Ek Gıdalara Başlıyoruz :)

benimki de bayıla bayıla yediği şeylere artık öğürüyo yaaa:( nazar değidi oğluşuma.dişimi çıkcak acaba diyorum.

kesinlikle önce sezelerden başlamak gerekiyormuş,kesinlikle katılıyorum ve yoğurt.meyve ve tatlı sonradan verseymişiz belki daha kolay olurdu işimiz

disten dolayi bizimde yeme aliskanliklarimiz biraz degisti.

istahimizda azaldi ama yinede yedirmeye calisiyorum.

bu aralar tavuklu corba yapiyorum bi onu cok severek yiyor

bızımkı annemın yaptıgı sutlu prınc corbasını daha kolay yıyor

esım koy sutu getırmıstı hafta sonu 3 kg kadar
annem yarısını yogurt yatı bızde yerız dıye fazla olsun demıs
dıger yarısını da sutlac yaptı ve cok guzel olmus
yogurdu cok guzel tutmus ve pasam mama ve ya pastorıze sutun yogurduna gore daha ıyı yedı

belki sebzeden başlamak daha doğru olabilir ama, bence şu an yaşadığımız belli bir dönem rahatsızlığı, ben meyve ile başladım arasını çok uzatmadan sebzeye geçtim sorunsuz yiyordu, kaşığı gördüğünde ağzını açıyordu, bugünlerde kaşığı görünce ağzını kapattığı gibi birde püfffff yapıyor ağzındakileride saçıyor ortalığa, ayrıca çok sevdiği biberon mamasınıda içmiyorki gece uyurken bile, ben bir süre sonra değişeceğini düşünüyorum,
tabiii bazı bebekler iştahlı bazılarıysa iştahsız olacaklar bunu bilemeyiz, birde meyve ile başladık diye üzülmeyin bence sonuçta sebzelerede tuz katmadığımıza göre birşey değişmeyecekti diye düşünüyorum

ayrıca küçük bir bilgi daha aslında patates ve elmanın tadı aynı imiş ama kokuları farklı olduğu için bize farklı geliyormuş, bir yerde okumuştum ama ne kadar doğrudur bilemem :))

bencede sebzeyle başlamdık diye üzülmeyin.ben başladım da ne oldu.hepsine aynı anda başladık biz.meyve ve sebze çorbası . harika bi şekilde yiyordu kaşığı yetiştiremiyoduk yani o derece:)) kızıyodu geç kalınca döke saça sokuşturuyorduk ağzına.şimdi ağzını kilitlemeyi öğrendi sıpa. ben vermeye çalıştıkça o daha sıkı kapatıyo oyunla falan tıkıyoruz babababa diye konuşmaya başlıyo bırrrrr diye hepsini püskirtiyo hadiii üstüne birde hapşurmuyo muu:)) yer gök mama oluyo valla.

yayla çorbasından vazgeçtim bebelacın sebze çorbasını almıştım baya önce gözüme takıldı birden onu yaptım piroşta yedi maşallah büyük bi kaseyi bitirdi keşke hep böyle yese hepsi birden iştahi kesildi bütün bebişlerimizin onların yerine bizim iştahımız kesilse keşke:)

Milupanın 8 tahıllı kahvaltısını deneyeniniz oldumu.ıçine az pekmez az yumurta sarısı ve peynir ekleyip vermeyi düşünüyorum Cici bebeyle yaptığımızdan daha besleyici olur herhalde

Milupanın 8 tahıllı kahvaltısını deneyeniniz oldumu.İçine az pekmez az yumurta sarısı ve peynir ekleyip vermeyi düşünüyorum Cici bebeyle yaptığımızdan daha besleyici olur herhalde

bende tahıllı kahvaltılardan kullanıyorum, bebe biküvisi ve pirinçli mamalrdan vermiyorum, en çok kullandığımız çavdarlı mısırlı olan üstelik daha hafif diğerlerinden

ben ıhlamurla hazırlıyorum, bir gün yumurta sarısı birgün ceviz, tuzu alınmış peynir ve çavdarlı mısırlı tahılı ekliyorum, biberon maması yerine ıhlamur kullanıyorum, pekmez koymuyorum, peynirle birleşince pekmezin demiri bağlanacağı için gereksiz yere kalori almış olacak

ceviz kıracağının kenarıyla kesme tahtasında eziyorum, minicik tadına bakıyorum, organik bulamadığım için kabuklu ceviz aldım, iç cevizler işlem görüyormuş çünkü, sizede öylesini tavsiye ederim,

ayrıca yumurtayıda organik kullanmanızı öneririm,

syracım aldım ama henüz kullanmadım.biz daha kahvaltıya geçmedik ama yakında geçeriz sanıırm.bende pekmez filan koymayı düşünüyorum içine.zaten arkasında da yazıyor

slm arkadaşlar bende geçmedim henüz kahvaltıya 7 gün sonra başlıcam ben dr önerisine göre hazırlıcam kahvaltıyı bakalım ne önerecek bide bebişleri yemeyen arkadaşlar ,benimde oğluşum meyve suyunu içmiyo artık bebekler 6, ayında huy değiştirirmiş bizimkide öle değişmeye başladı sonumuz hayrolur inşallah

bugün neler yedirecez acaba
benimki sabahtan başladı iştahsızlığa meme de mama da istemedi
kuşlukta ne versem diye düşünüyorum
malatyadan gelme kuru kayısı var
onu birazcık su da haşlayıp,rondodan geçirip yedirsemmi diyorum
iyi gelir popişi
birazcık kabızız da
ya da kaka yapma sayısı azaldı
1-2 kez yapıyor zar zor

saphicim oluyor canım tuna da çok yapıyor onu ama şimdilerde saatli yedirmeye çalışıyorum ..işe yayay umarım..
bugünkü çorbam şu:tarhana yaptım daha çok seviyor..patates ve havuç haşlanıyor.haşlandıktan sonra ezeceğim bunlara tarhananın içine karıştırıp 2-3 küp tavuk suyu atacağım..yarımda ekmek rondodan geçirip içine..

umarım yer..
sebzeyi açkan 2 kere yedi ama bitiremiyor..275 cc içti..ben de üzerine biraz yoğurt yedirdim tamamlasın diye.

bu arada ilk defa organik sütten yoğurt denedim muhteşem oldu..150 cc yedi dün..100e hiç ukaşamamıştık..

dün aakşam yapmayı unutmuşum gece kalktım yaptım birazdan açacağım umarım bu da tutmuştur..

bol iştahli bir gün dilerim bebeklerimizeeeeee

Back
X