Ek Gıdalara Başlıyoruz :)

canım ben bu şekildeki mamaların kıvamnı kendim ayarlıyorum genelde 3 çorba kaşığı koyuyorum üzerinede göz kararı su, çok sıvı yada çok katı olmuyor, 150 ml olmuyor benim hazırladığım ve yetiyor, bence sende daha fazla verme

tamam canım zaten emziriyorum doymazsa takviye yapıyorum ama dün bir öğün emzirmeden vermem gerekti yoğun geçti günüm ondan sütüm azdı. Teşekkür

dilosum ben¨bütün tavuk haslamistim gögüs etlerini rendeledim icine koydum corbanin.ben ezmedim sehriyeleri biraz fazla kaynattim yumusacik oldular.

sağol çilekçim bir şey daha..tavuğu derili mi haşlıyorsunuz..

veeee çarbada su ve tavuk suyu oranı nedir)???hepsi mi t.suyu??

süreniz başladııı...

hehehe hemen cvp veriyorum:)))

canim ben komple hasladim tavugu ama gögüs kismindan aldi mderileri öyle rendeledim ekmek gibi oldu cok güzel.

tavuk suyunu hazir buzluk kaplari varya kücük kücük ona döktüm dondurdum ben..

corbalari birer defalik hazirladigim icin ben o kücük kaliplardan birer tane kullaniyorum.

göz kararida su koyuyorum.en sonda zeytinyag koyuyorum yedirmeden önce.

kızlar ben heronun pirinçli süt mamasından aldım ama çok sıvı oluyor? Birde üzerinde 150ml bir öğün azıyor ama bebişim doymuyor okadarla. normalde kaşık mamalarında kaç ml yemeli bana 150 az gibi geldi biboron mamasında 210ml yazıyor çünkü. Anlamadım bilgisi olan varmı kafamçokkarıştı

canım bende heronun kaşık mamalarını kullanıyorum.hiç öyle dulu olacak bir durumla karşılaşmadım açıkçası.üstelik ben yarım ölçü yapıyorum,benimkine tam geliyor.yani 75ml suya tepeleme 2 yemek kaşığı mama koyup çatalla karıştırıyorum.kıvamı gayet güzel oluyor,muhallebi gibi oluyor

denizcim tavuğun hangi kısmını ve ne kadarını haşlıyorsun..bir de şehriyeleri eziyor musun??
bende geçen evde baget kalmıştı şehriye çorbası yaptım onlarla.
kendimize hazırlamıştım Ceren isteyince sadece tanelerini yedirdim çok hoşuna giti.

Bugünde dolmanın içinden pirinçlerinden yedirdim.
azıcıktan bişey olmaz.

canım bende heronun kaşık mamalarını kullanıyorum.hiç öyle dulu olacak bir durumla karşılaşmadım açıkçası.üstelik ben yarım ölçü yapıyorum,benimkine tam geliyor.yani 75ml suya tepeleme 2 yemek kaşığı mama koyup çatalla karıştırıyorum.kıvamı gayet güzel oluyor,muhallebi gibi oluyor

bende yarım ölçü kullanıyorum çok katı olmasına gerek yok bebeişler yiyor her durumdada.Anneye zor oluyor sulu olunca.

Ben bu şekilde yarım ölçü muhallei üstüne azda olsa biberon maması yapıyorum nedense bu şekilde kabız olmaz diye düşünüyorum:Pp

benimki pirinçli yoğurt çorbasını hiç sevmedi.sanırım azcık ekşi geldi bir de babymixle yapıcam belki o zaman sever.
tavuk suyuna şehriyeyi bir kez verdim,sevdi.buzlukta daha önceden vardı tavuk suyu,onunla yapmıştım.sanırım yarın tekrar yapıcam ama bu kez kemiksiz ve derisiz göğüs etini haşlıcam,haşlarken içine şehriyeyi de atıcam tatları birbirine geçsin.henüz tavuğun etini vermiyorum,onu da bize tavuklu salata filan yaparım :)
bize pekmez de ver demedi doktor ama ben 2 gündür portakal suyu içine karıştırarak veriyorum,çok sevdi,kuşluk öğünü için iyi oldu.çünkü meyve sevmiyor.acaba tavuğa da azcık azcık başlasam mı

başla canım nolcak

bende bugün ilke kez pekmez verdim ama yoğurtla :)))))) Napim öyle denk geldi.Bu sferlik olsun böle.
sabah kahvaltısı vercektim güya öğlene anca yetişti.
Bi kase yoğurda bebe bisküvisi,çeyrek yumurta sarısı,bi tatlı kaşığı pekmez karıştırıp verdim.Doyduktan sonra yumurtanın sarısı ağzına gelince midesini bulandırdı biraz.

daha sonra ben atıştırırken isteyincede beyaz peynir verdim bi kibrit kutusu kadar.Akşamdan ıslamıştım suya.

canım 1/8 sarıyla başlanıyor benim bildiğim çeyrek fazla gelmemiştir inşallah ceroşa.pekmez en çok portakal suyuyla içildiği zaman etkilymiş.bende onda öyle verdim.ben daha hiç kahvaltı vermedim.daha başatmadı doktor.kahvaltı öğününde anne sütü yazdı reçeteye

denizcim tavuğun hangi kısmını ve ne kadarını haşlıyorsun..bir de şehriyeleri eziyor musun??

bugün baget vardı onu haşladım, etindende biraz elimde parça pinçik yaptım ne kadarrr kibrit kutusunun yarısı kadar falandı sanırım onun çorbasına koyduğum, şehriyeeleri ezmedim ama çok pişirdim yumuşacık oldu, zaten canı isterse kocaman parçaları yutuyor ikide incimiz varya artık çiğniyor bile, ama canı istemezse boğulacak gibi yapıyor serseri

insl.yer denizanacim,benim lokum bayiliyor sehriyeye..birde ezmedim ben hic alismasin diye..

hadi kolay gelsin sana.

bende ezmedim ama yemedi sıpacık, o kadarda lezzetliydiki, sonradan kalan tavuk suyu ile sebze haşladım içine kırmızı mercimekte koydum ama bunu blendırdan geçirdim bayıla bayıla yedi, bugünlerde diş sıkıntısı yaşadığı için zorlamak istemedim yoksa sebzelerini çatalla eziyordum

sağol çilekçim bir şey daha..tavuğu derili mi haşlıyorsunuz..

veeee çarbada su ve tavuk suyu oranı nedir)???hepsi mi t.suyu??

süreniz başladııı...

canım geç oldu ama ben derili haşlıyorum yağı geçsin diye ama derisini çorbasına koymuyorum ve sonradan yağ eklemiyorum, tavuk suyu et suyunu ise normal suyu tavuk suyundan birazcık fazla koydum bugün

başla canım nolcak

bende bugün ilke kez pekmez verdim ama yoğurtla :)))))) Napim öyle denk geldi.Bu sferlik olsun böle.
sabah kahvaltısı vercektim güya öğlene anca yetişti.
Bi kase yoğurda bebe bisküvisi,çeyrek yumurta sarısı,bi tatlı kaşığı pekmez karıştırıp verdim.Doyduktan sonra yumurtanın sarısı ağzına gelince midesini bulandırdı biraz.

daha sonra ben atıştırırken isteyincede beyaz peynir verdim bi kibrit kutusu kadar.Akşamdan ıslamıştım suya.

ohh afiyet olsun cerene:))

ben bisküvi vermiyorum, birkez yoğurduna katmıştım o gün çok kustu, bir daha vermedim,

bende kahvaltıyı, biraz keçi peyniri akşamdan suda beklemiş, yumurta sarısının yarısı kadarı, bir tane ezilmiş ceviz, bir çorba kaşığı çavdarlı mısırlı toz mama, bir tatlı kaşığı zeytinyağı ve yarım 100 cc kadar ıhlamur (belki daha az)
mamalarlada hazırlanıyor ama ben ıhlamuru tercih ediyorum buradan kızlardan duymuştum

yarın bir zeytin ezmeyi düşünüyorum bunların içine

canım 1/8 sarıyla başlanıyor benim bildiğim çeyrek fazla gelmemiştir inşallah ceroşa.pekmez en çok portakal suyuyla içildiği zaman etkilymiş.bende onda öyle verdim.ben daha hiç kahvaltı vermedim.daha başatmadı doktor.kahvaltı öğününde anne sütü yazdı reçeteye

kesinlikle çok doğru bir bilgi ama ben henüz hiç pekmez vermedim, ben çeyrek yumurta sarısıyla başladım fazla gelmedi

yok canım fazla gelmedi yumurta sarısı kasemiz büyüktü yedirdikçe bitmedi bende ısrarla bitsin diye uğraştım.belki ondandır:)

kesinlikle çok doğru bir bilgi ama ben henüz hiç pekmez vermedim, ben çeyrek yumurta sarısıyla başladım fazla gelmedi

bende böyle duydum hep ondan çeyrek verdim.daha önce tattırmıştım.Baktım alerji yapmadı verdim.
benimklde peyniri çok severek yiyor.

bugün elma rendeledim,portakal sıktım içine 1 tane bebe bisküvisi,bir tatlı kaşığı pekmez kattım.
pek aç değildi fazla yemedi kuşum.mama içti sonra.bazen emmek istiyorlar helede uykusu geldiyse

aradan 15 gün geçmesini bekleyip yine az miktar ver canım, vücudu aynı tepkiyi verirse doktoruna danışırsın

evet canim bekliyorum biraz vakit gecsin deniycem olmazsada kontrolümüz var zaten o zaman sorarim..

pasama tavuk sulu sehriye yaptim bir kasecik,indirince icinede rendeledigim tavuk gögüslerini attim bayildi benim böcük.kaseyi görünce basliyor agzini acmaya.

Back
X