• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eimin drdrlar ve ben:(

Zilanur

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Şubat 2008
1.019
3
116
Almanya
ah arkadaslar yine size yaziyorum derdimi bir tek size anlatabiliyorum, simdi hamileyim 4 ayima girdim ama nedense mutlu degilim:(
esim almanyaya geleli 6 ay olacak ama bu alti ayda neler cekdim,
babam kanser hastasi oldu bana esim destek cikacagina dirdir ediyor, buraya almanyaya geldigine pismanmis!
ben ona elimden gelen herseyi yapiyorum, bir yere gitmiyorum bile onun gönlü olsun, aileme bile pek gitmez oldum, düsünmesinki, benim ailem uzakda ikidebir ailene gidiyorsun. Bu kadar düsünüyorum onu, ama o anlamiyor!
kendi isyerimiz var, babam kanser hastasi olandan beri esim ve ben cok calisiyoruz, haliylede pek bir yere gidemiyoruz, bu benim elimde degil ama ne yapayim, ekmek parasi.
Türkiyeden gelirken bes kurussuz geldi, mecburuz calismaya, herseyi ben yaptim evi ben düzdüm kimse beni sormadi, ne yapiyorsun en ediyorsun. Dün aksam yatakda sölyüyor bana baban satarsa bend eis bulamazsam türkiyeye gideriz, bende hayir ben seninle türkiyeye gitmem dedim! ben cok cekdim burada avukatlar, kagitlar ev bul evi düz cok calis bunlar sen bir kac ay burada durasin diyemiydi, dedim, onun bana cevabi, biraz benide düsün dü! Allahim sabir artik tükenmeye basladi, hamileyim beni ellerinin üzerinde tutacagina bu sikitlilarla beni cok üzüyor. Cok gec oldu ama anladimki, almanyada dogup büyüyen ile türkiyede dogup büyüyen ile daglar kadar fark var. Esimle nasil bas edecegimi de bilmyiorum, aileme yüz asiyor ters cevap veriyor.....
cok mutsuzum.... bunlari yazarken bile agliyorum... hamilelikde sulu göz oldum:(

Son düzenleme:
ınsanlar sevdikleri için bazı konularda ödün vermeli... Sanki adamla zorla evlendin.. Madem öyle başta almanyada kalmayı kabul etmeyecekti.. Kolay sanki başka bir ülkeye gitmek.. Orada iyi kötü bir düzen kurmuşsunuz. Ve en önemlisi sen hamilesin.. Şu an senin moralini yüksek tutması böyle olumsuz konuları gündeme getirmemesi lazım. Yanlış çok yanlış.. Bırak canı istiyorsa kendi gitsin.. Bu adamın burnu sürtmeli ki aklı başına gelsin!!!!

ah canım kıyamam hamımlelıkte duygular diz boyu oluyor üzme kendını
eşinlede tatli diile konusun hamıle olduğunu ve bu konularn seni üzdüğünü tattli bir dille anlat
kavgaya yersiz tatışmalara gerek yok .
kırmayın birbirinizi saygınızı yitirmeyin...

evet hatirladim sizi emin olmak icin konulariniza baktim siz o adami getirmek icin neler cektiniz neler mükafati bumu yani
cevredemde gördügüm kadar söylüyorum tr den gelenler avrupaya gelene kadar kirk takla atiyorlar geldimi calismak cok zor geliyor tr de parasi olmadigi icin adam yerine konulmayanlar sonradan ne oldum delisi oluyor belki bu yorumumda bana kizacaksiniz ama gercekten öyle bizim bu cevrede böylesi cok
esinize gelince madem begenmiyor buyursun kapi orda simartmaya gerek yok taviz vermeyinki kendini bulunmaz hint kumasi sanamsin hos zaten esinin gercekten gidecegine asla inanmam calismak zor geliyor ona:olmaz:

uuuuu çok güzel bir anneye böyle sulu gözlülük hiçte yakışmıyor :olmaz:
Eşinizde tam zamanını bulmuş hani yeni gelin durumları var heralde ilk başlarda zorluk çekilirmişya.Belki eşinizde alışma devresini atlatamamıştır henüz.Hiçmi hiç sıkılmayın düzelir Allahın izniyle.Siz küçük fıstığı sağlıklı bir şekilde kucağınıza alacağınız o günü bekleyin.Hee bide evin yükünü omzunuza en başta almışsınız eşinizde bunuda rahatlığı olabilir verin birazda o taşısın melek anneyi üzmek neymiş görsün ozaman Çok üzgünüm çoook

ben ona kac keer söyledim ben cok üzülüyorum bunlari sen söyleyince susuyor sonra bakdin bir kac gün sonra yine basliyor, bu sabah mesela sanki dün hiv o konusma olmamis gibi öpüyor sariliyor...
bazende is yerinde soruoyrlar ona begendinmi almanyayi oda hayir hic sevmiyorum diyor her seferinde, bende daha sen buralari dogru dürüst görmedin ne diyorsu diyorum, bu benim fikirlerim diyor, sonra bir gün bende dedim, istanbulu sevmiyorum heryer cöp dolu temiz degil bazi mahalleleri pis kokuyor, bunu hic yüzüne vurmamisdim ama bir gün vurdum, daha neler neler diyor bana....
ben hep alttan almaya bakyiorum, simdi kendi kiendime diyorumki, hamile kalmakla acele mi ettim? ya cocuk geldikden sonra dahada beni bunaltirsa..... cok korkuyorum aslinda...

beyefendi hazıra konmuş dediğine bak bu erkekleri:oklava:
emek vermeyince keyifli olmuyr demekki

Bence bırakın akışına.. Anlamaz böylelerine iyilik yaramaz.. Keyfi bilir isterse gitsin.. Emin ol tıpış tığış dönüp dolaşacağı yer senin yanın... Boyunun ölçüsünü alsın da görsün dünyanın kaç bucak olduğunu!

ah arkadaslar yine size yaziyorum derdimi bir tek size anlatabiliyorum, simdi hamileyim 4 ayima girdim ama nedense mutlu degilim:(
esim almanyaya geleli 6 ay olacak ama bu alti ayda neler cekdim,
babam kanser hastasi oldu bana esim destek cikacagina dirdir ediyor, buraya almanyaya geldigine pismanmis!
ben ona elimden gelen herseyi yapiyorum, bir yere gitmiyorum bile onun gönlü olsun, aileme bile pek gitmez oldum, düsünmesinki, benim ailem uzakda ikidebir ailene gidiyorsun. Bu kadar düsünüyorum onu, ama o anlamiyor!
kendi isyerimiz var, babam kanser hastasi olandan beri esim ve ben cok calisiyoruz, haliylede pek bir yere gidemiyoruz, bu benim elimde degil ama ne yapayim, ekmek parasi.
Türkiyeden gelirken bes kurussuz geldi, mecburuz calismaya, herseyi ben yaptim evi ben düzdüm kimse beni sormadi, ne yapiyorsun en ediyorsun. Dün aksam yatakda sölyüyor bana baban satarsa bend eis bulamazsam türkiyeye gideriz, bende hayir ben seninle türkiyeye gitmem dedim! ben cok cekdim burada avukatlar, kagitlar ev bul evi düz cok calis bunlar sen bir kac ay burada durasin diyemiydi, dedim, onun bana cevabi, biraz benide düsün dü! Allahim sabir artik tükenmeye basladi, hamileyim beni ellerinin üzerinde tutacagina bu sikitlilarla beni cok üzüyor. Cok gec oldu ama anladimki, almanyada dogup büyüyen ile türkiyede dogup büyüyen ile daglar kadar fark var. Esimle nasil bas edecegimi de bilmyiorum, aileme yüz asiyor ters cevap veriyor.....
cok mutsuzum.... bunlari yazarken bile agliyorum... hamilelikde sulu göz oldum:(

hep aynı bu ısmarlama damatlar türkiyeden geliyorlar kafa uymaz kültür uymaz birde anlamadığım hemen evlilik oturmadan çocuk yapmanız hiç değilse bunda mantılı olsaydınız daha önce bu gibi olaylar çok nasıl ısmarlama damadın kabul ettin bu stresleri yaşayacağın belli idi pek umut görmüyorum açıkca ileride senide aldatacak biraz gözü
açılsın eli çok para görsün değişir türkiyeden gelen erkeğin gözü herşeye aç yazık etmişsin kendine çok üzüldüm
senağlamasenağlamasenağlama

Eşiniz Almanya da umduğunu bulamamış demek ki..

Aslında çok yeni..
Ailesinden memleketinden uzak..
Alışmakta zorluk çekiyor, yadırgıyordur, çevresi herşeyi Türkiye de tabii..
Belki de pişman, çevresini yurdunu bıraktığı için..
Bocalıyor.
Bir de bu açıdan düşünün ve ortama, o hayata alışması için hep yüreklendirin..

Bak şöyle olacak, böyle olacak, şöyle güzel günlerimiz olacak, şunu da yaparız vs vs diye moralini yüksek tutmaya çalışın eşinizin..

Hoş siz de hamilesiniz ve tam da ilgi alakaya muhtaç bir dönemdesiniz ama karşılıklı idare ediceksiniz artık..

hep aynı bu ısmarlama damatlar türkiyeden geliyorlar kafa uymaz kültür uymaz birde anlamadığım hemen evlilik oturmadan çocuk yapmanız hiç değilse bunda mantılı olsaydınız daha önce bu gibi olaylar çok nasıl ısmarlama damadın kabul ettin bu stresleri yaşayacağın belli idi pek umut görmüyorum açıkca ileride senide aldatacak biraz gözü
açılsın
eli çok para görsün değişir türkiyeden gelen erkeğin gözü herşeye aç yazık etmişsin kendine çok üzüldüm
senağlamasenağlamasenağlama

Nasıl bu kadar eminsiniz ilerde aldatacağından?CADIARZU

Ayrıca karşınızda hamile ve bunalmış bir kadın var..CADIARZU

Güzel bir yorum olmuş, çok içaçıcı, rahatlatıcı gerçekten..CADIARZU

masallar güzelde gerçekler acı

esınıze destek olun bence..
cunku daha alısamamıs yenı hayat yenı bı ulke..
bı bayan dahı gtse cok ceker ..
alısma faslında suan orda cevresı olmadıg ıcınde devamlı sızınle olmak ıstıyo bu normaldır..
sızınde gebelıgnızden dolayı duygusal olmanızda var ama cocugnuzu orda dogurun muhakkak..
esınız oraya alısana kadar bu tarz sorunlarınızın olmasıda kacınılmazdır..

eşiniz bu durumu kend,ne kompleks edinmiş başka bişe duşunemez vaziyette madem bu kadar kaldıramıcaktı neden baştan kabul etti..

canım eşin seninle niye evlendi acaba, sevdiği içinmi almanyaya gelmek için mi?
tamam şehir değiştirirken bile insan adaptasyon sorunu yaşıyor ülke değiştirmek daha zor ama bunları önceden düşünmemişydi, tamam işsiz erkek için zor bi durum peki çalışmaya asılmıyor mu?
sen hamilesin baban kanser, onun durumuda zor tamam ama sana bu kadar yüklenmesi haksızlık
ve dediğin gibi tr den büyüyenle almanyada büyüyenler arasında çok kültür farkı oluyor.
Sanırım eşin oraya adapte olamadı, tr deki ortamını özlüyor ama bi erkekte 3 yaşında oğlan çocugu gibi bu kadar kapris, dırdır yapcağına hayata asılmalı diye düşünüyorum
allah kolaylık versin, sen bebişini düşün, üzmemeye çalış kendini

6 ay da az bi süre değil buarada, sanırım eşin almayanyaya geldiğine pişman oldu, konuşup orta yol bulmaktan başka çareniz yok galiba

Son düzenleme:
sadece biraz zaman tanımalısın
aynı örneğini akrabalarımda yaşadım bir yılda anca düzeldiler
şimdi çok çok iyiler maşallah
bu günler geçecek merak etme
gönlünü ferah tut

baban icin oncelikle gecmis olsun

esin dil bilmiyor ,iz bilmiyor ona kizmaya hakkin yok

üzülme bebeginde olunca hersey rayina oturacaktir

esinin simdi hic bir faaliyeti yoktur hele hele istanbul gibi bir yerden gelmisse alismasi dahada zordur

burda komsum esiyle ilgili sunlari anlatmisti bana

esini Türkiyeden getirmis ,ama esi alisamamis buralara ve ikizleri olmus

adam bunalima girmis terketmis Almanyayi ,vatana dönmüs

ailelerin zoruyla tekrar geri gönderilmis,is bulmus, uyum kurslarina gitmis,ehliyet almis,almancayi ögrenmis simdi seni beni begenmez diyor

izne gittiginde evimizi özledim ,trafigi özledim ,huzuru özledim diyormus

Zilanurcum, seni evlilik hazırlıkları döneminden hatırlıyorum. Eşinin ailesi sen aramadıkça aramıyor sormuyorlardı bile.. Ve eşinin de çok umursadığı söylenemezdi.. Düğünü evi eşyayı herşeyi sen maddi ve manevi olarak üstlenmiştin... Herşeyle sen uğraştın didindin...
O zaman da seni uyarmıştım. Erkek kısmını bu kadar şımartmaya gelmez diye....
Keşke hamile kalmak için bu kadar acele etmeseydin....

Türkiye'de o kadar çok iş var ki,
gelsin bakalım,iş bulabilecek mi...
neden insanlar hemen pes ediyorlar,
kimsenin yorulduğu yere han yaptırılmıyor maalesef...
birbirinizin zıttına gitmeyin bence,beraber aşacaksınız bütün zorlukları...
sadece biraz zaman gerekli size..
babanıza da geçmiş olsun,acil şifalar diliyorum...
siz babnızın işinde çalışırken,babnızda satmaz herhalde
kurulu düzeni...hakkınızda hayırlısı olsun,ne diyelim...
sevgiler...

Back
X