Bebek Beslenmesi Ek gıda hakkında hiçbir şey bilmiyorum :(

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

anewhope

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
18 Aralık 2016
709
458
103
Arkadaşlar lütfen yardım edin. Bebeğim 5 ayına doğru gidiyor ve anne sütü almıyor. Doktorumuz sebze çorbası verebilirsin dedi ve 1-2 kaşıkla başla yavaş yavaş arttır dedi.

Şimdi çorbayı yaptım veya püre diyelim. Ne kadar sürede arttırabilirim? Mesela ilk gün 2 kaşık ertesi gün 4 kaşık falan mı yani? Veya 1 öğün doyumluk vermeye ne zaman başlayabilirim?

Bir de yoğurt ne zaman verebilirim? Yoğurt tek başına bir öğün olabilir mi mesela? Hiçbirşey bilmiyorum tedirginim

Yogurt hemen başla.şu reçel koyulan minik kaselerle başla herseye.mama vermiyormusun anne sütü yerini alabilen

Benim kızım simdi tam 8 aylık pirinç pilavı patates yogurt çorba yiyiyor.ve bizim yediğimiz herşeyden tadıyor.sen yerken yedir onada çiğnemeyi öğrensin bizimki dişsiz ama çiğniyo

Yogurt hemen başla.şu reçel koyulan minik kaselerle başla herseye.mama vermiyormusun anne sütü yerini alabilen

Evet o kaselerden var bende de. Peki ne zaman arttırabilirim? Kaç gün sonra?

Evet mama alıyor zaten. Şimdi ek gıda verdiğim öğünlerde eksik mi yapacağım mamayı?

Benim kızım simdi tam 8 aylık pirinç pilavı patates yogurt çorba yiyiyor.ve bizim yediğimiz herşeyden tadıyor.sen yerken yedir onada çiğnemeyi öğrensin bizimki dişsiz ama çiğniyo

Ay canım yaa :) evet ben de tattırmak istiyorum herşeyden

Evet mama alıyor zaten. Şimdi ek gıda verdiğim öğünlerde eksik mi yapacağım mamayı?
Mamayı sabah ve akşam yatmadan önce verebilirsin.bebekler sık acıkır az az sıksık vermen grek çoğaltmaya gelnce bnce ayına göre az az sık sık yemesi grek o kaseden fazlasını yiyemezkizaten bebişin yemek istediğini sana bildirir bnimki btince elini sıkıp ağlar mesela gene veririm

Bi öğün yogrt ver sonra çorba yap ver bunları yerse tabiki mama yapma o öğünlerde.şehriye çorbası flanda ver onda yutmayı oğret prinç plavi mkarna flan da yer öğrwnnce

Bi öğün yogrt ver sonra çorba yap ver bunları yerse tabiki mama yapma o öğünlerde.şehriye çorbası flanda ver onda yutmayı oğret prinç plavi mkarna flan da yer öğrwnnce

Ayy inşallah yer yaa çok istiyorum bir an evvel yemesini :) mamayla doymuyor artık ve diyelim dışarı çıkıcam. Onu yedirip kendim hazırlanıp çantasını yapıyorum tam çıkıcam yine acıkmış. En azından 3 saat tutsa gıdalar süper olur :)
Anladım çok teşekkür ederim cevaplar için :)

Hangi mamayı kullanıyosn bilmiyorum burda marka vermek yasakmı onuda bilmiyorum ama ben akşamları aptamil veriyorum rahat 3-4 saat deliksiz uyuyor.dışarı çıkınca onu verebilirsin mesela rica ederm

Hangi mamayı kullanıyosn bilmiyorum burda marka vermek yasakmı onuda bilmiyorum ama ben akşamları aptamil veriyorum rahat 3-4 saat deliksiz uyuyor.dışarı çıkınca onu verebilirsin mesela rica ederm

Aptamili pek sevmedi bizimki similac veriyorum cnm :) bakalım biraz sebze yoğurt falan verince neler olacak :)

muz ezip verebılırsın 6. ayında elma rendesı falan meyveler rendeleyerek..... yogurdun içine yutabılecegı yumusak seyler karıstırabılırsın kabak haslayıp yogurda karıstrabılırsın ama 6cı aya gırsın 5 ay olmadıysa daha yogurtla basla dırek sonra kı zamanlar cesıt arttırabılrsın bı anda arttırma mıde sındırımı zor olur

Evet bu hafta başlamak istiyorum. 5. atını doldurmasına az kaldı. Bakalım ne yapacak benim kuzu :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…