hep çalışmış bunun bir bahanesi varmı bence yok ama kendi neler yaşadı çok da bilemiyorum

bu zamanda liseden farkı yok üniversitelerin vakit kaybı olarak görüp gitmemişse iyi ama kazanamadım yok okuyamadım falan diyorsa gerizekalı olabilir.
Vakit kaybı görmüş anladığım çünkü erken yaşta baba vefat edince hep çalişmış .Yok canım neden gerizekağlı olsun

Şimdi benim eşim ön lisans mezunu benim mesleğim doktora seviyesine tekabül ediyor diyeyim. Statü olarak amiri sayılacak pozisyondayım maddi olarak da daha fazla kazanıyorum. 9 senedir beraberiz 10a giriyoruz inşallah. İlişkinin ilk anından itibaren bizim aramızda hiç böyle bir muhabbet geçmedi ne ben senin için sorun olur mu dedim ne de o dedi. Bunu diyen insanın gerçekten sorun etmediğine emin misiniz? Kendini geliştirmeye açık değil diyorsunuz ilerde bir gün siz her ortama girerken elini tutup rahat rahat girebilecek misiniz.
Of bilmiyorum çok can sıkıcı :( ama bir taraftanda beni öyle güzel sahipleniyorki çok hoşuma gidiyor

Lise mezunu olmasaydı yorumum farklı olurdu da o biraz kafa karıştırıcı . Uzun zamandır lise mezunu biriyle tanışmadım, genelde herkes bir şeyler okuyor çünkü . Ha doğru mu tartışılır. Hastanede bakıyorsun harita okumuş ama sekreterlik yapıyor filan herkes okuduğu bölüm dışında .
Benimde ilk kez oldu :) genelde üniversite mezunları ya da eğitimi çok daha ilerletmiş kişilerle görüştüm

Çok küçükken babası vefat etmiş hep çalışmış bunun bir bahanesi varmı bence yok ama kendi neler yaşadı çok da bilemiyorum
Hmmm benim çevremde 2 örnek oldu. Yürümedi. Sizin akademik, eğitim çevrenize sokun öyle gözlemleyin bence.

Ben memurum bana karşı şuan çok iyi ama ben mesela hala okuyorum bırakmıyorum o beni pek anlamıyor mesleği güvenlik görevlisi babası çok küçükken vefat edince annesiyle kalmis hep çalışmış .Ben okul işlerini çok sevdiğim için okulla alakalı mesela konuşmayı çok severim ama o anlamıyoki hiç bunlarda dolayisiyla kafama takiliyor
İşte bu kafa yapısı ile alakalı. Üniversite okumuş olsaydı da muhtemelen aynı olacaktı. Yani sizin sevdiğiniz, konuşmaktan zevk aldığınız durumları o sevmiyor. Çoğu ilgi alanlarınız, hobileriniz farklıysa sıkıntı olur elbette. Siz gezmeyi severken o yatmayı seviyorsa, siz kitap okuyup muhabbet etmek isterken o sessizce televizyon izlemek istiyorsa evet bunlar ilişkinizi yıpratır ama sorun lise üniversite olayı değil. Sadece kendini geliştirmemesi konusunda haklısınız ama zorlasanızda değişeceğini sanmam açıkçası. Ben öyle mum gibi yaşayan adamla ömrümü geçiremem şahsen. Kendi kendimi daha çok eğlendiririm :D Hayatı bu kadar sıkıcı hale getiren biriyle olmaktansa tek başıma yaşarım.

Of bilmiyorum çok can sıkıcı :KK43: ama bir taraftanda beni öyle güzel sahipleniyorki çok hoşuma gidiyor
Sahiplenme kelimesi biraz can sıkıcı bence, böyle hissettiren erkeklerin ilerleyen süreçte daha darlayan kadın üstünde hakimiyet kurmaya çalışan tipler olması muhtemel. İyi düşünün daha şimdiden bu kadar soru işareti varsa mutlu olabilir misiniz bilemedim :( hakkınızda hayırlısı olsun

Kızlar merhaba , birbuçuk ay önce birisiyle tanıştim bi anda ikimizde çok etkilendik birbirimizden ve bir bakmişiz sevgiliyiz ama gelin görün ki eğitim anlamında uymuyoruz o lise mezunu ben üniversite pekte kendini gelistirmeye niyeti yok .Meslek olarakta benden daha aşağı bir konumda ( bu arada aşağilamak için demiyorum asla )durumu belirtmek için anlaşilmasi için dedim.Ondan çok hoşlanıyorum çok da güzel vakit geçiriyoruz ama diyorumki boşami vaktimizi çaliyoruz acaba? aramızda bir çekim olduğu içinde işin açiği kestirip atmakta istemiyorum
Üniversite var üniversite var. Ülkede bir sürü eğitim ve kendini geliştirme açısından sıfır katkısı olan apartman/taşra üniversitesi var. Onlardan birinde 4 yıl geçireceğine farklı alanda gelistirdiyse kendini avantajlı bile.

Sadece eğitim durumu yeterli değil anlaşmak veya anlaşmamak için. Ben yüksek lisans yaptım, eşim lise mezunu. Önemli olan paylaşacak şeyler bulmak ve hayata iyi kötü benzer bir yerden bakıyor olmak. Bunu anlamak için de birbirinizi tanımanız, vakit geçirmeniz gerekiyor. Bunların olmadığını anlarsanız zaten devam etmezsiniz.

Size bu soruyu sorduran, kalbinizin sesi ise yanlış yoldasınız demektir. Aklınızsa soran, bir de kalbinize sorun ne diyor diye.
Belki kalbiniz; "okuma yazma bilmese ben öğretirim" diyecek kadar yüce hislerle dolu.
Eğer bu tereddüte düştüyseniz, üçüncü bir ihtimal de çevre baskısı. Onu hiç kafanıza takmayın.

Arada çok kültür ve görgü farkı yoksa bence sorun olmaz, bunu da en iyi siz bilirsiniz. Ama bu kadar kafanıza takıldığına göre bir seviye farkı var sanırım. Karşı taraf kendini geliştirmeye yanaşmazsa zorluk çekebilirsiniz.

Şu devirde üniversite mezunu olmayan mı kaldı? Mezuniyete değer vermeyen ,her yerde üni var diyen arkadaşlar ,buna rağmen nasıl lise mezunu olarak kalınırı da bir açıklarsa çok sevinirim ;) madem her yerde üni var,nasıl bir çabayla lise mezunu kalınır? Ne olursa olsun üni mezuniyeti değerli benim gözümde. Büyüktür liseden yani,2+2=4 gibi bir şey.

Ve duyduğunuz çekim sadece cinsellik olabilir. İleride aynı dili konuşmamak,denk olmamak,toplum içinde eşinizin mesleğinden gurur duymamak çok büyük problemdir şimdiden söyleyeyim ben

Back
X