Ben de anlamiyorum o nasil oluyor.
Arabaninin a'sindan anlamaz ama ehliyeti var.
Ve bu konuda bile polemik cikmis, inanamadim. Insan cani bu kadar ucuz mu? Bu tur soforler coluk cocugunuza carpsa dersiniz ama "cikmasaymis bilmiyorsa diye" kimse hosgormez surucuyu. Ama suren olunca olsun, carpa carpa ogrenirsiniz nasilsa. Gecen haftalarda da bir konu vardi, kaza yapmis acemi sofore "olsun, kaza yapa yapa ogrencez" diyorlardi. Ne hakla ya!? Ne hakla sen benim arabama ya da sevdiklerime carpa carpa ogreneceksin? Turkiye'de bu zihiyet var da ondan boyle arabadan anlamayana ehliyet veriliyor arkadasim. Isini adam gibi yapana , guvenli soforlere lafim yok, onlari tenzih ediyorum. Benim derdim araba kullanacam sevdasina daha araba suremeden trafige cikip elalemin arabasini, canini hice sayan trafik canavarlarina.
Merhaba arkadaslar
Yaklasik 7 kisi taniyorum ehliyetleri var ama daha arabayi kaldiramiyorlar..
Tamam anliyorum anlamaya calisiyorum
ama nasil bir sistemdir bu ? Arabayi kaldirmasini ,sürmesini bilmeyene ehliyet verirler
Ya insan cani bu kadar ucuz mu ?
Mesela gecen Türkiye´ye gittigimde cok istemelerine ragmen kimseye araba sürüsü göstermedim.
Ama bi kac gün sonrasinda ehliyeti olmayan ama araba sürebilen birisinin o kisiye araba sürdürdügünü ögrendim.
Sonucta kullandigi araba ,sürücü kursu arabasi degil ki ,ani bir olayda frene basabilsin yanda oturan.
Ben mi abartiyorum
O ehliyeti alanlara soruyorum siz nasil ehliyet aldiniz diye ,bana verilen cevap ise daha da kötü
100 metre yolda ileri git ,geri gel tamam kazandin.(SiLE YOLU) Böyle bir sey olabilir mi ya
Mobese kazalarina bakiyorum Türkiye genelinde hep kural disi hareketler
Arabayi hareket ettirmek ne kadar önemliyse kurala uymakta o kadar önemli degilmidir
Keske Türkiyede´de önce 30luk ara caddelerde baslanip 50 ile sehir ici ve 70le yerlesim yeri disinda ve otobanlarda araba sürüsleri yapilip ayni sekilde sinavlar verilse .
Herkes kolayca ehliyet alamasa ve denetimler SIK cezalar PEK olsa...
Ehliyeti olan arkadaslar sizler nasil yaptiniz,nasil aldiniz ehliyetinizi ve sürebiliyormusunuz sehir ici trafiginde ?
benimde ehliyetim yok ama araba sürebiliyorum eşim bazen beni sakin biyere götürüyo öğretmek için 1 yıldırda öğrendim. eşim öğrenmeden göndermem dedi bu kayıtlarda yazılcam allah nasip ederse. eşime hep diyorum öğrendim artık gönder beni şuan ehliyetim olsa çarşıya çıkap dolaşabilirim ama ehliyetim olmadığı için elim bağlı.
Çünkü direksiyon sınavları her sene aynı yerde yapılıyor ve kurslar sizi sadece sınavın yapılacağı yerde eğitiyor, yolu ezberletiyorlar sana nerde vites değiştiriceğini, nerde hızı yavaşlatacağını falan ezberletiyorlar sana. Bana sınavda yanımda direksiyon hocam resmen kendi frene basıyordu, ters ters bakıyordum adama yapma diye ama yok adamın anladığı yok, bırak nerde frene basılacaksa ben basayım yok yani pedallardan hissediyordum. Sadece belli yolu ezberletilince farklı, kalabalık yollarda afallıyorsunuz. Yağmurlu havada çıkma mı nerdeee, gece zaten çıkamazsınız o konuda hiç tecrübeniz yok.
Direksiyon sınavlarının sistemi kesinlikle değişmeli.
Her sene farklı yerlerde yapılmalı ki tek yol size ezberletilmesin, Yoğun trafikte bile araba kullanmayı öğrenesiniz.
3 kademeli yaplmalı bence. Gece sınav yapılmalı, yağmurlu kaygan zeminde sınav yapılmalı en sonda normal direksiyon sınavı yapılmalı, hatta otobanda bile yapılmalı bence...
Direksiyon hocası yana değil arkaya gözetmenlerin yaına oturmalı ve gerçekten direksiyon sınavında kalma olmalı. Benim hatam çoktu biliyodum ama geçmiştim..
Kim pazar günü sıcak yatağından gelcek ki boşver geçir giit. Ya sonra bu kişi trafiğe çıktığında bir sürü kazaya sebeiyet veriyor sonra...
Her önüne ehliyet veriliyor sonra trafik kaza haberleri yazık...
Soylediklerinde cok haklisin canim.Haberlerde izledigimi soyleyeyim sana ehliyet yazili sorulari 60 soruya dusurmusler amaclari direksiyon egitimi. Daha iyi seviyelere cikarmakmis.Direksiyon sinavinda hocalar on koltuk yerine arka koltuga oturacakmis,arabalarin icine kamera yerlestirilmesi dusunuluyormus ayrica sadece gunduleri ve gunesli havalarda degil aksamlari ve yagmurlu havalarda da araba surulecekmis sinav aninda on koltuga hoca yerine gozetmen oturacakmis arka koltugada hoca ve diger gozetmen oturacakmis haberlerde izlemistim bir ara.
işte türkiyede araba kullananlarla sana öyle yorumları yapanlar aynı zihniyet arkadaşım
niye herkes kıza saldırmış ki
yalan mı bizim ülkemizde her önüne gelen ehliyet almıyormu
bu yüzden kazalar çok fazla değilmi
en çok kural ihlali bizim ülkemizde değilmi
noldu, kör öldü badem gözlümü oldu
gayet de gerçekleri yazmış
keşke bizde de kanunla yasalar yurtdışındaki gibi katı olsa uygulansa
bu yüzden insan hayatı ucuza gitmese
ben ehliyetimi almadan önce kendi arabamızda çok az denemeler yapmıştım
kursa yazıldım, derslere gidemedim
çıkmış soruları ezberledim 90 üstü puanlarla geçtim
direksiyon derslerine gittim gayet iyiydim
ama demekki değilmişim, sınavda kaldım
ikinci denememde aldım ehliyeti
sonra otomatik vites arabamızda yanımda deneyimli şöförler eşliğinde sakin trafikte yine çok az kullandım
sonra fırsatım olmadı 4 yıl sonra yani buaralar eşim sağolsun bulunduğumuz küçük ilçede bana deneyim kazandırdı
araba sürmek kaldırıp, frene basmaktan ibaret değilmiş
şuan kendime güvenim var, tek başıma kullanıyorum ilçede
ama bu benim otoyolda 120 yapmam, yada istanbul trafiğine çıkabilmem için yeterli değil
daha yolu var
ama deneyim çok önemli, fakat sakin yollarda
18 yaşımda aldım ehliyetimi ama arabamız yoktu ve ben de kimlik yerine taşımaya başladım. Yak. 36 yaşında arabam oldu ve kullanmaya başladım , sürüş eğitimi aldıktan sonra. Aradaki dönemde doğal olarak ehliyetli bilmeyendim . Yeni adet değil bu yurtdışında herşey süper , hayat çok iyi bizde herşey berbat. Elbette çok daha iyi şeyler olmalı ülkemizde ama yurtdışında da süper olduğunu söylemeyin , inandırıcılığı olmaz. En son yurtdışına çıkıp geri geldiğimde trafikte araç kullananları durdurup öpesim gelmişti.
Ben de anlamiyorum o nasil oluyor.
Arabaninin a'sindan anlamaz ama ehliyeti var.
Ve bu konuda bile polemik cikmis, inanamadim. Insan cani bu kadar ucuz mu? Bu tur soforler coluk cocugunuza carpsa dersiniz ama "cikmasaymis bilmiyorsa diye" kimse hosgormez surucuyu. Ama suren olunca olsun, carpa carpa ogrenirsiniz nasilsa. Gecen haftalarda da bir konu vardi, kaza yapmis acemi sofore "olsun, kaza yapa yapa ogrencez" diyorlardi. Ne hakla ya!? Ne hakla sen benim arabama ya da sevdiklerime carpa carpa ogreneceksin? Turkiye'de bu zihiyet var da ondan boyle arabadan anlamayana ehliyet veriliyor arkadasim. Isini adam gibi yapana , guvenli soforlere lafim yok, onlari tenzih ediyorum. Benim derdim araba kullanacam sevdasina daha araba suremeden trafige cikip elalemin arabasini, canini hice sayan trafik canavarlarina.
Merhaba arkadaslar
Yaklasik 7 kisi taniyorum ehliyetleri var ama daha arabayi kaldiramiyorlar..
Tamam anliyorum anlamaya calisiyorum
ama nasil bir sistemdir bu ? Arabayi kaldirmasini ,sürmesini bilmeyene ehliyet verirler
Ya insan cani bu kadar ucuz mu ?
Mesela gecen Türkiye´ye gittigimde cok istemelerine ragmen kimseye araba sürüsü göstermedim.
Ama bi kac gün sonrasinda ehliyeti olmayan ama araba sürebilen birisinin o kisiye araba sürdürdügünü ögrendim.
Sonucta kullandigi araba ,sürücü kursu arabasi degil ki ,ani bir olayda frene basabilsin yanda oturan.
Ben mi abartiyorum
O ehliyeti alanlara soruyorum siz nasil ehliyet aldiniz diye ,bana verilen cevap ise daha da kötü
100 metre yolda ileri git ,geri gel tamam kazandin.(SiLE YOLU) Böyle bir sey olabilir mi ya
Mobese kazalarina bakiyorum Türkiye genelinde hep kural disi hareketler
Arabayi hareket ettirmek ne kadar önemliyse kurala uymakta o kadar önemli degilmidir
Keske Türkiyede´de önce 30luk ara caddelerde baslanip 50 ile sehir ici ve 70le yerlesim yeri disinda ve otobanlarda araba sürüsleri yapilip ayni sekilde sinavlar verilse .
Herkes kolayca ehliyet alamasa ve denetimler SIK cezalar PEK olsa...
Ehliyeti olan arkadaslar sizler nasil yaptiniz,nasil aldiniz ehliyetinizi ve sürebiliyormusunuz sehir ici trafiginde ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?