Ek Gıdalara Başlıyoruz :)

seyracım arkasındaki ölçeği uygulamaya kalkma çünki evet yemiyorlar ben ölçeği bölüyorum mesela 180'e 6 kaşıksa ben 90'a 3 kaşıkla yapıyorum gibi
benimkide baybmix elmalı seviyo içine 2 de bisküvi atıyorum tamamdır
öğlen çorbasını bende aldım ama hiç denemedim
kaynanam nedense hazır taraftarı değil illa ev usulü olcak
ama oysa ne kadar vitaminliler anlatamadım gitti kadına

kizlar balik verdinizmi hic? bu ayin 12`nde doktor randevumuz var o zaman sorayim diyorum ama

balik almistim acaba sebzeyle beraber versem bisi olurmuki?

havuc,patatez,kabak ve somon..bunlari buharda haslayip icine azcik irmik katip vermeyi düsünüyorum.

ama kararsiz kaldim,acaba beklesemde soruptami versem karistim yani.

vereniniz oldumu hic?

valla çilekcim ben tavuk eti verdim ama balık için bişey diyemem malum muhteviyatı farklı ..sen dr a sor bilgi ver bizde bilelim canım..

sağol saphira ekliyim onlardan da :)
rica edrim cnm.afiyet olsun bebişe
Saphiracım domates 1 yaşına kadar verilmiyor canım
Kızlar birde bebeklerimizin yiyeceklerine kullandığımız zeytinyağının asit seviyesi 0.3 olması gerekiyor.Ben en son bir markette buldum son kullanma tarihi yanaşmış geri vereceğim.Genelde zeytinyağlarının asit seviyesi 0.8 veya 1 oluyorlar
canım o senin dediğin bal :) domates alrjik olabilir ama sadece bebekler için değil,yetişkinler içinde olabilir.bu şans biraz.benim doktorum veriyo ve bende verdim benimki sevdi ve yedi.bir sorun yaşamadığım sürece de vermeye devam edicem.tabi hormonsuz olanından.derin dondurucuda yaz domatesin var da benim ;)) domates 1 yaşına kadar verilmemeli diye ilk kez duyuyorum valla ki o kadra da bu ek gıda konusuyla ikgili araştırmacı gazeteciyimdir yani,herkes bilir beni.atlamadığım konu yok :)))ilgine teşekkür ederim arkadaşım ama doktor ver dediği sürece ben vermeye devam edicem,herkesede bunu tavsiye ederim a.s.
kizlar balik verdinizmi hic? bu ayin 12`nde doktor randevumuz var o zaman sorayim diyorum ama
balik almistim acaba sebzeyle beraber versem bisi olurmuki?

havuc,patatez,kabak ve somon..bunlari buharda haslayip icine azcik irmik katip vermeyi düsünüyorum.

ama kararsiz kaldim,acaba beklesemde soruptami versem karistim yani.

vereniniz oldumu hic?
tatlım hiç vermedim ne desem yalan olur ama birazcık erken gibi,en doğrusunu doktorunuz bilir canım a.s.

bu arada bizde yalasak ve ağız kenarlarımıza bulaşsa bizimde kızarır,acır ve kaşınır.şahsen ben domatesi doğrarken elimde bunu hissederim.o yüzden hemen elimi duya tutma ihtiyacı duyarım.yendiği zamanki alerjik reaksiyon değil yani o.tabi bu benim fikrim yinede doktorununa danış cnm

bişey daha ekliyip yatayım,her bebeğin yereiği şeylere gösterdiği tepki farklı oluyor.mesela ıspanaktan dolayı bebeği pişik olan var mı aranızda?benimki oldu :S belki de ıspanamk yapmadı ama değişik tek şey oydu hayatımızda.doktorumuza da sordum oalbilir dedi.ve ben bir daha ıspanak vermedim.şans işte en yararlı sebzelerden birini veremiyorum maalesef :S

sızınkılerın aksıne hazır hıcbır karısımı yemeyen bır oglum var benım
babymıx de yemedı
annemın koy sutunden yaptıgı yogurda ıkı bıskuvı atınca yıyor
hazır mamaya ne bıberonla ne de kasıkla agzını acmamıstı zaten yıne aynısı
muhallebının bıle hazırını yemıyor

dun annem azıcık ev salcasıyla yaptıgı patateslı kıymalı bezelye yemegınden verelım dedı
bır dılım bebe ekmegı katarak ve hepsını catalla ezerek verdım yedı allaha sukur
tavuk etını corbayla beraber verıyorum ama hıc balık vermedım ben
ama 7 aydan sonra verılıyor dıye bılıyorum

cılek bu arada balık yagını ben doktoruma sormustum soguk ulkelerde daha gereklı oldugunu soylemıstı

diloksçum daha önce hiç yemediyse ikisini aynı anda atma,birer birer ver.gaz yapacak olursa anlamış olursun hangisinin yaptığını.gerçi maydonoz ödem atıcıdır zaten yani maydonoz bişey yapmaz ama pırasayı bilemicem sonuçta soğan cinsi o da

hmmmmmmm ilk defa un corbasi yaptim lokuma ama biraz degistirdim tadi nefis oldu.

tavuk butunu hasladim,biraz beyaz et alip ince ince alimle kopardim.

bildigimiz normal un corbasi yaptim ama icine aldigim organik domaztezden rendeledim..

tavuk suyu ve birazda normal su koyup kaynamaya biraktim.iyice kaynadiktan sonra

altini yarima alip kopardigim tavuklari pirinc ve bulgur ekledim..tadi nefis oldu ben hemen ictim bi kase..

lokumun karni tok aciksin hemen iciricem.

ben bugün yayla çorbası verdim piraye ye ama içine haşlanmış nohut ve aşurelik buğday da koydum karışık yoğurtlu bi tahıl çorbası oldu piroşta beğendi:)birazdan da elmalı yoğurt yapıcam kendim rendeleyip

saphiracım bizim doktor verme demedi ama verde demedi sadece çorbalara geçebilirsin dedi zaten bizim doktora böyle şeyleri sormadan söylemiyo sorunca da susmuyo ya da çoğu şeye izin veriyo:))
bugünkü çorbamız enginarlı,taze fasulyeli, patatesli,havuçlu sebze çorbası pirinçte koyarım belki içine daha önce yedirmiştim bundan çok güzel oluyo

bişey daha ekliyip yatayım,her bebeğin yereiği şeylere gösterdiği tepki farklı oluyor.mesela ıspanaktan dolayı bebeği pişik olan var mı aranızda?benimki oldu :S belki de ıspanamk yapmadı ama değişik tek şey oydu hayatımızda.doktorumuza da sordum oalbilir dedi.ve ben bir daha ıspanak vermedim.şans işte en yararlı sebzelerden birini veremiyorum maalesef :S
canım korkma yeniden dene.
bu sefer daha az ver.üzerinede biberon maması verebilirsin.
kabız olmasın diye sulu bişeyler almış olur.

Benim kızda gece öğünü yedirdiğimde kabız olmuştu.Bi süre sonra daha az miktarda verdim.Üzerinede biberon maması içirdim biraz.Kabız olmadı yeniden.

kızlar çorbanın içine biraz prasa veya maydonoz kaynatıp koysam nasıl olur..gaz yapar mı..yoksa erken mi
bencede tek tek dene.Önce birini ver, sonra diğerine geç.

Ben geçen kuru fasulye verdim walla.Çok şükür gaz sorunu olmadı.

diloksçum daha önce hiç yemediyse ikisini aynı anda atma,birer birer ver.gaz yapacak olursa anlamış olursun hangisinin yaptığını.gerçi maydonoz ödem atıcıdır zaten yani maydonoz bişey yapmaz ama pırasayı bilemicem sonuçta soğan cinsi o da
katılıyorum.

pirayecim bizim doktor kuru baklagil vermedi cnm (kuru fasulye nohut gibi ) sizinki verdimi
ben uzun süredir doktora gitmiyorum ama geçen verdim kuru fasulye pilav,yanınada soğan kırcaktım:DDDD

saphiracım bizim doktor verme demedi ama verde demedi sadece çorbalara geçebilirsin dedi zaten bizim doktora böyle şeyleri sormadan söylemiyo sorunca da susmuyo ya da çoğu şeye izin veriyo:))
bugünkü çorbamız enginarlı,taze fasulyeli, patatesli,havuçlu sebze çorbası pirinçte koyarım belki içine daha önce yedirmiştim bundan çok güzel oluyo
taze fasulye hazır çorbalardada var zaten.Zararlı olsa olmazdı heralde diye düşünüyorum.

Bugün yoğurduna pekmaz ve bisküvi karıştırdım yedirdim.
pekmez yoğurtla olmaz demeyin hemen:) Tat versin diye koydum.cokacimcoook:icecream:

ben bugün havuç çorbası yaptım.ama zor yedi.içine bebe ekmeği koymuştum azıcık.ona mı tepki verdi bilmiyorum ama çok güzel olmuştu..neyse yarını yedi allahtan yoğrt verdim üzerine biraz ..ne zaman deli gibi ağzını açıp ver ver diye bakacak bilmiyorum..

yemesi fena değil ama hevesli yemiyor ..çoğu zaman kaseyi bitirmiyor.

Back
X