Ek gıda

maviisever

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Eylül 2018
778
204
103
Kızlar bebeğim şu an 4 aylık 5 aylığından gün alıyor şimdi ben ek gıdaya başlaması için tam 6 ayı dolması mı gerek yoksa gün alması yeterli olur mu? Ek gıda hakkında yavaş yavaş kitaplar okumaya araştırmaya başladım ama bide sizin deneyimlerinizi merak ediyorum sizler nasıl başladınız?

Kızlar bebeğim şu an 4 aylık 5 aylığından gün alıyor şimdi ben ek gıdaya başlaması için tam 6 ayı dolması mı gerek yoksa gün alması yeterli olur mu? Ek gıda hakkında yavaş yavaş kitaplar okumaya araştırmaya başladım ama bide sizin deneyimlerinizi merak ediyorum sizler nasıl başladınız?
Ben 5 ayın ortasına doğru tadım yaptırmaya başladım zaten 6 ay olunca 1 ay komple hangi besin alerji yapıyor diye 3 gün denemekle geçiyor tadım kısmı bittikten sonra zaten çorba vs yapmaya başladım o zamana da 6 aylık olmuştu oglum

Ben 5 ayın ortasına doğru tadım yaptırmaya başladım zaten 6 ay olunca 1 ay komple hangi besin alerji yapıyor diye 3 gün denemekle geçiyor tadım kısmı bittikten sonra zaten çorba vs yapmaya başladım o zamana da 6 aylık olmuştu oglum
Zevkli olduğu kadarda zor gibi yaa🤦🏻‍♀️ Nerden başlayacağımı bilmiyorum bazen babam kayınpederim falan bebeğin ağızına karpuz dondurma vs deydiriyorlar bende iyi değil falan diyorum ama kime neee🤦🏻‍♀️

Ek gıda işi çok zor 😟 180 günlük olmalı . Ama bazı doktorlar erken başlatıyor . Biz 5 aylıkken başlamıştık

Zevkli olduğu kadarda zor gibi yaa🤦🏻‍♀️ Nerden başlayacağımı bilmiyorum bazen babam kayınpederim falan bebeğin ağızına karpuz dondurma vs deydiriyorlar bende iyi değil falan diyorum ama kime neee🤦🏻‍♀️
Ay o Türkiye de her evde oluyor benim oglumun ilk tattıgı şey çilek kp yedirdi çocuga ki çilek alerji riski en çok olan şeylerden sonra ben başladım Patates havuç vs ile

Bence en ideali 5.5 ay daha geçe bırakmak da besin reddine sebep olabiliyor, bebeğinizi gözlemleyin baş boyun koordinasyonu besinlere ilgi vs varsa 5.5 doğru sebzelerle başlayın. Erken başlamak bağırsaklarını yorabiliyor en fazla parmak ucunuzu bandırıp tattırın. Zaten 1 yaşa kadar anne sütü veya formül süt ön planda. En başta yiyebileceği sebzelere de bakarsanız oldu bitti 😊

Bebeğiniz anne sütü ile besleniyor ve kilo alımı yeterli ise 6 ay beklemelisiniz sanırım, ama mama ile besleniyorsa çoğu doktor 4 ay dolunca tadımlara başlatıyor

Back
X