• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ehliyetsiz araç kullanan kayınvalide!

işi o buyuta getirmeyelim..ama çok çok genel ve yaygın bir durum bu..eleştirene kadar ve tutup da burda bunu millete konuşturana kadar annesine yardımcı olsun..mesela kadının hevesine ortak olsun o an için annesinin trafik polisi oluversin bir sıkıntıda cıkmasın..söyle bir konu açsaydı 'kayınvalidem ehliyetsiz araç kullanırken bir cana zarar verdi' Allah açtırmasın öyle konuda, biz burdan kadının arabasını altından mı alacagız sanki Allah aşkına:53:

Evet yaygın bir durum ,ama giden canların farkında değiller herhalde..
Yradımcı olsun demşşsiniz de,yardım istemedi ki diyor konu sahibi...
Baklım arkadaşın direksiyon dersi vermek için vakti varmı acaba?

Hanfendi b...kun üstüne konan bunca sinek yanılıyor olamaz o zaman dimi.... Herkes yapıyor diye doğru kabul edilmemeli.
Örneğin sizin yaptığınızı ben yapmadım, çünkü neden ortada zarara uğradığında hayatları sönecek olan canlar var.
Çok doğru bişey yapmışsınız yani, bide beğenmemişsiniz konuyu, rica ediyorum zaten sizin zihniyetiniz beğenmesin konumu.

bu nasıl bir üsluptur. neden ağzınızı bozuyorsunuz, mahallenizde değiliz.

kardeşım görumcesı aynı bu sekıl öğrenmeye çalışırken,kucuk erkek kardesıne çarpıp bacaklarını kırmıştı..

kurallara uymayalım dedim mi..herkes araç kullansın bilen bilmeyen trafiğe dalsın..birilerinin canı mı yansın dedim.ben sevgili konu sahibinin aslında hiç haz etmediği kayınvalidesinin bulduğu açığını, burda herkese servis ederek..insanlara illaki olumsuz laf söylettirip kendini rahatlatmasına tepkiliyim.
yok bakın benim demek istediğim. bu ,
kural.
kimse mahalle arasında ehliyetsiz araba kullanamaz. bu suçmu. evet suç.
bileni bilmeyeni ayırt edecek bir merci yok çünkü...
siz dedinizki nerde öğrenecek. elbette mahallede.
değilmi.
bende diyorumki. bu yanlış. mahalle araları araba kullanmayı öğrenme yeri değildir.

Son düzenleme:
Sana kim diyor yanlışta arkasında ol diye. Anne baba herkes yanlış yapar kimse yanlışında sen hata yaptın ama iyi yaptın demez. Bunu size kim dedi. Hatasını söyle düzeltmek için uğraş çabala diyoruz. Yanlışını düzelt ama şikayet etme el gibi polise diyoruz. Annenide şikayet et aferim maşallah pek bi hayırlı evlat. Öz evladında seni şikayet etsin bi hatanda . Demesi kolay kız. Aile olmak kolay değil. İnanın şikayetten önce çözüm çok. Herkes hata yapar. Sen uyarıcaksın gerekirse gel başka yere gidelim orada sür diyeceksin. Burda birsürü güzel çözüm sunan arkadaş var. Yapmayın etmeyin ya El sizin gibi yapmaz. Çok üzücü durumunuz. Öz anneni şikayet edecek kadar insansın .
Herseyin bir uslubu var . Senin gibi gelin düşman başına kız.

Sevgi ve saygı ile alakalı bir durum göremedim ben.
Ne alaka yani, seviyorum validemi o halde yanlışına da göz yumayım.
I-ıh esas bu yanlış. 10 sayfadır diyor ki beni dinlemiyor valide, anlayacak biri değil.
E yani bir çocuğa çarpıp sakat bırakacağına, ceza alsın. Hem olası bir felaket önlenir, hem de valide katil falan olmaz.
Esasen iyilik yapar valideye. Neyini anlamadınız bunun.
Ben aynı şeyi yapsam, öz annem gitsin beni şikayet etsin. Bir soğuk duş etkisine bakar, beni felaketten korumuş olur. Akıllı fikirli biriysem tutar anama teşekkür bile ederim. NOKTA.:ssz:

Ya kusura bakmayın söylemeden geçemedim Vijdan değil Vicdan olacak.
Yanlış anlamayın biraz takıntılıyım bu konuda.
Bence şikayet etmeyin Polise çünkü çok acımasız bir durum olur.
Ona kullanmaması gerektiğini söyleyin.
Zaten ehliyet alma arefesindeyse alıştırma amaçlı kullanıyordur, ehliyet sınavı öncesi bunu hepimiz yaptık.

Ben yapmadım şahsen:24: Yapana da normal gözle bakmam.
Kelimelere bu kadar duyarlı bir insan, insan canına ve tehlikelere duyarsız kalmamalı.

Son düzenleme:
Bunu yapan kayınvaliden değil de annen olsaydı aynı özeni gösterir miydin?

Bana bir insanın ehliyetsiz araç kullanmasından rahatsız olmandan daha öte, bunu yapanın kayınvaliden olduğu için seni rahatsız etmiş gibi geldi.

Başlık bile bu düşüncemi onaylıyor.

O yada bu, her kim olursa olsun tabiki ehliyetsiz araç kullanamaz. Bunun için sürücü kursları var, lunaparkta çarpışan otoya binmiyor nihayetinde. Çok istiyorsa hoca tutsun, trafik terörü estirmenin manası yok.

konumu okusaydınız eğer annem olsa bile şikayet ederdim dedim zaten...
(herkeste annen olsa annem olsa :) Allah aşkına neden etmiyim)
1. Birinin evladına çarpacak, ya o sabi, günahsız ölürse, Bunun vijdanı, hem ehliyetsiz araç kullananı hem bunu bilipte ses etmeyen beni yakacak.
2. Asıl bu zaman hapise düşecek.
Laf dinletemiyorsan tek yol buysa denemezmiydin....

ayrıca NickimTam13Harf seninde yorumlarınıda pek bi mantıklı bulurum ama kayınvalidem olması sebebiyle rahatsız olduğumu nereden çıkardın çok merak ettim. :)

Son düzenleme:
Sana kim diyor yanlışta arkasında ol diye. Anne baba herkes yanlış yapar kimse yanlışında sen hata yaptın ama iyi yaptın demez. Bunu size kim dedi. Hatasını söyle düzeltmek için uğraş çabala diyoruz. Yanlışını düzelt ama şikayet etme el gibi polise diyoruz. Annenide şikayet et aferim maşallah pek bi hayırlı evlat. Öz evladında seni şikayet etsin bi hatanda . Demesi kolay kız. Aile olmak kolay değil. İnanın şikayetten önce çözüm çok. Herkes hata yapar. Sen uyarıcaksın gerekirse gel başka yere gidelim orada sür diyeceksin. Burda birsürü güzel çözüm sunan arkadaş var. Yapmayın etmeyin ya El sizin gibi yapmaz. Çok üzücü durumunuz. Öz anneni şikayet edecek kadar insansın .
Herseyin bir uslubu var . Senin gibi gelin düşman başına kız.

ay amin kız :27: amin...
ilk sana gelsin benim gibi gelin....

Hey Allahım ya! cevap vermicem sana laf olmasın torba dolmasın senin yaptığın gibi.

Ben yapmadım şahsen:24: Yapana da normal gözle bakmam.
Kelimelere bu kadar duyarlı bir insan, insan canına ve tehlikelere duyarsız kalmamalı.

İnsan canı Ehliyet ile duyarlı hale gelmiyor maalesef.
Ülkemizde ki kaza oranlarını inceleyecek olursak hemen hemen büyük çoğunluğu Ehliyet sahibi kişiler tarafından yapılmıştır.
Elbette ki Ehliyet önemli, kurallara uymak gerekir fakat Ehliyeti aldığımız kurstaki hocalarımız dahi bize yanımızda biri olması şartı ile pratik yapmamızı söylemişti.
İnsan canına duyarsız falan değilim, en azından o kadar vicdan yoksunu biri olduğumu düşünmüyorum.

Ya kusura bakmayın söylemeden geçemedim Vijdan değil Vicdan olacak.
Yanlış anlamayın biraz takıntılıyım bu konuda.
Bence şikayet etmeyin Polise çünkü çok acımasız bir durum olur.
Ona kullanmaması gerektiğini söyleyin.
Zaten ehliyet alma arefesindeyse alıştırma amaçlı kullanıyordur, ehliyet sınavı öncesi bunu hepimiz yaptık.

Etmicem zaten. Bir arkadaımızın verdiği fikir var birde onu deniycem.
İşte benim teyzemin görümcesinin bilmem nesi :))) ehliyetsiz araç kullanırken bir çocuğa çarpmış hapse almışlar, Adam şimdi perişanmış icadenen vs diyeceğim :)
Saol bu arada :)

k.validenizi sevmediğiniz yada husumetinizin olduğu için böle bir konu açtığınızı düşünüyorum.

ama bu k.validenizi haklı çıkartmaz. yaptığı çok yanlış. onun yerine bilen birisi ile boş arazide deneme yapmalı... bunu da oğlu yada k.pederin söylemeli...

birde ehliyeti alıpta araba kullanamayan o kadar çok kişi varki... örneğin daha dün bir kamyon az daha bizi sıkıştırıyordu... biz sol şeritten hızlıca geçerken o sağ şeritten gaza basarak ödündeki başka kamyona rağmen makas attı... verilmiş sadakamız varmış. ama çok kortuk....

Ehliyet Sinavina cokmu var daha kV nin.
Bende zamaninda ehliYet alirken Yogun trafikte sürdüm :17:
Ozamanlar cok kücüktüm ama, simdiki aklim olsa asla yapmazdim.

Ama o yastaki biri yapmamali Bence. Ben kvmi sikayet edemezdim yinede :50:

konumu okusaydınız eğer annem olsa bile şikayet ederdim dedim zaten...
(herkeste annen olsa annem olsa :) Allah aşkına neden etmiyim)
1. Birinin evladına çarpacak, ya o sabi, günahsız ölürse, Bunun vijdanı, hem ehliyetsiz araç kullananı hem bunu bilipte ses etmeyen beni yakacak.
2. Asıl bu zaman hapise düşecek.
Laf dinletemiyorsan tek yol buysa denemezmiydin....

ayrıca NickimTam13Harf seninde yorumlarınıda pek bi mantıklı bulurum ama kayınvalidem olması sebebiyle rahatsız olduğumu nereden çıkardın çok merak ettim. :)

Ben konuya yorum yaptım, yorumları okumadım. Başlık bile bende bu izlenimi uyandırdı.

Her neyse, polise vs şikayet etmek seni zora sokar, kayınvalidene söz geçirecek kim varsa ona çıtlat, kayınpederini dinler mi mesela? Kimi dinlerse ona söyle.

Etmicem zaten. Bir arkadaımızın verdiği fikir var birde onu deniycem.
İşte benim teyzemin görümcesinin bilmem nesi :))) ehliyetsiz araç kullanırken bir çocuğa çarpmış hapse almışlar, Adam şimdi perişanmış icadenen vs diyeceğim :)
Saol bu arada :)

Bencede bu örneği verebilirsin belki gözü korkar :1:

Back
X