Bebek Beslenmesi Ek gıda

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Sutum çok azaldı mamada çok pahalı biraz destek olsun istiyorum 4. Ayda başlayan duydum ama ne ile başlayacağımi bilmiyorum
Ben doktor önerisiyle 5.ayda başladım. Cunku kilo alimi azdı ve mama kabul etmeyen bir bebekti. Ona ragmen tek göğsümle yetmiyor demedim emzirdim bir bucuk yasina kadar. Doktorunuza danışın lutfen.

Ben doktor önerisiyle 5.ayda başladım. Cunku kilo alimi azdı ve mama kabul etmeyen bir bebekti. Ona ragmen tek göğsümle yetmiyor demedim emzirdim bir bucuk yasina kadar. Doktorunuza danışın lutfen.
Göğsümu emmiyo bi ay kalça cikikligina yatkınlık için aparat kullandı o zaman rahat ememedigi için bıraktı ememedigi için Sutum yetersiz geliyo

Bir cocuk doktoruna danisin. O size daha iyi bilgi verecektir. Yanlis yönlendirmek istemem.

4 ay cok erken ek gida icin bence. Bim de ve e bebekte satilan bebivita yi deneyebilirsin. 500 grami 30 tl. Hipp uretiyor onu da alman markasi. Ben bebegime kullaniyorum.
Bi sekilde o bebegin ana öğünü ya anne sutu ya da mama olmasi lazim 9 ayina kadar. Ek gida icin 5. Ayin dolmasini bekle bence.

4 ay cok erken ek gida icin bence. Bim de ve e bebekte satilan bebivita yi deneyebilirsin. 500 grami 30 tl. Hipp uretiyor onu da alman markasi. Ben bebegime kullaniyorum.
Bi sekilde o bebegin ana öğünü ya anne sutu ya da mama olmasi lazim 9 ayina kadar. Ek gida icin 5. Ayin dolmasini bekle bence.
Su an aptamil kullanıyoruz onu içer mi acaba

Yuksek ihtimal içecektir. Mamalarin hepsinin tadi ayni zaten. Kötü :) benim kizim da hipp kullandi 5 ayina kadar baktik iyice fazlalasti yeme orani bu mamaya gectik.
En azindan bi denersin. Zaten 5. Ayini doldurduktan sonra ek gıdaya yavas yavas gecersin. Tabiki doktoruna da danistiktan sonra.
Cunku ek gida icin 4 ay biraz kucuk. Ek gidaya gectiginde bazi gidalari sindiremiyor bazilari dokunuyor. Zaman zaman kabiz oluyor vs. O yüzden ilerde bagirsak sorunlaro yasamamasi adina 9 ayina kadar ana öğün yine mama yada anne sutu olmali.

Yuksek ihtimal içecektir. Mamalarin hepsinin tadi ayni zaten. Kötü :) benim kizim da hipp kullandi 5 ayina kadar baktik iyice fazlalasti yeme orani bu mamaya gectik.
En azindan bi denersin. Zaten 5. Ayini doldurduktan sonra ek gıdaya yavas yavas gecersin. Tabiki doktoruna da danistiktan sonra.
Cunku ek gida icin 4 ay biraz kucuk. Ek gidaya gectiginde bazi gidalari sindiremiyor bazilari dokunuyor. Zaman zaman kabiz oluyor vs. O yüzden ilerde bagirsak sorunlaro yasamamasi adina 9 ayina kadar ana öğün yine mama yada anne sutu olmali.
Elimdeki paket bitsin denicem tavsiyelerin için teşekkürler

6 aydan önce kesinlikle ek gıdaya başlamamalı diye biliyorum. 180 gün en az. doktorunuza danışmadan sakin kendiniz bu kararı vermeyin derim. 4 aylık bebeği nasıl ek gidayla doyurmayı düşünüyorsunuz ki? Hem sutunuzun yetmediğini nereden biliyorsunuz? Önce doktorla görüşün lütfen.

Benim kızım da iki ay ancak emdi.Mamayla büyüdü diyebilirim.Dört buçuk aylık ek gıdaya başladım.Mamayı da iki yaşına kadar içti diyebilirim.Anne sütü alsaydı 6 aydan önce başlamazdım ek gıdaya.Herşeyi çok güzel yer hala hiç yadırgamadı.Şu an 9 yaşında sağlıklı bir çocukluk geçirdi.Önce püre ve yoğurtla başladım.Daha sonra çorbalar adım adım.Birden hepsini vermedim tabi.

Back
X