Einizle sohpet edebiliyor musunuz?

Hamiye

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Mayıs 2008
735
10
96
Diğer
Eşinizle ne kadar konuşabiliyorsunuz?Genelde bayanların ortak sorunudur.Eşlerimizin akşam eve gelince , konuşmadıklarından,ilgi göstermediklerinden şikayette bulunuruz.
Acaba sizin eşinizle iletişiminiz nasıl?
Her türlü konuda konuşabiliyor musunuz?
Her zaman sözü başlatan kişi siz misiniz?Yoksa eşiniz mi başlatır?
Günlük yaşadığı olayları,gözlemleri sizinle paylaşır mı?
Yoksa sadece çocuklardan mı söz edersiniz?
Geleceğinizle,evliliğinizle ilgili konulardan konuşur musunuz?
Çevrenizden ,ailenizden ,işyerinizden uzun süren sohpetler eder misiniz?
Yoksa her zaman siz konuşur,eşiniz dinler mi?Yada dinlermiş gibi mi görünür?
Yorumlarınızı bekliyorum.

her konuda konuşuruz biz
ben herşeyi anlatırım nerdeyse tüm günümü saniye saniyekaydirigubbakcemile3
eşimde benim kadar olasada oda anlatır
işi çevresi ailesi arkadaşlarıyla v.s ilgili şeyleri
evliliğimizi geleceğimizi hayallerimizide masaya yatırırız
iletişimimiz bu anlamda çok iyi
sadece ama sadece askerlik anılarını dinlemeye tahammül edemiyorum fenalıklar basıyor
askerde ne yaptı ne etti bilmem hoşlanmıyorum nedense
garibim oda alıştı artık hiç konusunu açmıyorŞeniz

Arkadaşlar, öncelikle ben kendi yorumumu yapayım.
Bizim evliliğimizde eşim hiç konuşmayan ben ise onun bu huyundan dolayı çok konuşan durumundayım.
ıkimizde işyerine gidiyoruz.Ben günlük yaşadığım olaylardan söz ederim.Çocuklarınıda hoşuna gider.
Eşim ise gider, gelir.Asla hiç bir şey anlatmaz.Sinir oluyorum bu huyuna.
Kesinlikle uzun uzun sohpetimiz olmaz.
Konuşmadığı gibi iyi bir dinleyici de değildir.Bazan ben bir şey anlatırken yarım kalır,sonra ne oldu diye sormaz.Anlattıklarıma yorum yapsın.
Oysa çok isterdim,eşim konuşsun,paylaşsın.Çünkü evlilikte bunun önemli olduğuna inanıyorum.Üstelik ben gurbette evliyim ,daha çok kendisinin konuşmasına ihtiyacım oluyor.Ama anlayana.............

Galiba şanslısınız , çok güzel insan böylece paylaşmış oluyor.
Tebrik ediyorum sizialkisalkisalkis

bizde konusuruz ,
eger esim gece calismis ise sabah eve geldiginde bende yeni kalkmis olurum ve tam olarak kendimde olmadigimdan ve esimde yorgun oldugundan fazla konusmayiz...
ama yoksa ben isten eve gelince baslarim ona bütün gün neler yasadim anlatirim...oda bana bazen tamam artik biraz sus der akarsu gibi kuónusuyorsun der, bazilarida kendisi anlatir ben dinlerim
baska türlü olmuyor zaten ........
genel olarak sohbet ederiz aksamlari oturunca beraber ordan burda konusuruz, cocuklardan , derslerinden , gelecekten , is yeri hayellrimizden yada benim okul hevesimden .....herzaman bir seyler buluyoruz konusmaya anliycagin..............

Son düzenleme:
bizde konuşuruz işte ne yaptını başına gelen ilginç şeyleri bende akşama kadar evde ne yaptıysam sonra çocuklardan konuşurz ne yaptılar ne yaramazlık yaptılar böyleopuyorumnanaktan

bizimkıde konusmaz ben anlatırım hep kı bende cok konuskan geyık yapan bır tıp degılımdır ama esımle konusmak hayatı paylasmak ısterım en onemlı sorun bu ıletısım kopuklugu anlatırım yorum bıle yapmaz cocugumuza ılgılı bıle dınledı yıne ıyılmaz:

Eşimle iletişimiz çok kuvvetlidir.
Her ikimizde paylaşımcıyız, ben günlük işlerimi uzun uzun anlatmam.
O da işyerinde çok ilginç yada canını sıkan birşey olursa paylaşabilir.
Rutini konuşmayız ancak genel anlamda sohbet etmeyi, çocuklarımız
ile ilgili fikir alışverişinde bulunmayı, çocukluk anılarımızdan,gelecek
planlarımıza kadar geniş bir yelpazede sohbet ederiz. Bazen karşı
karşıya geldiğimiz fikirler de olur bunları tartışmaktan, bilgi paylaşımında
bulunmaktan son derece keyif alırız. Tabii pc lerden kalkıp oturduğumuz zamanlar..zemuszemus

bizde konuşuruz ama genelde anlatan kısım ben
dinleyen kısım eşim olurr.
onun işinden dolayı anlatacak pek birşey olmaz.
ben bulurummanlatacak birşeyler.

biz de konuşuruz.işyerinde bile eşim arayıp konuşur benle.anlatırırz birbirimizi dinleriz,en ufak bir detayı bile atlamayız.akşam geldiğinde de o şekilde.o konuşur ben dinlerim,ben konuşurum o dinler.her şeyi sorarız birbirimize.iletişimimiz çok güzel nazar değmesin.

kesinlikle konuşamayız işten gelir doğru bilgisayar başına zaten konuşmayıda sevez ben ise herşeyi konuşmaktan yanayımyani bu şekilde hiç bir paylaşım alanımız yok o kadar imrenirimki birbiriyle konuşan dertleşen eşlere ama benim odun anlamaz maalesef bilmez

inşallah bende evlenince konuşma sorunu çekmem bu konudan biraz muzdaribim çünkü şimdiden:çok üzgünüm:

sohbet alanımız çok geniş bizim..
yemekte olsun yada mutlaka herakşam yürüyüşe çıkarız.konuşuruz..paylaşırız.geyiğimizi yaparız..
bazen o kadar yorgun geliyorki seyahete gittiyse kolunu kaldıracak hali kalmıyor o zamanda otur benimle sohbet et diyemiyorum..

işte öylesine sohbetlerimiz olur

Maalesef eşler için zor bir durum oluyor.:sinifsinif:
Benim eşimde bazan düşünüyorum konuşacak konu bulamıyorum der,konuşmayı sevmiyor.klava:
Anlıyacağınız muhabbetine doyum olmuyor.:dilcikar:

Eşiyle iletişimi iyi olan , sohpet edebilen arkadaşlar şanslı sanırım .Maşallah diyelim.Hep öyle sürsün....

biz eşimle herşeyi konuşuruz dozunda ama inciği cıncığı olmadan sanki bir arkadaşınla bir yerde buluşup sobet ediyormuşsun gibi dozunda ve ayarında çayıda koyarız bazen türk kahvesi yaparız oooo daha ne olsun. dinle ilgili konuşuruz, gelecekle ilgili, işimizle, arkadaşlarımızla ilgili sohbet ederiz. konuşmassak zaten fırçayı yiyorum bazen :) sen benle sohbet etmiyorsun diye. Gece yatarken bile sarılırız sohbet ederiz

ben konuşmazsam evde çıt çıkmaz.

birde konuş dinliyorum demez mi deli eder.

genelde oğlum uyuyunca sohbet ederiz günlük mevzulardan sıkıntılar ve sevinçlerimizden ama hiç sus pus deilizdir

Konuşmak muhabbet etmek evlilikte en önemli olgu bence.Evleneceğim zaman yengemkaydirigubbakcemile5 "ne kadar zor birgün geçirmiş olsan da eşinle karşılıklı oturup çay içip muhabbet edebiliyorsanız en büyük mutluluk budur işte" demişti.Onlara bakıyorum şimdi 16 senelik evliler ama en büyük mutlulukları yerinde.....kaydirigubbakcemile3
Bence herkes evlilikte bu tür problemler yaşar.Erkekler bazen bunun farkına varmaz...İlk yapılacak şey rahatsızlığın farkına varmayı sağlamak....sositososito

Ufak bir öneri:zaman sıkıntısı yaşanıyor veya eşiniz sizden kopuk yaşamak istiyor olabilir ama konuşup ortak bir zaman belirleyip birlikte zaman geçirmelisiniz.Kastım yanyana oturmak değil,kaliteli bir paylaşımopuyorumnanaktan opuyorumnanaktan Şeniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…