- 1 Ekim 2023
- 5.024
- 19.358
- 168
- Konu Sahibi littleemom
-
- #21
Öyle olur, ilk 1-2 ay yapar bunu. Sonra yer. Pes etmeyin derim :)Tadım sonrası önüne koyuyorum tabağını şimdilik avuçlayıp atma var henüz ağzına götürmeyi tercih etmedi
Ben de ilk yoğurt verdim resmi olarak ek gıdaya başlamadan önce çok şükür alerjik bir bebek değil benimki de başarıyla atlattık yoğurdu seviyorÖncelikle silikon tabak çatal kaşık kullanma hepsi kokuyor. Bebeklerin koku alma duyusu bizlere göre çok çok keskin.
Sonrasında ben sadece alerjen riski olan besinleri 3 gün kuralı ile denedim.
Çorbalarına et suyu ekledim.
Kuzu kıyma işe dana kıymaya aynı zamanda başladım bir sorun yaşamadık.
Yoğurt ile başladım tadıma ben kızım alerjik değildi en sevdiği şey de yoğurt şu an.
İştahsız bir çocuğum var yeni yeni toparlıyor. Prematüre olduğu için ben de dikkat ediyorum zorlamıyorum 13 ay oldu doğalı. Kilo aldırma amaçlı lütfen ek gıdadan medet umma çocuğun kabız olur bağırsak florasını bozarsın 7 ay o dediğin için çok küçük.
Bağırsak florasıyla alakalı yazılar okumanı öneririm önemli olan onu zenginleştirmek bütün bağışıklık ona dayanıyor.
Irmiğe pirince sakın abanma bebek kilo alsın diye hiçbir faydası olmayan şeyler. Ben bu ay kızım istediği için bizim yemeklerimizden de ona ayırıyorum kimyon ve nane kullanmaya başladık baharat olarak. Kızımın şu an haftalık listesini sana atabilirim özelden istersen 12-13 ayda uygulayabilirsin. Sen dili kullandığım için özür dilerim öyle başladım sonra farkettim
Evet öyle büyüttükleri için potansiyel şeker hastasıyız. Yaşıtlarımın çoğunda insülin direnci var kilosu olsun olmasın:)Ben de ilk yoğurt verdim resmi olarak ek gıdaya başlamadan önce çok şükür alerjik bir bebek değil benimki de başarıyla atlattık yoğurdu seviyorİrmik pirinç değil de tahin sanırım kilo konusunda etkili hem de faydalı ama alerjik de olabiliyormış deneyip görcez, zararlı ve gereksiz dedikçe ‘biz sizi pirinç unlu mamalarla büyüttük’ lafını çok duydum büyüklerden malesef
Son olarak ben de sen dili kullanayım o zamanlisteyi atabilirsen sevinirim
Ben galiba anlatamadım kendimitadım yaptırmıyorum demedim şu an zaten tadım aşamasındayız.
Sonrası için sadece örnek olarak söylüyorum mesela biz makarna yiyorsak o da tuzsuz makarna yesin mi? Sormak istediğim
Sizin tam tersiniz davranıyorum 2 yaşını doldurmadan önce kendi yemeğini kendi yiyordu. Bu bi kriter değil 2 yaş zaten yemek yiyebilmesi gereken bi yaş. Siz şanslısınız ki başınıza bişey gelmemiş alerji vakaları bu kadar yüksekken kontrolsüz ek gıdayı önermek ne kadar doğru acaba bi düşündünüz mü? Bir de prematüre bi bebek var konuda daha da hassas.Ben anam babam usulü takıldım öyle kurallara pek uyandım ne yediysem azar azar ezip verdim. Cam rendeymis, blw mıs yada ne bileyim 3 gün kuralı vs. hiç yapmadım. Çatalla ezdim en fazla öyle onu yemesin dediğim birşey de olmadı herşeyden tattirdim herşey derken zararlı veya hazır paket şeyler değil.
İlk patates haşlama verdim. İlk zamanlar düzenli zeytinyağı da verirdim çok şükür hiç bir sıkıntı yaşamadım. Biraz anlayınca yemeğini önüne koydum elleriyle daldı başlarda biraz zorladı ama şuan 2 yaşını doldurdu kendi yemeğini kendi yer beni hiç ugarstirmaz.
Tadımlar bitip bunları bi öğün olarak düzenlediğinizde tabiki verebilirsiniz. Hatta 1 yaşından sonra normalden daha az tuzla bile verebilirsiniz. Ben 10-11 aylık olduğu dönemde tadımlar bitmiş öğün olarak yiyordu yemeklere tuz baharat atmadan önce ayırdım. Çorbaları falan 1 yaş öncesi yasaklı gıdalar hariç her şeyi verdim. Çeşit çeşit pankek pankek yaptım. Kendi başına yemek istemiyordu bunu aşmasını sağlayan yiyecektir pankek. Yumurta tadımını geçtiğinden beri yaptım. Meyveleri ilk tadımdan sonra yemeye alışınca parmak gıda olarak hafif sert haşlayıp verdim. İrmikli muhallebiler favoriydi. Çorbalara pirinç falan koyuyodum 8 aylık falanken et ürünlerine geçtik o günden sonra köfteler yapmaya başladım. Az makarna bi kaç köfte en sevdiği menüydü hala öyle. 1 yaşını doldurduğunda yemekleri öğün olarak yemeye başlamıştı o öğün az yediyse mamayla destekliyodum. 15 aylıkken mamayı bıraktık. Çünkü hiç itirazsız her şeyi yiyordu. Tuzda o noktada kullanıyodum. Pilavda yiyodu makarnada her türlü baklagili de yiyodu. benim yapmadığım tek şey blw. Yani bi kaç kere yaptım hem oğlum sevmedi yemedi hem ortalık battı benim buna hiç enerjim yoktu bende yapmadım. Tam öğün yemeye başladığında oğlum zaten kendi yemek istedi ve önce çatal sonra kaşığa alıştı.Ben galiba anlatamadım kendimitadım yaptırmıyorum demedim şu an zaten tadım aşamasındayız.
Sonrası için sadece örnek olarak söylüyorum mesela biz makarna yiyorsak o da tuzsuz makarna yesin mi? Sormak istediğim buydu.
Merhaba anneler,
Kızım 7 ay 10 günlük prematüre olduğu için ek gıdaya yeni geçtik tadım aşamasındayız şimdilik.
Tadım sonrası süreçte ne yapmam gerektiği konusunda biraz kafam karışık, bilirsiniz çeşit çeşit malzemelerle tarifler yapan anneler var özeniyorum ama sürdürülebilir mi emin değilim.
Organik ek gıda ürünlerinden kullandınız mı yoksa anam babam usulü mü ilerlediniz tuza salçaya dikkat ederek? bu süreçte nasıl etkiler gördünüz merak ediyorum. Kabızlık için zeytinyağı kullanıyorum ama farklı önerileriniz var mı? 9 aya kadar doyumluk değil tadımlık deniyor ama sanki benim kız artık mamayla doymuyor ya.
Oğlum 36 haftalık doğru 5 buçuk aylıkken destekli oturuyor ve yemeklere çok meraklıydı sütümde biraz azalıyor gibi olmuştu doktorumuz verelim dedi. Ama prematüre bi bebek olduğu için işler farklı mı yürüyor bilmiyorum. Mühim olan bebeğiniz şu an ne tepki veriyor düşünmeyin geç erken her türlü başladınız artık gidecek bi şekilde. 3 gün kurslı uygulamak isteyip istemediğiniz size kalmış ama prematüre doğmuş bi bebek olduğu için ben en azından ana besinlerde yapmanız gerektiğini düşünüyorum. Düşünün ki oğlum hiç bişeyr alerji göstermedi ama muz alerji yaptı. Yanakları domatesi gibi koca yuvarlaklar şeklinde kızarmıştı. Daha önce hiç görmemiştim böyle bi alerji tepkisi. Kural yapmasam bunu anlayamazdım belki. Yumurta beyazını 1 yaşından sonra 3 gün kurslıyla verdim ama kanında alerji tepkisi verdiği ortaya çıktı. Bakınca bi sorun yoktu. Neyi ne şekilde karşılayacağını asla bilemiyoruz işteTeşekkür ederim, şu an tadım aşamasındayız buharda haşlama yapıyorum sebzeleri çatalla ezip veriyorum yiyebiliyor o yüzden püre yapmadım hiç. Dediğiniz gibi versem yer ama ben abartmadan yediriyorum şimdilik. Doktorumuz da önce sebzeler sonra meyve en son yumurta denememizi istedi sonra öğünlere geçeceğiz.
Bu ay doktor değişikliği yaptık önceki doktorumuz prematüre olduğu için düzeltilmişi doldursun demişti yeni doktorumuz hemen başlasın geç kalmışsınız dedi ben de panik oldum geç kaldık reddederse ek gıdayı diye.
Ben sadece yaptığımı söyledim.Her bebek için en doğrusunu annesi bilir. Annesi de zaten araştırıyor, soruyor farkındaysanız.Sizin tam tersiniz davranıyorum 2 yaşını doldurmadan önce kendi yemeğini kendi yiyordu. Bu bi kriter değil 2 yaş zaten yemek yiyebilmesi gereken bi yaş. Siz şanslısınız ki başınıza bişey gelmemiş alerji vakaları bu kadar yüksekken kontrolsüz ek gıdayı önermek ne kadar doğru acaba bi düşündünüz mü? Bir de prematüre bi bebek var konuda daha da hassas.
Og naturel, makarna lütfen we food (bazı ürünleri)Teşekkür ederimirmik tarhana vs hangi marka kullanmıştınız? OG natural var en bilinen sanırım
Bugün 30 yaşındaki insanlarda glüten hassasiytı çıkıyor. Hepsi bebekken bağırsakların mağruz kaldığı bu etkenler . İlla bir şey olacak değil ama ben bebeğim için milyonda bir ihtimali bile düşünürüm . Atla deve değilValla ikizlerim var ufakken evet kendimce pureler filan vs yapıyordum ediyordum uğraşıyordum ki ikiz olduğu için mamada ile destek veriyordum oyuzden emmeyi kızım 5 oğlum 6. Ayda bıraktık ufak ufak dediğim gibi pureler filan veriyordum daha sonra 8, 9 Aydan sonra yaptığım yemeklerin suyuna miniiicik ekmek batırıp veriyordum herseyden anam babam usulü yaptım ben cunku tek başıma bakıyordum bazen yetemiyordum iyikide öyle yapmışım ama. benimkilerin alerjisi filan yoktu cok şükür belkide ondan bu kadar rahattım bilemiyorum.
Fakir fukara ne yapıyor ne yediriyor diye düşünürdüm ve gerçekten kolu komşu ne yedirmisler bebekkeb kulak asmadim dinledim onları. Çocuklarım 2,5 yasinda taze fasulye Nohut yemegi yumurtalı pazı maşallah çok maşallah diyorum ayirmazlar oglan biraz seçici oda eşime çekmiş çünkü doktor yemek secenlerin genetik olduğunu söylemişti busekilde
Anlatamazsınız anam bana da yedirmiş bak hiçbir şeym yok derler .Sizin tam tersiniz davranıyorum 2 yaşını doldurmadan önce kendi yemeğini kendi yiyordu. Bu bi kriter değil 2 yaş zaten yemek yiyebilmesi gereken bi yaş. Siz şanslısınız ki başınıza bişey gelmemiş alerji vakaları bu kadar yüksekken kontrolsüz ek gıdayı önermek ne kadar doğru acaba bi düşündünüz mü? Bir de prematüre bi bebek var konuda daha da hassas.
Ne hikmetse şimdinin yetişkin, yaşlı nesli mide bağırsak problemlerinden bugün olmasa yarın çektikçe çekiyorlar. Kimse de kalkıp bebekken katı gıdaya nasıl geçtiğini sorgulamıyor. Yapacak bişey yokAnlatamazsınız anam bana da yedirmiş bak hiçbir şeym yok derler .
Teşekkür ederimTadımlar bitip bunları bi öğün olarak düzenlediğinizde tabiki verebilirsiniz. Hatta 1 yaşından sonra normalden daha az tuzla bile verebilirsiniz. Ben 10-11 aylık olduğu dönemde tadımlar bitmiş öğün olarak yiyordu yemeklere tuz baharat atmadan önce ayırdım. Çorbaları falan 1 yaş öncesi yasaklı gıdalar hariç her şeyi verdim. Çeşit çeşit pankek pankek yaptım. Kendi başına yemek istemiyordu bunu aşmasını sağlayan yiyecektir pankek. Yumurta tadımını geçtiğinden beri yaptım. Meyveleri ilk tadımdan sonra yemeye alışınca parmak gıda olarak hafif sert haşlayıp verdim. İrmikli muhallebiler favoriydi. Çorbalara pirinç falan koyuyodum 8 aylık falanken et ürünlerine geçtik o günden sonra köfteler yapmaya başladım. Az makarna bi kaç köfte en sevdiği menüydü hala öyle. 1 yaşını doldurduğunda yemekleri öğün olarak yemeye başlamıştı o öğün az yediyse mamayla destekliyodum. 15 aylıkken mamayı bıraktık. Çünkü hiç itirazsız her şeyi yiyordu. Tuzda o noktada kullanıyodum. Pilavda yiyodu makarnada her türlü baklagili de yiyodu. benim yapmadığım tek şey blw. Yani bi kaç kere yaptım hem oğlum sevmedi yemedi hem ortalık battı benim buna hiç enerjim yoktu bende yapmadım. Tam öğün yemeye başladığında oğlum zaten kendi yemek istedi ve önce çatal sonra kaşığa alıştı.
Tek dikkat ettiğim şu oldu. Bal 1 buçuk yaşından sonra verdim. Normalde 1 ama acelemiz yoktu. Domates, yumurta beyazı 1 yaşından sonra verdim. Tuz salçayı az az kullanmaya başladım. Şu an 2 yaş 7 ay diyim net olsun daha önce yemediği tek şey patlıcan. 2 yaşını geçtikten sonra vermek uygun olan ama bizim evde pek pişmediğinden bende daha vermedim
Şu an tadım dönemindeyiz 3 gün kuralını da kritik sayılabilecek besinlerde uygulayayım dedim.Oğlum 36 haftalık doğru 5 buçuk aylıkken destekli oturuyor ve yemeklere çok meraklıydı sütümde biraz azalıyor gibi olmuştu doktorumuz verelim dedi. Ama prematüre bi bebek olduğu için işler farklı mı yürüyor bilmiyorum. Mühim olan bebeğiniz şu an ne tepki veriyor düşünmeyin geç erken her türlü başladınız artık gidecek bi şekilde. 3 gün kurslı uygulamak isteyip istemediğiniz size kalmış ama prematüre doğmuş bi bebek olduğu için ben en azından ana besinlerde yapmanız gerektiğini düşünüyorum. Düşünün ki oğlum hiç bişeyr alerji göstermedi ama muz alerji yaptı. Yanakları domatesi gibi koca yuvarlaklar şeklinde kızarmıştı. Daha önce hiç görmemiştim böyle bi alerji tepkisi. Kural yapmasam bunu anlayamazdım belki. Yumurta beyazını 1 yaşından sonra 3 gün kurslıyla verdim ama kanında alerji tepkisi verdiği ortaya çıktı. Bakınca bi sorun yoktu. Neyi ne şekilde karşılayacağını asla bilemiyoruz işte
Ver eline yesin kesinlikle blw yap. Ben yapmadigima kopek gibi pismanimMerhaba anneler,
Kızım 7 ay 10 günlük prematüre olduğu için ek gıdaya yeni geçtik tadım aşamasındayız şimdilik.
Tadım sonrası süreçte ne yapmam gerektiği konusunda biraz kafam karışık, bilirsiniz çeşit çeşit malzemelerle tarifler yapan anneler var özeniyorum ama sürdürülebilir mi emin değilim.
Organik ek gıda ürünlerinden kullandınız mı yoksa anam babam usulü mü ilerlediniz tuza salçaya dikkat ederek? bu süreçte nasıl etkiler gördünüz merak ediyorum. Kabızlık için zeytinyağı kullanıyorum ama farklı önerileriniz var mı? 9 aya kadar doyumluk değil tadımlık deniyor ama sanki benim kız artık mamayla doymuyor ya.
Bugün çekilen bağırsak ve kabızlık problemleri dahil mesela ek gıda ve sonrasında bazıları tuvalet eğitimi ile alakalı. Annelik çok uzun bir yol ve yolculuk bugünün yapılan yatırımı çok sonrasında ortaya çıkıyor vicdanen elimizden geleni yapmakla yükümlüyüz diye düşünüyorum yapılabildiği kadar tabii yanlış olduğunu bile bile yapmak bana garip geliyorNe hikmetse şimdinin yetişkin, yaşlı nesli mide bağırsak problemlerinden bugün olmasa yarın çektikçe çekiyorlar. Kimse de kalkıp bebekken katı gıdaya nasıl geçtiğini sorgulamıyor. Yapacak bişey yok
Noktasına kadar katılıyorum. Bugün değilse yarın acısının çıkacağını bildiğim birşeyi yapmak doğru gelmiyorBugün çekilen bağırsak ve kabızlık problemleri dahil mesela ek gıda ve sonrasında bazıları tuvalet eğitimi ile alakalı. Annelik çok uzun bir yol ve yolculuk bugünün yapılan yatırımı çok sonrasında ortaya çıkıyor vicdanen elimizden geleni yapmakla yükümlüyüz diye düşünüyorum yapılabildiği kadar tabii yanlış olduğunu bile bile yapmak bana garip geliyor
Benim bebeğim 8 aylık, 3 aydır ek gıda veriyorum 3 aylık tecrübemle ben bebeğe özel hiçbir şey almadım bebek unuymuş bebek irmiğiymiş… beyaz un tuz şeker baharat salça kullanmıyorum onun dışında sabah yumurtalı bişeyler uyduruyorum arada meyve akşam da çorba. Şimdilik böyle ilerliyorum tabi biraz daha geçsin katı gıdalara da başlayacağım bebeğim ne zaman isterse ne zaman hazır olursa. Bir tek şekersiz bebek bisküvisi arayışına girdim bebeğe özel olarak. Yani instagrama bakmayın günde on öğün çeşit çeşit etler yemekler gerek yok.Merhaba anneler,
Kızım 7 ay 10 günlük prematüre olduğu için ek gıdaya yeni geçtik tadım aşamasındayız şimdilik.
Tadım sonrası süreçte ne yapmam gerektiği konusunda biraz kafam karışık, bilirsiniz çeşit çeşit malzemelerle tarifler yapan anneler var özeniyorum ama sürdürülebilir mi emin değilim.
Organik ek gıda ürünlerinden kullandınız mı yoksa anam babam usulü mü ilerlediniz tuza salçaya dikkat ederek? bu süreçte nasıl etkiler gördünüz merak ediyorum. Kabızlık için zeytinyağı kullanıyorum ama farklı önerileriniz var mı? 9 aya kadar doyumluk değil tadımlık deniyor ama sanki benim kız artık mamayla doymuyor ya.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?