Egzama mı bu? yardım lütfenn!

athena

Goddess of Wisdom
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
11 Ağustos 2013
6.523
24.146
548
Kızlar merhaba.
Bir ara daha sormuştum ama cevap alamadım, sonra internette vs araştırdım cilt egzaması olduğunun kanısına vardım cildindeki bu anormal şeylerin ama bir de sizlere sormak istedim son kez.
İlk olarak burnumun kenarlarında başlamıştı kızarıp kaşınmak, sonra da pul pul olup kuruyup dökülme. Ben zavallım nemlendirici, vazelin vs sürerdim am hiçbir zaman tam olarak geçmedi. Daha sonra bu, kaşlarımın içine de geçti!
Kaşlarım sanki kepeklenmiş gibi beyaz beyaz deri dökmeye başladı yakından bakınca içinde kuru kırmızı birşeyler var ve şimdi yanaklarımda da oluşuyor hafif hafif. Nedir bu kızlar?? Ne yapsam geçmiyor fondotenin altında sırıtıyorlar sağlıksız bir izlenim veriyorum bi akıl verin. En kısa zamanda bir dermatoloğa görünücem zaten(

egzamaya benziyor evet ama mutlaka gitmelisin doktora vazelin v.s ile geçmez.Egzamanın önünü kesmezsen yayılır.Makyaj yaparken egzamalı bölgeye sürüp temiz yere sürdüğün için yayılmıştır muhtemelen.ellere bile bulaşma riski var

Yaaa öyle miii???
Ay çocuklarına falan da bulaşır mı ki? Mantar gibi birşey mi??? Bir iki güne muhakkak doktordayım zaten. Sağol cevabın için

seboreik dermatit çok kötü bişey yıllardır çekiyorum çenemde başladı ufak bi noktada şimdi çenemin geneli ağız kenarlarım,burun kenarlarım ara sıra kaşlarımın arasında çıkıyor atak dönemleri berbat geçiyo nefret ettim artık ne kadar çok fond.pudra v.sürsende kapanmıyor ne yazıkki geçmiş olsun canım

Evet illet resmen ben basit bir kuruluk zannettim aylarca bi kaybolup bi tekrar başladı ama asla geçmedi tam anlamı ile.. Peki ne kullanıyorsunuz ilacı var mı, varsa geçiriyor mu? Az da olsa? Hele kaşlarımda çıkanlar çok fena makyaj yapamaz oldum

Canım öncelikle bi dermatoloğa gitmeni öneririm seninki başlangıcı daha sanırım ona göre ilaç verir krem bide selenyumlu tablet veriyorlar genellikle kremler kortozon içeriyor ama bi merhem varmış pruzon diye onda kortizon yokmuş onu alıp deneyeceğim atak dönemleri malesef çok kötü geçiyor sırf görüntüsünden dolayı insan içine çıkmak isyemiyorum dr.a git canım çok geçmiş olsun

Kızlar aynı sorun bende de var kurtulamadım bir türlü benim de cenemde başladı burun kenarına ve göz çevreme yayılıyor. kortizonlu ilaçlar kullandım gitmediğim doktor kalmadı en son gittiğim doktor coresatin sarı olanını verdi kortizon yokmuş ilk kullnadigimda 3 4 ay çıkmadı egzama çok mutlu olmuştum kurtuldum sandim ama sonra geri geldi coresatini tavsiye ederim fakat yanaklarımda beyaz noktalar oluştu coresatin den suphelendim ama bilmiyorum

merhaba arkadaşlar, ben yıllardır uğraşırım ama kurtulamadım. Ozellikle ellerimde olur ve havalar soğuduğunda çatlar, kanar. Şİmdi bir de hamileyim kortizonlu ilaçlarıda kullanamıyorum. Ama bir arkadaşımın tavsiyesiyle bir ürüne başladım. 2 ay kadar oluyor çok şükür geçti gibi. Çok dikkatli bakılmadıkça belli bile değil. Kaşıntı hiç kalmadı. Özellikle hamilelere tavsiye ediyorum...

Kremin adı nedir???

Seboroik dermatit kabus gibi bir illettir, kesin bir tedavisi maalesef yoktur, ancak kortizonlu ilaçlar kullanılarak şiddeti azaltılabiliyor. Eşim de benzer sorunlardan (saç dipleri, kaşları ve burun kenarları) dolayı uzun süre kortizonlu ilaçlar kullandı, ilk birkaç gün iyi gelir gibi oldular ama sonrasında yeniden problemler devam etti...Geçen ay yakın bir arkadaşımın tavsiyesi ile Aloe Vera içerikli şampuan, özel bir sprey ve krem kullanarak ciddi iyileşme sağladık. Düzenli kullanım ile eşimin şikayeti tamamen kayboldu, hem de kortizon kullanmadan ki bu da çok önemli bir konu...

Seboreik dermatid
Saçlı deride cikar genelde...
Stres ve ani vucut-hayat degisikliği tetikler.

Dirsek ve dizlerinde de pullanma türü beyazliklar olusuyorsa sedeftir.

Binlerce şey onerecekler ama tedavisi yok. Onerilenler sadece kısa sureli iyilesme saglayabilir ama yine tekrarlar.

Dermovat vb. kansorejen (Kortizon) icerikli ilaçları doktor yazsada asla kullanma derim. Çünkü o ilacı kesince daha çok çıkacaktır.

Dogal bir sey onereyim.
Pis kokar ama genelde ardıç katranı iyi gelebiliyor. Ardıç katranı sabunlarida var...

bendede ayni senelerdir var burnumun kenarinda.. ozel gidip yaktirdim yeni deri geliyormus ama onunda faydasini gormedim.. hamile olmadan gozumun kenarinda cikmaya basladi doktor dediki eger hamile kalmak istiyorsan bu hormondan gelebilir dedi ve bir krem yazdi o giderdi cok sukur bir kac hafta sonra hamile oldugmu ogrendim ve busefer cenemde yanaklarimda sivilceler cikti .. yanliz o burun kenarina birsey yapamiyoruz dedi.. simdi lotion gibi birsey verdi onu suruyorum ve sakinlestiriyor sivilceleri azaltiyor ama o burun kenarindaki egzeme gecmiyor. doktor ona cagre yok diyor

benzer bi sorun bende de var.. burun kenarlarımda bi sorun yok ama çene ve boynun birleştiği yerde, göz kenarlarımda ve kulağımın ön tarafında saçların başladığı yerde kaşınma ve pullanma oluyor kıştan bu yana.. ben de doktora gitmeyi düşünüyordum bu günlerde egzamadan şüphelendiğim için, ama geçmediğini de biliyorum sanırım bu soruna en iyi çözüm keçi sütlü sabun.. çünkü kış boyunca tesadüfen nemlendiren temizleyici niyetine aldım ve kullandım cildim çok düzeldi..siyah nokta ve gözeneklerime bile iyi geldi.. bi kaç haftadır bitmişti tekrar pullanma başladı.. sonra tekrar aldım sabunu ve yine kaşınma ve kızarıklık hafifledi..sorunumun tam olarak ne olduğunu bilmiyorum ama ben başka ürün kullanmam sanırım artık.. cildim çok hassas ve doktorlar da hep aynı ürünleri öneriyorlar üstelik genellikle kortizonlu,şimdiye kadar dermatologlardan hiç fayda göremedim bir de ardıç katranlı sabunun da iyi geldiğini duymuştum..

kasintili ve dokuntulu seyrediyorsa bi tur egzemadir, dr gorunmeniz en dogrusu

Kızlar coresatin kullanın sarı olanını çok güzel kortizon icermiyor sadece çıktığı zaman sürüyorum hemen geçiyor haftada bir kullanıyorum tavsiye ederim

egzama kremi var organık ürün fushi diye bir markanın. onu tavsiye ederim cok etikili geldi bize

Kızlar coresatin kullanın sarı olanını çok güzel kortizon icermiyor sadece çıktığı zaman sürüyorum hemen geçiyor haftada bir kullanıyorum tavsiye ederim

http://cnr0.org/blog/coresatin

Horrmon olduğu şüphesi olan ve sağlık bakanlığından onay daha almadığı gibi sahte global ilaç onayımış gibi baskılı kutularda "ilaç" gibi prospektüslü olup televizyonarda ya da lokman hekimlerde satılan alalde bir kozmetik ürününden farksız krem.Piyasadan toplatıldı.
Kulladığınız süre içerisinde tedavi edip kullanmayı bıraktığınızda devam ediyorsa zaten o tür bir ilacı kremi ne ise kullanmayın.Tedavi etmiyordur aksine ileriki zamanlarda yan etkisini kesin görürsünüz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…