denizcim tavuğun hangi kısmını ve ne kadarını haşlıyorsun..bir de şehriyeleri eziyor musun??
bugün baget vardı onu haşladım, etindende biraz elimde parça pinçik yaptım ne kadarrr kibrit kutusunun yarısı kadar falandı sanırım onun çorbasına koyduğum, şehriyeeleri ezmedim ama çok pişirdim yumuşacık oldu, zaten canı isterse kocaman parçaları yutuyor ikide incimiz varya artık çiğniyor bile, ama canı istemezse boğulacak gibi yapıyor serseri
insl.yer denizanacim,benim lokum bayiliyor sehriyeye..birde ezmedim ben hic alismasin diye..
hadi kolay gelsin sana.
bende ezmedim ama yemedi sıpacık, o kadarda lezzetliydiki, sonradan kalan tavuk suyu ile sebze haşladım içine kırmızı mercimekte koydum ama bunu blendırdan geçirdim bayıla bayıla yedi, bugünlerde diş sıkıntısı yaşadığı için zorlamak istemedim yoksa sebzelerini çatalla eziyordum
sağol çilekçim bir şey daha..tavuğu derili mi haşlıyorsunuz..
veeee çarbada su ve tavuk suyu oranı nedir)???hepsi mi t.suyu??
süreniz başladııı...
canım geç oldu ama ben derili haşlıyorum yağı geçsin diye ama derisini çorbasına koymuyorum ve sonradan yağ eklemiyorum, tavuk suyu et suyunu ise normal suyu tavuk suyundan birazcık fazla koydum bugün
başla canım nolcak
bende bugün ilke kez pekmez verdim ama yoğurtla :)))))) Napim öyle denk geldi.Bu sferlik olsun böle.
sabah kahvaltısı vercektim güya öğlene anca yetişti.
Bi kase yoğurda bebe bisküvisi,çeyrek yumurta sarısı,bi tatlı kaşığı pekmez karıştırıp verdim.Doyduktan sonra yumurtanın sarısı ağzına gelince midesini bulandırdı biraz.
daha sonra ben atıştırırken isteyincede beyaz peynir verdim bi kibrit kutusu kadar.Akşamdan ıslamıştım suya.
ohh afiyet olsun cerene:))
ben bisküvi vermiyorum, birkez yoğurduna katmıştım o gün çok kustu, bir daha vermedim,
bende kahvaltıyı, biraz keçi peyniri akşamdan suda beklemiş, yumurta sarısının yarısı kadarı, bir tane ezilmiş ceviz, bir çorba kaşığı çavdarlı mısırlı toz mama, bir tatlı kaşığı zeytinyağı ve yarım 100 cc kadar ıhlamur (belki daha az)
mamalarlada hazırlanıyor ama ben ıhlamuru tercih ediyorum buradan kızlardan duymuştum
yarın bir zeytin ezmeyi düşünüyorum bunların içine