Egitimsizlim bu ulkenin 1 numarali sorunuBak gece gece bişey daha öğrendim.
Bencede konu okuldaki eğitim ve öğretimden ziyade aile içindeki eğitimsizlik.
Toplum olarak gelişmemiz, öğrenmemiz, ahlaklı olmamız, anlayışlı olmamız, örnek olmamız vs vs lazım.
Yani dahaaa çoooook yol almamız lazım. Ama bu arada başkalarını yargılamaktan ziyade biz sabırlı olup onlara örnek olmalı ve bir nebzede olsa gelişimlerine katkıda bulunmamız lazım.
Insanları aşağılamıyorum demissiniz ama gayet asagiliyorsunuz. 3 kurusluk insan diye kimseyi yaftalayamazsiniz. Insanlar sizin üstünüz olmussa demekki emek vermişler, herşey okulla kazanılmıyor. Hicbirimize ise başlayınca mükemmel imkanlar sunulmadı.
Ayrıca o mörş değil, merch diye yazılır. Demekki bu eğitimle alakalı bir durum değil.
ben de mörş ne acep diyordum yazım hatasından anlamamışım ahaha
Google da aratacak kadar değer vermedim kusura bakmayınOkunduğu gibi yazılıyor genelde. Bu kadar merak etmişsiniz madem Google'a "mörş" yazıp arattırsaydınız binlerce sayfa görebilirdiniz. :)
Google da aratacak kadar değer vermedim kusura bakmayın
Ülkemizde sinif sistemi yok siz neye gore insanları kategorize edip "alt tabakadan/ egitimli-egitimsiz" diye ayiriyorsunuz? Bakın mesela size sorsak siz kendinizi " egitimli" olarak ve markette calisanlarin " ustunde" biyerlerde tarif edersiniz. Oysa ben sizi " kendisini geliştirmeyi başaramamış, kompleksli, henüz ne istediğini bilmeyen" biri olarak tanımlayabilirim. Butun bunlar göreceli ;görüyorsunuz.
Sizi devlet hastanelerine alalım hanımefendi ,Doğru söylüyorsunuz her yerde var bunlardan ama benim başımda daha çok var.
Kimseyle muhatap olmadan ciddiyetle isinizi yaparsaniz size kimse bir sey soyleyemez. Zamanla sizin tavrinizada alisirlar. Onemli olan sizin durusunuz. Siz tavrinizi belli edip cizginizi bozmazsaniz kimseyle bir sorununuz olmaz. Onemli olan isinizi yapmaniz. Cunku isinizi yaptiginiz surece bir sorun dahi olsa birisiyle siz yerinizi korursunuz.
Sizi devlet hastanelerine alalım hanımefendi ,
3 gün içinde eğitimsiz insan nedir bütün tanımınız degisir
Onemli olan insan olmak zor bir durumda egitimli dedikleriniz kuyunuzu kazarken cahil dedikleriniz size yardimci olabilir onemli olan insan olmak ve iyi niyetli olmak yoksa okumus okumamis farki yok zihniyet niyet onemli.
Ben isletme mezunuyum ayni isi yaptim iki yil sonra bolge sorumlusu oldum.Sonra sef oldum.Evet stresli bir ortam rekabet var.Biraz sabirli olursan ilerlersin.Ayrica maaslarida guzelArkadaşlar ben özel bir firmada mörşlük yapıyorum. Henüz yeni başladım ama hiç bana göre bir iş değil. Herkes aynı değil tabii ki lakin bazı eğitimsiz alt tabakadan geldiği belli olan insanların böbürlenmesi ve patronluk taslaması sinir bozucu tek bir yerde çalışsam sorun değil bir veya iki tane üstüm olur. Fakat ben bir sürü yer dolaşıyorum müdürler ayrı hava çalışanlar ayrı hava... Yaptığım iş bildiğin depoculuk
Her insanın yapısı farklı hiç bana uygun bir iş değil... Tekrar üniversite okuyup kendime uygun bir meslek yapmak istiyorum.
Marketlerde çalışanları aşağılamıyorum ben de bu işi yaptım ama onlara uyum sağlayamıyorum.
Sabrım ne zaman tükenir bilmiyorum insanları sürekli alttan alamam. Kendimi ezdirmemeye çalışıyorum ama bir gün sabrım tükenirse büyük olay çıkabilir kendime bu konuda pek güvenemiyorum düşünün ki yapı olarak sakin bir insanım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?