Ben köy sütü alıyordum sonra bir ara şu meşhur markdn aldım jersej sonra kızımın süzme yoğurdu sevdiğini fark ettik bir alerji geçmişi oldu kısaca şuan süzme yoğurt veriyorum. Ben fırında yapıyordumŞimdi bir diyorlar çiy sütyen yap ama araştırmalarım doğrultusunda çiy sütten bakter ölmüyor filan dendiği için pastörize sütten yoğurt yapmaya karar verdim. Ama daha önce hiç yoğurt yapmadığım için bebeğime yedireceğim nasıl mayalama yapmam gerek. Bilgisi olan yardım ederse sevinirim
Ya bir gıda mühendisi videosuna denk geldim çiğ sütü kaynatsak bile tehlikeliymiş diyordu yıllarca öyle yedim annem yapardı ne bileyim görünce insan ister istemez tedirgin oluyorÇiğ sütten derken, iyice kaynatıyoruz falan dümdüz yapmıyoruz, pastörize sütten yapacaksan da marketlerin bazilarinda maya satılıyor onunla deneyebilirsin bı araştır, ben açık süt alıp iyice kaynatıp mayaliyorum
Evet o sütlerden alıp yapmak istiyoeumMarketlerin buz dolaplarında pastörize günlük sütler var. Ben onlardan yapıyordum. Bir tarif görmüştüm YouTube da çok güzel tutuyordu.
Peynirci babada pastörize jersey sütü var ben ondan yapıyorum mayalamak için de manda yoğurdu veriyolar isteyinceŞimdi bir diyorlar çiy sütyen yap ama araştırmalarım doğrultusunda çiy sütten bakter ölmüyor filan dendiği için pastörize sütten yoğurt yapmaya karar verdim. Ama daha önce hiç yoğurt yapmadığım için bebeğime yedireceğim nasıl mayalama yapmam gerek. Bilgisi olan yardım ederse sevinirim
Altivia giç düşünmemiştim çok zekici şey demiş biri quark sek olanını kullanmıştım oda olur gibi me geldi zaten bir ker etapmışsa mayası olacak elimizde daha sonra yaptığımızda mayalayabişiyoruz diye biliyorumMarketlerde günlük süt oluyor. Yağ oranı yüksek olanlar ya da jersey süt en iyisi. Daha koyu olmasi icin kaynatıyoruz biz yine de bi 5 6 dk kadar. 1 litreye 40 dereceye kadar soğutup 1 kasık sade activia koyup karıştırın. Sonra bir örtüye sarıp 6 saat bekleyince taş gibi ve cok lezzetli oluyor.
Kesinlikle aynı fikirdeyim o yüzden pastörize almaya karar verdim.Çiğ sütü kaynatsanız bile mikronu ölmez ölse de zaten o sütten hayır gelmez çünkü içindeki yararlı değerler de yok olur artık o kadar kaynamaya.Pastörize süt en iyisi.
Biz baktık activiayla güzel tuttu hep ordan devam ettikAltivia giç düşünmemiştim çok zekici şey demiş biri quark sek olanını kullanmıştım oda olur gibi me geldi zaten bir ker etapmışsa mayası olacak elimizde daha sonra yaptığımızda mayalayabişiyoruz diye biliyorum
Biz baktık activiayla güzel tuttu hep ordan devam ettikondan önce hazir yogurt mayalarini denemiştik olmamıştı activia güzel oldbebep
Ya bebeğime yapıcam ya ondan bu tedirginlik fkdkdkBiz baktık activiayla güzel tuttu hep ordan devam ettikondan önce hazir yogurt mayalarini denemiştik olmamıştı activia güzel oldu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?