Diş çıkarıyor olabilir mi o dönemde çok sevdiği bir şey bile yemiyorlarMerhaba arkadaşlar, belki aranızda yaşayan vardır bana Bi çare olur, bebeğim yedi aylık olmak üzere. Kaşık görünce ağzı kenetleniyo. Aç da olsa tok da olsa meyve de olsa sebze de olsa hiç bişiyi yemiyor. Kaşığı reddediyo. Biberonla verince okey ama onun dışında ağzını açmıyor. Kendi eli dışında ağzına yabancı Bi cisim sokup dişimi kaşiyim dediği bile yok yani öyle önüne koyunca ağzına da götürmüyor. Napcam yaşadığımı yaşayan var mı. İnsanlar biberonla ver tadını alsın diyor da ek gıdaya da biberonla alışırsa dönüşü olmaz o da çok kötü Bi durum olur diye hiç o taraflar da değilim. İnşallah bana bir anne çıkıp da merak etme düzeliyor benimkide öyleydi hemen düzeldi der taktik verir(anne sütü alıyor ama biberonla, sağıp veriyorum)
Yok ya kontrol ediyorum sık sık o da değilDiş çıkarıyor olabilir mi o dönemde çok sevdiği bir şey bile yemiyorlar
Üst olunum yolu enfeksiyonda da yemeği reddediyorlar. Yani benim bebeğim öyleYok ya kontrol ediyorum sık sık o da değil
Benimki de tam biraz yemeye başladı grip oldu şimdi tekrar kesildi iştahtan, pes etmeyip her gün aynı düzenle deneyin, böyle yazanları okuyunca olmuyor diyordum içimden ama Bi müddet sonra alıyorlar, aç olduğu anı kolluyorum, keyfinin yerinde olduğu, yanlış biliyorum ama TV açıyorum oyuncak veriyorum önüne biraz biraz yemeye başladı, anam babam usulü yastığa yatırıp çorba içiriyorum bazen alıyor bazen almıyor ama eski inadı yok, böyle böyle yıkacaz bu düzeni, analık zor sıfırdan insan yetiştirmek daha zor ama güzelBenimki de kiloda sınırda mama vermeye çalışıyorum ne biberon alıyor Ne mama alıyor Ne ek gıda ne yapacağım bilmiyorum
Bebeğiniz kaç aylık, doktor bana stres yapma dokuz aylık olana kadar başlaması gerek demişti bu üç ay ek gıda deneme dönemi olarak geçiyormuş dokuz aydan sonra hiç yememesi ya da az yemesi problem dediBenimki de kiloda sınırda mama vermeye çalışıyorum ne biberon alıyor Ne mama alıyor Ne ek gıda ne yapacağım bilmiyorum
Bilmiyorum İnşallah öyle olur ben de deneyeceğim ama umutsuzum Sizinki kaç aylıkBenimki de tam biraz yemeye başladı grip oldu şimdi tekrar kesildi iştahtan, pes etmeyip her gün aynı düzenle deneyin, böyle yazanları okuyunca olmuyor diyordum içimden ama Bi müddet sonra alıyorlar, aç olduğu anı kolluyorum, keyfinin yerinde olduğu, yanlış biliyorum ama TV açıyorum oyuncak veriyorum önüne biraz biraz yemeye başladı, anam babam usulü yastığa yatırıp çorba içiriyorum bazen alıyor bazen almıyor ama eski inadı yok, böyle böyle yıkacaz bu düzeni, analık zor sıfırdan insan yetiştirmek daha zor ama güzel
7'ye yeni girdik ya stres yapmayacağım da kilo sınırda çıktı ya mama ya da ek gıda mutlaka bir şey vermem lazım biberon almıyor mamayı sevmedi biberonu sevmedi ne vereceğim bilmiyorum
Çok inat edip içmediği zamanlar da maalesef yine TV açıyorum, o zaman keyifle her zaman içtiğinin de fazlasıyla içiyor. Teletabi çok seviyor başka bişi açınca izlemiyor zaten sevdiği bişi varsa açın en azından kilo sınır tehdidi kalkana kadar, napalm aklı yetince sınır koyarız artık tvye diyorum ben eşimeBilmiyorum İnşallah öyle olur ben de deneyeceğim ama umutsuzum Sizinki kaç aylık
balkona çıkarıp yedirmeyi deneyin bence tvden ziyade. biz ya balkonda yediriyoruz ya da evde kedimiz var onu izleyerek yiyorÇok inat edip içmediği zamanlar da maalesef yine TV açıyorum, o zaman keyifle her zaman içtiğinin de fazlasıyla içiyor. Teletabi çok seviyor başka bişi açınca izlemiyor zaten sevdiği bişi varsa açın en azından kilo sınır tehdidi kalkana kadar, napalm aklı yetince sınır koyarız artık tvye diyorum ben eşime
Yine sizinki belli koşullar da denemeye açık bebek, bizimkiler her koşulda kapalıbenim oğlum 8.5 aylık oldu artık ama gözlemlediğim seyler su; masaya bizimle oturması lazım. biz yiyorsak o da yiyor. tek basına yemiyor.
benimki emiyor, yemekten önce iki saat falan emzirmiyorum.
normal yemekler, sebze, et vs yoğurtla karıştırıp verince anca yiyor.
bir de bu aralar sürekli yemeği eline aşmak istiyor. bazen havuç vs haşlayıp eline veriyorum. ortalık ve üstü mahvoluyor ama napayım, yesin yeter kafasındayım.
9.aya kadar tadım yaptırın diyor doktorlar ama bizim 8.ayda az kilo aldığı için doktor artık siz ne yiyorsanız verin dedi. veriyorum ben de.
Her şeyi denedim inan TV son çarebalkona çıkarıp yedirmeyi deneyin bence tvden ziyade. biz ya balkonda yediriyoruz ya da evde kedimiz var onu izleyerek yiyor
Saydıklarınızın hepsi altıncı aydan itibaren zaten verilmesi gereken şeyler aslında, patlıcan, baharat, inek sütü gibi bazı yasaklı gıdalar var bir yaşına kadar, onun dışında yedinci ay da kuzu kıyması veya ilik suyu bile verebilirsiniz ekstra bir alerjen durum yoksa çocuğunuz da, ben saydığınız malzemeleri mercimekle karıştırıp çorba yaptım verdim, tarhana veriyorum, hazır kavanoz mama veya ev yapımı kavanoz mama, bebek irmiği, pirinç unu, bebek yulafı.. Bunlar hep denenebilir, hatta pütürlü yemiyorsa çok zorlamayın, biz iştahsız bebek annelerine ilk ay da pütürsüz de serbest inanın yeter ki tatsın ve yesin. O yüzden blender dan geçirebilirsiniz gönül rahatlığı ile, bebeği yemek yiyen iştahlı annelerin hayır sakın yapma deyişlerine asla kulak asma..Ya da o hazır kavanoz mamalar ne zaman verilir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?