Ek Gıdalara Başlıyoruz :)

aman pirosum cok kilolu olmasinlar ben istemiyorum acikcasi.pirosun kilosu benim lokumdan az ama daha tombik duruyor bence boyundanda olabilir.

benim sipacik baya uzunmus herkez öyle diyor o yüzden falz tombik durmuyor.

bende bi kaç çorba ilen aranıza sızayım barime sırnaşık şey

ZEBZE ÇORBASI
1 küçük havuç
1 orta boy domates
1 orta boy patates
1 yemek kaşığı bulgur ve pirinç karışık
1 yemek kaşığı zeytinyağ
bunlar bi güzel küçük doğranıp pişiyo tel süzgeçten geçip bebeye yediriliyo

YOĞURTLU ZEBZE ÇORBASI
125 cc yoğurt
1 orta boy patates
1 yemek kaşığı pirinç yada buğday
1 tatlı kaşığı zeytinyağ
pişim gene aynı

son olarak

KARIŞIK ZEBZE
Evde bebeye verilecek her bişi pişirilip tel süzgeçten geçirilir
arzuya göre irmikle bi güzel yedirilir

valla bildiklerim bunlar
tarhanayı malum hepimiz biliyoruz

kıslar şimdi doktordan geldik , benim sıpam bu ay sadece 400 gr. almış , doktorumuz aç bu dedi çok üzüldüm senağlama bu ay bi sürü sıkıntı üst üste geldi , lanet olasıca bakıcı yüzünden günlerce kendime gelemedim , kocam gidicek diye de çok üzülmüştüm neyse sonuçta benim süt gitmiş işte yetmiyo çocuğa :1no2:

bugün itibariyle aranıza katılmış olduk , bari geçmişe bakıyım neler var neler yok , doktorumuz bide menü verdi ona da bakim de farklı bişeyler varsa ekliyim .. offf offff nedir bu çilem benim , acaba bakıcı çorbasını falan yapabilirmiki benneyaptımki

ne zor şeymiş ana olmak , çok daraldım ben kızlar.. bu arada piroşum yine çok tatlı :nazar: annesi bu kadar güzel resimlerini koyma nazar değecek gülümüze walla

kız maşallah piroşa Allah nazarlardan saklasın :nazar: sen bunu ajanslara yazdır,daha bebeyken star olur valla :)) benimki yanaklı tatlım,hatta karnımdayken bile öyledi ama çıka çıka 2.250 çıktı :)) benimkini önce şişman sanıyorlar ama 6.545gr dı en son 5.ayı doldurduğumuzda gittmiştik. bu arada 4. aydan sonra bebekler 300-500 gr alırmış üzülmeyin yani az kilo aldı diye.aramıza hoşgeldin ardinacım,bakıcı tabi yapar çorbayı işi o değil mi zaten ? aklın kalmasın merak etme cnm

benmiki enginarlıdan bugün az bişey yedi.yoğurdu bugün iki kerede bebe bisküvisi karıştırarak yedirdim.bir babymixi bitirmiş oldu.zaten ben genelde bir küp babymix ya da 2 küp danino muzlu veriyorum.danino muzluya bayılıyo.diğer çeşitlerini denemedim.hazır yoğurtla ilgili kesin birileri bi yorum yapar cevabını şimdiden vereyim doktora sordum,sormadan hiç bişey yedirmiyorum ben :)))

benim ki de bugün havuç patates havuç mercimek çorba halinde yedi akşama da yeşil fasülyenin suyuna ekmek katıp vericemm

saphira canım bakıcının işi o demişsin de ağzım o kadar yandı ki bu hatunlardan herşeyden şüphe eder oldum , hala kamera işini de halledemedim kocam da yok herşey başıma kaldı :kızgın:
bide ilk gün hatunla konuşurken ben bebeklerime lahana çorbası yapardım içine de turp koyardım demişti :1shok:
benim oğlana da lahana çorbası vermeye kalkmasın da , gaz topu olur uçar alimallah

saphıracım,andinacım çok teşekkür ederiz piroş öper sizi ve kuzucuklarnızı...benimkide ultrasondan belliydi valla dr tombul yüzlü bi bebek demişti doğru çıktı:))
andina cnm benim üzülme zaten artık killo alımlar düşüyo ortalama 400-600 filan alırlarmış artık,anne sütünüde yine alıcK zaten oğlun yavaş yavaş başlarsın ek gıdalara

andina cnm sen hergün pişirceklerini hazırlar bırakırsın bakıcıya,nasıl yapılacağını biliyorum dese bile anlatırsın koymasını istemediğin şeyleri gizliden koymasın diye evde bulundurmazsın:))

pirayecim bu akşam muhallebi yapıcam , pirinç unu ile milupa aptamil aldım bakalım yiyecek mi benim memekolik oğlan kaydirigubbakcemile3
hayırlısı canım en azından 5 ay anne sütü aldı buna da şükür

piroşum doğru diyosun evde batuya verilmesini istemediğim hiçbişey bırakmamam lazım , saat 8'e geliyo ben gidim yavrukuşumun muhallebisini yapim , inşallah yer

mysevercim mama tabağına öylesine koyuyorum kesin ölçü veremiycem ama bazen cam kaseye koyuyorum bi kase filan oluyo ama o bi kase çorbayı herzaman bitirmiyo,yoğurdu genelde 1 kaseden fzala oluyo onu bitiriyo

andina meyve suyu vermişmiydin sen daha önce cnm muhallebiylemi başlıycaksın?gerçi benim doktor daha yeni başlıycakken muhallebide verebilirsin demişti heralde bi sorun olmuyoki öyle dedi,meyve suyu,sonra püreler falan yavaş yavaş başlarsın en sonunda da çorbalara kahvaltıya geçersin sende bizim gibi:))hadi kolay gelsin tatlım inş.batucuk yerde zorluk çekmezsin

Back
X