"Yok" demeye geldim :) azminizden ötürü tebrik ederim, derslerinizde başarılar dilerim.
Sorunu çözmüşsünüz ama kamu sınavlarında görev almış biri olarak benim size nacizane birkaç tavsiyem olacak.
1. Gireceğiniz sınavla ilgili tüm kurallar, belgeler vs. bir kılavuzla size anlatılır. Siz de kendini eğitmeye niyetlenmiş biri olarak üşenmeden bu kılavuzu okuyarak işe başlayın. Kılavuzda olmayan bir bilgi olursa o zaman sosyal medyadan soruşturursunuz. Kılavuzda yazılan şeyler bu gruplarda sorulunca ben çok sinir oluyorum şahsen. Kılavuzu okuyacak kadar bile bu işi ciddiye almıyorsan ne işin var burada diyorum. Bu sizin ciddiyetinizi gösterir.
2. İnanın o diploma önemli olduğu kadar önemsiz de... Sadece sınavları geçmeye değil, hangi diplomayı alacaksanız o derecenin sizden beklenen yükümlülüklerini yerini getirmeye bakın. Dolu dolu bir öğrenci olun. Sınav geçmek için değil, o eğitim derecesinin gereklerini yerine getirmek, öğrenmeniz beklenen şeyleri öğrenmek için çalışın. Böylelikle hem sınav kaygısı yaşamazsınız hem de daha yüksek bir motivasyonla çalışırsınız.
3. Öğrenmenin yaşı olmadığı gibi sınırı da yok. Sadece size verilenleri değil, fazlasını da öğrenmeye çalışın. Farklı kaynakları okuyun, araştırın.
Başarılar dilerim :) sevgiler