Ek gıda, geleneksel mi modern(!) mi?

Ben de ilk yoğurt verdim resmi olarak ek gıdaya başlamadan önce çok şükür alerjik bir bebek değil benimki de başarıyla atlattık yoğurdu seviyor İrmik pirinç değil de tahin sanırım kilo konusunda etkili hem de faydalı ama alerjik de olabiliyormış deneyip görcez, zararlı ve gereksiz dedikçe ‘biz sizi pirinç unlu mamalarla büyüttük’ lafını çok duydum büyüklerden malesef
Son olarak ben de sen dili kullanayım o zaman listeyi atabilirsen sevinirim

Evet öyle büyüttükleri için potansiyel şeker hastasıyız. Yaşıtlarımın çoğunda insülin direnci var kilosu olsun olmasın:)
O yaş grubuna doğruyu anlatmak çok zor. Bak bir şey olmadı diyorlar. Ama şeker hastası adayıyım diyorsun yok ya öyle bir şey deyip geçiyorlar :)
Ben meyveyi az veriyorum hala kızıma. Yulaf, ruşeym, chia, Hindistan cevizi yağı, susam bunları da bağırsaklara iyi geldiği ve faydalı olduğu için sık veriyorum. Kızım yoğun bakımda çok uzun süre antibiyotik aldığı içi florasını güçlendirmek istiyorum.

Çocukları büyük insan gibi düşünün nasıl yaşlıyken tuz zararlı, bebekken de öyle .1 yaşına kadar hiç vermeyip sonrasında evinizde de iyotlu kaya tuzu kullanın derim. Sofra tuzlarının içinde çok fazla katkı maddesi var

Valla ikizlerim var ufakken evet kendimce pureler filan vs yapıyordum ediyordum uğraşıyordum ki ikiz olduğu için mamada ile destek veriyordum oyuzden emmeyi kızım 5 oğlum 6. Ayda bıraktık ufak ufak dediğim gibi pureler filan veriyordum daha sonra 8, 9 Aydan sonra yaptığım yemeklerin suyuna miniiicik ekmek batırıp veriyordum herseyden anam babam usulü yaptım ben cunku tek başıma bakıyordum bazen yetemiyordum iyikide öyle yapmışım ama. benimkilerin alerjisi filan yoktu cok şükür belkide ondan bu kadar rahattım bilemiyorum.
Fakir fukara ne yapıyor ne yediriyor diye düşünürdüm ve gerçekten kolu komşu ne yedirmisler bebekkeb kulak asmadim dinledim onları. Çocuklarım 2,5 yasinda taze fasulye Nohut yemegi yumurtalı pazı maşallah çok maşallah diyorum ayirmazlar oglan biraz seçici oda eşime çekmiş çünkü doktor yemek secenlerin genetik olduğunu söylemişti busekilde

Sizin tam tersiniz davranıyorum 2 yaşını doldurmadan önce kendi yemeğini kendi yiyordu. Bu bi kriter değil 2 yaş zaten yemek yiyebilmesi gereken bi yaş. Siz şanslısınız ki başınıza bişey gelmemiş alerji vakaları bu kadar yüksekken kontrolsüz ek gıdayı önermek ne kadar doğru acaba bi düşündünüz mü? Bir de prematüre bi bebek var konuda daha da hassas.

Tadımlar bitip bunları bi öğün olarak düzenlediğinizde tabiki verebilirsiniz. Hatta 1 yaşından sonra normalden daha az tuzla bile verebilirsiniz. Ben 10-11 aylık olduğu dönemde tadımlar bitmiş öğün olarak yiyordu yemeklere tuz baharat atmadan önce ayırdım. Çorbaları falan 1 yaş öncesi yasaklı gıdalar hariç her şeyi verdim. Çeşit çeşit pankek pankek yaptım. Kendi başına yemek istemiyordu bunu aşmasını sağlayan yiyecektir pankek. Yumurta tadımını geçtiğinden beri yaptım. Meyveleri ilk tadımdan sonra yemeye alışınca parmak gıda olarak hafif sert haşlayıp verdim. İrmikli muhallebiler favoriydi. Çorbalara pirinç falan koyuyodum 8 aylık falanken et ürünlerine geçtik o günden sonra köfteler yapmaya başladım. Az makarna bi kaç köfte en sevdiği menüydü hala öyle. 1 yaşını doldurduğunda yemekleri öğün olarak yemeye başlamıştı o öğün az yediyse mamayla destekliyodum. 15 aylıkken mamayı bıraktık. Çünkü hiç itirazsız her şeyi yiyordu. Tuzda o noktada kullanıyodum. Pilavda yiyodu makarnada her türlü baklagili de yiyodu. benim yapmadığım tek şey blw. Yani bi kaç kere yaptım hem oğlum sevmedi yemedi hem ortalık battı benim buna hiç enerjim yoktu bende yapmadım. Tam öğün yemeye başladığında oğlum zaten kendi yemek istedi ve önce çatal sonra kaşığa alıştı.

Tek dikkat ettiğim şu oldu. Bal 1 buçuk yaşından sonra verdim. Normalde 1 ama acelemiz yoktu. Domates, yumurta beyazı 1 yaşından sonra verdim. Tuz salçayı az az kullanmaya başladım. Şu an 2 yaş 7 ay diyim net olsun daha önce yemediği tek şey patlıcan. 2 yaşını geçtikten sonra vermek uygun olan ama bizim evde pek pişmediğinden bende daha vermedim

Karışık gittim ben.
Akşam öğünlerimiz blw idi. Öğlen bakıcı abla vardı ben önceden mama hazırlıyordum sebze çorbası kuzu kıymalı ilik sulu. O kaşıkla yediriyordu. Aralarda meyve falan verirsek yine blw önüne koymalı. Sabah kahvaltı karışık. Haşlanmış yumurta avokado muz vs ezip püre yapıp aynı zamanda önüne omlet zeytin peynir koyup kendi oynamasına izin veriyorduk aralarda da hazırladığım mamayı takviye ediyordum.
2 yaşa kadar neredeyse ayrı yemek pişirdim ona organik alışveriş yaptım kendimize pazardan aldığımız sebzeleri kullanmadım.

Oğlum 36 haftalık doğru 5 buçuk aylıkken destekli oturuyor ve yemeklere çok meraklıydı sütümde biraz azalıyor gibi olmuştu doktorumuz verelim dedi. Ama prematüre bi bebek olduğu için işler farklı mı yürüyor bilmiyorum. Mühim olan bebeğiniz şu an ne tepki veriyor düşünmeyin geç erken her türlü başladınız artık gidecek bi şekilde. 3 gün kurslı uygulamak isteyip istemediğiniz size kalmış ama prematüre doğmuş bi bebek olduğu için ben en azından ana besinlerde yapmanız gerektiğini düşünüyorum. Düşünün ki oğlum hiç bişeyr alerji göstermedi ama muz alerji yaptı. Yanakları domatesi gibi koca yuvarlaklar şeklinde kızarmıştı. Daha önce hiç görmemiştim böyle bi alerji tepkisi. Kural yapmasam bunu anlayamazdım belki. Yumurta beyazını 1 yaşından sonra 3 gün kurslıyla verdim ama kanında alerji tepkisi verdiği ortaya çıktı. Bakınca bi sorun yoktu. Neyi ne şekilde karşılayacağını asla bilemiyoruz işte

Ben sadece yaptığımı söyledim.Her bebek için en doğrusunu annesi bilir. Annesi de zaten araştırıyor, soruyor farkındaysanız.

Bugün 30 yaşındaki insanlarda glüten hassasiytı çıkıyor. Hepsi bebekken bağırsakların mağruz kaldığı bu etkenler . İlla bir şey olacak değil ama ben bebeğim için milyonda bir ihtimali bile düşünürüm . Atla deve değil

Anlatamazsınız anam bana da yedirmiş bak hiçbir şeym yok derler .

Anlatamazsınız anam bana da yedirmiş bak hiçbir şeym yok derler .
Ne hikmetse şimdinin yetişkin, yaşlı nesli mide bağırsak problemlerinden bugün olmasa yarın çektikçe çekiyorlar. Kimse de kalkıp bebekken katı gıdaya nasıl geçtiğini sorgulamıyor. Yapacak bişey yok

Teşekkür ederim yumurta beyazını 9 ay aşısından önce denemem gerektiğini söyledi asm hemşiresi o biraz düşündürüyor

Şu an tadım dönemindeyiz 3 gün kuralını da kritik sayılabilecek besinlerde uygulayayım dedim.

Ver eline yesin kesinlikle blw yap. Ben yapmadigima kopek gibi pismanim

Bugün çekilen bağırsak ve kabızlık problemleri dahil mesela ek gıda ve sonrasında bazıları tuvalet eğitimi ile alakalı. Annelik çok uzun bir yol ve yolculuk bugünün yapılan yatırımı çok sonrasında ortaya çıkıyor vicdanen elimizden geleni yapmakla yükümlüyüz diye düşünüyorum yapılabildiği kadar tabii yanlış olduğunu bile bile yapmak bana garip geliyor

Noktasına kadar katılıyorum. Bugün değilse yarın acısının çıkacağını bildiğim birşeyi yapmak doğru gelmiyor

Benim bebeğim 8 aylık, 3 aydır ek gıda veriyorum 3 aylık tecrübemle ben bebeğe özel hiçbir şey almadım bebek unuymuş bebek irmiğiymiş… beyaz un tuz şeker baharat salça kullanmıyorum onun dışında sabah yumurtalı bişeyler uyduruyorum arada meyve akşam da çorba. Şimdilik böyle ilerliyorum tabi biraz daha geçsin katı gıdalara da başlayacağım bebeğim ne zaman isterse ne zaman hazır olursa. Bir tek şekersiz bebek bisküvisi arayışına girdim bebeğe özel olarak. Yani instagrama bakmayın günde on öğün çeşit çeşit etler yemekler gerek yok.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…