EHLİYET ÇİLESİ

Kızlar merhabalar hepinize,

Ehliyet almak için yazılı sınavdan iyi puan aldım ve direksiyona girmeye hak kazandım.
Derslerde hoca pek fazla mudahale etmiyordu sadece işte sinyal ver unutma falan dönerken geniş al bilmemne böyle hatalarım vardı acemiliğimden dolayı. Dün ilk kez babamla çıktık akşam saatinde bir arazilik yola gittik ne şerit var ne bişey eğrili büğrülü süremedim doğru düzgün. Sonra sınav alanına gidelim diye ısrar ettim adamın ödü patladı tuttu el frenini acil durumda mudahale edicekmiş. Bağırıp durdu bana yol boyunca doğru düzgün gidiyorum dur kalk dur kalk diyo bana bende panik oldum. Dedimki park da yapıyım birkez dedim. Zaten bana park yaptırmadan indiiriceklermiş beni. Çok moralım bozuldu nerdeyse 10 saaten fazla eğitim hiç böyle dut gibi olmamıştım. Babam yuzunden mi oldu yoksa hocanın pedalına mı güveniyorum acaba? Sınavda pazar günü :KK43:
Baban kizarsa kizsin surekli kendi aracinizla sadece sinav guzergahinda her hafta sonu calisma yap sabah saatlerinde trafik olmuyor .Ben park calismasi ve guzergahta surusu defalarca yaptim kurs arabadinin disinda kendi aracimizla .Simdi ehliyeti aldim cok kisa olmak uzere yola cikip isimi hakledip donuyorum.

Birtek sorun var oda yoldayken diger suruculer sanki herkesi ustaymis gibi dusunuyorlar.Birazyavas gitsem kornaya defalarca basip panik yaptiriyorlar.

Akşam gidelim yine diyor ama gitmicem onunla. Bildiğimi de unutuyorum. Mesela hoca bana dönüşlerde debriyajla dön gazı bırak diyordu. Debriyaj arabanın herşeyi diyodu. Babam iddia ediyor arabayı daha çok hızlandırır diye bağırıp durdu bana ben 25 yıllık şoforumde bilmemne neyse olan oldu napıyımo_O
debriyajla donusmu yapilir benim egitmenim frenle yavaslayarak dön diyordu.Sadece debriyaja basilarak donulmez .Devriyaj destekli fren .

Eger babaniz panikse sakin onunla bir daha calismayin ayni hatayi ben esimle yaptim onun bu panik tavri yüzünden tüm bildiklerimi unutuyordum her sürüş denemelerimiz kavgayla bitiyordu iki sene ehliyeti askıya aldım beceremiyorum diye
En son kardesimle iki hafta relax çalışıp kazandım

Ay konum hortlamış :KK73: Kızlar merhaba hepinize , ilk denemede heyecandan alamadım ama ikincisinde çok rahat sürdüm ve aldım ehliyeti uzun zaman oluyor alalı :sampiyon: Babamla çalışmadım kızıyo diye hocadan aldığım derslerle geçtim. Sadece rahat olmalı kendimize güvenmeliyiz. Kadınlar daha iyi şoforler kesinlikle daha dikkatli ve anlayışlılar.En Büyük KK

Esim beni hungur hungur aglatmisti. sen beceremeyeceksin bu isi anladim ben bu arabayi satip otomatik eski bisey alalim sana rezil ediceksin arabayi vs vs daha bir suru sey. Ertesi gun yuzumu yikadim hemen arkadasimin tavsiye ettigi bir hoca vardi onu aradim. oyle sakin oyle nazik adamdi ki, Ankara turu attik her derste. oyle daracik kalabalik yollara soktu ki beni. Simdi bir yere gidecegimiz zaman esim sen kullan benim canim istemiyor diyor :) ben de arada hatirlatip basina kakiyorum bana boyel boyle demistin diye. Onemli olan kendinize guvenin. Ben su anda cok iyi kullandigimi dusunuyorum ve vitesli kullaniyorum cunku su anki arabamin otomatigi gereksiz pahali. hem de bu derece kendime guveniyorken unutmak istemiyorum. iyice alisip 4-5 seneye otomatik jip aliciiim :)

Kizlar nasil oldu bilmiyorum ayagimi debriyajdan hafifce kaldirarak freni birakip gaz verdim araba geri geri gitmeye başladi. Birde adam bana farlari yak dedi. Kursta sadece yerini gösterdiler yakmayi degil. Uzunlari yakmak icin itiyorum kolu yanmiyor orda zaten benim moral yerlerde. Megerse alttaki kisalari yakmak için düğmeyi cevirmeden uzunlar yanmazmis. Cok sinirlerim bozuldu babamda kursa para vermiceksin ben öğreticem diyip duruyor para tuzağu bilerek duzgun ogretmiyolarlar diyor. Birde ek derste aldim ben ondan haberi yok bilse daha cok kizicak :KK43: 23 yasindayim kendi parami kendim kazaniyorum ama babami da ezip gecmek istemiyorum birdahaki sınava artik inşallah :KK43:
kursa gitmeyin. ozel hoca bulun. herhangi bir kursa bagli olmayan yani. araba bildiginiz geri geri kaymis. egimli yolda ne olacagidi :) o debriyaji hafifce kaldirma tamamen pratikle olan birsey. su an debriyaji fren yerine kullanabiliyorum ve bu pratikle oldu. hergun git gel yaptim ise arabayla. bazen stop etti araba cok korna yedim hatta agladim bazen yolda ama onemli olan kendine guvenmek. Erkekler bizi cok asagiliyor ama trafikte kirmizida yarim saat kalkamayan, yolun kenarindaki isiklara gecirip kaza yapan, hatali sollama yapan, sinyal vermeden her halti yiyen gene erkekler. Cok biliyolarmis gibi saldirganlar bir de. bence ozel hoca bulun mutlaka.

Aynen abiyle babayla kocayla olmuyo bu iş. Annelerinin karinindan araba surerek cikmislar ya insanin moralini bozuyolar. Kendinize güvenin zor bisey degil :KK51:

Babayla ve kocayla direksiyon eğitimi olmuyor maalesef. İnsanı daha çok strese sokuyorlar.

Ben bir kez babamla çalışayım dedim az ses tonu yükseldi iki dakika geçmeden arabayı stop edince bıraktım hemen indim arabadan. :))

Babayla çalışmayın.

Back
X