Ek Gıdalara Başlıyoruz :)

kızlar sizi dinledim bende bugün azcık tavuk verdim :) fileto tavuk göğsünü haşladım.pişince içinden tavuğu çıkarıp şehriye attım pişirdim.yarım dilim bebe ekmeği,yaklaşık 2 fındık büyüklüğünde tavuk parçası,1 ölçek devam maması(toz halinde) attım,blendırdan geçirdim.benim blendırın 1 den 15 e kadra ayarı var,o yüzden tamamen pütürsüz yapmadan da karıştırabiliyorum.baya pütürlü kaldı.o yüzden de çok hoşuna gitmedi benimkinin :) açıkçası bende korkmuyo değlim boğazına kaçar diye. yarısını filan oyunla moyunla yedi.portakal suyunu içmedi bugün ona üzüldüm.tam sevdiği yararlı bişey buldum diye sevinirken içmedi gene :(( üstelik pekmezde koymuştum ne güzel.1/3 lük bi kısmnı içti.neyse buna da şükür

dun oglen mılupanın hedıye gonderdıgı hazır muhallebı vardı cantamızda
dısarıda oldugumuz ıcın hemen hazırlayıp yedırmeye kalkıstım ama yemedı bızım pasa
acaba bıberondan mı akmıyor falan dıye cok deneyerek agzında tutturmaya calıstım sonuc kustu
hıc hazır bır urun yemıyor bu cocuk
kavanoz maması ve toz mamaya da aynı tepkıyı gosterıyor

eve geldım sebze corbası yaptım cevız ve azcık yag ıle karısıtırıp verdım onu yedı ama
hatta ınegol kofte yapmıstım yemege babası bır tane verdı elıne kendı kendıne yalasın dıye sımsıkı tutarak yalamaya bıle calıstı

bakalım ben bugün ne yediricem paşaya bugün ilk kahvaltı verdim 5 bebe bisküvisi peynir yumurta pekmez ıhlamur karıştırdım afiyetle yedi abisine de tattırdım çay kaşığıyla bayıldı :))))
öğlenede bir tavuk ayak butu çıkardım onu haşlayıp suyuna çorba yapıcam ya pirinç yada şehriye yaparım herhalde
dün kasaptan kuzu kemiği istedim ama pek kuzuya benzemiyo koydum buzluğa 2 parça büyükbaş ayağı gibi geldi bana haşlasam suyuna çorba yapsam bi sakıncası olurmu acaba deneyen varmı büyükbaş kemiğini ay ne kibarım he öküz ayağı diyo kasaplar buna:)))))

bundan sonra ekmek içiyle hazırlııcam kahvaltısını 5 bisküvi fazla geldi güniçinde ıhlamurda içiyo zaten içine 1 tane koyuyorum yoğurdunada 1 tane çok olur en iyisi ekmek kullanmak

bizim doktor tavuk + balık için erken dedi 7.ayda başlanckmış.kıyma koyuyoruz çorbasına 1 aydır kansızlık içinmişşş.kahvaltıya başla dedi.yumurta +peynir+ceviz+ kahvaltılık mama +bazen reçel +bebek sütüyle yapıyorum ben.bazen bisküvi koyuyorum bazen koymuyorum.çatalla ezip veriyoruz.yoğurt da veriyoruz evde yapıyoruz köy sütü bulduk karabükten falan bazen sinoptan bazen adapazarından :) geliyo bi şekilde.küçük şişeler almıştım 5-6 günlük yapıyoruz hergün 1 tane açıyoruz.ona da bazen ekmek koymak zorunda kalıyorum ya sulu şeyleri çok kusuyor benimki.ama varya o zararlı bu zararlı benim moralim bozuluyo yaa:( insanda keyif falan kalmıyo valla he.

kızlar bebişlerinize afiyet olsun hepsi başlamış güzel şeylere.. Benim bir sorum var benim oğlum biboron mamasını sade içmiyor içine bebe bisküvisi karıştırıyorum acaba mesela 2bisküvi koyunca mamanın miktarını azaltmalımıyım atıyorum 200ml nin içine 1 veya 2 bisküvi koyarsam kaç ml ye azaltmalıyım bebişim çok kg alsın istemiyorum normal olsun.

funnycim günde toplam kaç bisküvi yedirmiş oluyorsun?günde 5-6 bisküviyi geçmeyecek şekilde yediriyorsa bence bir sakıncası yoktur.bu benim fikrim tabi
konu dışı ama bende sana bişi sorucam ticker ını neden imzana yapıştırmıyorsun cnm,bu şekilde her mesaj yazışında yapıştırmak zor olmuyo mu

funnycim günde toplam kaç bisküvi yedirmiş oluyorsun?günde 5-6 bisküviyi geçmeyecek şekilde yediriyorsa bence bir sakıncası yoktur.bu benim fikrim tabi
konu dışı ama bende sana bişi sorucam ticker ını neden imzana yapıştırmıyorsun cnm,bu şekilde her mesaj yazışında yapıştırmak zor olmuyo mu

canım ben biboron mamasını günde 1 kere veriyrum sütüm yetmediği zaman akşamları azaldı çünkü. Yani toplam günde 2 bisküvi oluyor yada 1. Ticker nasıl imzaya koyuluyor imza nasıl oluyor blmiyorum kiii :D cahillik başa :içelim: Trackback yazan yermi

o kadarcık bisküviden hiç bişey olmaz cnm ya afiyet olsun kuzuya yarasın :) canım profilim kısmında en altta kilo takip yeri var,url yi oraya yapıştırıyorsun.böylece her seferinde ticker yapmıyorsun ;))

sebzeleri pişirip tel süzgeçten geçirince minik minik pütürler oluyor ya tuna öğürüyor iki seferdir..ama haşlanmış patataesi elimle ezip ağzına verince öğürmüyor..tarhana ve yoğurttaki pütürlere aynı tepkiyi vermedi.

acaba sebze çorbasını yaparlen daha çok haşlayıp çatalla ezsem daha iyi mi olur..yiyebilir mi öyle sizce.

yarın da öyle deneyeceğim

dilokscum ben buhar aparatinda iyice hasliyorum.bugünde havuc,kabak ve patatez hasladim.catalla ezip veriyorum alisti benimkisi ögürmedide.bence yer ama tunaci kaliskin diilse belki yine reaksiyon gösterebilir.

merhabalar kasım anneleri
bende aralık annesiyim
bizdede ek gıda konusu aldı başını gidiyor
tabi herkes bebeğini en sağlıklı şekilde besleme derdinde

sizlere edindiğim bir bilgiyi vermek istiyorum ki sizleride devamlı okuyorum
bir arkadaşıma doktoru bebeğine verdiği yoğurda devam maması ekleyerek vermesi ni söylemiş hem besleyiciliği bakımından hemde yoğurdu koyulaştırması için
ben bu formülü uyguluyorum
bir kase yoğurdun içine 3 ölçek devam maması karıştırıyorum birazda pekmez koyuyorum
benim kızım severek yiyor
herhangi bir sıkıntısıda olmuyor

sizlerede belki bir seçenek olur diye paylaşmak istedim
herkese sağlıklı günler.

paylaşım için teşekkürler kelebeğimcim :)) benimki sadece bebe bisküvisiyle yiyor ama senin yöntemi de denemekte fayda var.bir kase yoğurt derken 100 gr kadar mı demek istiyorsun?yani 1 çay bardağı kadar oluyor sanıırm 100 gr.
ayrıca bende bi bilgiyi sana söyliyeyim kalsiyumla demir aynı anda verilmemeli diye biliyorum.yani süt,yoğurt gibi ürünlerle pekmez aynı anda verilmemeli diye biliyorum.hatta demir ilaçlarını bile kullanırken dikkat edilen bir durumdur bu

evet canım bir çay bardağı kadar oluyor yoğurdumuz
kalsiyumla demirin aynı anda verilmediğini bende biliyorum da işte yoğurdu pekmezsiz yemiyor benim kız
bende şimdilik öyle yediriyorum
hani anne sütünden ve sade mamalardanda kalsiyum alıyorya
ondan pek fazla üstelemiyorum şimdilik

Back
X