Ek gıda serüvenim yoğurt yapıcam Allah aşkıma help

polyani

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
6 Haziran 2025
77
14
3
27
Şimdi bir diyorlar çiy sütyen yap ama araştırmalarım doğrultusunda çiy sütten bakter ölmüyor filan dendiği için pastörize sütten yoğurt yapmaya karar verdim. Ama daha önce hiç yoğurt yapmadığım için bebeğime yedireceğim nasıl mayalama yapmam gerek. Bilgisi olan yardım ederse sevinirim

Çiğ sütten derken, iyice kaynatıyoruz falan dümdüz yapmıyoruz, pastörize sütten yapacaksan da marketlerin bazilarinda maya satılıyor onunla deneyebilirsin bı araştır, ben açık süt alıp iyice kaynatıp mayaliyorum

Marketlerin buz dolaplarında pastörize günlük sütler var. Ben onlardan yapıyordum. Bir tarif görmüştüm YouTube da çok güzel tutuyordu.

Ben Jersey süt ve yanında Maya veriyorlar fakat sulu ve uzuyordu yoğurt sevmiyordum, ben sade aktivia yoğurtla mayaliyorum taş gibi oluyor. Ocağa koy sürekli karıştırarak kaynatıp ,soğuduktan sonra bir gece buzdolabinda bekletip sabah acayip kaymak cikiyor onu alıp . Az ısıtın ( parmağını soktuğunda içinde dayanacak sıcaklıkta ne yanacak ne soğuk olacak ) fırında 50 derecede açıp az çalıştırıp kapatıyorum. 4 lü Yoğurtun nerdeyse bir tanesini bosaltiyordum 4 litreye . Ufak bebek Kavanozları varsa daha iyi olur tepsiye dizip sütü paylaştırıp kapaklarını kapatip 7-8 saat fırının içinde sofra bezine sarılı bekletiyorum. Fırından çıkarıp kapaklarını açıp dolaba koyup taş gibi oluyordu sonra kapatıyorum porsiyonluk dışariya çıktığımda hazır.

Son düzenleme:
Ben köy sütü alıyordum sonra bir ara şu meşhur markdn aldım jersej sonra kızımın süzme yoğurdu sevdiğini fark ettik bir alerji geçmişi oldu kısaca şuan süzme yoğurt veriyorum. Ben fırında yapıyordum

Ya bir gıda mühendisi videosuna denk geldim çiğ sütü kaynatsak bile tehlikeliymiş diyordu yıllarca öyle yedim annem yapardı ne bileyim görünce insan ister istemez tedirgin oluyor

Marketlerde günlük süt oluyor. Yağ oranı yüksek olanlar ya da jersey süt en iyisi. Daha koyu olmasi icin kaynatıyoruz biz yine de bi 5 6 dk kadar. 1 litreye 40 dereceye kadar soğutup 1 kasık sade activia koyup karıştırın. Sonra bir örtüye sarıp 6 saat bekleyince taş gibi ve cok lezzetli oluyor.

Sokak sütü kaynatılınca pratik olarak çoğu bakteri ölüyor evet ama yeterli ısıya yeterli dakika ulaşamamış olabilir ya da sütte ısıya dayanıklı toksinler üreten bazı bakteriler olabilir. O yüzden pastörize kullanmak daha güvenli olur hele bebek için kullanılacaksa.

Çiğ sütü kaynatsanız bile mikronu ölmez ölse de zaten o sütten hayır gelmez çünkü içindeki yararlı değerler de yok olur artık o kadar kaynamaya.Pastörize süt en iyisi.

Peynirci babada pastörize jersey sütü var ben ondan yapıyorum mayalamak için de manda yoğurdu veriyolar isteyince

Altivia giç düşünmemiştim çok zekici şey demiş biri quark sek olanını kullanmıştım oda olur gibi me geldi zaten bir ker etapmışsa mayası olacak elimizde daha sonra yaptığımızda mayalayabişiyoruz diye biliyorum

Çiğ sütü kaynatsanız bile mikronu ölmez ölse de zaten o sütten hayır gelmez çünkü içindeki yararlı değerler de yok olur artık o kadar kaynamaya.Pastörize süt en iyisi.
Kesinlikle aynı fikirdeyim o yüzden pastörize almaya karar verdim.

Biz baktık activiayla güzel tuttu hep ordan devam ettik ondan önce hazir yogurt mayalarini denemiştik olmamıştı activia güzel oldu

Biz baktık activiayla güzel tuttu hep ordan devam ettik ondan önce hazir yogurt mayalarini denemiştik olmamıştı activia güzel oldbebep
Biz baktık activiayla güzel tuttu hep ordan devam ettik ondan önce hazir yogurt mayalarini denemiştik olmamıştı activia güzel oldu
Ya bebeğime yapıcam ya ondan bu tedirginlik fkdkdk

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…