Eğitimli ve eğitimsiz insanlar

Bende 1 sene mechandiser olarak çalıştım. Üniversite okuyordum mezun olunca mesleğime döndüm. Eğlenceli idi ama bana göre bir iş değildi . Hiç ezilmedim kimse bana üstünlük taslamadı. Çalıştığım firmada çok başarılıydım gittiğim mağazalarda her dediğim oluyordu ücretsiz teşhir, gondolbaşı, sepet falan açtırıyordum . Paletlerin üzerinde kayıyorduk çok eğleniyorduk . Sektörde tanıştığım ve Halen görüştüğüm arkadaşlarım var. Ben dolu dolu ve çok keyifli 1 yıl geçirdim. Müdürlerim geri dön ne zaman istersen dediler gidiş o gidiş bende.
Lakin geleceği var mı dersen kardeşim bu sektörde aynen böyle başladı müdür oldu . Arabası altında çok çok iyi bir maaşı var herşeyi 4 4 lük.
Ben sonradan çalıştığım kurumda onun kadar kazanmadım hiç bir zaman. 2bin liraya gözlük almadım belki aka Bir o kadar stresste yaşamadım.

Son düzenleme:
Arkadaşlar ben özel bir firmada mörşlük yapıyorum. Henüz yeni başladım ama hiç bana göre bir iş değil. Herkes aynı değil tabii ki lakin bazı eğitimsiz alt tabakadan geldiği belli olan insanların böbürlenmesi ve patronluk taslaması sinir bozucu tek bir yerde çalışsam sorun değil bir veya iki tane üstüm olur. Fakat ben bir sürü yer dolaşıyorum müdürler ayrı hava çalışanlar ayrı hava... Yaptığım iş bildiğin depoculuk :KK43:
Her insanın yapısı farklı hiç bana uygun bir iş değil... Tekrar üniversite okuyup kendime uygun bir meslek yapmak istiyorum.

Marketlerde çalışanları aşağılamıyorum ben de bu işi yaptım ama onlara uyum sağlayamıyorum.
Sabrım ne zaman tükenir bilmiyorum insanları sürekli alttan alamam. Kendimi ezdirmemeye çalışıyorum ama bir gün sabrım tükenirse büyük olay çıkabilir kendime bu konuda pek güvenemiyorum düşünün ki yapı olarak sakin bir insanım.
10 yıldır iş hayatındayım. Böyle olmayan bir iş yeri görmedim. Sizin istediginiz gibi bir is yeri yok. Daha dogrusu öyle bir dünya yok.. İnsanlar birbirlerinden iyi ya da kötü cok sey ögrenirler.. O yüzden bu hayatta herkese ihtiyac var.. Iyiye de kötüye de.. Akıllıya da cahile de.. Hepsine ihtiyac var.. Bir de insanın hayatta bir kum tanesi kadar oldugunun bilincinde olması da önemli.. Özetle hayal ettiginiz gibi bir iş yeri oldugunu sanmıyorum. Yani ben hic rastlamadım.

Ben alt tabaka derken neyi kastettiğinizi anlamadım.
Özellikle benim mesleğimde ‘alaylı’ denilen çalışanlar her zaman önümüz ve üstümüzdedir.
Senelerce dirsek çürütmek bir şeye yaramaz, çünkü teorikle pratik bambaşka şeylerdir.
Patronla liderliğin başka olduğu gibi.
Ama konunuzdan asıl çıkardığım anlam, siz kendinize denk görmediğiniz ve yaşantınızın yanından geçemeyecek insanlarla muhattap oluyorsunız ve bundan rahatsızsınız.
Doğru anlamışsam, gerçek dünyaya hoşgeldiniz diyorum.
Keşke herkesin refah içinde yaşadığı, eğitimi ve öğretimini para kazanmak zorunda kalmadan bırakmadığı, öğretmenlerin pazar tezgahında limon satmadığı bir ülke olabiliriz.
Yoksa şikayet ettiğiniz şeyler, şımarıklık söyleyeyim...

Alaylı olmak onlara böbürlenme ve saygısızca davranma hakkı vermiyor. Herşeyden önce insanlarla nasıl iletişim kurmayı gerektiğini öğrenmeli biraz kibar olmalı, onların tavrı yüzünden ben de mi öyle öküz gibi olmalıyım.
Eğitimli insanların da öküz gibi olanı var bunu inkar etmiyorum ki. Ben sadece sektör hakkında genelleme yapıyorum.

Bende 1 sene mechandiser olarak çalıştım. Üniversite okuyordum mezun olunca mesleğime döndüm. Eğlenceli idi ama bana göre bir iş değildi . Hiç ezilmedim kimse bana üstünlük taslamadı. Çalıştığım firmada çok başarılıydım gittiğim mağazalarda her dediğim oluyordu ücretsiz teşhir, gondolbaşı, sepet falan açtırıyordum . Paletlerin üzerinde kayıyorduk çok eğleniyorduk . Sektörde tanıştığım ve Halen görüştüğüm arkadaşlarım var. Ben dolu dolu ve çok keyifli 1 yıl geçirdim. Müdürlerim geri dön ne zaman istersen dediler gidiş o gidiş bende.
Lakin geleceği var mı dersen kardeşim bu sektörde aynen böyle başladı müdür oldu . Arabası altında çok çok iyi bir maaşı var herşeyi 4 4 lük.
Ben sonradan çalıştığım kurumda onun kadar kazanmadım hiç bir zaman. 2bin liraya gözlük almadım belki aka Bir o kadar stresste yaşamadım.

Ben pek dışadönük yaşamayı sevmiyorum. Bu işte başarılı olmak için insanlarla iyi ilişkiler kurmak, samimi olmak gerekiyor.

Arkadaşlar işten ayrılacağımı bildirdim. Daha ilk günden çok üzerime gelindi. Bölge şefi çalıştığım mağazaya gelip laf soktu. Okeye dördüncü arıyor gibiymişim. Bütün motivasyonum kırıldı. Daha önce de bir mağazada müdür yardımcısıyla tartışmıştım onun iğrenç suratını bir daha görmek istemiyorum. Azimli biriyim çalışmayı çok istiyorum. İş olmayınca herşeyden mahrum kalıyorsun. Babam duyunca bir sürü laf söyleyecek bıktım artık :(

Back
X