Ek gıda reddi

sibV80

Üye
Kayıtlı Üye
15 Mart 2024
174
45
18
29
Merhaba arkadaşlar, belki aranızda yaşayan vardır bana Bi çare olur, bebeğim yedi aylık olmak üzere. Kaşık görünce ağzı kenetleniyo. Aç da olsa tok da olsa meyve de olsa sebze de olsa hiç bişiyi yemiyor. Kaşığı reddediyo. Biberonla verince okey ama onun dışında ağzını açmıyor. Kendi eli dışında ağzına yabancı Bi cisim sokup dişimi kaşiyim dediği bile yok yani öyle önüne koyunca ağzına da götürmüyor. Napcam yaşadığımı yaşayan var mı. İnsanlar biberonla ver tadını alsın diyor da ek gıdaya da biberonla alışırsa dönüşü olmaz o da çok kötü Bi durum olur diye hiç o taraflar da değilim. İnşallah bana bir anne çıkıp da merak etme düzeliyor benimkide öyleydi hemen düzeldi der taktik verir (anne sütü alıyor ama biberonla, sağıp veriyorum)

Diş çıkarıyor olabilir mi o dönemde çok sevdiği bir şey bile yemiyorlar

Benimki de kiloda sınırda mama vermeye çalışıyorum ne biberon alıyor Ne mama alıyor Ne ek gıda ne yapacağım bilmiyorum

Benimki de kiloda sınırda mama vermeye çalışıyorum ne biberon alıyor Ne mama alıyor Ne ek gıda ne yapacağım bilmiyorum
Benimki de tam biraz yemeye başladı grip oldu şimdi tekrar kesildi iştahtan, pes etmeyip her gün aynı düzenle deneyin, böyle yazanları okuyunca olmuyor diyordum içimden ama Bi müddet sonra alıyorlar, aç olduğu anı kolluyorum, keyfinin yerinde olduğu, yanlış biliyorum ama TV açıyorum oyuncak veriyorum önüne biraz biraz yemeye başladı, anam babam usulü yastığa yatırıp çorba içiriyorum bazen alıyor bazen almıyor ama eski inadı yok, böyle böyle yıkacaz bu düzeni, analık zor sıfırdan insan yetiştirmek daha zor ama güzel

Bebeğiniz kaç aylık, doktor bana stres yapma dokuz aylık olana kadar başlaması gerek demişti bu üç ay ek gıda deneme dönemi olarak geçiyormuş dokuz aydan sonra hiç yememesi ya da az yemesi problem dedi

7'ye yeni girdik ya stres yapmayacağım da kilo sınırda çıktı ya mama ya da ek gıda mutlaka bir şey vermem lazım biberon almıyor mamayı sevmedi biberonu sevmedi ne vereceğim bilmiyorum

Bilmiyorum İnşallah öyle olur ben de deneyeceğim ama umutsuzum Sizinki kaç aylık

Benimki de yedi ay bir hafta normalde biberonla beslemiyor muydunuz, bende çok çektim biberon reddinden çok şükür o günleri aştık onu da pes etmeden sürekli denedim, belki de üç aydan fazla sürdü ama artık yaşamıyoruz alıştı çok şükür. Belki biberon akışını beğenmiyordur, biberon uçlarının numarası var, benim kızın en büyük Red sebebi akıştı. Doğru başlığı bulunca Red etme de bitti. Lansinoh kullanıyorum medium başlık ret yaşamıyorum, small da da ret yapmıyor ama çok yoruluyor az geliyor, larch da hiç ağzına almıyor akış fazla olduğu için sinirleniyor çekiyor hemen ağzını anlıyor yani. Siz de Bi kontrol edin deneyin belki ondandır. Ben böyle az içtiği zamanlar da sütüne cici bebe kırıp veriyordum kilo vermesin diye. Az ama en azından kalorisi bir tık daha yüksek oluyor. Anne sütü ile karıştırıyorum siz de mama ile karıştırabilirsiniz, hipp organik bebe biskivüsi mama ile karıştırılabiliyo. Uzun yazdım kusura bakmayın inşallah faydalı olur
7'ye yeni girdik ya stres yapmayacağım da kilo sınırda çıktı ya mama ya da ek gıda mutlaka bir şey vermem lazım biberon almıyor mamayı sevmedi biberonu sevmedi ne vereceğim bilmiyorum

Bilmiyorum İnşallah öyle olur ben de deneyeceğim ama umutsuzum Sizinki kaç aylık
Çok inat edip içmediği zamanlar da maalesef yine TV açıyorum, o zaman keyifle her zaman içtiğinin de fazlasıyla içiyor. Teletabi çok seviyor başka bişi açınca izlemiyor zaten sevdiği bişi varsa açın en azından kilo sınır tehdidi kalkana kadar, napalm aklı yetince sınır koyarız artık tvye diyorum ben eşime

benim oğlum 8.5 aylık oldu artık ama gözlemlediğim seyler su; masaya bizimle oturması lazım. biz yiyorsak o da yiyor. tek basına yemiyor.

benimki emiyor, yemekten önce iki saat falan emzirmiyorum.

normal yemekler, sebze, et vs yoğurtla karıştırıp verince anca yiyor.

bir de bu aralar sürekli yemeği eline aşmak istiyor. bazen havuç vs haşlayıp eline veriyorum. ortalık ve üstü mahvoluyor ama napayım, yesin yeter kafasındayım.

9.aya kadar tadım yaptırın diyor doktorlar ama bizim 8.ayda az kilo aldığı için doktor artık siz ne yiyorsanız verin dedi. veriyorum ben de.

balkona çıkarıp yedirmeyi deneyin bence tvden ziyade. biz ya balkonda yediriyoruz ya da evde kedimiz var onu izleyerek yiyor

Yine sizinki belli koşullar da denemeye açık bebek, bizimkiler her koşulda kapalı ama yöntem deneye deneye herkes bebeğinin bu duruma açık olduğu anı öğreniyor ya da bebeğine öğretiyor ya da bazı bebekler böyle gelip gidiyor, elbet büyüyecekler yiyecekler diye düşünüyorum çok zor durumlar da motive oluyor (ağlamamam için motive )

Peki yeni 7 aya girmiş bebeğe mama olarak ne verebilirim ev yapımı kabak patates havuç irmik karıştırıp versem olur mu acaba

Ya da o hazır kavanoz mamalar ne zaman verilir
Saydıklarınızın hepsi altıncı aydan itibaren zaten verilmesi gereken şeyler aslında, patlıcan, baharat, inek sütü gibi bazı yasaklı gıdalar var bir yaşına kadar, onun dışında yedinci ay da kuzu kıyması veya ilik suyu bile verebilirsiniz ekstra bir alerjen durum yoksa çocuğunuz da, ben saydığınız malzemeleri mercimekle karıştırıp çorba yaptım verdim, tarhana veriyorum, hazır kavanoz mama veya ev yapımı kavanoz mama, bebek irmiği, pirinç unu, bebek yulafı.. Bunlar hep denenebilir, hatta pütürlü yemiyorsa çok zorlamayın, biz iştahsız bebek annelerine ilk ay da pütürsüz de serbest inanın yeter ki tatsın ve yesin. O yüzden blender dan geçirebilirsiniz gönül rahatlığı ile, bebeği yemek yiyen iştahlı annelerin hayır sakın yapma deyişlerine asla kulak asma..

Yok canım ya yeter ki yesin Ben her türlü yemeye vermeye razıyım ağzına koyduğumu direkt geri çıkarıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…