• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ehliyetim var amaa..

Bende 18 buçuk yaşımda aldım :)
bende 2 senedir kullanıyorum ama ehliyet yok. hep niyetleniyoruz bişe çıkıyo. 20 yaşında alcaktım bişey oldu kaldı sonra hamile kaldım önce düşük tehlikesi felan bütün gebeliğimde yattım diyebilirim. sonra işte biraz büyüsün oldu 9 aylık bizde tık yok. şimdide taşınma diyoruz bakalım nezamana kısmet :37: bişe değil bigün yakalanacam :30:

bende 2 senedir kullanıyorum ama ehliyet yok. hep niyetleniyoruz bişe çıkıyo. 20 yaşında alcaktım bişey oldu kaldı sonra hamile kaldım önce düşük tehlikesi felan bütün gebeliğimde yattım diyebilirim. sonra işte biraz büyüsün oldu 9 aylık bizde tık yok. şimdide taşınma diyoruz bakalım nezamana kısmet :37: bişe değil bigün yakalanacam :30:

Aman ha dikkat et..

İstanbuldaysanız bana manuel araba çalıştırsanız :52::52::52:
Eşim sizin gibi anlatsaydı sökmüştüm şimdiye :9:

Ahaha:))
İstanbulda olsam seve seve ders verirdim ama malesef değilim..
Tavsiyem ''kocadan hoca olmaz'':1:

Son düzenleme:
Kızlar dediğim gibi ehliyetim var hemen hemen alalı bir sene olucak fakat otomatik vites kullanmayı bilmiyorum bilen varsa kısaca anlatabilir mi??

Gaz ve frene basıyorsun.İleri geri ve boş seçenekleri var tabi vitesin. Gerektiği durumda gerekli konuma getirirsin. Sen sadece yola ve aynalara direksiyonuna odaklanacaksın. Rahat birşey gerçekten be araba alalı 2 ay olacak ama hala tek başıma çıkmaya çok cesaret edemiyorum. Dışarısı çılgınlarla doluuuuuuuu :52::52::52:

bildigim kadarıyla otomatik viteste. vites atmıyosun karışmıyosun yani :51:

Vitesli kullanabiliyosun ? otomatik mi kullanamıyosuunnn canımmm sürekli basman gereken bi debriyaj yok daha ne olsuun otomatik araba kullanmakta ne var canım oyuncak arabalardan bi farkı yok :) arabanın geri kayma sıkıntısıda yok vites varken yokuşta geri kayan araba otomatikte ileri atıyo kendini :D

Gaz ve frene basıyorsun.İleri geri ve boş seçenekleri var tabi vitesin. Gerektiği durumda gerekli konuma getirirsin. Sen sadece yola ve aynalara direksiyonuna odaklanacaksın. Rahat birşey gerçekten be araba alalı 2 ay olacak ama hala tek başıma çıkmaya çok cesaret edemiyorum. Dışarısı çılgınlarla doluuuuuuuu :52::52::52:

Teşekkür ederim evet haklısınız deli deli sürüyorlar :)

Kızlar dediğim gibi ehliyetim var hemen hemen alalı bir sene olucak fakat otomatik vites kullanmayı bilmiyorum bilen varsa kısaca anlatabilir mi??

Otomatik vites benim yeğenime aldığım akülü araba gibi. P N D R vitesleri var. Başlangıç olarak Genelde frene basarak kontağı çevirebiliyosun, sonra vitesi D (drive) konumuna alıp gaza hafifçe basarak ilerliyorsun. Park halinde veya kırmızı ışıkta çok bekleme anında vitesi P(park) konumuna alabilirsin arabayı tamamen durdurcaksan N konumuna almanda fayda var. R konumu da geri vites. Bukadar.

Ama hiç biri bana vitesli arabanın keyfini vermiyorrr :16::55:

Otomatik vites benim yeğenime aldığım akülü araba gibi. P N D R vitesleri var. Başlangıç olarak Genelde frene basarak kontağı çevirebiliyosun, sonra vitesi D (drive) konumuna alıp gaza hafifçe basarak ilerliyorsun. Park halinde veya kırmızı ışıkta çok bekleme anında vitesi P(park) konumuna alabilirsin arabayı tamamen durdurcaksan N konumuna almanda fayda var. R konumu da geri vites. Bukadar.

Ama hiç biri bana vitesli arabanın keyfini vermiyorrr :16::55:

Bende keyifli olacağını düşünmüyorum ama denemek istiyorum teşekkürler ilginiz için..

Canim en basit anlatim sekli su vitesin orda itirebilecegin 3 secenek var onde duruyorsa park geride duruyorsa geri geri gidiyor yana atigigindaysa duz gidiyor..vitesi geri ileri yada park haline sokmak icin ayagin frende olcak sonra vites aticaksin benimkide otomotik..anahtari yarim cevir devrini alsin sonra kontagi tam cevir ayagini frene bas ve soladogru vitesi al ayagin frendeyken elfreni indir sinyalini ver cik bu kadar benimki p park degil n park oyuzden boyle anlatim arabadan arabaya degisiyor cunku..bende p yok.

Son düzenleme:
Back
X